Dia1Ik ben vandaag alweer 17 weken zwanger dus het is tijd voor de zwangerschapsupdate van 16 weken zwangerschap! Iedere 4 weken voelt voor mij weer als een extra mijlpaal en zo leef je de hele zwangerschap van mijlpaal tot mijlpaal, althans dat is hoe ik het ervaar. 16 weken is zo’n mijlpaal waarbij (in ons geval) het geslacht bekend wordt en de eerste 4 maanden zwangerschap er alweer opzitten. Vanaf 16 weken leef ik weer uit naar de 20 weken (wat ik ook heel spannend vind in verband met de 20 weken echo) en zo tellen we door. Ik vond het weer leuk om dit keer een video op te nemen met een update en ik laat ook weer een babybump update in deze video aan jullie zien. Kijk je met me mee?

Zwanger 16 weken vlog:

Klik hier als je de video niet kunt zien

Ik ben benieuwd wat jullie van de video vonden.  Ik ben blij dat ik me al stukken fitter voel en dat zorgt er ook dat ik een stuk lekkerder in mijn vel zit als bijvoorbeeld in het eerste trimester van de zwangerschap. Is het voor anderen zwangeren of voorheen-zwangeren herkenbaar dat je zo met mijlpalen je zwangerschap beleeft? Of was je daar totaal niet mee bezig? Dat kan natuurlijk ook. Ik merk sowieso wel dat zo’n tweede zwangerschap gevoelsmatig wat sneller lijkt te verlopen, natuurlijk ook omdat het wat ‘bekender terrein’ is en omdat ik ondertussen druk in de weer ben met Lana. Het is heel apart, ik ben nu dus 17 weken zwangerschap en dat is precies de helft van de zwangerschapsduur van Lana (die bij 34 weken geboren is). Voor een ander voelt dat misschien nog niet als helft maar ik ben me er toch bewust van, ik hoop gewoon dat ik deze zwangerschap langer uit mag dragen. Ik zal binnenkort een artikel schrijven over de verschillen die ik ervaar tussen de eerste en tweede zwangerschap.  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

31 gedachten over “Zwangerschap week 16 + Babybump update”

 1. Fijn. Om te ziendat het zo goed met je gaat. Die slaapjes moet je van genieten hoor ik werk altijd best veel ik sta om kwart over 5 op en ben rond half 5 meestal thuis als ik een slaapje tussendoor kan doen zal ik in de lucht springen! Zo dadelijk kan dat niet meer dus geniet er maar even van. Lekker buikje ook en zo lief dat je dit allemaal wil delen met je volgers. Fijne dag vandaag liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY DennenappelsMy Profile

 2. Wat fijn dat je zo goed als niet meer misselijk bent. En die vermoeidheid, ach, je lichaam is ook zo hard aan het werk.
  Bij mij werd het vanaf 22 weken wat makkelijker qua energie. Voor een week of 6/7.

  Zelf beleefde ik de mijlpalen ook enorm inderdaad. En dat is ook logisch!
  Joyce onlangs geplaatst…Stoppen met de papflesMy Profile

 3. Goedemorgen! Heerlijk wakker worden zo met een kletsfilmpje. Fijn om te horen dat je je goed voelt en dat de misselijkheid weg is. Dat is echt een opluchting. Verder gewoon goed naar je lichaam luisteren en lekker in de middag bijslapen. Je ziet er prachtig uit!
  Marion onlangs geplaatst…Therapie: Eerste EvaluatieMy Profile

 4. Rond en gezond:’) Geweldig!! Je draagt heel mooi, Kelly! Na die 20 weken vond ik het zo snel gaan. Geniet er lekker van

 5. Ik vind het wel erg snel gaan allemaal. Maandag heb ik de 20 weken echo en dan ben ik ook 20weken zwanger. Wel word ik soms wat onzeker, mijn buik groeit niet zoals bij sommige anderen. Je begint het wel wat te zien maar nog niet heel erg. Mja dat zal wel goedkomen. Geniet van je zwangerschap. Zo leuk dat we maar een paar weken verschillen qua tijd.
  Dita onlangs geplaatst…Collage – FashionMy Profile

 6. Wat goed om te horen dat het gelukkig een stuk beter met je gaat en je meer energie hebt 🙂 Ik ben trouwens echt benieuwd naar het artikel over verschil in zwangerschappen: lijkt mij namelijk echt heel bijzonder en heb wel vaker gehoord dat je toch veel bewuster meemaakt alles. Ik ben benieuwd hoe jij dat ervaart.
  Deisy onlangs geplaatst…Q&A: over tomaten, Colombia en perfecte dagen…My Profile

 7. Wat bijzonder ook dat vertrouwde gevoel. Kan me er zelf nog niets bij voorstellen aangezien ik nog maar 1 kindje heb verder, maar lijkt me wel mooi.

  Fijn dat je niet meer zo misselijk bent, die vermoeidheid herken ik wel qua slaapjes en dergelijke.
  Nicole onlangs geplaatst…Het leven aan een draadjeMy Profile

 8. Wat een gezellig kletsfilmpje!!
  Je buik groeit mooi, rond en gezond 😉
  Ik vind het erg leuk om de zwangerschapsblogs/vlogs/updates te zien!
  Misschien een shoplog van zwangerschapskleding?

 9. Ahh wat een heerlijke Video! Al moet ik zeggen dat ik de energie dus finaal mis inmiddels hahaha! Ook tussen het slapen door ben ik vermoeid en moe… Helaas.

  Ik beleefde mijn zwangerschap helemaal niet van mijlpaal tot mijlpaal… Al merk ik wel dat ik nu aan het aftellen ben, ik heb nog 10 weken te gaan als alles goed gaat en dat maakt wel dat ik wat bewuster ben van de tijd die voorbij vliegt.

  Ik kijk uit naar je update van volgende week!
  Janneke onlangs geplaatst…Grijze wolk, behandelaar, optimisme – week 29My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.