Mijn ochtendroutine met 2 kinderen (uitgebreid)

ochtendroutine

Ik deelde laatst een korte video waarin een beknopte versie van mijn ochtendroutine te zien was. Deze is heel erg leuk door jullie ontvangen, als feedback kreeg ik daar onder andere bij te horen dat jullie nou net juist benieuwd zijn wat de gedetailleerde versie is. Wat ik bijvoorbeeld doe met Lana als ik Aimy voed of wat ik met Aimy doe als ik Lana aan het aankleden ben. En daar ga ik daarom in een geschreven artikel wat meer in detail op in. Van wakker worden tot aan het starten van onze dag. Ik ben benieuwd hoe andere mama’s hun ochtendroutine invullen.

Bron

Mijn ochtendroutine met 2 kinderen op een gemiddelde doordeweekse dag.
De tijden zijn een indicatie want iedere dag verloopt anders.

06.00 : Meestal word ik nog wakker voordat Aimy wakker wordt. Als dat zo is dan begin ik met kolven. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes. Tijdens het kolven lees ik op mijn telefoon wat blogs, bekijk ik mijn social media etc. Daarna ga ik mezelf alvast opmaken zodat mijn lichaam genoeg melk heeft aangemaakt zodra Aimy haar eerste voeding wil. Als Aimy eerder wakker wordt dan doe ik het andersom. Lana wordt vaak wat later wakker dus dat is wel fijn omdat ik dan eerst de aandacht voor Aimy heb.
07.00 Lana wordt wakker, ik geef haar een dikke knuffel en als we die dag niet weg hoeven dan gaan we eerst nog even met ons drietjes kroelen in het grote bed alvorens ik haar ga aankleden. Wanneer we wel ergens op tijd moeten zijn (bijvoorbeeld bij de peuterspeelzaal) dan ga ik haar gelijk aankleden, verschonen en klaarmaken voor de dag. Aimy ligt op dat moment even in haar ledikantje te brabbelen/spelen.
08.00 Als we alledrie opgefrist, aangekleed en klaar zijn, dan gaan we naar beneden toe.
08.30 Ik zet Aimy in het babyzitje van de Tripptrapp en maak samen met Lana in de keuken een ontbijtje. Lana geef ik meestal 2 boterhammen met beleg (appelstroop/smeerkaas/pate/jam, net waar ze zin in heeft), ik geef haar multivitamine (Davitamon voor 2+) en een bekertje drinken (diksap met veel water).


08.45 Dan maak ik mijn eigen ontbijtje, dit bestaat al een hele tijd uit Alpro Mild&Creamy, een banaan in plakjes, aardbeien, een dot met pindapasta (Van Body&Fit) en een paar pecannoten. Ik drink er een kop rooibos thee bij en zit dan samen met de meiden aan tafel te ontbijten.
09.00 Daarna laat ik Lana even spelen in de woonkamer en ga ik de ontbijtspullen opruimen, vaatwasser inruimen, tafel schoonmaken, kolfmateriaal uitkoken etc. Ondertussen zet ik een dubbele espresso voor mezelf.
Daarna neem ik mijn koffie mee naar de koffietafel en zet ik even de tv aan. Meestal geef ik Aimy rond 09.30 een tweede voeding terwijl ik mijn koffie drink, televisie kijk met Lana etc. Daarna gaan we vaak wat leuks doen, een boekje lezen, spelletje spelen of kleuren. Maar Lana gaat ook 2 ochtenden per week naar de peuterspeelzaal en een dag naar de gastouder, op die dagen verloopt deze ochtendroutine in een korter tijdsbestek om op tijd te komen.

Eigenlijk is geen enkele ochtend hetzelfde, maar dit was zo ongeveer hoe het er doordeweeks aan toe gaat wanneer Yannick overdag aan het werk is en ik het ochtendritueel alleen met de kinderen doe. Ik zal binnenkort ons avondritueel delen met het wassen en naar bed brengen van de kinderen. Ik vind het heel leuk om van anderen te lezen hoe ze dit allemaal doen, dus als je jullie ochtendroutine bij de comments wil delen, dan ben ik heel erg benieuwd!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

43 reacties

 • Channa
  11 juli 2016

  Klinkt als een fijn ritueel. Hier gaat de wekker om 6 uur, heb ik een half uurtje om ec
  Even wakker te worden en oprecht starten. Om 7:45 ren ik met 2 kinderen de deur uit.
  Channa onlangs geplaatst…Het oneindige gevecht tussen moedersMy Profile

 • Nicole
  11 juli 2016

  Interessant om te lezen. Klinkt wel als een relaxte ochtend zo en een fijne routine. Hier heb ik maar 1 kind dus hoef ik alleen daar rekening mee te houden.
  Nicole onlangs geplaatst…Rara, wat heb ik gekocht?My Profile

 • Leonie van Mil
  11 juli 2016

  Leuk om te lezen. Je hebt er echt een lekker ritme in gevonden. Ik vind het met één baby van 3 maanden soms nog lastig om er een lekker ritme in te krijgen
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Spannend weekjeMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  11 juli 2016

  Klinkt als een relaxte ochtend. Ik zou willen dat het hier soms ook zo relaxt gaat. Al valt het voortaan wel mee.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…To blog or not to blog……My Profile

 • Carlijn
  11 juli 2016

  Jaaa super dit, fijn dat je deze uitgebreidere routine deelt. Ik vond de happy-go-lucky routine voor Alpro niet zo geloofwaardig, dit spreekt me al veel meer aan als moeder van twee waar alles ‘s ochtends minder op rolletjes loopt 😉 Het klinkt in ieder geval alsof je alles prima onder controle hebt en het ‘s ochtends goed te doen is met die meiden! Fijn dat Aimy nog lekker in de wipper kan en zich hierin vermaakt.
  Carlijn onlangs geplaatst…Hoe ik mijn blogfoto’s maak en bewerkMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  11 juli 2016

  Leuk om te lezen. Ik sta ook altijd lekker vroeg op. Om 7 uur ga ik met de kids naar beneden om te ontbijten en om 8.15 breng ik mijn kinderen naar school. Daarna ga ik aan het werk.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Levenshaast: leven met een hersentumorMy Profile

 • Ellen
  11 juli 2016

  Met 2 meiden van ongeveer dezelfde leeftijd is dit heel herkenbaar. Ik werk 3 dagen en dan is het hier echt ochtendspits. Op deze dagen ben ik blij dat mijn man s morgens helpt. Hij regelt dat al het eten voor de dag klaar is, ontbijt en lunch. En ik regel de kinderen. Ik sta dan zelf om 5.45 u op en regel eerst dat ik zelf klaar ben. Daarna worden de kinderen wakker, voed ik de jongste, beide aankleden en voor ontbijt naar beneden. Om 7.15 u is iedereen dan klaar en hebben we een heel strak schema achter de rug ?
  Ellen onlangs geplaatst…Stoere mama-auto op 4WD cursusMy Profile

 • Femke
  11 juli 2016

  Klinkt als een fijne routine. Fijn dat Aimy zich ook even prima vermaakt als je haar weg legt!
  Femke onlangs geplaatst…I said YES ♡My Profile

 • Josan
  11 juli 2016

  Zucht, oh ik wou dat ik die tijd had. Ik sta om 6 uur op, voeden mijzelf aankleden, dreumes uit bed halen. Anderen wekken, laten aanklede , ontbijten, schoollunches maken, tanden poetsen en dan stipt om 8 uur weg dan zijn we hopelijk op tijd voor school.
  Josan onlangs geplaatst…Mama Challenge 2016 BeautydagMy Profile

 • jessica
  11 juli 2016

  Mijn wekker hoef ik hier niet te zetten haha. Tussen 5 en 6 wordt ik wakker gemaakt door mijn dochter. Daarna gaat ze vaak eventjes spelen op haar kamer of kijkt ze even tv bij ons in bed. Daarna wordt ok al gauw uit mijn bed getrommeld want mevrouw wil eten haha. Dus we gaan dan naar de woonkamer en we ontbijten samen. Als we klaar zijn dan kleden we ons aan en dan moet de hond eruit. Rond 8 uur is alles al gedaan en kan de dag beginnen. Meestal gaan we dan boodschappen doen, het is dan namelijk heerlijk rustig. Als we thuis komen dan ruim ik eventjes op en rond half 10 mag ze 20 minuten telekids kijken en drink ik een bakkie koffie. Ik Ben benieuwd hoe het straks gaat als de baby is geboren. Onze dochter is wel erg gehecht aan deze ritme merk ik en ze wil altijd alles snel snel snel en heeft geen geduld helaas hihi. We zullen zien.

 • 2momzs || Maria
  11 juli 2016

  Fijne routine! Kolf jij nu trouwens elke dag voor je productie of voor een voorraadje? Op de dagen dat ik werk is wordt ze rond half 7 wakker, ik verschoon haar, maak me klaar en daarna voed ik haar. Op de dagen dat ik niet hoef te werken verschoon ik en voed ik meteen, daarna blijft ze nog even slapen. In die tijd douche ik, ruim ik de vaatwasser af en ontbijt ik.
  2momzs || Maria onlangs geplaatst…Weekoverzicht ; Suikerfeest, inenting en oorbellen.My Profile

 • Dees
  11 juli 2016

  Hier als ik moet werken en mijn wekker gaat aankleden als robinn nog niet wakker is en anders eerst robinn uit bed en die loopt danlekker in de pyjama rond terwijl ik mezelf klaar maak. Dan haar aankleden etc en dan naar beneden….ontbijt maken de mijne drink ik vaak pas op in de auto en robinn ontbijt lekker op de bank met de televisie aan terwijl ik de tas klaar maak en evt nog wat opruim beneden nog even tijd over dan ga ik lekker even kroelen en mee tv kijken wil altijd wel even graag het nieuws zien en daarna tanden poetsen en de auto in.
  Op vrije dagen altijd even wakker worden en kroelen in bed en dan soms aangekleed of in pyjama naar beneden voor ontbijt….
  Dees onlangs geplaatst…Week 8 & 9 het lukt gewoon even niet.My Profile

 • Dita
  11 juli 2016

  Leuk om te lezen!
  Dita onlangs geplaatst…Instagram Favorieten #9My Profile

 • Kelly Caresse
  11 juli 2016

  Haha ja herkenbaar wel want op de dag dat Lana gastouder of peuterspeelzaal heeft dan gaat het hier ook zo gehaast 😉

 • Kelly Caresse
  11 juli 2016

  Leuk om te lezen hoe anderen hun ochtendroutine invullen. Ik kolf 1x per dag voor voorraad (al heb ik al een mega voorraad in de diepvries haha) maar als ik dan niet thuis ben dan is er altijd wat in de koelkast

 • Lisanne
  11 juli 2016

  Leuk om te lezen. Je komt heel rustig over fijn dat je een goed ritme heb gevonden.
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario summer2016#1My Profile

 • Vanessa
  11 juli 2016

  Leuk om een uitgebreide ochtendroutine te lezen! Fijn dat je zo’n goed ritme hebt gevonden. Ik ben ook wel benieuwd naar je avondroutine 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Winactie: een zomers beautypakketMy Profile

 • Nicole
  11 juli 2016

  Hier is het elke ochtend weer een race tegen de klok. Vooral omdat mijn man al om 5.15 opstaat voor zijn werk en ik het dus alleen moet doen.
  Nicole onlangs geplaatst…Waar komen al die kinderen vandaan joh?My Profile

 • Marijke
  11 juli 2016

  Leuk om te lezen dat je alles onder controle hebt. Leuk deze uitgebreide versie. Wij hebben 1 dochtertje van 3 die inmiddels veel dingen zelf kan. Scheelt een hoop gestress!
  Marijke onlangs geplaatst…Menu van de week #12My Profile

 • Leonie
  11 juli 2016

  Altijd interessant om te lezen. Ik ben ontzettend benieuwd hoe ons ritme gaat zijn binnenkort met een newborn! Spannend maar ook heel leuk.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Kleding voor na de bevallingMy Profile

 • Angela
  11 juli 2016

  Klinkt heerlijk, hier is het zo ongeveer hetzelfde, alleen is mijn dochter een echte slaapkop en slaapt nu dus ook nog steeds, alleen op woensdag hebben we een wekker ivm ouder en kind gym.
  Angela onlangs geplaatst…Zomer swap uitpakdag & wat is een swapMy Profile

 • Michelle
  11 juli 2016

  Wat lekker dat je zo’n fijn ritme hebt gevonden met je twee meiden. Hier alleen een baby van ruim 9 weken oud, dus dat is toch ff anders. Ik word om 7.00 wakker, waarna ik ook meteen even kolf om een voorraadje op te bouwen. Om 7.15 wordt Morris wakker en krijgt hij zijn eerste voeding. Daarna leg ik hem even in bed of in de box terwijl ik ontbijt en me klaarmaak, en daarna was ik Morris en kleed ik hem aan. Iedere ochtend hetzelfde!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#55: TATTOO & BBQ’ENMy Profile

 • janske
  11 juli 2016

  Leuk om te lezen hoe het straks met twee meiden zal zijn, dat is toch wel even anders dan wanneer je er maar eentje hebt 😉
  janske onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #20 – Week 32 – Minder jeuk maar meer pijnMy Profile

 • Manouk
  11 juli 2016

  Mijn vriend hoeft altijd pas wat later in de ochtend naar zijn werk dus die gaat de ene ochtend met de oudste naar beneden en de andere dag met de jongste. En ik doe dan of onze zijn in bad of onze dochter, of ik blijf nog even liggen haha (zoals nu). Ons zoontje wordt altijd pas rond een uur of half 9/9u wakker.

 • Laura
  11 juli 2016

  Leuk zo’n gedetailleerd overzicht! heb ook 2 meisjes (1 & 3 jaar), en onze dag begint gewoonlijk tussen 7u-7u30. Om 8u40 zijn we de deur uit. Binnenkort werk ik in een nieuwe uurregeling waarbij ik om 8u begin, dus dat wordt wel even wennen en aanpassen!

 • Charlotte
  11 juli 2016

  Ziet eruit als een fijne routine inderdaad. Maar elke ochtend om 6 uur al wakker, pfff dat vind ik echt vroeg!
  Charlotte onlangs geplaatst…Outfits of the week #5My Profile

 • Lifesabout
  11 juli 2016

  Phoeh respect dat je je ogen al om 6 uur opent…en het zal nooit een saaie ochtend zijn met twee meiden. Leuk om te lezen!
  Lifesabout onlangs geplaatst…De vijfde update van het Killerbody dieet! Hoe ging het op vakantie?My Profile

 • MetMirjam
  11 juli 2016

  Het is toch echt heel anders dan bij ons met maar 1 kindje haha. Als ik niet hoef te werken knuffelen wij ook nog een tijdje samen in bed – heerlijk! En op werkdagen hebben we een supersnelle routine haha want alles gaat altijd op het laatate nippertje..
  MetMirjam onlangs geplaatst…MEGA-Plog: Weekend kamperenMy Profile

 • Stefanie
  11 juli 2016

  Fijne ochtend routine! Hier ging het toen de meiden nog klein waren ook ongeveer zo. Nu niet meer, nu moet ik zorgen dat ze allebei op tijd klaar zijn voor school haha
  Stefanie onlangs geplaatst…Michel en Jennifer picknicken in het bos.My Profile

 • rachel
  11 juli 2016

  hier wat rustiger omdat de meiden zo goed als alles zelf doen maar hier gaat de wekker van manlief om 5.15 en ik ben dan al wakker meestal en ga er rond 7 uur uit, wassen en aankleden en opmaken en dan de beneden boel doen en de was. toen de meiden nog klein waren had ik om 6 uur al het huis gepoetst hihi
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 9 juli ’16My Profile

 • Malou
  11 juli 2016

  Leuk om je routine te lezen 🙂 Volgens mij is dit wel een handige manier trouwens.
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #164; nog steeds zwangerMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  11 juli 2016

  Ongelofelijk uit jezelf om 6 uur wakker. Dat zal mij nooit gebeuren haha
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…7 tips voor het bewaren van herinneringen…My Profile

 • Jay & Jenn
  11 juli 2016

  Ik word altijd gelukkig alleen zelf wakker van mijn wekker, dan maak ik me helemaal klaar en maak dan Jayden wakker. Zo kan ik hem rustig klaarmaken en zijn we meestal op tijd weg ! Hij is nu 5 maanden maar ben benieuwd hoe het gaat zijn als ie straks vroeg wakker is haha !
  Jay & Jenn onlangs geplaatst…Gedachten vs. real lifeMy Profile

 • Lilian
  11 juli 2016

  Wat leuk om het is uitgebreider te lezen. Zo te zien heb jij je ritme hier al in gevonden. Als Jay om zes uur wakker wordt dan heb ik daar al moeite mee, haha en jij wordt om zes uur uit jezelf al wakker. Knap hoor!
  Lilian onlangs geplaatst…Nadelen van klein zijnMy Profile

 • Nina
  11 juli 2016

  Wat leuk om je routine met twee meiden te lezen! Dat babyzitje voor de Trip Trapp lijkt mij handig, maar mijn zoon is al bijna vijf maanden. Dus liever wacht ik tot hij leert zitten. Onze ochtend ziet er zo uit:

  06 – 07 uur Opstaan, meneer krijgt zijn eerste fles. Ik word meestal door hem gewekt omdat hij in bed ligt te “kletsen”. Daarna gaat hij op zijn speelmat en heb ik tijd voor een ontbijt. Meestal twee vezelrijke crackers met mager beleg en een kop earl grey thee.

  Rond 8 uur, half 9 is hij toe aan een slaapje. Tijd voor mij om op te ruimen en om bijvoorbeeld blogs te lezen, onder het genot van een lekker kopje koffie of wat fruit. Als we afspraken hebben, ga ik op dit tijdstip douchen, aankleden en opmaken.

  Voor of na de tweede fles ga ik hem opfrissen. Daarna doet hij nog een slaapje en afhankelijk van het tijdstip waar op hij wakker wordt, gaan we naar naar buiten, naar afspraken of naar de supermarkt. Ik vind niets zo vervelend als tijdens het spitsuur in de kassarij staan, dus we mijden de drukke uren.

  Tijdens het slaapje doe ik meestal het huishouden, het maken van boodschappenlijstjes, administratie, et cetera. Over het algemeen wil ik echt voor de middag klaar zijn om weg te gaan, maar zoals je weet kan de planning met zo’n kleintje nog wel eens wat in de soep lopen 🙂
  Nina onlangs geplaatst…Koekje van eigen deegMy Profile

 • Nederbuur
  11 juli 2016

  Klinkt heel overzichtelijk, rustig en aangenaam. Hier komen beide kinderen tussen 5 en 5u30 wakker. Veel te vroeg. En dus loop ik aldoor achter de feiten aan.

 • Maike
  11 juli 2016

  Pfoe wat een drukte in de ochtend. Wel fijn dat je vaak wat langer de tijd hebt voor al deze dingen.
  Maike onlangs geplaatst…DIY Photobooth voor jullie bruiloftMy Profile

 • Fatos / 2Momzs
  11 juli 2016

  Lijkt me heel zwaar 2 kids. Heb zelf nu een dochter van 3 maanden soms is dat zelfs veel. Wel fijn dat je je routine hebt gevonden.
  Fatos / 2Momzs onlangs geplaatst…Weekoverzicht ; Suikerfeest, inenting en oorbellen.My Profile

 • Regina
  12 juli 2016

  Hoi Kelly,
  Ik vraag me af hoelang Aimy wakker is in dit verhaal? Echt de hele tijd tussen die 2 voedingen in? Mijn zoontje is een paar weekjes jonger dan haar, maar kan echt amper 5 kwartier wakker zijn zonder alweer naar bed te moeten. Ik hoef hem echt niet gezellig bij mij te zetten aan de ontbijttafel, haha. Hij krijgt rond 7 uur de eerste voeding en gaat daarna gelijk weer slapen tot een uur of 9.
  Liefs,
  Regina

 • Marije
  12 juli 2016

  Heel leuk om dit te lezen! Ik heb zelf twee kindjes van ongeveer dezelfde leeftijd, dus dat is altijd leuk om een beetje te vergelijken haha. Die van mij zijn niet zulke vroege vogels en dat vind ik zo gek haha. Peuter wordt rond 8 uur wakker en de baby tussen 8 en half 9. Dus ik heb daarvoor altijd wel even rustig de tijd om mezelf klaar te maken. 🙂 Klinkt bij jullie ook als een lekker ritme!

 • Suzanne
  13 juli 2016

  Superleuk om te lezen hoe jij dit doet met 2 kindjes. Mijn zoontje is bijna 5 maanden oud. Hij wordt meestal rond half7 wakker en is dan ook mijn wekker. Ik haal hem uit bed, verschoon hem en kleed hem aan. Dan meteen een flesje erin. Omdat hij last van verborgen reflux heeft, moet ‘ie altijd een half uurtje recht(er)op na een voeding. Dus dan zet ik hem in de wipstoel, ondertussen kan ik me douchen, aankleden en verder klaarmaken. Als ik klaar ben, gaan we naar beneden. Terwijl ik ontbijt (of niet, ligt eraan hoe laat we zijn) zit hij in ‘n tripptrappstoel. Om 5 voor 8 vertrekken we naar de gastouder en daarna ga ik ontbijten als ik daarvoor nog geen tijd had en aan het werk. Op de dagen dat ik heel vroeg weg moet (6uur), doet mijn man de ochtendroutine. Maar ik heb geen idee hoe hij het redt, haha. Die rolt gerust om half 8 uit bed en zorgt dat de kleine alsnog om 8 uur bij de gastouder is, heel bijzonder! 🙂

 • Jeanet
  14 juli 2016

  Haha, ik zat me precies hetzelfde af te vragen. Ik heb een tweeling van bijna 5 maanden en zit nog steeds op 4 slaapjes overdag. M’n ene zoontje wordt om 6 uur wakker en voedt ik dan, even box en wassen/kleden. Hij ligt rond 7.15u in bedje en hierna was en kleedt ik mijn andere zoontje (die gelukkig altijd wat later wakker wordt :)) en geef ik hem altijd een flesje met afgekolfde melk, waarna hij nog even in de box speelt. Ondertussen ontbijt ik en ruim ik de vaatwasser uit, kook spulletjes uit en maak de keuken schoon. Rond 8.30u ligt hij weer in bed. Hierna is het “me-time” en kolf ik zo’n 20 minuten een flinke voorraad af :), onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers, waarna ik ga douchen en mezelf klaarmaak. Daarna begint de voedingsronde weer opnieuw. Ik ben erg benieuwd naar Aimy’s voeding en slaapritme! Misschien kan je daar eens een artikel over maken, zou leuk zijn! Breng jij haar bijvoorbeeld op vaste tijden naar bedje of bij signalen van vermoeidheid?

 • Bo Rosalie
  25 oktober 2017

  Leuke ochtend routine! Ik heb nog geen kinderen ik ben pas vijftien maar ben altijd heel enthousiast met kleine kinderen. Ik pas 1 keer in de week op een meisje van 3, Lana is ook 3 en ik vind de dingen die je met Lana doet ook heel handig om te doen als ik oppas in de ochtend.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.