Even stilstaan bij moederdag

moederdag

Fijne moederdag allemaal! Vandaag wil ik even stilstaan bij moederdag. Wat dit voor mij betekent en hoe ik hierover denk. 3 jaar geleden was ik zwanger van Lana en kon ik alleen maar dromen van mijn eerste moederdag, vandaag vier ik mijn tweede moederdag alweer. Ik zie moederdag als een dag om even extra stil te staan om je dankbaarheid te tonen aan je moeder of schoonmoeder. Wij vrouwen mogen trots op onszelf zijn, dit geldt net zo goed voor de vaders hoor, maar vandaag doelen we op de moeders.

Trots op mijn moeder! <3

We mogen trots zijn op onszelf als moeder omdat ons lichaam het heeft klaargespeeld om een heel mensje te laten ontwikkelen, gewoon in onze buik. Een mensje dat begon als een speldenknopje van een paar millimeter groot, tot een baby variërend van een kilo tot 5 kilo bij de geboorte. Wat uiteindelijk kan uitgroeien tot de volwassenen die we nu zelf ook zijn geworden. Hoe wij vrouwen een kind op de wereld zetten en in staat zijn (indien mogelijk en wenselijk) ons kindje te voeden met ons eigen lichaam, met de melk die we zelf maken, of met dat wat we in onze eigen keuken met veel liefde voor onze kindjes bereiden. Hoe wij moeders ons altijd maar schuldig voelen, niet willen klagen en altijd voor onze kroost klaarstaan. Hoe cliché en zwijmelend dit allemaal klinkt, het is gewoon echt zo. Wij moeders mogen trots op onszelf zijn.

Net als onze eigen moeders, die ons op de wereld brachten en ons op hebben opgevoed. Geef ze vandaag even een extra knuffel of een speciaal gebaar als dank. Nu ik zelf moeder ben besef ik nog beter wat ze allemaal voor mij gedaan heeft en nog steeds doet.

Daarbij wil ik ook even stilstaan bij het feit dat het niet vanzelfsprekend is om moeder te zijn en dat ik net zo goed doel op stiefmoeders, adoptiemoeders, tantes of verzorgers. Moederliefde hoeft niet altijd biologisch te zijn, maar is hoe dan ook iets heel speciaals. Ook wil ik extra stilstaan bij hen die, om wat voor reden dan ook, hun moeder niet meer aan hun zijde hebben.

Ik wil iedereen die zich aangesproken voelt met deze blogpost, een fijne moederdag wensen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

29 reacties

 • Koalabeautymama
  10 mei 2015

  Dat is zeker waar dat moeder worden of zijn niet vanzelfsprekend is. Als de moederliefde er maar is toch? Hier begon moederdag al om 05:00 uur… Yeaaahh… Hahaha
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Me time als je moeder bentMy Profile

 • Desiree
  10 mei 2015

  Mooi geschreven!

 • Joyce
  10 mei 2015

  Mooi geschreven kelly fijne Moederdag! X
  Joyce onlangs geplaatst…Sofie 1 maand oud!My Profile

 • Marion
  10 mei 2015

  Fijne moederdag, Kelly. Geniet ervan!
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Zaterdag 9 MeiMy Profile

 • Vera
  10 mei 2015

  Heel mooi geschreven, fijne moederdag gewenst!

 • Ilse
  10 mei 2015

  Mooi!

 • Lifesabout
  10 mei 2015

  Prachtige woorden! Jouw moeder mag ook heel trots op jou zijn! Ik vind het gek en bijzonder dat ik pas besef wat mijn moeder echt betekent nu ik zelf mama ben.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zoutarme pesto en tomatentapenadeMy Profile

 • Anouk
  10 mei 2015

  Heel mooi geschreven!! Geniet van je moederdagje
  Anouk onlangs geplaatst…10 Random favorietenMy Profile

 • Thea van Galen
  10 mei 2015

  mooie woorden
  Hier nog geen Moederdag, hopelijk wel in 2016.
  Fijne dag vandaag, geniet ervan
  Thea van Galen onlangs geplaatst…mijn MoederdagMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  10 mei 2015

  Heel mooi Kelly! Ik ben zelf nog geen moeder maar vind het wel steeds belangrijker om mijn moeder met moederdag eens even te bedanken voor alles, maar ik weet soms niet zo goed hoe omdat ik me niet altijd even goed kan uitdrukken… Ik heb wel een cadeautje gekocht om mijn dankbaarheid te tonen 🙂 vandaag sta ik op mijn blog even stil bij mensen die geen moeder meer hebben, omdat dat verschrikkelijk moet zijn… Ik liet een vriendin van mij die haar mama verloor een gastartikel schrijven en hoop dat anderen er misschien troost en herkenbaarheid in kunnen vinden.
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Moederdag ‘vieren’ zonder mamaMy Profile

 • Saskia
  10 mei 2015

  Heel mooi geschreven! Fijne Moederdag!
  Saskia onlangs geplaatst…Ik & mijn zoon..My Profile

 • Dita
  10 mei 2015

  Wat fijn dat je dat nog even schrijft dat moederliefde niet alleen een bloedband nodig heeft. Helemaal mee eens! Ik ben geadopteerd maar heb een hele.goede band met mijn moeder (en vader) dat het niet biologisch is maakt totaal geen verschil. We lijken alleen qua uiterlijk niet opelkaar.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Mei 2015 #1My Profile

 • Dionne
  10 mei 2015

  Mooi geschreven en helemaal waar!
  Dionne onlangs geplaatst…Ben ik koop verslaafd? | Na 2,5 maand gestopt met mijn NO BUYMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  10 mei 2015

  Wat een lief artikel! Het is zeker een mooie dag om bij stil te staan. Vanochtend werd ik heel lief verrast door mijn schatjes, dat voelt heel speciaal :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Mijn nieuwe lila Ray-Ban Erika zonnebrilMy Profile

 • Lauriëtte
  10 mei 2015

  Lief Kelly! Geniet van je tweede moederdag! 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Photo Diary April; Waarin alles veranderdeMy Profile

 • Mamablogger
  10 mei 2015

  Mooi geschreven! Hier begon moederdag al om half 4 omdat mijn zoontje echt niet meer kon wachten 😉
  Mamablogger onlangs geplaatst…Lieve Mama….My Profile

 • Nel
  10 mei 2015

  Voor zo’n lieve post krijg je een moederdagknuffel 🙂

 • Wilma
  10 mei 2015

  Heel mooi! Ik ben ook heel trots.. mijn eerste moederdag..:) verwend met cadeautjes maar het mooiste was een papier met voetjes en handjes van verf van mijn kleine meis:) jij ook een fijne moederdag kelly, je mag trots op jezelf zijn! Ben benieuwd ook naar jullie bruiloft 🙂

 • Nesrin
  10 mei 2015

  Wow Kelly. Heel mooi geschreven.

  Moederliefde hoeft inderdaad niet biologisch te zijn.

  Fijne moederdag.
  Nesrin onlangs geplaatst…Rituals Mandi Lulur (paleizen in Java en nobele prinsessen, yes I’m that royal)My Profile

 • BeautyblogLaura
  10 mei 2015

  Mooi! x
  BeautyblogLaura onlangs geplaatst…Unboxing Deautybox April ’15 – meets Elfi-My Profile

 • Xaviera
  10 mei 2015

  Mooi verwoord, fijne moederdag! 🙂
  Xaviera onlangs geplaatst…Listen to your heartMy Profile

 • Linda
  10 mei 2015

  Een heel mooi en openhartig artikel! Ik merk ook dat nu ik ouder word ik meer begrijp en zie hoeveel energie, liefde en tijd er in het opvoeden is gestoken. En zal niet zonder mijn duizendpoot kunnen <3
  Linda onlangs geplaatst…Op een mooie zondag is het Moederdag! ♡My Profile

 • beautifulday4makeup
  10 mei 2015

  Mooi dat je op het einde nog eens stilstaat bijj de niet biologische ouders. Deze lijken soms eens vergeten, terwijl ze er toch ook maar zijn voor de kinderen
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Soms voel ik mij als een klein aapje – The Bodyshop Banana shampoo en conditionerMy Profile

 • Jennifer
  10 mei 2015

  Mooi geschreven. En inderdaad zijn alle clichés waar! (Voor mij m’n eerste Moederdag als mama)

  naast de mama’s die je in jouw artikel vernoemt, denk ik vandaag ook wat extra aan andere mama’s. De mama’s die mama zijn van een sterren kindje *.
  Deze mama’s zijn net zo goed supermama’s, maar hebben helaas hun kindje niet meer bij zich om deze dag mee te vieren.

  Voor jou een fijne Moederdag kelly! Samen met je grote kleine meid! 🙂

 • Margarethe Wijchers
  10 mei 2015

  Prachtig geschreven. Vandaag is mijn allereerste Moederdag zonder mijn moeder.

 • Nicole
  10 mei 2015

  Heel mooi geschreven.
  Moederliefde is heel speciaal en ik ben ook dankbaar dat ik moeder mag zijn van een prachtig meisje…
  Nicole onlangs geplaatst…Top 5 voorleesboeken dreumesMy Profile

 • Joella
  10 mei 2015

  Denk er ook zo over…Mooi geschreven. Nog een hele fijne moederdag!
  Joella onlangs geplaatst…Mother’s day…Moeder voor altijdMy Profile

 • Anneleen
  10 mei 2015

  Mooi geschreven, Kelly! Ik hoop dat je een fijne moederdag achter de rug hebt. Liefs!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Nicoline
  11 mei 2015

  Mooi geschreven. Het is inderdaad niet voor iedereen vanzelf sprekend, gelukkig heb ik nu na 2 jaar mijn eerste moederdag mogen vieren. Hoop dat je een mooie dag hebt gehad.
  Nicoline onlangs geplaatst…Three Things TagMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.