10 herkenbare geheimen van een moeder

geheimen van een moeder

Geheimen van een moeder of leugentjes om bestwil, hebben we allemaal toch! Als moeder zijn we ook niet heilig natuurlijk, we doen allemaal wel eens van die dingen die we stiekem doen, die niemand doorheeft of die je gewoon niet aan de grote klok hangt. Ik somde 10 van die geheimen van mijzelf als moeder op, als ik het hier met moeder-vriendinnen over heb dan herkennen ze allemaal wat ik bedoel en ik ben benieuwd of jij deze geheimen ook herkent 😉

10 Herkenbare geheimen van een moeder

 1. Stiekem snoepen: Je hebt je kindje net zo ver gekregen om een mandarijn te eten, die banaan niet over de hele bank onder te smeren maar gewoon op te eten of je kindje is gewoon lief aan het spelen.  Jij hebt zin in chocolade. Je gaat stiekem de voorraadkast in en neemt wat snoep wat je opgepeuzeld hebt nog voor je de kamer weer in komt. De peuter hoeft mijn mond maar te zien bewegen of mijn geheim is betrapt en dan wil ze ook 😉
 2. Na het eten al op tijd roepen dat het echt al bedtijd is omdat het anders veel te laat wordt.. terwijl ze dag ervoor er toch echt veel later in lag. Jep, zolang ze geen klok kan kijken 😉 Little secrets
 3. Bepaald speelgoed stiekem weggooien omdat het altijd in de weg ligt of omdat het altijd ergens onder een bank of stoel verdwijnt.
 4. Woorden die je kindje niet mag horen in het Engels zeggen. Bijvoorbeeld: ‘Yannick heb jij ook zin in een ‘icecream‘? want zodra ik het woord ‘ijsje’ laat vallen hoor ik haar nergens anders meer over die dag tot ze een ijsje krijgt 😉
 5. ‘OP’ zeggen als je ze niet nog een koekje wil geven, leugentje om bestwil dat de koekjes nu echt OP zijn. Pedagogisch gezien is het beter om uit te leggen dat een koekje genoeg is, maar soms….
 6. ‘Afgelopen’ roepen en dan Nijntje op Netflix uitzetten omdat je echt weg moet om ergens op tijd te zijn. Anders wil ze nog een aflevering zien en daar is geen tijd voor op dat moment.
 7. Zwitsal ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo gebruikte ik het eens als shampoo omdat mijn eigen shampoo op was (afrader overigens, die wilde haardos daarna zag er niet uit), Zwitsal massageolie gebruiken als scheergel (oops done that, ook een afrader) of waar hebben we het niet wel eens voor gebruikt?
 8. Zwitsal haarlotion op de haren van je kindje doen om een bepaalde vieze lucht uit de haartjes te krijgen als je bijvoorbeeld ergens op bezoek gaat. Vieze rooklucht of de geur van frituur krijg je er zo uit 😉
 9.  Groente in eten verstoppen waar mogelijk. Veel groente verstoppen in een zelfgemaakte pastasaus, groente   verstoppen door een smoothie heen enzovoorts. Ze heeft een ‘Als het groente is wil ik het niet’ fase dus verstoppen is de enige oplossing. En wat een kick geeft dat zeg, als je kindje je verstopte groente gewoon lekker wel op heeft.
 10. Voordat je gaat slapen even bij je kindje in bed kijken of ze wel goed slaapt en het niet kunnen laten om haar een kus te geven. Als ze vervolgens wakker wordt en manlief ergert zich daaraan zeggen dat je het ook niet snapt, je deed zo stil.

Bron foto’s : Pinterest

Ik ben heel erg benieuwd of andere moeders deze punten herkennen en welke punten jij ook stiekem doet! En ik ben benieuwd naar jouw moeder geheimen die hierboven niet genoemd staan. Klets erover mee bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

52 reacties

 • Channa
  18 april 2016

  Stiekem snoepen, speelgoed weggooien en in het Engels praten check! En diverse smoesjes verzinnen of een verhaal net iets verdraaien, check. Volgens mij heel herken naar voor iedere moeder!
  Channa onlangs geplaatst…Win een sieraad van Jacey’s Jewellery! Moederdag Winactie #1My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  18 april 2016

  Zeker weten stiekem snoepen. Ik graai regelmatig in de snoeppot terwijl ik eten aan het koken ben. Een tijdstip waarop mijn kinderen toch echt geen snoepje mogen.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Vlog mijn leven als mama #1 – vrijdagochtend schoonmaakroutineMy Profile

 • Wilma
  18 april 2016

  Haha die eerste en laatst zoiezo! Hier ook een stiekeme snoeper! Vaak geef ik Yarah nog een kusje als ze slaapt, dat vind ik zo lief als ze zo ligt. Die woorden dat gaat hier ook al komen aangezien ze ons al erg goed begrijpt 🙂
  Wilma onlangs geplaatst…Kletspraatje | opleiding kapper, gezondheid, blogMy Profile

 • Femke
  18 april 2016

  Haha ik vind het wel grappig en kan me sommige dingen helemaal voorstellen 🙂
  Femke onlangs geplaatst…Budgettip & review: Primark Ps… Lip Liner PencilsMy Profile

 • Josan
  18 april 2016

  Batterijen uit speelgoed halen. Tekeningen of knutselwerkjes weggooien. Speelafspraakjes saboteren omdat dat kindje gewoon echt heel druk is en je dat hoogzwanger en volledig ontoerekeningsvatbaar door stemmingswisselingen niet trekt. Yep, ik kan nog wel even door gaan.
  Josan onlangs geplaatst…De Kort maar Krachtig TagMy Profile

 • demallemolenmoeder
  18 april 2016

  Ja, dat is herkenbaar hoor. Als ze televisie aan het kijken is dan zeg ik vaak, afgelopen.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Mijn Bucket ListMy Profile

 • Fenna
  18 april 2016

  Nog geen ervaring mee maar ik zou dat soort dingen ook kunnen doen 😉 haha
  Fenna onlangs geplaatst…DIY: BadbruisballenMy Profile

 • Debby
  18 april 2016

  Tips van een expert haha, dank je!
  Debby onlangs geplaatst…Laws of deep devotion // Ahimsa – non-violenceMy Profile

 • Saskia
  18 april 2016

  Haha ja helemaal waar. Dat stiekem snoepen is er echt niet mee bij als je moeder bent 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Oreo taart & invlechtenMy Profile

 • Desiree | Sweet Happinez
  18 april 2016

  Wat een leuk artikel zeg!
  Desiree | Sweet Happinez onlangs geplaatst…GENDER REVEAL CAKE MET UILTJES HE / SHEMy Profile

 • Dionne
  18 april 2016

  Hahaha! Vooral ‘afgelopen’ herken ik wel. Dat deed ik op mijn bijbaan in het kinderdagverblijf ook.
  Dionne onlangs geplaatst…Spring is comingMy Profile

 • Carlijn
  18 april 2016

  Zo herkenbaar dit! Nog niet voor mijzelf, want voor mijn 10 maanden oude meiden hoef ik nog niet te jokken over hun bedtijd 😉 Maar met mijn nichtje van drie zie ik heel veel dingen terugkomen die mijn schoonzus ook toepast. Zoals ‘icecream’ voor ‘ijsje’. Alleen begreep m’n nichtje het Engelse woord op een gegeven moment ook, dus toen moesten ze echte codetaal gaan bedenken.
  Carlijn onlangs geplaatst…Hoe ik make-up combineer met SPFMy Profile

 • Tamara
  18 april 2016

  Hahahaha die in het engels praten us goed! Wij spellen de woorden altijd! Maar dat is makkelijker natuurlijk!
  Tamara onlangs geplaatst…Aan alle betweters zonder kinderen.My Profile

 • Dita
  18 april 2016

  Op dit moment is het hier nog niet aan de orde maar dit zal zeker komen.
  Dita onlangs geplaatst…Een fijne wandelingMy Profile

 • Sandra
  18 april 2016

  Hahaha wat een leuk artikel zeg! Kennissen van me zeggen bepaalde woorden soms achterstevoren in het bijzijn van hun katten omdat ze anders helemaal gek worden als ze kaas of melk horen haha.
  Sandra onlangs geplaatst…BESTELD: ADIDAS STAN SMITH SNAKEMy Profile

 • Lonneke
  18 april 2016

  Haha geweldig artikel en heel herkenbaar.. James nog ‘gelukkig’ nog te jong om dat alles te begrijpen maar als er meer familie bij is dan herken ik dat snoeppunt sowieso! En ‘het is al super laat, je moet nu echt naar bed’ en dan is het 5 over 7, hahaha.
  Lonneke onlangs geplaatst…Mijn moeder is de allerliefste!My Profile

 • Elisabeth
  18 april 2016

  Ai heel herkenbaar. Jim is nu al redelijk van de tv, en vaak moet ik n smoesje bedenken waarom die niet aan gaat. Hij slaapt, zeggen we dan. De tv is moe!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Help! Mijn dreumes is verslaafd aan snapchatMy Profile

 • Yneke
  18 april 2016

  Haha, dat snoepen is wel herkenbaar! En die laatste van die kus ook, zo lief als ze liggen te slapen ;-). Woorden in ‘t engels zeggen vind ik wel een goeie tip haha!
  Yneke onlangs geplaatst…Challenge: een maand suikervrij eten!My Profile

 • marie-louise
  18 april 2016

  Haha… leuk geschreven! Hier ‘lieg’ ik elke dag wel dat de koekjes of snoepjes op zijn. Woorden in het engels zeggen heeft geen zin, want dat snapt hij gewoon. (Lang leve youtube).
  Ook haarlotion gebruiken tegen vieze luchtjes betrap ik mezelf op.. ideaal spul daarvoor. En speelgoed weggooien doe ik regelmatig, tot ergenis van mijn man. Oeps! Meestal is het wel van dat kleine spul dat inderdaad toch onder de kasten verdwijnt. Of zo’n speeltje uit de kindersurprise…
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 33My Profile

 • Nicole
  18 april 2016

  Ik gebruik geen Zwitsal maar de meeste dingen zijn wel herkenbaar. Wij zeggen trouwens dingen niet in het Engels maar zeggen bijv “koude spul” of “gele rakker”
  Nicole onlangs geplaatst…Top 10 uitjes Noord BrabantMy Profile

 • Marijke
  18 april 2016

  Hahahaha woorden in het engels uitspreken doen wij hier ook heel vaak. Zo grappig dat jullie dat ook doen. Is zo makkelijk!
  Marijke onlangs geplaatst…Menu van de week #5My Profile

 • Lifesabout
  18 april 2016

  Heel erg…..maar ik herken ze allemaal haha!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Het is klaar, over en uit met Weightwatchers.My Profile

 • Marjon
  18 april 2016

  Haha heel herkenbaar. Voor dat van Netflix 🙂 Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…We-time: tijd voor papa en mamaMy Profile

 • Charlotte
  18 april 2016

  Haha herkenbaar! Sommige dingen misschien in een iets andere vorm maar het komt allemaal op hetzelfde neer haha
  Charlotte onlangs geplaatst…8 x kleinkinderen mogen alles…My Profile

 • Charlotte
  18 april 2016

  Haha herkenbaar! Sommige dingen misschien in een iets andere vorm maar het komt allemaal op hetzelfde neer haha
  Charlotte onlangs geplaatst…8 x kleinkinderen mogen alles…My Profile

 • Marije
  18 april 2016

  Hahaha ik ben benieuwd wat voor geheimen ik straks allemaal zal hebben 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Naamslinger van KiddycolorsMy Profile

 • Yvonne
  18 april 2016

  Ja heel zeker herkenbaar! Maar hij is nu 4 jaar en gelooft niet alles meer dus van profiteren zolang het nog kan Kelly.
  Yvonne onlangs geplaatst…Geluksmomentjes #14: loopfiets, zon en moestuintjesMy Profile

 • Leonie
  18 april 2016

  Haha, leuk om te lezen! Ik kan t me goed voorstellen…
  Mijn ouders zaten onderling ook vaak engels te praten.. Ik vond dat altijd zo vervelend, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Plog – Center ParcsMy Profile

 • MetMirjam
  18 april 2016

  Haha de meeste punten uit dit lijstje herken ik inderdaad wel ja.. *oops busted* 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Nagellak bij kinderenMy Profile

 • rachel
  18 april 2016

  hahah heel herkenbare dingen en dingen die we nog steeds hebben hier, snoepen bv, ik snoep veel en voor de meiden heb ik dat liever niet dus na het eten ram ik nog een reep chocola weg en hun willen wat zoets meestal een uur later en dan is het nee is op of nee je hebt net gegeten. speelgoed hebben we dan niet meer maar gooi wel andere dingen weg als ze op school zitten!!en nee ze missen het nooit hahahah
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 17 april 2016My Profile

 • Lilian
  18 april 2016

  Haha die puntjes kloppen zeker wel!
  Lilian onlangs geplaatst…Herinneringen: Mijn crèche- en oppasboekMy Profile

 • karlien
  18 april 2016

  Hahah jaah of die eindeloze stapel tekeningen. Ik bewaar er een aantal maar de meeste gaan de prullenbak in.
  karlien onlangs geplaatst…Koekjes zonder suiker: groentekoekjesMy Profile

 • Hanna @ eenbezigbijtje
  18 april 2016

  Dat van die engelse woorden herken ik wel van mijn ouders ook altijd, en ik doe het nu ook bij mijn neefje want anders zijn de poppen aan het dansen.
  Hanna @ eenbezigbijtje onlangs geplaatst…Mijn scriptie levenMy Profile

 • Angela - Mama met passie
  18 april 2016

  Haha heel leuk om te lezen. Ben benieuwd welke geheimpjes ik straks ga krijgen met Naomi!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Opvoeden begint vroeger dan ik dachtMy Profile

 • MArieke
  18 april 2016

  Oeps, 10 keer check haha!
  MArieke onlangs geplaatst…TAG: My life in 20 questionsMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  18 april 2016

  Hahaha te grappig, ik kan het me helemaal voorstellen. Ik denk dat ik ook al die dingen toe ga passen.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Waarom ik soms mijn new born baby mis…My Profile

 • Vanessa
  18 april 2016

  Haha, zo leuk om te lezen. Ik moest even hardop lachen bij de zin: Yannick heb jij ook zin in een ‘icecream‘? 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…Rituals summer limited edition: The Ritual of KarmaMy Profile

 • Nicoline
  18 april 2016

  haha heel herkenbaar! vooral het speelgoed weggooien en het kusje voor het slapen gaan. ik kan het niet laten haar even aan te raken!
  Nicoline onlangs geplaatst…Eindelijk weer eens Un petit PlogMy Profile

 • Malou
  18 april 2016

  Vooral 1, 2, 5 en 6 zijn heel herkenbaar!
  Malou onlangs geplaatst…Mijlpaal; de eerste stapjesMy Profile

 • Lisanne
  18 april 2016

  Ondanks dat ik geen moeder ben vind ik dit wel grappig. Ik denk dat ik mijzelf er later wel in kan herkennen. Klinkt heel stom maar soms doe ik het nu ook met de hond, het woord snoep kent zij namelijk, dus dan gebruik ik wel is het woord Candy. Of als ik oppas op kleine kinderen, ik noem het geen leugentjes om best wil maar creatief bezig zijn. Hahaha. Fijne avond liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Let the sunshine!My Profile

 • Charlotte
  18 april 2016

  Zeker heel herkenbaar! Probleem is hier dat onze zoon tweetalig wordt opgevoed dus dingen in het Engels zeggen schiet niet zo op 😉 en ook het “op” of “afgelopen” trapt ‘ie ook al niet meer in!
  Charlotte onlangs geplaatst…Help, over een maand hebben we geen huis meer!My Profile

 • Margriet
  18 april 2016

  Haha, leuk blogbericht. Ik weet bijna zeker dat ik ze alle tien ook ga gebruiken.
  Margriet onlangs geplaatst…D.I.Y. BoxkleedMy Profile

 • Maike
  18 april 2016

  Haha, heel leuk!
  Maike onlangs geplaatst…Bruidegom met bretelsMy Profile

 • Tessa kamp
  18 april 2016

  Mijn moeder zei bij speelgoedwinkels altijd kijk hoe jammer het bordje staat gesloten. De mensen die binnen liepen moesten de winkel opruimen. Hahaha heel lang dit gelooft tot we zelf konden lezen

 • Mama van Dijk
  18 april 2016

  oops hihi herkenning..
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Hebreeuwse Blessing & Engels Speechen.My Profile

 • Newborn Fit Mama
  18 april 2016

  Haha Kelly wat leuk!! Ook grappig om de reacties en leugentjes van de andere moeders te lezen!

 • Kelly
  18 april 2016

  Haha ook als niet moeder zijnde kan ik me er wel in inleven !
  Kelly onlangs geplaatst…ChitchattenMy Profile

 • Frank
  18 april 2016

  Dit zijn heel erg handige tips die we hier gaan gebruiken!
  Frank onlangs geplaatst…MoederdagMy Profile

 • MaaikeSofie
  19 april 2016

  Erg leuk! Erg herkenbaar!

  Als ik n boekje voorlees, kan t zijn dat ik sommige paginas oversla (als t snel moet zijn)

 • Melanie
  18 april 2017

  Heel herkenbaar allemaal. Behalve speelgoed. Dat doe ik in overleg. Ten minste ik zeg gewoon dat het weg gaat. Dit doe ik met speelgoed waar ze toch nooit mee spelen. En vinden ze het ook niet erg.
  Melanie onlangs geplaatst…Wat wil ik?My Profile

 • Mathilde
  18 april 2017

  Jaaaaq, snoepen? en zeggen dat ze op moeten schieten omdat we anders te laat komen….wat uiteindelijk meestal niet werkt en alsnog te laat komen.
  Mathilde onlangs geplaatst…Binnenkijker: Babykamer Milan, DIYMy Profile

 • Nancy de Groot
  19 april 2017

  Nummer 10; helemaal herkenbaar ?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.