look-2-3

Ik, Kelly, Controlfreak die AL-TIJD op tijd kwam, werd moeder. En met een kindje werd het al moeilijker om ergens op tijd te komen, maar met twee is het echt dramatisch. Ik vind het slordig van mezelf, ik schaam me er ook voor. Ik bedenk er smoezen voor, maar het is gewoon wat het is. Ik ga je vertellen hoe het komt en ik denk (en hoop) dat ik niet de enige moeder ben die te laat komt…

13 x: Waarom ik vaak te laat kom sinds ik moeder ben

 1. De kleren die ik de avond ervoor heb klaargelegd voor Lana wil ze niet aan. Dus dat levert dan even een strijd op. Als ik die strijd al aan ga. Vaak pak ik een ander setje uit de kast en geef ik haar de keuze, dat setje of het eerste setje. Meestal zorgt dit voor een passend compromis, maar het kost wel wat meer tijd in die drukke ochtendspits.
 2. De sokken van de meisjes zijn kwijt, of ik kan enkel 1 sok van het paar vinden. En alle andere sokken lijken in de was te zitten?
 3. Tijdens de maaltijd gaat er altijd minimaal 1 beker drinken om. Tenzij ik een anti-lekbeker met tuit geef, maar de peuterspeelzaal leerde mij dat dit niet meer de bedoeling is. Dus gaat er minimaal een beker om die dan opgeruimd moet worden en ook een huilbui oplevert omdat de kleren nat zijn geworden..
 4. Voor vertrek is het tijd om de schoenen aan te doen, maar die liggen nooit op de plek waar ik ze heb opgeruimd of waar ze zijn uitgedaan. Altijd weer een raadsel waar ik geen rekening mee houd tijdens het op tijd opstaan.
 5. Voor vertrek moet er altijd plotseling nog een of meerdere luiers verschoond worden. Net na het ontbijt poepen, vet handig 😉
 6. Jassen aandoen gaat vaak ook niet vlekkeloos. De peuter die net op dat moment haar barbies veel interessanter vind of niet mee wil werken tijdens het doen van de armen in de mouwen. Of de mouwen zaten binnenstebuiten.
 7. Ik vergeet altijd wel iets mee te nemen. Wat te drinken, snacks, billendoekjes, luiers, ik ben de kinderen nog niet vergeten gelukkig.
 8. Of je bent aangekomen in de auto, en de lievelingsknuffel moet echt mee.
 9. Het plaatsen van de kinderen in de autostoeltjes gaat ook niet zo soepel als je vooraf rekening mee houdt. De bandjes zijn net te strak, je kindje die mee kijkt tijdens het vastdoen van de riempjes waardoor je zelf niets ziet, enzovoorts.
 10. Er net iemand belt tijdens het vertrekken en ik te nieuwsgierig ben om te kijken wie het is en vervolgens opneem.
 11. Zit je eenmaal in de auto, blijkt je benzinetank bijna leeg te zijn en durf ik het er niet op te gokken om gewoon het eindje te rijden.
 12. Inschattingsfouten maken tijdens het opstaan: Ik heb een uur de tijd, dat red ik makkelijk! Gaat dus steeds mis.
 13. Ik denk dat ik in die laatste 5 minuten nog wel even koffie kan zetten en drinken, want die cafeïne gaat me echt goed doen.. en dan zijn net de bonen op, moet de watertank gevuld worden en red ik het sowieso niet.

Oké, deze situaties komen niet allemaal tegelijkertijd voor en soms kom ik gewoon op tijd, maar vele situaties komen regelmatig voor en lijken vooraf niet in aantocht te zijn haha. Herkenbaar voor andere moeders? Ben jij ook regelmatig te laat door onverwachte situaties? Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Durf je die toe te geven? 😉

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “13 x: Waarom ik vaak te laat kom sinds ik moeder ben”

 1. Hahaa ik herken hier een hoop uit van mijn vriendinnen! Eén van mijn vriendinnen was ook altijd stipt op tijd en sins ze moeder is geworden lukt dit haar bijna nooit meer.. dit tot grote ergernis van haar zelf haha!
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: de Google tagMy Profile

 2. Yep ik ben regelmatig te laat om mijn oudste dochters van school te halen. Het stadsverkeer dat tegen zit. Trekker op de weg…terwijl ik er langs moet. Poepluiers net op het laatste moment. Pakketbezorger die aankomt terwijl ik op het punt sta te vertrekken. Vorige week nog kat van de buren in mijn huis die ik er uit wilde hebben voordat ik vertrok…echt het zit niet mee 🙂
  Josan onlangs geplaatst…En toen was mama depressief…My Profile

 3. Haha, wat een leuk artikel! Het erge is dat ik geen kinderen heb, maar nu al weet dat dit mij ook gaat overkomen als ik ooit moeder ben. Ik ben nu al altijd aan het racen en schoenen of borstels kwijt voordat ik naar een afspraak moet 😉
  Romy onlangs geplaatst…Terugblik: 2016 was het jaar van…My Profile

 4. Haha, dit is heel handig om me alvast voor te bereiden voor als onze dochter geboren is. Ik zal alvast aan het idee wennen dat op tijd komen niet meer vanzelfsprekend is.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Kerst plogMy Profile

 5. Grappig! Ik ben sinds ik kinderen heb eigenlijk nooit te laat. Of precies op tijd of juist te vroeg niet anders dan voor ik kinderen had. Hoe dit komt geen idee? Want ik ben chaoot eerste klas haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Vakantie | Mijn plannen!My Profile

 6. Zo herkenbaar allemaal!! Ik zorg altijd wel dat ik ruim op tijd begin want ik heb een hekel aan te laat komen :p

  Een tip voor jou
  Gebruik bekers die aan de onderkant echt breed zijn dit scheelt heel erg met omvallen!
  Heb ik ook zo’n hekel aan haha!
  MamaIssues onlangs geplaatst…Opknappen poppen harenMy Profile

 7. Ik zet alles de avond van te voren klaar en sta heel ruim op tijd op. Hierdoor heb ik vaak nog wat tijd over voor wat spelen of een wandelingetje. Het enige waardoor ik tot hiertoe bijna te laat kom, was toen dochterlief haar luier nog vol doet, liefst zo vol dat je body en kleren moet verschonen en een keertje toen ze nog overgaf onderweg naar de auto.

 8. Voor mij niet herkenbaar, ik heb al wat grotere kinderen, maar ik kan me voorstellen dat het voor veel moeders herkenbaar is. Zelf ben ik echt een control freak hah

 9. Och, op tijd komen is nu ook een kunst met mn meisje van bijna 5 maanden! Voorheen was ik altijd overal te vroeg.. nu niet meer haha
  Leonie onlangs geplaatst…Ons ritmeMy Profile

 10. Ik moet eerlijk toegeven dat dit soort zaken mij in de 5 jaar dat ik moeder ben nog nooit overkomen zijn, dan bedoel ik door die zaken te laat komen. Ik begin altijd Ruim op tijd met het klaar maken van mijn zoontje waardoor onverwachte situaties niet voor vertraging zorgen. Ik haat te laat komen en daardoor doe ik alles om te vermijden dat dat gebeurt. Ik kan ook niet tegen mensen die te laat komen, ik vind dat nogal respectloos naar mij toe als iemand te laat komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.