24 weken zwanger : Opruimvideo babykleding (nesteldrang!)

Dia1

24 weken zwanger, dat zie je in deze update en daar ga ik op in. Want op het moment dat deze zwangerschapsupdate online komt, ben ik 25 weken zwanger. Dus ik blik terug op de week ervoor, mits daar wat dingen in veranderd zijn. Die zijn er qua zwangerschap eigenlijk niet, dus bespreek ik wat ander leuks, want dit is ook het termijn waarin de nesteldrang lekker aan het broeien is haha. Ik had voor mezelf een datum gesteld waarop ik alle babykleding van Lana zou gaan uitzoeken. Aangezien ik gisteren een shopdagje Babydump (en andere babyzaken) op de planning had staan, besloot ik die babykleding klus afgelopen zondag te fiksen. Het is natuurlijk wel handig om eerst te inventariseren wat je allemaal al hebt en eventueel nog nodig hebt. Dozen vol pakte ik erbij en ik besloot spontaan er de camera bij aan te zetten. Sorteer en kijk je gezellig met me mee?

24 weken zwanger

Klik hier als je de video niet kunt zien

Voor 24 – 25 weken zwanger vind ik dat ik al mooie stappen gezet heb voor de voorbereidingen op de baby.
De video duurde eigenlijk 28 minuten en die heb ik kunnen inkorten tot een wat kortere video, maar alsnog heb ik enorm veel beelden eruit geknipt. Ik schrok er eigenlijk van hoeveel kleding we nog hebben. Ik had namelijk al eens alles uitgezocht en een deel verkocht op de rommelmarkt. Dat is alweer een tijdje geleden en nu keek ik ervan op hoeveel we toch nog hebben wat nog heel mooi en bruikbaar is voor ons tweede kindje. Alles gaat natuurlijk nog lekker gewassen en gestreken worden en kan daarna mooi de kast in op de babykamer (waar we binnenkort aan gaan beginnen). Toch voelde het al heel fijn om deze items al gesorteerd te hebben zodat ik weet wat ik nog heb. Daarnaast is het gewoon ook leuk om er nog wat leuke spulletjes bij te kopen natuurlijk, maar de noodzaak is wat kleiner. Jullie kunnen nog wel een babyshoplog verwachten denk ik en ook de babykamer roomtour zal later nog eens voorbij komen.

Of de nesteldrang al opspeelt in deze termijn van de zwangerschap? Ik denk het wel, als ik zo de beelden terugkijk haha. Vertederd hier en daar door de mooie herinneringen die veel kleertjes bij me oproepen, geweldig om veel van deze kleding ook aan onze tweede dochter aan te kunnen geven. Ik ben benieuwd of andere mama’s dit klusje nog herinneren van toen ze opnieuw zwanger waren van een kindje kregen van hetzelfde geslacht. Als je een kindje van het andere geslacht krijgt, zul je wat minder items door kunnen geven denk ik. Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze video! 🙂 Laat het me zeker weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

43 reacties

 • Gwen
  11 november 2015

  Ik ben benieuwd hoe veel je daadwerkelijk gaat gebruiken, mijn ervaring us dat 50/56/62 nog wel kan, maar daarna bleek veel v Olivia Quinn niet te staan en heb ik nog amper dingen hergebruikt. Zo gek hihi.
  Gwen onlangs geplaatst…Sinterklaas en kleine kinderenMy Profile

 • Carlijn
  11 november 2015

  Wat superleuk dat je dit hebt gefilmd. Met plezier gekeken! Wat heb je nog veel van Lana zeg, en dat terwijl een deel al is verkocht op de rommelmarkt. Lijkt me heel mooi om je tweede dochtertje in kleertjes die oorspronkelijk voor Lana waren te zien. Brengt vast ook straks weer herinneringen terug!
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Etos Botanical Boost-productenMy Profile

 • Josan
  11 november 2015

  Leuk om jouw reacties op sommige kledingstukken te zien. Voor mij zijn kledingstukken ook herinneringen. Sommige dingen gaf ik van mijn oudste dochter door aan mijn middelste. Vond het ook zonde om alles nieuw te kopen en zeker in die kleine maatjes kon dat nog
  Maar op de duur kocht ik ook veel nieuwe kleding. Mijn 2 dochters zijn namelijk heel verschillende types en sommige te kleine kleding vond ik de ander echt niet staan. Of ze kon het niet dragen omdat het in het verkeerde seizoen viel. Zomerkleding in de winter of andersom. Inmiddels hebben ze allebei hun eigen stijl en gaat er nog maar zelden kleding van de een naar de ander. Gelukkig bestaat er Marktplaats, kledingmerken, weggeefhorkjes en 2de hsndswinkels. Maar de écht bijzondere kledingstukken bewaar ik. Te veel herinneringen bij.
  Josan onlangs geplaatst…De voordelen van geen Sinterklaas vierenMy Profile

 • Tamara
  11 november 2015

  Erg he hoeveel kleding je eigenlijkt koopt voor zo’n kleintje. Ik had van Maxim 3 verhuisdozen vol!
  Maar nadat de echte babykleertjesfloris niet meer pasten, heeft hij volgens mij amper nog wat van maxim aan, aangezien ze een heeeel andere bouw hebben ( en ik stiekem een andere smaak)
  Tamara onlangs geplaatst…Help! Mijn kind zit in de poep en plas fase.My Profile

 • SImpel, met een snufje liefde
  11 november 2015

  Wat een leuke video. Je hebt inderdaad nog veel van Lana, leuke kleertjes. Het is toch altijd afwachten of het jullie 2de kindje wel staat. Zelfs bij onze eeneiige tweeling heb ik soms dat de 1 iets wel staat en de andere niet.

  Veel shop plezier.
  SImpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…#prematuurtjes deel 2: Leven in het ziekenhuis.My Profile

 • Channa
  11 november 2015

  Ik had van Jamie ook ontzettend veel, daar verkocht ik een deel van en de leukste kleding heb ik bewaard mocht er nog een jongetje komen maar het werd een meisje. Dan is inderdaad vrij weinig nog leuk. Maar of ik zoveel kleren had als dat jij nu hebt, denkt het niet, hihi.
  Channa onlangs geplaatst…Nee, er komt geen derde!!My Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  11 november 2015

  Wij hadden niet zo heel veel kleding en wat we nog van Guusje hadden was voornamelijk roze… Laura werd al met rood haar geboren dus heeft dar eigenlijk niet aan gehad! Leuke video om te zien!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…4 tips voor de Work At Home Mama!My Profile

 • Kim_xazoe
  11 november 2015

  Haha leuk, ik herken de opruimdrang! Ik heb dat alleen ook gehad doen xavi klein was. Wij willen zeker nog een 2e maar over een aantal jaar pas. Ik heb dus juist heel veel kleertjes weggedaan!
  De video was leuk om te zien. Simpel onderwerp maar lekker om bij te ontspannen. Leuk dat je overal toch wat boeiends van weet te maken !
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…Let’s inspire: fashionideas & outfits for boysMy Profile

 • Kelly Caresse
  11 november 2015

  Oops haha daar heb ik helemaal niet over na gedacht :p, mezelf kennende koop ik vast nog wel kleding bij omdat het zo leuk is, als ons tweede kindje hartstikke blond blijkt matcht het hopelijk ook haha

 • Wilmaaa
  11 november 2015

  Nog geen ervaring mee, haha! Ik denk dat ik stiekem toch nog veel nieuw zou kopen. Heel leuk dat je het hebt gefilmd!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…What´s going on? #1My Profile

 • saskia
  11 november 2015

  Leuk dat je dit bent gaan filmen.. Onze tweede is een dochtertje en we hebben voor haar veel witte rompers van onze zoon gebruikt.
  saskia onlangs geplaatst…Mijn wens is om in de Vogue te staan..My Profile

 • Marion
  11 november 2015

  Jeetje, wat lekker dat je nog zoveel goede spullen hebt en dat je het allemaal bewaard hebt. Ideaal!
  Marion onlangs geplaatst…Snelwegen zijn niet echt mijn dingMy Profile

 • Nesrin
  11 november 2015

  Ideaal dat je toch veel kleding van Lana kunt gebruiken. Ik verbaas mij er elke keer over dat bij de komst van een baby er zoveel nodig is. Toen mijn zoon werd geboren kon alleen alle witte kleding van mijn dochter en daar gelukkig veel van opnieuw gebruiken.
  Nesrin onlangs geplaatst…If I were a boy TAGMy Profile

 • Sandra
  11 november 2015

  Wat veel zeg hihi. Wel handig dat je het opnieuw kunt gebruiken, want ze groeien er zo snel uit!
  Sandra onlangs geplaatst…OUTFIT: Autumn LeavesMy Profile

 • Dionne
  11 november 2015

  Aaah, wat leuk om te zien! Schattig al die mini kleren!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Quality time in AmsterdamMy Profile

 • Marlotte
  11 november 2015

  Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar ik zou zelf vooral veel opnieuw gebruiken denk ik. Ze groeien zo snel, dus ideaal dat je dan een groot deel van de ander kunt gebruiken! Leuk om te zien!
  Marlotte onlangs geplaatst…Andere benamingen voor suikerMy Profile

 • PinkFairy
  11 november 2015

  Wow wat veel! Haha ik voel mij nu niet meer schuldig over de hoeveelheid kleertjes die ik heb gekocht 😛
  PinkFairy onlangs geplaatst…Sephora wishlist (VIB sale)My Profile

 • Fenna
  11 november 2015

  Handig dat je zoveel kan hergebruiken, ook dat het nog zo mooi is! Superschattig die kleine maatjes, vooral die jasjes 🙂
  Fenna onlangs geplaatst…Banaanpannenkoekjes als ontbijtMy Profile

 • Dita
  11 november 2015

  Wat fijn dat je nog zoveel spullen hebt! Ik weet niet of ik alles ga bewaren aangezien we niet weten of we ooit een 2e kindje willen.
  Dita onlangs geplaatst…Diwali! ♡My Profile

 • Nicole
  11 november 2015

  Wij hebben echt 5 grote ikea bakken vol met kleding van Fay. En dan hebben we al wat weggedaan haha.
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe zit het met de Sinterklaasliedjes?My Profile

 • Leonie
  11 november 2015

  Wat leuk om te zien. En wat een hoop kleertjes heb je nog! Echt goed en leuk dat je dat kan hergebruiken. Lijkt me heerlijk om lekker te keutelen zo, haha.
  Geniet er maar van!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: wat nu?My Profile

 • Kelly Caresse
  11 november 2015

  Ja haha dat is iets waar ik helemaal niet bij stil stond, wie weet is dit meisje qua uiterlijk heel anders (koelere tint dan Lana) en dan staan sommige dingen al anders, dan heb ik in ieder geval weer redenen om te shoppen 😉

 • Kelly Caresse
  11 november 2015

  Dankjewel Wilma! 🙂

 • Kelly Caresse
  11 november 2015

  Hahah nee nooit schuldig over voelen, ik word ook blij van kinderkleding en babykleding, lekker shoppen als je het kan en daar blij van word 🙂

 • Kelly
  11 november 2015

  Leuk om jouw reacties te zien op de kleertjes! Ze zijn echt super schattig!
  Kelly onlangs geplaatst…Favoriete blogs van dit moment #2My Profile

 • Anneleen
  11 november 2015

  Zoveel mooie en schattige kleertjes! Heel leuk om te zien!
  Anneleen onlangs geplaatst…25 levensvragen TagMy Profile

 • Lifesabout
  11 november 2015

  Wow bizar hoeveel kleding kleine kindjes hebben. Sarah heeft ook drie keer zoveel als ik….en ik blijf maar kopen 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Er is iets verschrikkelijks gebeurd…My Profile

 • Karlien
  11 november 2015

  Ik kocht in de eerste maten echt zoveel. Nu ze drie is koop ik enkel als ze wat nodig heeft 🙂
  Karlien onlangs geplaatst…Wat we gaan doen op CuraçaoMy Profile

 • Evera
  11 november 2015

  Wat een heerlijk klusje lijkt dit me! Bij ons is ons eerst kindje onderweg dus ik heb nog niet echt spullen om uit te zoeken, behalve oude spulletjes van toen ik zelf een baby was. Maar dat is enkel meidenspul en we weten niet of ons kindje een jongen of meisje is dus dat wordt afwachten tot eind April! 😉 Maar de rompertjes ed die ik al in huis heb worden wel elke week opnieuw uit de kast gehaald en opgevouwen hoor, hahaha. Lekker rommelen met al dat kleine spul! 😀
  Evera onlangs geplaatst…MOMMY TO BE: Unboxing ‘Blije Doos’My Profile

 • janske
  11 november 2015

  ohhh…ik heb volgens mij 4x zo veel *oops* ik kan niet wachten om bij kindje twee (mocht het weer een meisje zijn) te mogen snuffelen tussen alle kleertjes 🙂 zo leuk!
  janske onlangs geplaatst…De Af Val TagMy Profile

 • Vanessa
  11 november 2015

  Leuk filmpje! Het lijkt me heel fijn om de kleding aan je tweede dochtertje door te kunnen geven. Wat een mooie en schattige kleertjes allemaal!
  Vanessa onlangs geplaatst…Therme Saigon Pink LotusMy Profile

 • eenbezigbijtje.nl
  11 november 2015

  Leuk filmpje en al die mini kleertjes die voorbij komen!
  eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…Woensdag gehaktdag – pompoensoepMy Profile

 • Lisanne
  11 november 2015

  Wat een hoop kleertjes heb je nog. Grappig om je zo bezig te zien lijkt me leuk al je herinneringen weer naar boven halen. Al idee wanneer je het kamertje gaat doen. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Onze ervaring Valkenburg en MaastrichtMy Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  11 november 2015

  haha, hou op schei uit!! Wij hebben ook zoooooooooooooooooveel babykleding. Een heleboel gekregen, en nu ben ik dozen aan het maken om zelf weer door te geven. Ik probeer alleen de écht speciale kleertjes te bewaren voor later. Maar vind het echt leuk om mensen er blij mee te maken die nu een kleintje hebben of verwachten!!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Winactie!! – Win een jurk van Mim-Pi!My Profile

 • Kelly Caresse
  11 november 2015

  Ahh zo leuk!

 • Kelly Caresse
  11 november 2015

  Jep! We beginnen begin volgende week 😀 😀

 • Kelly Caresse
  11 november 2015

  Heel herkenbaar, naar mate je meer ervaring daarin krijgt weet je precies wat ze allemaal nodig hebben 🙂

 • Kelly Caresse
  11 november 2015

  haha zo leuk he!

 • rebecca
  11 november 2015

  Wat een leuke video! Ik vond het af en toe echt grappig om te zien hoe je reageerde op ‘viezige/oude’ dingetjes. Heel leuk zo’n soort video! 🙂

 • Eva
  17 november 2015

  Ik heb zelf nog geen kinderen. Maar ik zou het zo graag willen. Ik ben gek op baby’s en kindjes. Ik denk, als ik ooit zwanger ben, dat ik mij heel hard moet inhouden om kleren te gaan kopen. Ik ga nu soms al stiekem naar baby kleertjes kijken in mooie winkels! 🙂 Wat gaat dat later dan geven?! Hihi.

 • Wilma
  18 november 2015

  hahaha wat heb je veel bewaard heerlijk!
  Wilma onlangs geplaatst…Er zijn geen woorden voor.My Profile

 • chucky1012
  26 september 2016

  Leuk dat je gaat shoppen voor de baby.
  Het verschil bij was het het geboorte gewicht dat bij beidde dochters zo verschillend was.
  Dus op de dag van de geboorte van de 2e moesten er erg veel nieuwe kleertjes bijgekocht worden.
  Ze was te klein.

  Xoxo

 • chucky1012
  26 september 2016

  Leuk dat je gaat shoppen voor de baby.
  Het verschil bij was het het geboorte gewicht dat bij beidde dochters zo verschillend was.
  Dus op de dag van de geboorte van de 2e moesten er erg veel nieuwe kleertjes bijgekocht worden.
  Ze was te klein.

  Xoxo

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.