13 x: Waarom ik vaak te laat kom sinds ik moeder ben

look-2-3

Ik, Kelly, Controlfreak die AL-TIJD op tijd kwam, werd moeder. En met een kindje werd het al moeilijker om ergens op tijd te komen, maar met twee is het echt dramatisch. Ik vind het slordig van mezelf, ik schaam me er ook voor. Ik bedenk er smoezen voor, maar het is gewoon wat het is. Ik ga je vertellen hoe het komt en ik denk (en hoop) dat ik niet de enige moeder ben die te laat komt…

13 x: Waarom ik vaak te laat kom sinds ik moeder ben

 1. De kleren die ik de avond ervoor heb klaargelegd voor Lana wil ze niet aan. Dus dat levert dan even een strijd op. Als ik die strijd al aan ga. Vaak pak ik een ander setje uit de kast en geef ik haar de keuze, dat setje of het eerste setje. Meestal zorgt dit voor een passend compromis, maar het kost wel wat meer tijd in die drukke ochtendspits.
 2. De sokken van de meisjes zijn kwijt, of ik kan enkel 1 sok van het paar vinden. En alle andere sokken lijken in de was te zitten?
 3. Tijdens de maaltijd gaat er altijd minimaal 1 beker drinken om. Tenzij ik een anti-lekbeker met tuit geef, maar de peuterspeelzaal leerde mij dat dit niet meer de bedoeling is. Dus gaat er minimaal een beker om die dan opgeruimd moet worden en ook een huilbui oplevert omdat de kleren nat zijn geworden..
 4. Voor vertrek is het tijd om de schoenen aan te doen, maar die liggen nooit op de plek waar ik ze heb opgeruimd of waar ze zijn uitgedaan. Altijd weer een raadsel waar ik geen rekening mee houd tijdens het op tijd opstaan.
 5. Voor vertrek moet er altijd plotseling nog een of meerdere luiers verschoond worden. Net na het ontbijt poepen, vet handig 😉
 6. Jassen aandoen gaat vaak ook niet vlekkeloos. De peuter die net op dat moment haar barbies veel interessanter vind of niet mee wil werken tijdens het doen van de armen in de mouwen. Of de mouwen zaten binnenstebuiten.
 7. Ik vergeet altijd wel iets mee te nemen. Wat te drinken, snacks, billendoekjes, luiers, ik ben de kinderen nog niet vergeten gelukkig.
 8. Of je bent aangekomen in de auto, en de lievelingsknuffel moet echt mee.
 9. Het plaatsen van de kinderen in de autostoeltjes gaat ook niet zo soepel als je vooraf rekening mee houdt. De bandjes zijn net te strak, je kindje die mee kijkt tijdens het vastdoen van de riempjes waardoor je zelf niets ziet, enzovoorts.
 10. Er net iemand belt tijdens het vertrekken en ik te nieuwsgierig ben om te kijken wie het is en vervolgens opneem.
 11. Zit je eenmaal in de auto, blijkt je benzinetank bijna leeg te zijn en durf ik het er niet op te gokken om gewoon het eindje te rijden.
 12. Inschattingsfouten maken tijdens het opstaan: Ik heb een uur de tijd, dat red ik makkelijk! Gaat dus steeds mis.
 13. Ik denk dat ik in die laatste 5 minuten nog wel even koffie kan zetten en drinken, want die cafeïne gaat me echt goed doen.. en dan zijn net de bonen op, moet de watertank gevuld worden en red ik het sowieso niet.

Oké, deze situaties komen niet allemaal tegelijkertijd voor en soms kom ik gewoon op tijd, maar vele situaties komen regelmatig voor en lijken vooraf niet in aantocht te zijn haha. Herkenbaar voor andere moeders? Ben jij ook regelmatig te laat door onverwachte situaties? Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Durf je die toe te geven? 😉

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

25 reacties

 • Ellen
  27 december 2016

  Hahaha, o ja, dat poepen altijd… Blijkbaar is dat het beste moment van de dag ?
  Ellen onlangs geplaatst…Fabulous Books: Katie Fforde – De kers op de taartMy Profile

 • Femke
  27 december 2016

  Hahaa ik herken hier een hoop uit van mijn vriendinnen! Eén van mijn vriendinnen was ook altijd stipt op tijd en sins ze moeder is geworden lukt dit haar bijna nooit meer.. dit tot grote ergernis van haar zelf haha!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: de Google tagMy Profile

 • Nicole
  27 december 2016

  Ik schat het vaak niet goed in. Denk dan.. ohhh we hebben nog een half uur maar dan eet de kleine langzaam of moet ze inderdaad nog naar de wc of blijkt haar tas niet compleet te zijn etc..
  Nicole onlangs geplaatst…8 leukste notitieboekjesMy Profile

 • Malou
  27 december 2016

  Hahaha heel herkenbaar dit!
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #188; peuterspeelzaal en kerstMy Profile

 • Josan
  27 december 2016

  Yep ik ben regelmatig te laat om mijn oudste dochters van school te halen. Het stadsverkeer dat tegen zit. Trekker op de weg…terwijl ik er langs moet. Poepluiers net op het laatste moment. Pakketbezorger die aankomt terwijl ik op het punt sta te vertrekken. Vorige week nog kat van de buren in mijn huis die ik er uit wilde hebben voordat ik vertrok…echt het zit niet mee 🙂
  Josan onlangs geplaatst…En toen was mama depressief…My Profile

 • Leonie van Mil
  27 december 2016

  Ik heb nog geen peuter, maar de tijd verkeerd inschatten herken ik wel
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Fijne kerstdagen!My Profile

 • Romy
  27 december 2016

  Haha, wat een leuk artikel! Het erge is dat ik geen kinderen heb, maar nu al weet dat dit mij ook gaat overkomen als ik ooit moeder ben. Ik ben nu al altijd aan het racen en schoenen of borstels kwijt voordat ik naar een afspraak moet 😉
  Romy onlangs geplaatst…Terugblik: 2016 was het jaar van…My Profile

 • Saskia
  27 december 2016

  Ja hoor, ik herken ze bijna allemaal. Hier gaat het net zo 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Week met veel zieken 🙁My Profile

 • Loes Johanna
  27 december 2016

  Haha, dit is heel handig om me alvast voor te bereiden voor als onze dochter geboren is. Ik zal alvast aan het idee wennen dat op tijd komen niet meer vanzelfsprekend is.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Kerst plogMy Profile

 • Stefanie
  27 december 2016

  Best herkenbaar van toen mijn dochters wat jonger waren. Nu gaat het vrij goed met optijd komen!
  Stefanie onlangs geplaatst…1e kerstdagMy Profile

 • Joyce
  27 december 2016

  Grappig! Ik ben sinds ik kinderen heb eigenlijk nooit te laat. Of precies op tijd of juist te vroeg niet anders dan voor ik kinderen had. Hoe dit komt geen idee? Want ik ben chaoot eerste klas haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Vakantie | Mijn plannen!My Profile

 • MamaIssues
  27 december 2016

  Zo herkenbaar allemaal!! Ik zorg altijd wel dat ik ruim op tijd begin want ik heb een hekel aan te laat komen :p

  Een tip voor jou
  Gebruik bekers die aan de onderkant echt breed zijn dit scheelt heel erg met omvallen!
  Heb ik ook zo’n hekel aan haha!
  MamaIssues onlangs geplaatst…Opknappen poppen harenMy Profile

 • Ellen
  27 december 2016

  Ik zet alles de avond van te voren klaar en sta heel ruim op tijd op. Hierdoor heb ik vaak nog wat tijd over voor wat spelen of een wandelingetje. Het enige waardoor ik tot hiertoe bijna te laat kom, was toen dochterlief haar luier nog vol doet, liefst zo vol dat je body en kleren moet verschonen en een keertje toen ze nog overgaf onderweg naar de auto.

 • Vanessa
  27 december 2016

  Haha, ik denk dat veel moeders zich in deze situaties zullen herkennen. Ik heb nog geen kinderen maar ik ben er zeker van dat dit me ook allemaal zal overkomen 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…Rituals Voyage en Inde parfumMy Profile

 • Maike
  27 december 2016

  Haha, dat wordt nog wat wanneer ik kinderen heb. En ik heb ook zo´n vreselijke hekel aan te laat komen!
  Maike onlangs geplaatst…Canarische Eilanden: De ideale bestemming voor jullie huwelijksreisMy Profile

 • Lieke
  27 december 2016

  heheh dit had ik zelf geschreven kunnen hebben lol, herkenbaar dus

 • Lieke
  27 december 2016

  Wat een goede tip, die ga ik toepassen op mijn zoontje, altijd gaan die bekers om

 • Monique
  27 december 2016

  Voor mij niet herkenbaar, ik heb al wat grotere kinderen, maar ik kan me voorstellen dat het voor veel moeders herkenbaar is. Zelf ben ik echt een control freak hah

 • Kelly Caresse
  27 december 2016

  Dankjewel voor de handige tip! Heb je nog een merk of type die je zou aanraden?

 • rachel
  27 december 2016

  niet herkenbaar want ben nooit te laat hahah zit er meestal20 min van tevoren al!! en toen de meiden klein waren ook altijd op tijd
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 25 december ’16My Profile

 • Leonie
  27 december 2016

  Och, op tijd komen is nu ook een kunst met mn meisje van bijna 5 maanden! Voorheen was ik altijd overal te vroeg.. nu niet meer haha
  Leonie onlangs geplaatst…Ons ritmeMy Profile

 • Lifeaholic.nl
  27 december 2016

  Haha wat een grappig artikel! Zie het al helemaal voor me 😉
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Kerstplog 2016!My Profile

 • Kelly Caresse
  27 december 2016

  Haha lastig he 😛

 • Sylvia
  27 december 2016

  Ik moet eerlijk toegeven dat dit soort zaken mij in de 5 jaar dat ik moeder ben nog nooit overkomen zijn, dan bedoel ik door die zaken te laat komen. Ik begin altijd Ruim op tijd met het klaar maken van mijn zoontje waardoor onverwachte situaties niet voor vertraging zorgen. Ik haat te laat komen en daardoor doe ik alles om te vermijden dat dat gebeurt. Ik kan ook niet tegen mensen die te laat komen, ik vind dat nogal respectloos naar mij toe als iemand te laat komt.

 • Marit Oerlemans Jansen
  27 december 2016

  Oh jakkes!
  Wil het eigenlijk niet toegeven… maar het is zó herkenbaar!!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.