Mommy monday – Al 10 weken de mama van Lana

Abonneer je op mijn youtube kanaal

Ik denk dat ik een understatement maak als ik zeg dat de tijd snel is gegaan, de tijd is werkelijk voorbij geschoten. Duurde 10 weken zwangerschap voor mijn gevoel een stuk langer, hoef ik nu maar met mijn ogen te knipperen of heeft Lana al een pak luiers opgemaakt (‘is dit pak nu al op?’), een maat groter aan (‘huh deze mouwtjes moesten we vorige week nog omvouwen!’) , zingen we al kerstliedjes en is het al bijna 2014.

Ik merk inmiddels ook dat we Lana beter kunnen ‘lezen’. We kennen haar type huiltjes, haar lichaamstaal en de dingen die ze doet om ons iets te vertellen. Als borstvoeding-mama weet ik inmiddels dat een frikandel speciaal garant staat voor wat geknetter in de broek hihi dus die frikadel beleg ik nu netjes met een laagje mayo-curry. We worden ook steeds handiger in de dingen die we doen buitenshuis. We nemen haar zo mee voor een dagje weg en we zijn al een mini-vakantie buitenland aan het plannen. Toch weet ze ons iedere keer weer te verrassen met haar gezichtsuitdrukkingen en lieve geluidjes.  Het is ook gewoon heel erg gezellig met zo’n meisje in huis, ze brabbelt er op los en weet altijd weer een lach op ons gezicht te toveren. Deze week gaan we kerstmis vieren voor het eerst als gezinnetje. Zo kon ik me vorig jaar nog niet voorstellen dat ik het jaar erop al mama zou zijn, er is zoveel contrast. Vorig jaar was ik nog volop aan het studeren, en nu ben ik trotse mama en mag ik genieten van dit meisje. Mag de tijd alsjeblieft niet zo snel gaan? hihi. Op naar de volgende 10 weken!

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van mede-mama’s en vooral, wanneer kwam bij jullie die eerste glimlach en wat deed dit met je? Lijkt me namelijk zo’n bijzonder moment!.

Ps. Vandaag is de laatste dag dat je kunt meedoen aan de winactie voor de Ergobaby draagzak!

Hoe vonden jullie mijn video? En hebben jullie leuke request verzoeken voor de volgende mommy monday? Ik ben benieuwd wat jullie willen zien. Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

27 reacties

 • Geertje
  23 december 2013

  Heel herkenbaar met die stapjes etc…
  Leuk dat je iedere keer filmt!
  Geertje onlangs geplaatst…Ons Kerstpakket…My Profile

 • Geertje
  23 december 2013

  En die luiers maat 1 die je over hebt niet weg doen hoor… is leuk voor de pop later 😉
  Geertje onlangs geplaatst…Ons Kerstpakket…My Profile

 • Ela
  23 december 2013

  Leuk filmpje weer! Ik zou in een volgende mommy monday wel iets willen zien over wat je allemaal nodig hebt voor een baby. En wat je bijvoorbeeld helemaal niet nodig hebt, waarvan wel op die lijstjes staat dat je het moet hebben. Wat gebruik je veel, en wat kun je wel missen?

 • Anne Solveig
  23 december 2013

  Jeeej, leuke video! 😀
  Anne Solveig onlangs geplaatst…PHOTO DIARY #41My Profile

 • Nem
  23 december 2013

  Leuk filmpje! 10 weken al, dat gaat echt snel 🙂 heb je een speciale kerstoutfit voor Lana of is dat nog een beetje lastig in deze maat?
  Nem onlangs geplaatst…Kerst: De Makkelijkste Tiramisu!My Profile

 • Ashleey
  23 december 2013

  Heel leuke video en al 10 weken wow
  Ashleey onlangs geplaatst…BruiloftMy Profile

 • Sylvia Kuijsten
  23 december 2013

  En heel fijne kerst alvast met jullie gezinnetje! 🙂
  Sylvia Kuijsten onlangs geplaatst…Cadeaus, sushi en kerstborrelMy Profile

 • Susanne
  23 december 2013

  Leuke video! Bizar eigenlijk hoe snel een baby groeit in 10 weken. Lijkt me ook heel mooi om te zien. Het zal vast een hele mooie kerst worden met Lana erbij!
  Susanne onlangs geplaatst…The Food(d)airy | week 51My Profile

 • Reny
  23 december 2013

  Leuk om te zien en lezen Kelly! De dagen, weken, maanden vliegen voorbij als je moeder bent geworden. Mijn oudste werd vorige maand 3 jaar en ik heb me serieus afgevraagd waar de laatste 3 jaar de tijd gebleven is….

  Die eerste glimlach is zo speciaal! Mijn beide meiden lachten voor het eerst bewust met een week of 9, en de blik in hun ogen deed mij helemaal smelten. De liefde die daaruit blijkt, geweldig mooi! Geniet van de feestdagen!

 • blogsvanmiranda
  23 december 2013

  Leuk om te zien meid, er staat een klein foutje in 1014 moet denk ik zijn 2014 haha. 🙂
  blogsvanmiranda onlangs geplaatst…Birthday Wishes.My Profile

 • kelly
  23 december 2013

  ahh jaa oops thanks! dankjewel!

 • Joyce
  23 december 2013

  Leuke video weer Kel! Super leuk om allemaal te horen hoe jullie het beleven 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Blogmas: leuke kerst blog van andere bloggersMy Profile

 • kelly
  23 december 2013

  Ah mooi om te lezen hoe jij die glimlach ervaarde. Lijkt me echt zo speciaal, wij wachten geduldig af hihi terwijl de tijd aan ons voorbij raast lol

 • kelly
  23 december 2013

  Dankjewel Sylvia! Jij ook hele fijne feestdagen!

 • kelly
  23 december 2013

  Dankjewel wat een super toffe tip! Daar ga ik mee aan de slag, lijkt me een handig onderwerp inderdaad!

 • Malou
  23 december 2013

  Wat een leuk filmpje 🙂
  Malou onlangs geplaatst…INSPIRATIE: OOGLOOKS VOOR DE FEESTDAGENMy Profile

 • Manon
  23 december 2013

  Leuk filmpje 🙂 Ik ben zelf geen moeder maar ik vind het wel heel erg leuk om te zien/horen hoe het is om mama te zijn!
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Bibian #2My Profile

 • Lisanne
  23 december 2013

  Leuk filmpje! Fijn dat het zo goed gaat met jullie dochter!

 • sa
  23 december 2013

  Wat ela zegt! lijkt me handig

 • Stephanie
  23 december 2013

  Ah wat fijn om te horen dat het zo’n lief meisje is. Ik heb al weer een half jaar geleden een achterneefje gekregen en dat is ook zo leuk om te zien hoe die groeit en begint te brabbelen:)
  Stephanie onlangs geplaatst…NEW IN: LaarsjesMy Profile

 • Gwen
  23 december 2013

  Leuk te zien hoe stralend je erover vertelt 😉 En echt goed dat je dat zo aanpakt met de bv (nachten boeien niet en tijdstip ook niet). Onze kraamhulp begon over een ritme van 2,5u zodat wij zelf rust hadden (die 2 uur ertussen zeg maar), werkte echt niet voor ons: we bleven op de klok kijken. Na de kraamweek op aanvraag gedaan en dat gaf echt rust. Als we boodschapjes gingen doen ofzo, voedde ik op mijn aanbod (dus even snel voor we weggingen) en verder gewoon als ze huilde en er was niks anders of het was ongeveer weer 2,5/3u later. Werd vanzelf na een maand of 3 om de 4u en toen opeens 5u en alleen ‘s avonds nog wat vaker. Heb tot ongeveer 7 maanden wel 6x per dag gevoed, terwijl ze toen al vast voedsel erbij kreeg. Ja, dat vonden anderen veel, maar mij boeide het niet. Sterker nog: ik voed tegenwoordig soms nog een keer ‘snachts, want als ze wakker is, is dat het beste slaapmiddel, ook nog met 14,5 maand hihi. Prima, ik doe het graag! Hele fijne kerst met z’n drietjes gewenst, het is echt speciaal die eerste keer! Oh ja en dat lachje ook, helemaal als er op een gegeven moment geluidjes bij komen, zo lief!!
  Gwen onlangs geplaatst…Kaarsjes en lekkere geurenMy Profile

 • Bibian
  23 december 2013

  Heel herkenbaar allemaal! En wat is het toch genieten he!
  Bibian onlangs geplaatst…Miss Etam: hot or not?My Profile

 • Alyssa
  23 december 2013

  Wat een toffe video, heel leuk om zo te horen 🙂
  Alyssa onlangs geplaatst…Ready for Christmas + winterMy Profile

 • Robin
  23 december 2013

  Jou stem is zo fijn om naar te luisteren!
  Robin onlangs geplaatst…Review: Essence Metal glam – highlighterMy Profile

 • Cindy
  23 december 2013

  Leuk filmpje, fijne kerstdagen!
  Cindy onlangs geplaatst…10 dingen die je moet doen deze Kerst!My Profile

 • Anneke
  23 december 2013

  Heel herkenbaar dit!
  Leuk om te zien hoe jij het moederschap ervaart

 • xPucex
  23 december 2013

  Heel leuk filmpje en zoals iemand hierboven al aangaf als tip; wat zijn nu de dingen die je echt gebruikt en nodig hebt van die standaard ‘uitzetlijsten’? Ik hoop binnen nu en 3 weken mama te worden van onze zoon en vraag me echt af wat straks heel handig zal blijken en nuttig en wat misschien een overbodige aankoop is geweest.
  Ga vooral zo door, ik vind je filmpjes erg leuk en je spreekt op een heel prettige toon.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.