zininkerst

Ik ben dol op Kerst en ik kan wel een waslijst van 100 redenen bedenken waarom ik zin heb in de kerst. Maar om het beknopt te houden ga ik 10 redenen noemen waarom ik zoveel zin heb in de kerst en ik ben heel benieuwd of jullie je hierin herkennen.

10x Waarom ik zoveel zin heb in kerst!

 • De kerstboom en alle kerstversiering mag weer in huis en dat vind ik zo leuk en gezellig. De lampjes, kerstboom en ballen, het tovert je huis om in een en al gezelligheid. (Vorig jaar stuurden jullie je kerstboom in en die kun je hier bekijken, wellicht dat ik hier dit jaar weer een oproepje voor plaats, ik werd er namelijk zo blij van vorig jaar!)
 • En ik heb nu al zoveel zin om met de meiden de kerstboom op te gaan tuigen!
 • Lekker eten: Ik denk dat eten mijn tweede naam zou kunnen zijn, ik ben namelijk dol op lekker eten. Alles met mate natuurlijk maar die regel telt niet zo nauw tijdens de feestdagen. Lekkere dinertjes, de supermarkten die vol liggen met lekkere snacks, hapjes enzovoorts.
 • Gezelligheid met familie: Ik had je denk ik nog niet gewaarschuwd voor de vele clichés dat in dit artikel terugkomen, maar de gezelligheid met familie is er een van. Ik vind het zo gezellig om dan extra te genieten van de aanwezigheid van familie, ons gezin, mijn ouders.
 • Leuke kleding, make-up en accessoires: Ook is er veel meer leuks te koop in de winkels in de aanloop naar de feestdagen. Alles mag een glittertje bevatten, accessoires bevatten wat meer glamour, de prachtige kerstcollecties die de vele beautymerken uitbrengen, kan het niet altijd zo feestelijk zijn? 😉
 • De foute kersttrui mag weer aan! Hoe leuk is dat, van die super foute grappige truien om heerlijk in te relaxen tussen de verschillende etentjes in. Op de foto hierboven droeg ik de kerstrui van vorig jaar, waar Aimy nog in mijn buik verstopt zat. Good memories!
 • De eerste kerst als gezin van 4! Ik vond de eerste kerst als gezin van 3 al heel speciaal en nu mogen we onze eerst kerst vieren als gezin van 4! Aimy haar allereerste kerstfeest, zo speciaal. En de herinneringen aan vorige kerst waarin ik nog hoogzwanger rondliep haha.
 • Natuurlijk weer heerlijk genieten van kerstmuziek! Stiekem zet ik het nu al af en toe op, omdat ik er gewoon zoveel zin in heb! Mariah Carey, Britney Spears, Wham! komt u maar door met die heerlijke klassiekers!
 • Natuurlijk lekkere drankjes drinken! Ja, ik durfde dit puntje niet hoger in de lijst te zetten, maar stiekem vind ik het heerlijk dat ik deze kerst niet alcoholvrij hoef door te brengen. Het is vast geen geheim dat ik dol ben op een glaasje prosecco, wijn, scroppino en noem maar op. Vorig jaar was mijn kerst om een hele goede reden alcoholvrij, maar dit jaar zeker niet. 😉 En heb jij wel een alcoholvrije kerst? Deze alcoholvrije gluhwein die je zelf kunt maken is super lekker!                     (ps. Geen 18geenalcohol)
 • Heerlijk binnen zitten! Ik ben al een echte huismus (lees hier waarom) maar met kerst is dit natuurlijk nog meer aanwezig. Buiten is het koud (hopen op een witte kerst) dus binnen kunnen we heerlijk genieten in een verwarmd huis, onder het genot van een warme chocolademelk, dekentjes op de bank, heerlijke grote truien en de sloffen aan. Even helemaal niets moeten.

Herken jij de bovenstaande punten waarom ik zoveel zin heb in de kerst? Waarom heb jij er ook zoveel zin in? Kijk jij terug op iets heel bijzonders waardoor Kerst nu nog specialer is, of ben je bijvoorbeeld zwanger? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties en ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

38 gedachten over “10x Waarom ik zoveel zin heb in kerst!”

 1. Ik ben echt een kerstmens! Sowieso is December mijn favoriete maand haha. Mijn man vind er niet zoveel aan helaas.
  Dit jaar zijn de feestdagen voor mij alcoholvrij maar gelukkig leerde ik vorig jaar de Faber wijn kennen via je blog 😉 die smaken goed!
  Fenna onlangs geplaatst…Wishlist | BabyspullenMy Profile

 2. Ik herken ook een hoop punten, ik luister al sinds november kerstmuziek en mijn foute kersttrui is ook weer uit de kast 🙂 Het is niet voor niets de most wonderful time of the year! Ik verheug me ook erg op de All you need is love Kerstspecial, corny maar heerlijk! 🙂
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…(*) Hoera, de plinten liggen!My Profile

 3. Haha dit had echt zo mijn artikel kunnen zijn. Ik ben dolllll op kerst! De boom, de muziek, lekker eten, familie, cadeaus. Alles! Nu al zin om mijn kersttrui te dragen terwijl ik naar Wham luister, love it. O dat kerstboom optuigen met de meiden herken ik helaas minder. Ik sla de grote boom dit jaar over omdat ik bang ben dat mijn dochters ‘m slopen. Heb een kleine boom voor op tafel.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: lichtgewicht op stap met een tweelingMy Profile

 4. Een foute kerst trui heb ik nog steeds niet haha maar wil ik wel! Maar ik heb er ook zin in hoor.. Kerst is heel lang rot voor me geweest en ook nu zal er wel een smetje opzitten omdat m’n opa op 2e kerstdag is overleden en dat zal altijd een rol spelen maar alle dingen hierboven zorgen ervoor dat ik ervan geniet!
  Nicole onlangs geplaatst…Kerst Blogfeestje | Let it snow..My Profile

 5. Ik herken eigenlijk alle punten wel zo’n beetje haha. Voor mij word het wel een alcoholvrije kerst. Dit omdat wij met IVF bezig zijn. Maar ook voor een goed doel dus geen probleem ?
  Rafaëlla onlangs geplaatst…EetdagboekMy Profile

 6. Ik heb er ook zo veel zin in! Vorig jaar zaten we in de verhuisdozen en was ik hoogzwanger. Dus nu onze eerste kerst in dit huisje als gezinnetje. En we krijgen ook gezellig familie over de vloer die we lekker in de watten mogen leggen! En al die lampjes in de stad!! Zo gezellig!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Theeleuten #4My Profile

 7. Heerlijk ? ik herken alles behalve de kerst trui ? deze donderdag de boom opzetten ben alleen benieuwd of t kleinste meisje hier van de boom af kan blijven hihi !

 8. ik geniet er wel van maar kerst heeft hier een zwart randje omdat mijn mams 24 december is overleden en dat blijft erin hakken. we vieren het wel gewoon en hebben gister de boom weer opgezet!!
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 4 december ’16My Profile

 9. Ik hoop vandaag ook de kerstboom op te gaan zetten en alles gezellig te maken. Na een weekendje Düsseldorf ben ik helemaal in de kerststemming 🙂

 10. Jaaa ik herinner me nog alle mooie foto’s van kerstbomen op je blog vorig jaar! 🙂 Als je dat dit jaar opnieuw organiseert, stuur ik onze kerstboom zeker in! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 11. Dit jaar een nin-alcoholische kerst voor mij. Ons kerstcadeautje is een nu 9 wkn oud hummeltje in mijn buik. <3 Ook geen carpaccio en biefstuk :'( maar dat alles voor een goed doel!

  Skyradio christmas staat hier elke dag aan! Heerlijk die kerstsfeer.

 12. Heel erg herkenbaar 🙂
  Gezellige tijd en super gezellig vind ik altijd als mijn man en 2 dochtertjes de boom versieren. Wij hebben altijd een echte boom en meestal een grote boom met lekker veel takken. Mijn man kookt ook natuurlijk tijdens de kerst en altijd heerlijke gerechten 🙂
  En wat zo super leuk is en bijzonder voor mij is dat ons jongste meisje jasmijn 9 maanden is ze. voor het eerst kerst viert haar eerste kerst .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.