10x Waarom ik zoveel zin heb in kerst!

zininkerst

Ik ben dol op Kerst en ik kan wel een waslijst van 100 redenen bedenken waarom ik zin heb in de kerst. Maar om het beknopt te houden ga ik 10 redenen noemen waarom ik zoveel zin heb in de kerst en ik ben heel benieuwd of jullie je hierin herkennen.

10x Waarom ik zoveel zin heb in kerst!

 • De kerstboom en alle kerstversiering mag weer in huis en dat vind ik zo leuk en gezellig. De lampjes, kerstboom en ballen, het tovert je huis om in een en al gezelligheid. (Vorig jaar stuurden jullie je kerstboom in en die kun je hier bekijken, wellicht dat ik hier dit jaar weer een oproepje voor plaats, ik werd er namelijk zo blij van vorig jaar!)
 • En ik heb nu al zoveel zin om met de meiden de kerstboom op te gaan tuigen!
 • Lekker eten: Ik denk dat eten mijn tweede naam zou kunnen zijn, ik ben namelijk dol op lekker eten. Alles met mate natuurlijk maar die regel telt niet zo nauw tijdens de feestdagen. Lekkere dinertjes, de supermarkten die vol liggen met lekkere snacks, hapjes enzovoorts.
 • Gezelligheid met familie: Ik had je denk ik nog niet gewaarschuwd voor de vele clichés dat in dit artikel terugkomen, maar de gezelligheid met familie is er een van. Ik vind het zo gezellig om dan extra te genieten van de aanwezigheid van familie, ons gezin, mijn ouders.
 • Leuke kleding, make-up en accessoires: Ook is er veel meer leuks te koop in de winkels in de aanloop naar de feestdagen. Alles mag een glittertje bevatten, accessoires bevatten wat meer glamour, de prachtige kerstcollecties die de vele beautymerken uitbrengen, kan het niet altijd zo feestelijk zijn? 😉
 • De foute kersttrui mag weer aan! Hoe leuk is dat, van die super foute grappige truien om heerlijk in te relaxen tussen de verschillende etentjes in. Op de foto hierboven droeg ik de kerstrui van vorig jaar, waar Aimy nog in mijn buik verstopt zat. Good memories!
 • De eerste kerst als gezin van 4! Ik vond de eerste kerst als gezin van 3 al heel speciaal en nu mogen we onze eerst kerst vieren als gezin van 4! Aimy haar allereerste kerstfeest, zo speciaal. En de herinneringen aan vorige kerst waarin ik nog hoogzwanger rondliep haha.
 • Natuurlijk weer heerlijk genieten van kerstmuziek! Stiekem zet ik het nu al af en toe op, omdat ik er gewoon zoveel zin in heb! Mariah Carey, Britney Spears, Wham! komt u maar door met die heerlijke klassiekers!
 • Natuurlijk lekkere drankjes drinken! Ja, ik durfde dit puntje niet hoger in de lijst te zetten, maar stiekem vind ik het heerlijk dat ik deze kerst niet alcoholvrij hoef door te brengen. Het is vast geen geheim dat ik dol ben op een glaasje prosecco, wijn, scroppino en noem maar op. Vorig jaar was mijn kerst om een hele goede reden alcoholvrij, maar dit jaar zeker niet. 😉 En heb jij wel een alcoholvrije kerst? Deze alcoholvrije gluhwein die je zelf kunt maken is super lekker!                     (ps. Geen 18geenalcohol)
 • Heerlijk binnen zitten! Ik ben al een echte huismus (lees hier waarom) maar met kerst is dit natuurlijk nog meer aanwezig. Buiten is het koud (hopen op een witte kerst) dus binnen kunnen we heerlijk genieten in een verwarmd huis, onder het genot van een warme chocolademelk, dekentjes op de bank, heerlijke grote truien en de sloffen aan. Even helemaal niets moeten.

Herken jij de bovenstaande punten waarom ik zoveel zin heb in de kerst? Waarom heb jij er ook zoveel zin in? Kijk jij terug op iets heel bijzonders waardoor Kerst nu nog specialer is, of ben je bijvoorbeeld zwanger? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties en ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

38 reacties

 • Lisette
  6 december 2016

  Ik herken alleen het eten en de drank hahaha
  Lisette onlangs geplaatst…Zwangerschapsdagboek #1: 10 weken en 3 dagenMy Profile

 • Femke
  6 december 2016

  Jaa ik herken en hoop punten! Eten, samen zijn met familie en vrienden, gezelligheid, kerstiedjes, kerstfilms en heb ik (lekker) eten al gezegd?! ;-)!
  Femke onlangs geplaatst…Best gelezen artikelen novemberMy Profile

 • Fenna
  6 december 2016

  Ik ben echt een kerstmens! Sowieso is December mijn favoriete maand haha. Mijn man vind er niet zoveel aan helaas.
  Dit jaar zijn de feestdagen voor mij alcoholvrij maar gelukkig leerde ik vorig jaar de Faber wijn kennen via je blog 😉 die smaken goed!
  Fenna onlangs geplaatst…Wishlist | BabyspullenMy Profile

 • Josan
  6 december 2016

  DE kerstboom staat al en ik vind het heerlijk om Kerstmuziek te luisteren. Maar ook om met de kinderen naar de Kerstnachtdienst te gaan. Het is waardevol om als gezin oude tradities te doen herleven en nieuwe herinneringen te maken.
  Josan onlangs geplaatst…Het winterjas dilemma van iedere koukleumMy Profile

 • Linda
  6 december 2016

  De foute kersttrui ligt hier ook al klaar 🙂
  Een boom zetten wij dit jaar niet ivm een kitten…
  Ik denk dat ik de woonkamer wel ga versieren met lampjes, daar is Jason momenteel groot fan van haha
  Linda onlangs geplaatst…Musthave bij kinderen: Hydrofiele luiersMy Profile

 • sabrina
  6 december 2016

  Genieten van zo veel leuke cadeautjes onder de boom, kaarsjes en lichtjes en een warm dekentje heerlijk 🙂
  sabrina onlangs geplaatst…Sinterklaas MagieMy Profile

 • Stefanie
  6 december 2016

  Ja ik vind de kersttijd ook zo gezellig! De kerstboom en alle andere versieringen, de gezelligheid en al dat lekkere eten. Love it! Haha
  Stefanie onlangs geplaatst…Een druk sinterklaasweekendMy Profile

 • Lindsay | lindsayvallen.nl
  6 december 2016

  Ik herken ook een hoop punten, ik luister al sinds november kerstmuziek en mijn foute kersttrui is ook weer uit de kast 🙂 Het is niet voor niets de most wonderful time of the year! Ik verheug me ook erg op de All you need is love Kerstspecial, corny maar heerlijk! 🙂
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…(*) Hoera, de plinten liggen!My Profile

 • Carlijn
  6 december 2016

  Haha dit had echt zo mijn artikel kunnen zijn. Ik ben dolllll op kerst! De boom, de muziek, lekker eten, familie, cadeaus. Alles! Nu al zin om mijn kersttrui te dragen terwijl ik naar Wham luister, love it. O dat kerstboom optuigen met de meiden herken ik helaas minder. Ik sla de grote boom dit jaar over omdat ik bang ben dat mijn dochters ‘m slopen. Heb een kleine boom voor op tafel.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: lichtgewicht op stap met een tweelingMy Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  6 december 2016

  Ik heb zo’n zin om weer lekker te gaan bakken met mijn kinderen! Foute kersttrui en Sky radio aan, warme chocomel erbij en kerstkransjes bakken maar!
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…Onze hypotheek doorgelicht (met 5 tips bij het afsluiten van een hypotheek)My Profile

 • Kelly
  6 december 2016

  Ik herken me hier helemaal in! Dit wordt de eerste kerst in ons eigen huis, dat vind ik toch wel speciaal 🙂
  Kelly onlangs geplaatst…Chitchatten #13 Eerste week samenwonenMy Profile

 • Nicole
  6 december 2016

  Een foute kerst trui heb ik nog steeds niet haha maar wil ik wel! Maar ik heb er ook zin in hoor.. Kerst is heel lang rot voor me geweest en ook nu zal er wel een smetje opzitten omdat m’n opa op 2e kerstdag is overleden en dat zal altijd een rol spelen maar alle dingen hierboven zorgen ervoor dat ik ervan geniet!
  Nicole onlangs geplaatst…Kerst Blogfeestje | Let it snow..My Profile

 • Saskia
  6 december 2016

  Ik vond het ook zo heerlijk om voor het eerst met een gezin van vier kerst te vieren. Geniet van de voorbereidingen!
  Saskia onlangs geplaatst…Waarom ik ben gestopt met mijn werk als wijkverpleegkundigeMy Profile

 • Kelly
  6 december 2016

  Ja ik ben ook fan van kerst. Sfeer, lichtjes, eten, familie en cadeaus uitwisselen. En dit jaar word voor ons de eerste kerst als gezinnetje dus dat is heel leuk!
  Kelly onlangs geplaatst…Heftig weekend achter de rugMy Profile

 • Charlotte
  6 december 2016

  Wij hebben de boom gisteren neergezet en vandaag of morgen gaan we hem versieren, zo gezellig! En mijn foute kersttrui is dit jaar een maatje groter gekocht zodat mijn zwangere buik er goed in past hihi. Veel plezier met de voorbereidingen!
  Charlotte onlangs geplaatst…6 tips voor het maken van de perfecte kerst foto…My Profile

 • Malou
  6 december 2016

  Jaa ik heb er ook zin in 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #185; twee keer naar het cb en SinterklaasMy Profile

 • Marije
  6 december 2016

  Mijn kerstgevoel moet nog komen, maar kerst is altijd mijn favo tijd van het jaar geweest. Vroeger al 🙂 Dit jaar is onze eerste kerst met zn drietjes en dat vind ik ontzettend leuk!
  Marije onlangs geplaatst…Review Chicco Next2Me co-sleeperMy Profile

 • Sandra
  6 december 2016

  Ik ben echt dol op kerst!
  Sandra onlangs geplaatst…BESTELLING BODY& FIT: ISO PLUS & STAY STRONGMy Profile

 • Romy
  6 december 2016

  Ik herken eigenlijk alles wel. Wat is de kerst toch geweldig! Dit jaar hoop ik ook zo’n foute kersttrui te scoren 🙂
  Romy onlangs geplaatst…5 levenslessen die ik leerde van mijn vaderMy Profile

 • karlien
  6 december 2016

  Leuk!!! Kerst vind ik één van de weinige leuke dingen aan de winter 🙂
  karlien onlangs geplaatst…Vijf redenen waarom Thailand met kinderen zo leuk isMy Profile

 • Rafaëlla
  6 december 2016

  Ik herken eigenlijk alle punten wel zo’n beetje haha. Voor mij word het wel een alcoholvrije kerst. Dit omdat wij met IVF bezig zijn. Maar ook voor een goed doel dus geen probleem ?
  Rafaëlla onlangs geplaatst…EetdagboekMy Profile

 • Leonie
  6 december 2016

  Ja kerst! Heerlijk. Dit wordt mijn dochtertjes eerste kerst.. zo speciaal. Wel spannend, zoveel avonden weg van huis met een baby van 4 maanden.. maar komt vast goed
  Leonie onlangs geplaatst…Kyra is 4 maanden oud!My Profile

 • Leonie van Mil
  6 december 2016

  Ik heb er ook zo veel zin in! Vorig jaar zaten we in de verhuisdozen en was ik hoogzwanger. Dus nu onze eerste kerst in dit huisje als gezinnetje. En we krijgen ook gezellig familie over de vloer die we lekker in de watten mogen leggen! En al die lampjes in de stad!! Zo gezellig!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Theeleuten #4My Profile

 • Nadine
  6 december 2016

  Heerlijk ? ik herken alles behalve de kerst trui ? deze donderdag de boom opzetten ben alleen benieuwd of t kleinste meisje hier van de boom af kan blijven hihi !

 • Joyce
  6 december 2016

  Wat een herkenbaar lijstje!
  Joyce onlangs geplaatst…Personal | Geen kerstboom?My Profile

 • rachel
  6 december 2016

  ik geniet er wel van maar kerst heeft hier een zwart randje omdat mijn mams 24 december is overleden en dat blijft erin hakken. we vieren het wel gewoon en hebben gister de boom weer opgezet!!
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 4 december ’16My Profile

 • Loes Johanna
  6 december 2016

  Heerlijke periode blijft dit! Ik heb er ook weer veel zin in. 🙂
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Sinterklaas PlogMy Profile

 • Celine
  6 december 2016

  Ik ben ook zo super dol op kerst! Heerlijk de gezellige kerstboom, lekker eten, vrienden en familie over de vloer! En inderdaad de heerlijke foute kerstliedjes!
  Liefs, Celine
  Celine onlangs geplaatst…Mommy Fun: Mama quotesMy Profile

 • jodi - liefthuis
  6 december 2016

  Het is eigenlijk alles bij elkaar..Alle dingen je je opnoemt zijn allemaal even heerlijk aan kerst. Het laat mij ook meteen nadenken over wat ik dan zo leuk vind aan kerst.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Een kerstboom en een baby/ dreumes/ peuter… Hoe doe je dat veilig???My Profile

 • MetMirjam
  6 december 2016

  Heerlijk, zo gezellig! De kerstboomstaat bij ons al hoor!
  MetMirjam onlangs geplaatst…10 tips om een stressvrij kerstdiner te organiserenMy Profile

 • Linda
  6 december 2016

  Ik hoop vandaag ook de kerstboom op te gaan zetten en alles gezellig te maken. Na een weekendje Düsseldorf ben ik helemaal in de kerststemming 🙂

 • Kimberly
  6 december 2016

  Haha, alles is herkenbaar. Vooral die kersttruien en foute kerstmuziek! <3
  Kimberly onlangs geplaatst…Holiday Gift Guide: Foute kersttruien case van FlavrMy Profile

 • Angela - Mama met passie
  6 december 2016

  Hier ook dol op kerst! Ik vind het een heerlijke periode de maand december 🙂
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…De Z van zwanger en zorgverzekeringMy Profile

 • Maike
  6 december 2016

  Heerlijk al die gezelligheid, ik kan ook erg genieten van lekker knus thuis zitten!
  Maike onlangs geplaatst…Besparen op de bruidstaartMy Profile

 • Anneleen
  6 december 2016

  Jaaa ik herinner me nog alle mooie foto’s van kerstbomen op je blog vorig jaar! 🙂 Als je dat dit jaar opnieuw organiseert, stuur ik onze kerstboom zeker in! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Concetta
  7 december 2016

  Dit jaar een nin-alcoholische kerst voor mij. Ons kerstcadeautje is een nu 9 wkn oud hummeltje in mijn buik. <3 Ook geen carpaccio en biefstuk :'( maar dat alles voor een goed doel!

  Skyradio christmas staat hier elke dag aan! Heerlijk die kerstsfeer.

 • Marloes
  9 december 2016

  Ik heb zo’n zin in kerst! Nu nog zwanger, maar hopelijk met de kerst niet meer; ik ben namelijk 19 december uitgerekend!
  Marloes onlangs geplaatst…Zwanger zijn is niet alleen rozengeur en maneschijnMy Profile

 • felicia
  10 december 2016

  Heel erg herkenbaar 🙂
  Gezellige tijd en super gezellig vind ik altijd als mijn man en 2 dochtertjes de boom versieren. Wij hebben altijd een echte boom en meestal een grote boom met lekker veel takken. Mijn man kookt ook natuurlijk tijdens de kerst en altijd heerlijke gerechten 🙂
  En wat zo super leuk is en bijzonder voor mij is dat ons jongste meisje jasmijn 9 maanden is ze. voor het eerst kerst viert haar eerste kerst .

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.