10 food confessions tag : De neurotische eter

10foodcIk volg de foodblog van Leonie ‘Gewoon wat een studentje ‘s-avonds eet‘ met veel plezier, want ik ben een echte foodlover. Ik vind het leuk om te koken en om nieuwe recepten te ontdekken. Daarbij ben ik gewoon dol op eten, ik word er gewoon helemaal gelukkig van haha. Leonie bedacht de ’10 food confessions tag’ waarbij je 10 bekentenissen opbiecht op het gebied van voeding. Ik dacht, ik ga ook met de billen bloot en deel mijn 10 food confessions met jullie! En die confessies van mij, zijn misschien wel heel raar! Ik ben ook benieuwd naar de jouwe.

Mijn 10 confessions op het gebied van eten zijn:
1. De meest bizarre is dat ik bijna alles eet met een handdoek in mijn hand of op tafel haha! Oops, zei ik het hardop? Ik ben echt van het knoeien dus ik heb standaard een handdoek om me heen wanneer ik thuis of bij mijn ouders eet. Ik heb die gekke gewoonte namelijk overgenomen van mijn moeder, dus als ik daar eet dan krijg ik altijd ook een handdoek haha. Als ik in een restaurant eet kan ik niet zonder servetten om me heen!

2. Deze sluit wel aan bij hierboven, ik ben een knoeiboel! Ik knoei werkelijk altijd met mijn eten. Op mijn eerste diner date met Yannick kreeg ik het voor elkaar om tijdens het lopend buffet een heel bord Chinese Tomatensoep over mijn mooie lichte jurkje te gieten, echt waar! Gelukkig konden we er samen om lachen en had ik ook geen brandwonden etc.

3. Ik ben ook een beetje verslaafd aan Maggi. Bijna in alles doe ik een scheutje (of meer)Maggi, zoals in de spaghetti, soep, in de nasi of bij een Oosters gerecht. Ik ben een beetje verslaafd geworden aan gerechten die flink zout van smaak zijn.

4. I love… saus! Overal moet een sausje bij, natuurlijk bij de friet en een tosti, maar ook bij de aardappeltjes, op vlees enzovoorts. Give me the sauce!

5. Het liefst schep ik twee keer op bij het avondeten en dat neem ik me ook voor zodra de pan op tafel staat. Echter zijn mijn ogen veel groter dan mijn maag en eet ik uiteindelijk heel weinig. Best voor schut wanneer je niet thuis eet want ik vind het al snel een beetje ondankbaar overkomen.

6. Ik heb rare snackgewoontes. Als ik mijn brood wil beleggen met worst dan eet ik het liefst eerst een paar plakjes uit het vuistje. In de avond rond 22.00 heb ik honger en wil ik niet gaan aanvallen op zak chips, dus snack ik met wat plakjes kipfilet of cervelaatworst. Gekke gewoonte, maar het bespaart wel een hoop op andere vette snacks.

7. Thuis eten we altijd alles aan tafel, behalve een snackje tussendoor of chips op zaterdagavond, eet ik alles aan tafel. Ik vind het fijn om rechtop te zitten en me echt te kunnen focussen op het eten, ik merk ook dat ik dan minder eet omdat ik bewust eet en geniet en zo ook sneller vol zit. Ook vind ik het eten een moment om samen te komen en de dag door te nemen (lekker cliché!)

8. Als ik in een restaurant of eettent ga eten waar ik vaker geweest ben, dan bestel ik eigenlijk bijna altijd hetzelfde opnieuw. Dat voelt vertrouwd en dan weet ik zeker dat ik het lekker vind, ook ben ik bang om een verkeerde keuze te maken of ‘teleurgesteld’ te raken, dus kies ik liever een vertrouwde optie.

9. Ik ben heel neurotisch als het om eten gaat: Voor ik aan tafel ga wil ik eerst naar de wc geweest zijn, zodat ik echt op mijn gemak kan gaan zitten. Eenmaal aan tafel wil ik altijd een glas drinken, een handdoek, Maggi en voldoende bestek om me heen hebben voor ik begin met eten. Yannick zit dan bijvoorbeeld al aan tafel terwijl ik die attributen nog aan het verzamelen ben haha.

10. Snacken doe ik bijna nooit in mijn eentje, als ik er chips of chocola bij pak doe ik dat het liefst ‘samen’ met iemand, want dan vind ik het 10x zo lekker. Je zou mij niet zomaar kunnen betrappen op in mijn eentje een zak chips weg kanen of een reep chocolade. Samen met een vriendin of met Yannick hebben we in mum van tijd een zak chips leeg, maar in mijn eentje vind ik dat ‘saai’.

Dit waren mijn 10 food confessions! Als je het leuk vind, dan kun je deze tag overnemen. Vermeld er dan wel bij dat deze tag van Leonie is.
Wat zijn jouw food confessies? Ik ben heel erg benieuwd, hopelijk heb ik mezelf niet heel erg voor schut gezet ;). Laat ze me weten bij de comments.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

51 reacties

 • Saskia
  9 mei 2015

  Haha ik heb deze tag met heel veel plezier gelezen! Zelf heb ik niet hele spannende confessions 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Simpele Look met Budget ProductenMy Profile

 • Manon
  9 mei 2015

  Leuk om te lezen!!! Hier ook fan van sausjes, en dan vooral ketchup: ooooveral moet ketchup op haha.
  Manon onlangs geplaatst…Mijn Wishlist voor Baby Nr. 2My Profile

 • Sophie
  9 mei 2015

  Wat een leuke tag! Ik bestel ook altijd hetzelfde in een bekend restaurant en hier is eten ook echt een samenkom moment van de dag. Vooral avondeten want ontbijten gaat wat lastig met mijn afwisselende school en werkrooster.
  Sophie onlangs geplaatst…Spam je favo blog!My Profile

 • Thea van Galen
  9 mei 2015

  leuk om te lezen.
  Ik bestel ook vaak hetzelfde in een restaurant en ik ben ook dol op sausjes 🙂
  Thea van Galen onlangs geplaatst…niet weer!My Profile

 • Koalabeautymama
  9 mei 2015

  Hahah ja nummer 8… Ik kies ook altijd hetzelfde. Al heb ik als goede voornemen besloten om vaker iets anders te proberen en andere eettentjes te bezoeken.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Me time als je moeder bentMy Profile

 • Lisa
  9 mei 2015

  Wat een overeenkomsten hebben wij, ik heb ook grotere ogen dan maag hihi, bestel ook het liefst hetzelfde en snack ook het liefst in gezelschap 😛

 • Marieke
  9 mei 2015

  Wat een leuke tag om te lezen!

 • Vera
  9 mei 2015

  Ik snack het liefst in mijn eentje, oops! haha leuke tag om te lezen, zo leer je iemand toch op een hele andere manier beter kennen.

 • Nesrin
  9 mei 2015

  Jij ook aan de Maggi, geweldig. Hier ook. Mijn man en dochter gebruiken bij alle gerechten een beetje Maggi.

  Het lekkerst is rijst volgens Turks recept met Maggi erop!
  Nesrin onlangs geplaatst…Cheat dayMy Profile

 • Eva
  9 mei 2015

  Haha! Dat is leuk om te lezen. Laat me gelijk nadenken over mijn foodie habbits! Ik denk dat ik deze tag wel ga overnemen! Wel goed dat je altijd aan tafel eet en er echt de tijd voor neemt 😉 liefs, Eva

 • Marion
  9 mei 2015

  Die handdoek! En dat je bij je ouders ook gewoon een handdoek krijgt! Geweldig. Ik heb echt heel hard gelachen om dit artikel. Grappig dat je niet graag alleen snackt. Je bent dus duidelijk geen emotie-eter, want die eten het liefst alleen.
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Vrijdag 8 MeiMy Profile

 • Sandra - Beautybysandra
  9 mei 2015

  Haha wat leuk! Ik heb niet echt bijzondere eetgewoontes 🙂
  Sandra – Beautybysandra onlangs geplaatst…PLOG: Parijs Dag 4My Profile

 • Xstudent
  9 mei 2015

  Wat een leuke tag! Misschien ga ik ‘m ook wel overnemen op m’n blog.
  Xstudent onlangs geplaatst…Running FilesMy Profile

 • Dita
  9 mei 2015

  Wat leuk om te lezen! Ik ben ook dol op sausjes en ook eten we altijd aan tafel.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Mei 2015 #1My Profile

 • Miranda
  9 mei 2015

  Wat een leuke tag! Ik bestel ook vaak hetzelfde in restaurants… Omdat ik dan al zeker weet dat het lekker is:)
  Miranda onlangs geplaatst…En de award voor het meest nutteloze babyproduct gaat naar…….My Profile

 • Madelon
  9 mei 2015

  Leuk om te lezen! Ik heb een bloedhekel aan eten uit pakjes. Wanneer we bij iemand anders eten proef ik het vaak ook gelijk. Ik vind dat dus echt niet lekker.
  Madelon onlangs geplaatst…Mister Z is 1,5 jaar!My Profile

 • Lifesabout
  9 mei 2015

  Haha wat leuk om te lezen! Ik knoei ook enorm maar een handdoek weiger ik. De hond is in ieder geval blij met mij.
  Mijn man had ook een verslaving aan overal zout op of in doen, maar daar is ie nu vanaf sinds ik weinig zout mag. Eigenlijk is een zoute smaak heel zonde aangezien het andere smaken van het eten overheerst.
  En nummer 8 ja….guilty!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 3-9 meiMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  9 mei 2015

  Haha superleuk om te lezen! Wat een grappige feitjes! Wat ik ook doe is op restaurant bijna altijd hetzelfde bestellen als ik iets lekkers heb gevonden omdat ik bang ben om teleurgesteld te worden haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Taboes doorbreken: 7 mythes over eetstoornissenMy Profile

 • Meike
  9 mei 2015

  Heerlijk die eerlijkheid en ook zo herkenbaar 😛 ik doe overal zout in (althans, in hartige gerechten), en sausjes en appelmoes gebruik ik veel

 • Bo
  9 mei 2015

  Tof om te lezen, ik gebruik die handdoek ook overal bij, guilty!

 • Kelly Caresse
  9 mei 2015

  Haha idd! 🙂

 • Kelly Caresse
  9 mei 2015

  Ideaal zo’n hond, ik zou voor die reden geen hond nemen maar wel handig ja! 😛

 • Kelly Caresse
  9 mei 2015

  ooow dat recept ga ik opzoeken, klinkt goddelijk!

 • beautifulday4makeup
  9 mei 2015

  Hihi wat zitten er grappige geitjes bij
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Hoe extatisch ben jij? Balmain Estatic Eau De ToiletteMy Profile

 • Malou
  9 mei 2015

  Haha, echt heel leuk om te lezen!
  Malou onlangs geplaatst…1 JAAR GETROUWD!My Profile

 • Lauriëtte
  9 mei 2015

  Volgens mij is het niet alleen een gekke gewoonte maar vooral ook een gewoonte ontstaan vanuit diabetes toch? Het allerliefst trek ik een zak chips open, maar eindig ik uiteindelijk met iets van grillworst of cervelaat.
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Photo Diary April; Waarin alles veranderdeMy Profile

 • rachel
  9 mei 2015

  ooohh maggie ja!!! zelfs tussen me tosti hahhaha
  rachel onlangs geplaatst…Vlog 7 mei 2015My Profile

 • Nathalie
  9 mei 2015

  Toevallig had ik het laatst met mijn vriend over Maggi. Ik heb dat dus nog nooit geproefd… (Wat? – Ja… oeps…) Kennelijk mis ik echt wat, dus misschien dat ik binnenkort toch maar eens een flesje in de supermarkt moet halen. In de soep hoort het eigenlijk toch? Maar jij giet het dus ook over andere dingen heen?
  Nathalie onlangs geplaatst…Yo, gozer! – Waarom je vriend opeens zo stoer doet.My Profile

 • Celine
  9 mei 2015

  Wat leuk om te lezen! Ik ben ook een sausjes liefhebber van voornamelijk Ketchup! Ik doe het zelfs op mijn groenten.

  Liefs,

  Celine
  Celine onlangs geplaatst…MUSTHAVE: Louboutin nagelakMy Profile

 • Britt * TevredenStudentenleven
  9 mei 2015

  Haha wat leuk om te lezen! Ik zou er nu geen tien kunnen verzinnen. Maar ik knoei wel heel veel!
  Ik ga er even over nadenken en wie weet lukt het me nog, dan neem ik hem van je over :p
  Britt * TevredenStudentenleven onlangs geplaatst…Outfit: Ready to RockMy Profile

 • Eline
  9 mei 2015

  Heerlijke tag om te lezen! Achja Yannick zal je wel nooit meer vergeten zijn na dat soep incidentje… 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Samenwonen: zo blijft je relatie leuk!My Profile

 • Xaviera
  9 mei 2015

  Haha wat een leuke confessions! Grappig dat je zelfs bij je ouders een handdoek krijgt bij het eten. 😀 Nummer 8 is herkenbaar, ik bestel ook vaak hetzelfde omdat ik dan weet dat ik ervan geniet.
  Xaviera onlangs geplaatst…Listen to your heartMy Profile

 • Bregje
  9 mei 2015

  Wat leuk, ik zie het helemaal voor me! Ik moet altikd matchend bestek hebben en vind appelmoes bij mijn hollandse pot onmisbaar! Maar of ik de 10 haal… 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Even heel stil.My Profile

 • Manouk
  9 mei 2015

  Leuk om te lezen! Ik ben nu een wat minder grote knoeikont, maar in mijn kinderjaren kon ik niet uit eten gaan met mijn ouders zonder een glas drinken om te gooien. Op alle vakantiefoto’s waar we uit eten zijn zie je ook 9 van de 10 keer een vlek op mijn kleding haha. Ik ben aan het nadenken over mijn food confessions. Ik moet wel ook altijd geplast hebben voordat ik ga eten, anders eet ik niet fijn. Het liefste eet ik vrijwel alles met mes en vork en ik eet zo langzaam dat ik koud eten gewend ben haha.

 • Eilish
  9 mei 2015

  Heel leuk om te lezen! Ik bestel of pak ook altijd hetzelfde haha.
  Eilish onlangs geplaatst…Lifestyle ♥ Super hotspot! | HoneypieMy Profile

 • Kim | Notendopje.nl
  9 mei 2015

  Hahaha, wat leuk! Heerlijk deze tag. Mag ik hem ook overnemen voor mijn blog?

  Over die handdoek: hóé dan? Bedoel je echt zo’n grote badhanddoek? Ik zie het niet helemaal voor me haha!

  En over nummer 10: ik wou dat ik dat had! Ik heb zeker wel 1x in de week een moment dat ik de kast leegeet uit verveling omdat ik alleen thuis ben. Zonde. Wel goede tip trouwens van die plakjes kipfilet als je ‘s avonds trek hebt in chips!

  X Kim
  Kim | Notendopje.nl onlangs geplaatst…Kleine geluksmomentjesMy Profile

 • Kelly
  9 mei 2015

  Wat een super leuke tag! Misschien ligt het aan de naam haha, want ik knoei ook echt met alles!
  Kelly onlangs geplaatst…Plog 5 meiMy Profile

 • Nicole
  9 mei 2015

  Mijn confessie: wij eten juist vaak voor de tv. Dit omdat de eettafel beetje is omgetoverd tot bureau haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Ode aan mijn lijfMy Profile

 • Tamara
  9 mei 2015

  Wat een leuke tag! Goede tip ook van de handdoek! Ik ben ook een verschrikkelijke knoeierd en dan vooral met dingen die je er nooit meer uit ktijgt!
  Tamara onlangs geplaatst…Waar ik heeel goed in zou willen zijn!My Profile

 • Sharon
  9 mei 2015

  Leuke tag! Saus is hier ook heilig haha!
  Sharon onlangs geplaatst…Update(je) – ritme??My Profile

 • Eline
  9 mei 2015

  Superleuk om te lezen! Grappig dat je altijd een handdoek nodig hebt tegen het knoeien :-)!
  Eline onlangs geplaatst…Sophie de GirafMy Profile

 • Cindy
  9 mei 2015

  Wat een leuke tag is dit! Foooood, ik ben er dol op!
  Cindy onlangs geplaatst…Shining Saturday: Tips voor een bikinibodyMy Profile

 • Nicole
  9 mei 2015

  Haha wat leuk om te lezen! Nouja vergeleken met mij zijn jouw gewoontes totaal niet raar hoor. Mijn favoriete eten is rijst met appelmoes en ik eet graag broccoli met aardappel gemengd als snack.
  Nicole onlangs geplaatst…Essence All About Matt High Covering ConcealerMy Profile

 • Annemijn
  9 mei 2015

  Wat een leuke tag! Dat knoeien is zo herkenbaar!
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn fobie: Bang voor onweerMy Profile

 • Roos
  9 mei 2015

  Ik ken iemand die altijd maggi over de patat doet. Is zout trouwens niet heel slecht met diabetes? Of is dat alleen bij verschillende types van diabetes? Leuke tag

 • Catho
  9 mei 2015

  Hahahaha, nummer 9 is ZO herkenbaar! Voor elke maaltijd even naar het toilet, 2 velletjes keukenrol bij de hand, glas water en kipkruiden (mijn Maggi) naast mijn bord en aanvallen! 😉

 • Evera
  10 mei 2015

  Ik moet zo lachen om jouw handdoek-confession, want mijn leven lang doe ik al precies hetzelfde! Bij mijn ouders lag er altijd al een handdoek midden op tafel en sinds ik uit huis ben doe ik dat bij ons thuis ook. Ik heb mijn man er ook mee aangestoken, want als ik de handdoek soms vergeet mee te nemen uit de keuken vraagt hij of we die nog even moeten pakken. Fijn om te zien dat ik niet de enige ben! 😉
  Evera onlangs geplaatst…DIY: SidetableMy Profile

 • Roxanne
  10 mei 2015

  enorm leuke tag!
  Roxanne onlangs geplaatst…Strike a Pose april 2015My Profile

 • Liess
  7 maart 2016

  Ik kan niet zomaar even snel wat eten. Ik moet er echt voor klaar zitten.
  Als ik bijvoorbeeld een broodje eet, of van mij apart iets warms op de bank, dan moet eerst de tv aan, op de juiste zender of Netflix whatever… en kan dan pas een hap nemen als alles goed is, ookal heb ik reuze honger.
  Tis wat lastig uit te leggen, het moet allemaal gewoon “klaar” zijn voor ik begin haha
  Liess onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate + Liggingsecho 34 weekMy Profile

 • Kelly
  7 maart 2016

  Echt heel leuk om te lezen!!! Zelf heb ik niet echt iets behalve dat restaurant menu komt me heel bekend voor!!
  Kelly onlangs geplaatst…Verhuizen met een babyMy Profile

 • Salina
  8 maart 2016

  Valt wel mee hoe raar het is toch! Komt er eigenlijk op neer dat avondeten voor jou een belangrijke maaltijd is en dat je ook niet wilt knoeien haha. Heel begrijpelijk.
  Salina onlangs geplaatst…Persoonlijk | 1000 vragen aan jezelf #1My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.