Terugkijken op afgelopen jaar: Dag baby, hoi dreumes!

7 februari 2017

Schermafbeelding 2017-01-24 om 14.14.25

Vandaag is het 1 jaar geleden dat ons kleinste meisje Aimy geboren is. Na een zwangerschap van 37 weken en 5 dagen, kwam je ter wereld. Na een zware bevalling mochten we je eindelijk in onze armen nemen. Ik kijk de foto’s terug met tranen in mijn ogen. Tranen van blijdschap, terugkijkend op de vele emoties in de kraamweek. De week waarin we hoopten al eerder naar huis te mogen, maar alsnog een kleine week moesten blijven. Een wolk van een baby van ruim 8 pond, zo bijzonder om het allemaal nog een keer te mogen beleven. De eerste verjaardag is heel bijzonder, je sluit de babytijd af en je kijkt terug op het eerste jaar als nieuwbakken moeder (van 2 kinderen in mijn geval). Een jaar met heel veel ups, wat slapeloze nachten maar vooral genieten.  Vandaag kijk ik met jullie terug op dit eerste jaar met Aimy.

Met de bevalling meegerekend heb ik 6 dagen in het ziekenhuis doorgebracht. Wat een pittige kraamweek in het ziekenhuis vond ik dit, al mijn kraamtranen ben ik daar al verloren. Liters per dag ;). Aimy die in een open couveuse onder de blauwe lampen moest ivm. geelzucht en het herstel van mijn keizersnede. De borstvoeding die weer een pittige start gaf. Maar daarna gingen we heerlijk haar huis. De liefste kraamverzorgster die ik me kon wensen stond al op ons te wachten. Wat heeft zij ons in de watten gelegd, dat was echt genieten. Wat heb ik gehuild toen ze moest vertrekken. Ik ben blij om ook zo’n kraamweek met kraamverzorgster thuis ervaren te hebben ipv. de tijd met Lana die uit 2 weken ziekenhuis bestond en daarna thuiskomen zonder een paar dagen kraamhulp. Onze kraamverzorgster liet ons thuiskomen in een warm bad. Ik krijg heimwee naar die week, nu ik de herinneringen ophaal.

De eerste maand als moeder met twee kinderen vond ik wel echt aanbikkelen nadat de kraamzorg verdwenen was. Ik voelde me echt radeloos soms, kon me niet voorstellen het nog ging wennen. Ik vroeg me steeds weer af hoe andere mama’s van meerdere kinderen dit toch doen. Ik was in die eerste weken al blij als ik me in de ochtend had aangekleed, het badritueel was afgerond en we aan het einde van de dag allemaal genoeg gegeten hadden. Maar alles kwam op zijn pootjes terecht. Alsof ik na die maand letterlijk een hoofdstuk dicht klapte. Ineens werd alles makkelijker, was het niet de baby die uitdaging gaf, maar de pittige fase waar Lana in beland was. Ik dacht nog wel 3 babies tegelijk aan te kunnen haha. Een hele relaxte vibe kwam er over mij heen. Mijn zin in werken kwam weer volledig terug, ik ging uit de zogenaamde kraambubbel en genoot en geniet intens van het moederschap van twee.

De eerste tegenslag kwam toen Aimy rond de 4-6 weken niet zo hard bleek te groeien. De borstvoeding ging niet zoals verwacht. Ze bleef zo klein, kwam na een voeding snel weer voor de volgende voeding en we kwamen niet uit die cirkel. Gelukkig schakelden we professionele hulp in van een lactatiekundige en toen dat weer eenmaal liep, merkten we dat ze flink ging groeien, zo fijn! Daarna is alles bergopwaarts gegaan.

nivea7

Aimy ontwikkelt zich voorspoedig, ging van omrollen naar kruipen en is een echte avonturier. Met een lief maar ook pittig karakter. Ze weet wat ze wil en dat is heel leuk om te zien. Het beginnen met vaste voeding bij 6 maanden vond ze ontzettend leuk, toen is haar liefde voor eten ontstaan denk ik. Ze eet alles wat we haar voorschotelen en smikkelt dit met plezier op. Zo leuk om te zien! Inmiddels is het een grote meid van bijna 9 kilo die rond loopt rondom de tafel en achter haar loopwagentje. Een meisje dat geniet van het leven, begint te dansen zodra de muziek aan gaat en naar iedereen glimlacht. Wat zijn we trots op jou! Ook is het fantastisch om je samen met je grote zus te zien, naar mate Lana en Aimy meer contact met elkaar kregen, merkte ik dat ik het ook nog veel leuker begon te vinden. Die interactie is zo speciaal.

Ook merk ik dat ik er bij mijn tweede kindje heel ander in stond. Je hebt wat meer ervaring, je bent niet meer zo onzeker, je maakt je niet meer zo gauw druk is mijn ervaring. Een nacht niet geslapen? Ach, je weet dat die goede nachten weer komen. Ik genoot juist extra van die nachtvoedingen, dat speciale momentje voor jou en je kleintje, die komen nooit meer terug. En zo keek ik naar iedere stap, alsof ik overal bewuster van genoot.

schermafbeelding-2016-12-11-om-13-01-29
Met Aimy erbij hebben we veel leuke dingen meegemaakt. Zoals onze vakanties naar Frankrijk, Cyprus, Mallorca en Disneyland Parijs. Het is zo leuk om je kindjes overal mee naar toe te nemen en samen alles te ontdekken. We kijken terug op een prachtig jaar. Een jaar vol liefde.

En vandaag, 7 februari, ben je jarig. Word je alweer 1 jaar en ga je je eerste taartje eten en een kaarsje uitblazen. Heb ik officieel geen baby meer in huis hihi, maar een eigenwijze, lieve dreumes. Ik kijk zo uit naar alles wat er komen gaat, met jou erbij voelt alles zo compleet. Alsof je er altijd al bent geweest. We zijn trots op jou en je grote zus en gaan vandaag (en komend weekend nogmaals) je verjaardag vieren. Terugkijkend op een prachtig jaar! Gefeliciteerd meisje! <3

Vonden jullie die eerste verjaardag ook extra speciaal? En hoe kijk of keek jij terug op het eerste levensjaar van je kindje(s)? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

  Volg mij via Bloglovin' , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube. 
Door Josan op 7 februari 2017 06:07

Van harte gefeliciteerd met Amy’s eerste verjaardag. Als je dan achteraf terugkijkt wat je mee gemaakt hebt en welke uitdagingen je overwonnen hebt, is het ook extra speciaal. Zo’n eerste jaar is mooi, rauw, eerlijk en uitputtend maar het uiteindelijk helemaal waard. Maak er een onvergetelijke dag van.
Josan onlangs geplaatst…Meisjes zeggen mammie jongens zeggen mamaMy Profile

[antwoorden]


Door Femke op 7 februari 2017 06:07

Wauw, 1 jaar alweer.. gefeliciteerd! Op een hele mooie dag, dat er nog maar ontzettend veel mooie, gezonde en gelukkige jaren bij mogen komen. Leuk om zo terug te kijken op haar 1e jaar.
Femke onlangs geplaatst…Stom #1!My Profile

[antwoorden]


Door simpel, met een snufje liefde op 7 februari 2017 06:26

Gefeliciteerd met je kleine meid! Ik vond die eerste verjaardag ook heel speciaal van de jongens. Ik heb wat afgejankt de dag. Alles kwam weer terug.
simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Sparen in potjes…..My Profile

[antwoorden]


Door mama van dijk op 7 februari 2017 06:30

ahh zo mooi. gefeliciteerd lieve Aimy!
mama van dijk onlangs geplaatst…Het verlanglijstje van een meisje van (bijna) 2..My Profile

[antwoorden]


Door Rafaëlla op 7 februari 2017 06:40

Hartelijk gefeliciteerd met Aimy 🎈 Wat een mooi en bijzonder stuk heb je geschreven. Fijn dag(en) met je mooie gezinnetje.
Rafaëlla onlangs geplaatst…medicijnen IVFMy Profile

[antwoorden]


Door Danielle op 7 februari 2017 06:42

Gefeliciteerd met Aimy! Wat lijkt me dat bijzonder zo’n eerste verjaardag. Heel veel plezier vandaag en het weekend! 🎊🌸
Danielle onlangs geplaatst…Hoe word je de beste ceremoniemeester?My Profile

[antwoorden]


Door Channa op 7 februari 2017 06:43

Jeetje 1 jaar alweer. Wat is het sbel gegaan zeg. Gefeliciteerd en een hele fijn dag vandaag 🙂
Channa onlangs geplaatst…Persoonlijke update: gezondheid & de zoektocht naar een huisMy Profile

[antwoorden]


Door Shana op 7 februari 2017 06:45

Een mooie terugblik! Gefeliciteerd met Aimy!

[antwoorden]


Door Leonie van Mil op 7 februari 2017 06:48

Gefeliciteerd!! Mij lijkt het ook zo bijzonder, die eerste verjaardag. Mijn kleine wordt over 7 weken 1 jaar. En de uitnodigingen zijn twee weken geleden al verstuurd. Zo erg ben ik er al mee bezig, zodat ik zeker weet dat er mensen zijn die zijn verjaardag met ons mee vieren.
Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #4My Profile

[antwoorden]


Door Essma op 7 februari 2017 06:51

Ik weet dat ik best wat tranen had gelaten op de eerste verjaardag van mijn oudste. Ik vond dat zo speciaal! Bij mijn zoontje die nog 1 met worden zal dat denk ik niet anders zijn! Het lijkt alsof op die dag hun hele leven steeds in fragmenten voorbij schiet ofzo. Aangezien ze zoveel mijlpalen hebben bereikt dat eerste jaar denk ik…emotionele dag wordt het dan! Van harte gefeliciteerd met jullie lieve meid! Geniet! 😘
Essma onlangs geplaatst…Help! Wanneer slaapt hij eens door?!My Profile

[antwoorden]


Door Sanne op 7 februari 2017 07:01

Gefeliciteerd met Aimy! Je hebt er een mooi stukje over geschreven!😊
Sanne onlangs geplaatst…Het meisje in de Volvo AmazonMy Profile

[antwoorden]


Door Danielle | Mama Lifestyle Blog op 7 februari 2017 07:03

Gefeliciteerd Kelly en familie! Wat is het jaar omgevlogen. Ik weet nog dat je net bevallen was van Aimy en nu is ze alweer 1!!!!
Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Fashion shoplog: budget damestruien- en vestenMy Profile

[antwoorden]


Door Romy op 7 februari 2017 07:10

Gefeliciteerd met Aimy! Wat is dat snel gegaan: ik kan me nog goed haar geboorte-aankondiging op je blog herinneren. Ze klinkt als een heerlijk meisje van wie jullie volop genieten. Fijne dag vandaag!
Romy onlangs geplaatst…Mijn wishlist met vrolijke, inspirerende itemsMy Profile

[antwoorden]


Door Saskia op 7 februari 2017 07:18

De eerste verjaardag is heel speciaal, geniet ervan en een hele fijne dag toegewenst.
Saskia onlangs geplaatst…Mijn lichaam na twee zwangerschappenMy Profile

[antwoorden]


Door Emy op 7 februari 2017 07:23

Gefeliciteerd met Aimy! Wat is het snel gegaan! Het eerste jaar is zo pittig maar ook zo mooi! Ik mis het wel..

Fijne dag vandaag!

[antwoorden]


Door Kelly op 7 februari 2017 07:24

Van harte gefeliciteerd met en voor Aimy !! Wat is het jaar voorbij gevlogen zeg, ik kan me nog herinneren dat ik in de caravan jullie filmpje zat te kijken dat jullie de aankondiging deden. Geniet van haar eerste verjaardag en een hele fijne dag!
Kelly onlangs geplaatst…Column – verzameling van notitieboekjesMy Profile

[antwoorden]


Door Nicole op 7 februari 2017 07:34

Van harte gefeliciteerd met Aimy! Ik vond de eerste verjaardag ook enorm bijzonder maar eigenlijk elke verjaardag. Zo kijk ik nu enorm uit naar de derde verjaardag en besef ik me hoeveel geluk we hebben dat we dit mee mogen maken met haar..
Nicole onlangs geplaatst…Cadeautips 3e verjaardag (Fay’s verlanglijstje)My Profile

[antwoorden]


Door Marijke op 7 februari 2017 07:35

Wat mooi en liefdevol geschreven! Over ongeveer 8 weken beval ik van onze tweede, lijkt mij heel spannend om straks 2 kindjes te hebben ipv 1. Gefeliciteerd met jullie kleine meid en een hele fijne dag gewenst!
Marijke onlangs geplaatst…Weekmenu #25My Profile

[antwoorden]


Door Marloes op 7 februari 2017 07:36

Gefeliciteerd met je dochter! Het eerste jaar is zeker heel bijzonder. Ik heb nu de eerste maand als mama van 2 erop zitten en ik vond het in het begin ook behoorlijk aanpoten. Gelukkig heb ik een heel lieve moeder die elke week minimaal 1 dag kwam om hier in huis de boel schoon te houden en daar waar nodig met de kindjes mee te helpen. Dat heeft wel heel veel gescheeld!
Marloes onlangs geplaatst…Mijn lijf vlak na de bevallingMy Profile

[antwoorden]


Door Sandra op 7 februari 2017 07:42

Wat gaat het hard zeg! Gefeliciteerd 🙂
Sandra onlangs geplaatst…DIARY: FULLTIME WERKEN, SPORTEN & AUTO VERKOCHTMy Profile

[antwoorden]


Door Mathiske -gelukineenrompertje- op 7 februari 2017 07:46

Gefeliciteerd met Aimy. Ik vond de eerste verjaardag ook heel erg bijzonder.
Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Shoplog! Nog meer sale! Meisjes en mama dingen.My Profile

[antwoorden]


Door Heleen op 7 februari 2017 07:48

Wauw, wat heb je het mooi omschreven! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie dreumes. De tijd vliegt voorbij, echt niet normaal!
Heleen onlangs geplaatst…Handige apps voor iedereen die in de kinderopvang werktMy Profile

[antwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 7 februari 2017 07:48

Van harte gefeliciteerd! Wat kijk je terug op een bewogen en mooi jaar. Geniet er van vandaag!
Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Review | Action Make-up Remover doekjeMy Profile

[antwoorden]


Door Stefanie op 7 februari 2017 07:51

Hartelijk gefeliciteerd met Aimy!! Wens jullie een hele fijne dag! De eerste verjaardag vond ik ook speciaal, maar eigenlijk heb ik dat nog steeds bij de verjaardagen van mijn dochtertjes 🙂
Stefanie onlangs geplaatst…Mama, Ik ben verliefd! Deel 2My Profile

[antwoorden]


Door Joyce op 7 februari 2017 08:00

Oh ja de eerste verjaardag van Luuk vond ik heel erg speciaal.
Van harte gefeliciteerd met je kleine grote meisje! Wat vliegt zo’n jaar voorbij he en wat is het een mooi jaar voor jullie geweest!
Joyce onlangs geplaatst…Mama Diary #6: Skunk Anansie & Paw PatrolMy Profile

[antwoorden]


Door Marije op 7 februari 2017 08:00

Gefeliciteerd! Wat is dat eerste jaar snel gegaan!
Marije onlangs geplaatst…Vliegvakantie met een baby – doen of niet doenMy Profile

[antwoorden]


Door Karlien op 7 februari 2017 08:02

Van harte gefeliciteerd! Wat is dat snel gegaan en wat een bijzonder jaar is het.
Karlien onlangs geplaatst…Zomerbestemming: Fins Lapland met kinderenMy Profile

[antwoorden]


Door Sylvia op 7 februari 2017 08:03

Wauw een jaar alweer de tijd gaat gewoon echt te snel! Van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter en zusje Aimy! Lekker van vandaag genieten. 🎉🍰🎂🎁
Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #05My Profile

[antwoorden]


Door Loes Johanna op 7 februari 2017 08:05

Wat ontzettend mooi geschreven. Gefeliciteerd met jullie prachtige Aimy! Geniet van vandaag en de andere dagen dat jullie deze bijzondere dag gaan vieren. 😘
Loes Johanna onlangs geplaatst…Weer gaan genieten van de zwangerschapMy Profile

[antwoorden]


Door Jenny op 7 februari 2017 08:16

Van harte gefeliciteerd met jullie grote kleine meid! Wat gaat die 1ste jaar toch snel voorbij hé. 7 februari is trouwens wel echt een mooie datum he? Haha vandaag ben ik ook jarig😊 Toen ons zoontje 1 werd heb ik stiekem een traantje laten vallen.. De bevalling en alles kwam weer terug. Dus jouw verhaal is heel herkenbaar. Hele fijne dag en alvast ook voor het weekend een fijne verjaardag xx

[antwoorden]


Door Jamila op 7 februari 2017 08:17

Gefeliciteerd met de eerste verjaardag van AIMY en nog vele mooie jaren moge al haar dromen uit komen maak er een leuke dag van 🎉🎉🎉🎉🎉🎉😘🎈🎈🎈🎈

[antwoorden]


Door Dewi op 7 februari 2017 08:42

Van harte gefeliciteerd. Mijn dochter is vandaag ook jarig. 10 jaar alweer. ❤️ Stop de tijd. Ik voel mij trots, maar ook een beetje verdrietig, time flies! Geniet van deze speciale dag X
Dewi onlangs geplaatst…De dag dat je tien jaar bent gewordenMy Profile

[antwoorden]


Door Anita te Gussinklo op 7 februari 2017 08:45

Van harte Gefeliciteerd met Amy.
Een fijne en gezellige dag.

[antwoorden]


Door Ingrid op 7 februari 2017 09:06

Gefeliciteerd lieverds! Oooh ik weet nog je eerste haakpogingen en dat je dat grijs/roze dekentje haakte, ik was er direct verliefd op!
Fijne dag xxx

[antwoorden]


Door Joyce op 7 februari 2017 09:12

Gefeliciteerd, alweer 1 wat gaat de tijd snel!
Joyce onlangs geplaatst…Verhuizen met kids, mijn tips!My Profile

[antwoorden]


Door Leonie op 7 februari 2017 09:34

Gefeliciteerd! Hele fijne verjaardag gewenst!
Mijn mupke is net 6mnd… dus nog even te gaan (gelukkig).
Leonie onlangs geplaatst…Kyra’s eerste hapjeMy Profile

[antwoorden]


Door Lilian op 7 februari 2017 09:41

Wow het is zo ontzettend snel gegaan! Weer een mijlpaal bereikt. Van harte gefeliciteerd en ik wens jullie een hele fijne verjaardag toe.
Lilian onlangs geplaatst…Het leed dat het begin van de basisschool heetMy Profile

[antwoorden]


Door rachel op 7 februari 2017 09:47

gefeliciteerd met jullie dochter wijffie 😀 wat is het jaar snel gegaan zeg!! en ja ik vond de eerste verjaardagen speciaal van de meiden, beleefde het weer helemaal opnieuw hihi
rachel onlangs geplaatst…ArretjescakeMy Profile

[antwoorden]


Door Lifesabout op 7 februari 2017 10:26

Gefeliciteerd met lieve Aimy! En wat een voorbij gevlogen tijd….bizar! Een hele fijne dag vandaag lieverds!
Lifesabout onlangs geplaatst…Gerechten zonder pakjes en zakjes #55. Honing Sesam Noedels (Knorr)My Profile

[antwoorden]


Door Mirjam op 7 februari 2017 10:28

Van harte gefeliciteerd met je kleinste meid! Verjaardagen blijven bijzonder, maar die eerste..! Fijne dag!
Mirjam onlangs geplaatst…De naam is Mama, Dokter MamaMy Profile

[antwoorden]


Door MamaIssues op 7 februari 2017 11:02

Gefeliciteerd met je jongste meisje! Wat gaat de tijd toch hard en wat is ze al groot! Ik wens jullie een hele fijne dag toe 🙂
MamaIssues onlangs geplaatst…BevallingsplanMy Profile

[antwoorden]


Door Angela || Great Body & Mind op 7 februari 2017 13:05

Jeetje wat zijn ze al groot! Gefeliciteerd! En ja, het gaat zo snel … !
Angela || Great Body & Mind onlangs geplaatst…#Fitgirl: het ging eigenlijk niet zo goed + ik ga breder bloggenMy Profile

[antwoorden]


Door Sharleen op 7 februari 2017 13:18

Gefeliciteerd! Wat gaat het snel hé!

[antwoorden]


Door Jessica op 7 februari 2017 13:34

Gefeliciteerd met Aimy! Wat gaat het snel, ik weet nog wel dat ik elke keer op instagram aan het kijken was of jullie mooie dochter er al was. Maak er een mooie, bijzondere dag van.
Jessica onlangs geplaatst…Cadeautips voor ValentijnMy Profile

[antwoorden]


Door Anja op 7 februari 2017 14:47

Wow, gefeliciteerd, altijd bijzonder een eerste verjaardag. Geniet er maar flink van, want het gaat heel snel …
Anja onlangs geplaatst…Discriminatie: de impact op een kindMy Profile

[antwoorden]


Door Mamazijn op 7 februari 2017 15:13

Gefeliciteerd! Van baby naar dreumes echt een mijlpaal. Een heel fijne dag gewenst voor jullie alle vier.
Mamazijn onlangs geplaatst…De mommy tag! 20 vragen over het moederschapMy Profile

[antwoorden]


Door irma op 7 februari 2017 15:34

Gefeliciteerd lieve Aimy! (en papa, mama en grote zus Lana!)
irma onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #05My Profile

[antwoorden]


Door Mirjam op 7 februari 2017 20:28

Gefeliciteerd, lieve Aimy!

[antwoorden]


Door Sophie op 7 februari 2017 21:17

Zo lief geschreven Kelly, geniet van alles <3 Het leven is er om mijlpalen te vieren.
Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #63 – Geen vakantie dit jaar?My Profile

[antwoorden]


Door Monique op 7 februari 2017 21:40

Gefeliciteerd met Aimy en veel plezier van het weekend! 😊

[antwoorden]


Door Lifeaholic.nl op 7 februari 2017 23:12

Wauw wat een prachtig artikel en natuurlijk happy birthday voor Aimy 😘❤🎂🎈🎉🎁
Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Auto verkopen & my new ride!My Profile

[antwoorden]


Door Daisy Dingen op 8 februari 2017 03:59

Eigenlijk iets te laat maar alsnog van harte! Wat een mooi artikel!
Daisy Dingen onlangs geplaatst…MarcellaMy Profile

[antwoorden]


Door Juliette op 8 februari 2017 10:54

Wat vliegt de tijd.. Ik kan me nog herinneren dat jullie vertelde dat je zwanger was van Aimy, dat lijkt zo kort geleden 💕
Juliette onlangs geplaatst…Weekmenu: wat eten wij zoal?My Profile

[antwoorden]


Door MamaPlaneet op 8 februari 2017 19:03

Een jaar vol uitdagingen! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

[antwoorden]


Door Wendy (B) op 9 februari 2017 06:40

Hiep hiep hoera 😀 !

[antwoorden]


Door Lisette op 9 februari 2017 15:20

Beetje laat maar nog gefeliciteerd met je dochter! Ik vond zelf de periode van 0-1 jaar best heftig en vind mijn mini man steeds leuker worden. Inmiddels wordt die alweer 3! Kan mij echt niet voorstellen dat hij volgend jaar naar school gaat. Zo een gek idee….
Lisette onlangs geplaatst…Recept lasagne met gegrilde groentenMy Profile

[antwoorden]


Door Cindy op 10 februari 2017 11:06

Wat een dottige foto’s zeg. Het eerste jaar vind ik heel erg leuk, het elkaar leren kennen en de wereld ontdekken. Wij zijn ook bezig met de voorbereidingen, nog 6 weken. Heb je een leuke dag gehad?

[antwoorden]


CommentLuv badge