18 weken zwanger, dat ben ik op het moment dat ik dit artikel typ. Vandaag weer een nieuw logje online met een update over mijn zwangerschap. Ik zal dit niet wekelijks doen maar zo af en toe lijkt me dat zeker leuk. Er zijn natuurlijk ook niet iedere week veranderingen, op de grotere mijlpalen na. Inmiddels zit de teller op 18 weken (+4 dagen hihi). Dat wil zeggen dat ik eigenlijk al bijna op de helft zit. Al vind ik dat niet helemaal tellen omdat we er de eerste 4 weken natuurlijk nog niet van op de hoogte waren. We gaan richting de 20 weken en dat vind ik toch wel heel fijn, dat voelt al een stuk verder.

Ik vind het 20-weken punt ook wel heel spannend, want dan krijgen we de uitgebreide 20-weken echo waarbij de baby volledig lichamelijk wordt onderzocht. Alle organen worden onderzocht op eventuele afwijkingen en het meisje wordt volledig opgemeten en bekeken of ze gezond verklaar mag worden. Natuurlijk vind ik dat super spannend. Het hebben van een gezond lichaam is voor mij alles behalve vanzelfsprekend, en al doe ik zo mijn best om de Diabetes goed onder controle te houden, de Diabetes lijkt af en toe de macht over te nemen, en dat maakt mij toch wel onzeker, en hopend dat dit geen kwaad zal kunnen voor de kleine meid. Er zijn al miljoenen gezonde kinderen geboren uit Diabetes mama’s, maar toch vind ik het wel spannend, daar ben ik heel eerlijk over.  Ik wens mijn kleine meid een prachtig leven toe en ook wanneer ze iets zou hebben dan is ze meer dan welkom, het is ons kleine wonder.

18 weken zwanger

Dat wil niet zeggen dat ik niet geniet van deze zwangerschap, ik mag wat betreft kwaaltjes ook echt niet klagen. Op de bekende vermoeidheid na, en de lastigere diabetes, heb ik vrijwel geen klachten. Het ‘normale’ leven kan gewoon doorgaan. Af en toe voel ik wat gekriebel in mijn buik, of gekke steekjes waarbij ik het vermoeden heb dat het de baby is, een geweldig gevoel. Ik ben benieuwd hoe dit gevoel in de komende weken gaat uitbreiden. Het gevoel van zo’n kleintje in je buik is gewoon magisch, iets wat ik iedere vrouw wil toewensen.

Hoe gaat het met de buik? Die groeit, gestaag. Met kleine stapjes zie ik verschil, en in vergelijking met veel vrouwen is mijn babybuikje nog minimaal. Als je niet zou weten dat ik in verwachting ben, zou je gewoon denken dat ik goed gegeten heb hihi. Soms zou ik willen dat het wat zichtbaarder was, want ik voel me trots, iedereen mag het weten en zien. Maar aan de andere kant mag ik nog even genieten van de minimale verandering, een bolle buik kan ik nog lang genoeg hebben, en zal ook wel wat ongemakken geven. Toch is het uitzoeken van kleding in de ochtend wel vrij lastig. Ik heb natuurlijk veel minder keuze als ik had in mijn oude kleine maatje. Ook mijn werkkleding is verruild naar zwangerschapskleding. Het begin is er en ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitgroeien, ik verwacht na de 20 weken wel een groeispurt.

Dit was even een update van hoe het nu gaat en hoe ik me voel. Ik zal jullie zeker ook op de hoogte houden van het verdere verloop van de zwangerschap. Ik ben benieuwd naar jullie reacties hierop dus laat het me weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

13 gedachten over “18 weken zwanger Hoe gaat het”

  1. Ik werk in de zwangerschapsmode en het is zo leuk te zien de verschillende buiken de ene heeft met 18 weken al een mega buik en de anders met 32 weken een bescheiden buikje.. En in nacht kan je buik opeens mega groeien.. Dat je wakker word en denkt.. Wow!!

  2. Wat fijn dat het goed gaat ! Veel succes bij de 20 weken echo, je doet het nu al zo goed als mama 🙂

  3. Wat fijn dat het zo goed gaat! Alles is vast prima in orde met de kleine meid 🙂

  4. Echt leuk om te lezen Kel, en straks na de 20 weken echo nog een groeiecho… spannend!!! Blijf je volgen hoor.

  5. Hihi, ik ben stiekem je verslagje van jouw 18 weken aan het lezen, ik ben nu ook 18 weken en een paar dagen <3 Zo leuk om te lezen dat jouw Lana nog zo mini in de buik zat!
    Manon onlangs geplaatst…Dé NaamMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.