Wat doe jij van 9 tot 5? Angela is model en freelance gezondheidsvoorlichter

watdoejijvan9tot5colla

why-i-stopped-using-the-solarium

‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of thuisblijfmoeder, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het verhaal van Angela. Zij is model in binnen- en buitenland voor verschillende merken als ELLE, Glamour, Escada en meer. Daarnaast is ze freelance gezondheidvoorlichter en blogger. Ze wil met dit artikel ook laten zien dat model zijn een heel sociaal vak is en dat veel vooroordelen niet kloppen. Benieuwd naar dit inspirerende verhaal? Lees dan zeker het interview.

modeling2-600x391 (1)  links: Mario Teli, rechts: Luana Jardim

Wie ben je en wat doe je? 
Hoi! Mijn naam is Angela, ik ben model, freelance gezondheidsvoorlichter en blogger op Great Body & Skin.
16 jaar geleden rolde ik het modewereldje in nadat ik werd gescout. Kort daarna vloog ik naar Londen voor een klus. Intussen heb ik in binnen- en buitenland gewoond en gewerkt voor bijvoorbeeld ELLE, Glamour, Escada, Viktor & Rolf en Vogue.

Wat maakt deze bezigheid voor jou zo interessant en leuk?
Modellenwerk doe ik vaak niet 5 dagen per week. Op dagen dat ik geen modellenwerk doe ben ik indirect wel met modellenwerk bezig, namelijk door gezond te koken en te sporten. Dit vind ik beide ontzettend leuk, vandaar ook dat ik er graag over blog. De combinatie van bloggen en modellenwerk is weer interessant omdat ik zowel met modellenwerk als met bloggen zelfstandig ben.

Daarnaast geniet ik van de afwisseling tussen bloggen en modellenwerk: de ene dag kletsen met de visagist terwijl ze je opmaakt en lol maken op de set, de andere dag zit ik in een café diep verzonken in mijn laptop.

Mijn blog betekent verder veel eigen verantwoordelijkheid, initiatief en creativiteit. Creativiteit in bijvoorbeeld recepten verzinnen, fotograferen en het schrijfproces, maar ook in de vraag “hoe breng ik een gezondheidsboodschap over?” en “hoe beïnvloed ik gezondheidsgedrag?”. Bloggen is tot slot interessant omdat het mij de mogelijkheid biedt om een boodschap over te brengen, te motiveren en inspireren. Zaadjes planten noem ik het ook wel. Dat is uitdagend.

Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Ik ben altijd een sterke interesse gehad in en ben bezig geweest met humane biologie, dus mijn blog over gezondheid past daar helemaal in. Mijn specialisatie in gezondheidsvoorlichting tijdens mijn master was dan ook een bewuste keuze.
Model worden is nooit mijn ambitie geweest. Toen ik er ‘per ongeluk’ in rolde was ik niet met modellenwerk of modellen bezig, laat staan dat ik wist dat een gewone sterveling ook model kan worden. Ik was er ook eigenlijk niet het type voor.

Modeling1-600x340                    Nouveau

Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk?
Jazeker! Ik heb regelmatig gehoord “je bent eigenlijk hartstikke aardig!”; dit werd dan gekoppeld aan het feit dat ik model ben. Op de één of andere manier denken mensen dat modellen niet aardig zijn. Weer dat negatieve imago! Onzin natuurlijk, want ik heb de leukste en aardigste meiden en jongens ontmoet door modellenwerk. Ermee dealen is niet echt aan de orde, want ik heb niet echt last van dit vooroordeel; als het niet wordt uitgesproken hoor ik het niet en wanneer het wel wordt uitgesproken, is het vooroordeel al uit de weg geruimd.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Die is eigenlijk nooit hetzelfde, maar hangt vooral ervan af of ik modellenwerk heb of niet en of ik voor modellenwerk in Nederland moet zijn of in het buitenland. Als ik wel modellenwerk heb (dat varieert van even langs gaan bij een klant om mijn gezicht te laten zien tot een show of fotoshoot) kan het zijn dat ik om 8:30 uur ’s ochtends ergens moet zijn, maar dat kan ook pas om 13 uur zijn. Soms reis ik de avond van tevoren al ergens naar toe om daar in een hotel te overnachten als ik bijvoorbeeld in het buitenland werk.

Sowieso sta ik op tijd op, ook als ik geen modellenwerk heb. Op zo’n dag werk ik aan mijn blog en sport ik. Op een dag dat ik modellenwerk heb sta ik vaak om half 7 op. Mijn makeup en haar hoef ik niet te doen als ik een shoot heb, dus ik sta binnen een half uur bij de bushalte.

Op de set staat een setje kleding er meestal binnen 5 minuten op en kleed ik mij om in een andere outfit. We schieten de rest van de outfits. Tussendoor lunchen we. Als alles op de gevoelige plaat staat ga ik weer op weg naar het station. Eenmaal thuis werk ik nog wat op mijn laptop. Daarna doe ik boodschappen, kook ik en kijk ik tijdens het eten met mijn vriend een aflevering op Uitzendinggemist.nl. ’s Avonds ga ik meestal sporten.

Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk/bezigheid?
Ik wil jullie graag laten zien dat modellenwerk een heel sociaal beroep is; je werkt altijd met andere mensen in gemixte teams. Dat vraagt om aanpassingsvermogen en plezierig met mensen om kunnen gaan. Zodoende snap je dat we bij deze het vooroordeel dat modellen niet aardig zijn kunnen ontkrachten 😉

Copright foto homepage: Nikol Bartzoka 

Dankjewel Angela voor je interessante verhaal, wat leuk om meer over jouw werk te lezen en ook om te lezen hoe je laat zien dat modellenwerk een heel sociaal beroep is.Wat een hoop mooie opdrachten heb je al op je naam staan, daar mag je zeker trots op zijn. Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments van dit interview.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

28 gedachten over “Wat doe jij van 9 tot 5? Angela is model en freelance gezondheidsvoorlichter”

  1. “Je bent eigenlijk hartstikke aardig.” Ik moest erom lachen, maar het is natuurlijk best erg. Heel tof om te lezen verder. Vooral die combinatie van voorlichten, bloggen en model zijn. Klinkt als hard werken, maar ook wel heel erg leuk om te doen. Leuk artikel!
    Marion onlangs geplaatst…Donatie aan Serious Request?My Profile

  2. Wat leuk om te lezen zeg! Gelukkig merk je niet heel veel van de vooroordelen, lijkt me vervelend als mensen zich anders zouden gedragen tegen je doordat ze weten dat je model bent. Maar dat is dus gelukkig niet zo 🙂
    Manon onlangs geplaatst…Review Jawbone UP24My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.