Kelly goes fit! #1 Newborn Fit mama!

kellygoesfit

Nu dit artikel online komt ben ik alweer 8 weken geleden bevallen! Wat gaat de tijd toch snel! Na mijn positieve nacontrole bij de gynaecoloog die mij groen licht gaf om te mogen sporten, begon ik 2 weken terug aan mijn eerste training sinds de bevalling. Ik wil weer lekker fit worden en daarom ga ik jullie helemaal meenemen in dit proces! Een nieuwe rubriek is geboren: Kelly goes fit! 

Ik was al zo’n 3 weken dagelijks 20-40 minuten aan het wandelen met de kinderen om conditie op te bouwen en lekker in beweging te zijn en ik keek uit naar het moment dat ik weer mocht sporten. Als je onlangs bevallen bent is het qua sport enorm belangrijk dat je je lichaam niet overbelast en dat je het trainen langzaam opbouwt. Zo zijn bijvoorbeeld je bekkenbodemspieren, je rugspieren en buikspieren nog zwak doordat deze onlangs een baby gedragen hebben en een bevalling hebben doorstaan. Kimberly van Newborn Fitmama is personal trainer en heeft een specifiek programma ontwikkeld om een vrouw na de bevalling te ondersteunen om weer fit te worden.

Kimberly mailde mij of ik aan dit programma wilde meewerken en dat mailtje kwam echt als geroepen. Ik wist namelijk niet zo goed wat voor sport ik al zou mogen doen en hoe ik dit zou kunnen inplannen in mijn dagelijks leven als mama van 2 kinderen. Kimberly gaat mij 12 weken lang wekelijks thuis een training geven en meekijken met mijn voeding. Daarnaast sport ik nog in de sportschool en/of thuis om het trainen voort te zetten. Het programma is ideaal voor ‘nieuwe’ moeders omdat het gewoon thuis kan plaatsvinden en helemaal gericht is op het lichaam na een zwangerschap. Doordat de personal training sessies 1 op 1 zijn, krijg je specifiek de begeleiding die past bij jouw lichaam, sportniveau en situatie.

kellygoesfit2

Dinsdag had ik mijn eerste training. Ik had mijn voedingsdagboek een kleine week bijgehouden en deze heeft zij geanalyseerd. Dit hebben we doorgesproken en hier heb ik tips voor ontvangen. Vervolgens heeft ze mij gewogen en opgemeten en hebben we foto’s gemaakt zodat we om de zoveel weken kunnen bekijken wat de vooruitgang is. Daarna begon de training. Deze eerste training was een basistraining waarbij ik allerlei krachtsoefeningen heb gedaan waaruit Kimberly kon opmaken welk fitnessniveau ik heb en wat voor workouts zij hierop kan inzetten. Het programma wordt dus helemaal op mij gepersonaliseerd. Ook deden we nog een paar cardio oefeningen buiten. Ik vind het ideaal dat het gewoon in en rondom huis kan plaatsvinden. Daarnaast vond ik het fijn dat het 1 op 1 was, ik allerlei vragen kon stellen en zo zeker wist dat ik efficiënt de oefeningen deed. Ik heb hier hele fijne tips uit kunnen halen. Ook was het gewoon heel gezellig, het is fijn als een vrouw van je eigen leeftijdscategorie je les geeft, dat voelt voor mij fijner dan wanneer ik 1 op 1 begeleiding zou krijgen van een enorm gespierde man. Dat zou ik eerder ‘awkard’ vinden.

De komende tijd ga ik jullie meenemen in mijn proces naar fitter worden. Ik wil weer gewoon lekker kunnen genieten van sporten en de focus leggen op gezonde voeding. Ik heb diabetes en mijn ziekte functioneert veel beter wanneer mijn conditie goed is en ik gezond eet. Ook wil ik wat van mijn zwangerschapskilo’s verliezen. En om dan gelijk met de billen bloot te gaan, ik ben in mijn zwangerschap ruim 20 kilo aangekomen, daarvan zitten er nog 7 kilo aan. Ik zou het prettig vinden om daar op langere termijn wat van te verliezen. En dan wel op een gezonde manier die geen effect heeft op het geven van borstvoeding. Wat ik qua dieet en voeding ga doen lezen jullie binnenkort.

De nieuwe rubriek ‘Kelly goes fit‘ is geboren en zal op de zondagen online komen. De ene week zal het een artikel zijn over de personal training sessies, de andere keer een eetdagboek, weer een andere keer gewoon een update met mijn afvalproces, de maten en vorderingen en zo zal ik deze rubriek steeds weer gaan invullen. Ook mogen jullie verzoekjes indienen van wat je wilt terugzien en lezen in deze rubriek.

Wat ik daar bij wil vertellen is dat fit worden een heel persoonlijk iets is. Je kunt elkaar hierin niet vergelijken. Waar de een zou dromen van een maatje 38, is de ander juist blijer met zichzelf met een maatje minder of meer. Ik wil geen reacties oproepen met ‘Waarom wil jij überhaupt afvallen?, of ‘Ik zou willen dat ik een aantal weken na de bevalling maat 38 zou dragen‘. Ook wil ik niemand het gevoel geven dat je na de zwangerschap weer flink moet gaan trainen of heel slank moet worden, dit is gewoon wat ik zelf prettig vind in mijn leven voor mijn lichaam.  Ik voel mij fitter wanneer ik een paar keer per week kan sporten, dit merk ik aan mijn diabetes maar ook aan hoe ik in mijn vel zit. Ook wil ik graag wat van mijn zwangerschapskilo’s verliezen. Als deze artikelen anderen kunnen inspireren dan zou ik dat heel tof vinden . Ik stel mij kwetsbaar op in deze artikelen door hier alles over te delen (maten, gewichten en het proces),  ik vraag dan ook aan jullie om hier respectvol mee om te gaan.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze rubriek vinden en wat jullie hier graag in terug willen zien! Wat voor sportroutine volg jij en hoe let jij op de voeding doe jij eet? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

48 reacties

 • MamaOnderneemt
  3 april 2016

  Go Kelly! Super dat je het sporten zo oppakt. Ik heb al jaren niet gesport helaas. Ik wil het over een paar maanden wel weer oppakken. Ik let op voeding, maar niet op de manier die jij bedoelt. Ik moet namelijk flink eten om geen ondergewicht te krijgen. Bij mijn 1e zwangerschap ben ik in bijna 8 maanden tijd 20 kilo aangekomen en na 8 maanden borstvoeding was ik er 26 afgevallen en was ik te dun.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Ik heb bijna geen vriendinnenMy Profile

 • Yneke
  3 april 2016

  Oooh, ik ben heel benieuwd hoe je dit gaat ervaren! Ik vind het een leuke rubriek :-). Sowieso fijn om weer even extra me-time te hebben en je straks weer lekker fit te voelen denk ik. Ik ben zelf niet zo’n sporter in de zin van: krachttraining/sportschool, maar wandel gigantisch veel. Mede hierdoor en dankzij de borstvoeding, was ik alle aangekomen kilo’s na mijn bevalling vrij snel weer kwijt (ik was ook zo’n 20 kilo aangekomen!). Ik heb wel een bevlieging gehad om weer te gaan hardlopen, maar die schoenen liggen inmiddels stof te happen.. Misschien motiveert deze rubriek me, om het weer eens op te pakken ;-).

 • Lonneke
  3 april 2016

  Ik vind het super knap dat je nu alweer bezig bent met je lichaam. Als dat voor jou goed voelt is het goed toch? En het is alleen maar fijn dat je er hulp bij krijgt zodat je op een goede manier begeleid wordt. Binnenkort revalideren en hoop dan ook wat begeleiding te krijgen bij het afvallen ivm gezondheid. Succes en ik ben benieuwd hoe het jou af gaat!
  Lonneke onlangs geplaatst…Vier Handen Op Eén Buik!My Profile

 • Ellen
  3 april 2016

  Wat een gave rubriek, ik ga zeker meelezen. Ik ben persoonlijk ook benieuwd naar gezonde voeding icm borstvoeding en afvallen. Ik snap natuurlijk wel dat je daarnaast ook moet bewegen 😉
  Ellen onlangs geplaatst…Wat is zwangerschapsdiabetesMy Profile

 • Nicole
  3 april 2016

  Wat goed zeg! Wel luxe hoor, vanuit huis!
  Nicole onlangs geplaatst…DIY: Zo maak je zelf billendoekjesMy Profile

 • Marije
  3 april 2016

  Knap dat je het weer oppakt. Ben erg benieuwd hoe het je gaat bevallen.

  Klinkt wel heel erg lekker een trainer die thuis komt. Plus het feit dat je dan wel “moet”.

  Maak er een mooie zondag van!
  Marije onlangs geplaatst…Happy Sunday: Happy MomentsMy Profile

 • Gwen
  3 april 2016

  Heerlijk een pt aan huis, ik ben jaloers! Gaat helemaal goed komen met jouw kilo’s, weet ik zeker!
  Gwen onlangs geplaatst…Biologisch eetgemak met BeterBioMy Profile

 • Femke
  3 april 2016

  Ik vind het onwijs knap van je en super goed dat je jezelf nu al zo in kan zetten, je hebt het immers al lekker druk met twee kids. Toch is het belangrijk om goed in je vel te zitten en sporten kan hier zeker bij helpen. Ik vind het nu al een leuke rubriek :-)!
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 13 2016: The Bodyguard – Amsterdam – nieuwe baanMy Profile

 • Myrthe | ConLamore.nl
  3 april 2016

  Wat fijn zo’n personal trainer! Zonder schaamte gelijk alles kunnen zeggen en vragen is wel erg fijn! Ook handig dat het binnenshuis plaats kan vinden. Hoe doe je dat met Lana en Aimy in de tussentijd? Heel veel succes en plezier met dit programma, alhoewel ik denk dat dat wel moet lukken!
  Myrthe | ConLamore.nl onlangs geplaatst…2 makkelijke sidesalads voor bij ieder gerechtMy Profile

 • demallemolenmoeder
  3 april 2016

  Wat een leuke rubriek. Onwijs knap hoor en voor ons weer leerzaam.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een brief aan.. #8My Profile

 • Channa
  3 april 2016

  Goed hoor dat je het zo snel weer oppakt. Moest ik na beide zwangerschappen niet aan denken!
  Channa onlangs geplaatst…5x Lekkere lunch recepten voor kinderen!My Profile

 • Doortje
  3 april 2016

  Oww, goed bezig alweer! Ik ben vooral veel buiten met de kinderen, wandelen, tikkertje spelen etc. etc. Dat is al fijn voor de beweging. Ik moet wel eens wat meer op mijn voeding gaan letten, want al die paaseitjes… Oeps! Veel succes, het gaat je zeker wel lukken.
  Doortje onlangs geplaatst…Weekmenu; Pasen, veel restjes en Zweedse balletjes….My Profile

 • Nicole
  3 april 2016

  Dat lijkt me super fijn om zo iemand te hebben die je begeleid. Wat je zegt zo’n gespierde man in de sportschool, nee dat vind ik ook niets. Plus je kunt veel thuis doen wat echt handig is!
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #2 | Na de operatieMy Profile

 • MetMirjam
  3 april 2016

  Jeetje, wat een motivatie heb jij, 8 weken na je bevalling (of eigenlijk 6 al natuurlijk), hartstikke goed hoor! Succes met het programma 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Favoriete outfits voor FieneMy Profile

 • Charlotte
  3 april 2016

  Knap dat je nou alweer begint! En fijn dat het lekker vanuit je eigen huis is. Heel veel succes!
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes diary #14: schminken en de bossen inMy Profile

 • Dita
  3 april 2016

  Dat er iemand bij je thuis komt lijkt me heerlijk! 🙂 Knap ook van je dat je zo snel.weer begint.
  Dita onlangs geplaatst…Persoonlijke update – April 2016My Profile

 • Frank
  3 april 2016

  Niets mis mee z’n personal trainer, het was voor mijn vrouw moeilijk opstarten doordat je geen flauw benul hebt wat je kan/mag doen met je lichaam. Ik vind het dus een perfecte rubriek voor moeders die weer willen sporten na de bevalling!
  Frank onlangs geplaatst…Hoera, een papa is geboren!My Profile

 • Saskia
  3 april 2016

  Ideaal on een trainer aan huis te hebben zeg. Veel succes!
  Saskia onlangs geplaatst…Lente activiteiten met je kindjeMy Profile

 • marie-louise
  3 april 2016

  Wat goed dat je nu al zo actief aan het sporten bent.
  Het sporten gaat nu bij mij tijdens de zwangerschap in periodes… De ene keer heb ik er heel veel zin in en ga ik er helemaal tegenaan en de andere keer heb ik weken totaal geen puf en zin.

  Van de hele zwangerschap mis ik geen wijntje of iets anders van de verboden lijst, maar gewoon heerlijk sporten. Hopelijk heb ik na de bevalling ook die motivatie om het snel weer op te pakken.

  Succes! Ben benieuwd naar jouw weg naar een fit mom 🙂
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 31My Profile

 • Jodi - liefthuis
  3 april 2016

  Wat fijn zon 1 op 1 training. Ik heb er moeite mee zo consequent en goed te trainen, ook ivm mijn bekken problemen dit zou zo fijn zijn. Ga meteen even op haat site kijken.
  Ik vind dat je er al heel goed uit ziet, weer lekker fit worden nu. Goed bezig
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Een moeilijke keuze: De naam van onze spruit….My Profile

 • Lisanne
  3 april 2016

  Klinkt raar maar fijn om iemand te ‘ontmoeten’ die ook moet eten om op gewicht te blijven!!

 • Amanda
  3 april 2016

  Sinds een paar weken weer op mijn voeding aan het letten en nu ga ik vanaf komende week doel gericht een uurtje wandelen met een vriendin. Ik wandel wel de dagen dat ik vrij ben met de kinderwagen maar dat is toch een ander niveau dan met een vriendin..Dus ook hier wil ik weer fit worden en een maatje minder is altijd mee genomen.

  Leuk om jouw weg hierin ook te volgen. Misschien haal ik hier tips en tricks uit…
  Succes Kelly..

  X
  Amanda
  Amanda onlangs geplaatst…Gek op schoenen!My Profile

 • leef mezelf
  3 april 2016

  Knap dat je alles al weer zo snel oppakt! Succes

 • Lisanne
  3 april 2016

  Leuk deze rubriek ik ben sinds kort ook meer bezig met sporten dus ik kan mezelf helemaal vinden in je rubriek. Lekker dat dit zo vanuit huis kan met je kids. Ik ben wel erg benieuwd wat voor oefeningen je zoal doet, of mag je dit niet alles prijsgeven van je PT wat ik ook wel kan begrijpen. Fijne zondag ik ben zo in de sportschool te vinden. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Review Hoooked GiraffeMy Profile

 • Lifesabout
  3 april 2016

  Ik vond het al zo knap dat je elke dag bent gaan wandelen, want dat maakt zoveel verschil al! Ik wens je heel veel succes en leuk dat we ‘mee mogen’ op reis!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wereldgerechten zonder pakje of zakje #14. Kip JambalayaMy Profile

 • Sabine
  3 april 2016

  Super goed bezig! Ik ben zelf 8.5 week geleden bevallen en sinds 2 weken weer aan het sporten. Ik merk dat het erg lastig is om tijd vrij te maken met een (puber) peuter en een baby maaar als ik eenmaal in de sportschool sta dan voelt dat zo super goed. Hele fijne rubriek dit en heel stoer dat je je zo kwetsbaar op stelt. Ik moet steeds denken aan dat stomme forum waar een hoop mensen het leuk vinden om bloggers belachelijk te maken en zelf totaal niet weten waar ze het over hebben. Ik weet niet of ik het zelf nog zou durven.

 • Nina
  3 april 2016

  Succes Kelly! Ben heel benieuwd hoe het sporten en voedingsschema je bevalt. Zeker nu je twee kindjes hebt om voor te zorgen. Ik sta ook al te popelen om weer te mogen sporten, ben zes weken terug bevallen met een keizersnede. Ik ben tijdens mijn zwangerschap 12 kg aangekomen. Mijn graadmeter, om te checken of ik “in shape” ben, zijn altijd mijn broeken. Die passen nu weer. Het sporten zou voor mij voornamelijk helpen bij het opbouwen van conditie, maar ook om alles net even wat strakker te krijgen:-)
  Nina onlangs geplaatst…Vijf dingen om weer naar uit te kijkenMy Profile

 • Vivienne
  3 april 2016

  O heerlijk dat je weer kunt sporten. Een een pt aan huis is helemaal een luxe! Ik heb volgende week mijn afspraak bij de gynaecoloog en hoop dan ook een go te krijgen om weer te sporten. nu nog kijken hoe ik dan kan inplannen. Zo even de deur uitlopen voor een hardloopsessie zit er niet meer bij met een baby! Benieuwd hoe jij dat doet. Succes de komende weken!
  Vivienne onlangs geplaatst…Snel & gezond: zo maak je de ultieme lunch saladeMy Profile

 • Babeth Elisa
  3 april 2016

  Super goed bezig Kelly! Ik ben ook sinds een paar weken weer begonnen met hardlopen en het voelt echt fijn om meer conditie te krijgen en fitter te worden!
  Babeth Elisa onlangs geplaatst…DIY – Persoonlijke mokMy Profile

 • Ashley
  3 april 2016

  Wat goed en fijn dat je weer lekker met sporten aan de slag gaat! Ik denk ook dat je anderen goed kan motiveren om lekker actief aan de slag te gaan.
  Ashley onlangs geplaatst…Het huisje, boompje, beestje verhaal is compleet! + Foto’sMy Profile

 • karlien
  3 april 2016

  Heel tof om te lezen. En inderdaad, het gaat om fitter worden en fit zijn, niet om de maat die je hebt.
  karlien onlangs geplaatst…Natuur Curacao: Boka AscensionMy Profile

 • Lilian
  3 april 2016

  Ik wist helemaal biet dat het bestond! Ik denk dat dit voor heel veel moeders handig is! Wie moeite hebben er weer in te komen. Ve respect voor jou Kelly, dat je nu alweer sport!

 • Debby
  3 april 2016

  Succes meis! Ik begrijp goed dat je wat af wilt vallen 🙂
  Debby onlangs geplaatst…Pregnancy update // Week 24 – 25My Profile

 • M
  3 april 2016

  Superleuk, ik ga deze rubriek zeker volgen! Ik ben ook heel benieuwd wat voor oefeningen je gaat doen, al snap ik dat je ze misschien niet allemaal zomaar mag laten zien. echt een leuk initatief!

 • Maike
  3 april 2016

  Heel leuk, deze rubriek. Altijd goed om zo bewust met dat sporten en fit blijven bezig te zijn. Iedereen heeft een ander doel, maar het is vooral belangrijk om hier actief mee bezig te zijn.
  Maike onlangs geplaatst…Bruiloft checklist als infographicMy Profile

 • Hanna
  3 april 2016

  Super goed bezig Kelly! En inderdaad, iedereen is anders en voor iedereen is een ander gewicht/lichaam goed en prettig.
  Hanna onlangs geplaatst…Moestuintjes – Oei ik groei deel 1My Profile

 • Simone
  3 april 2016

  Als ik dit lees bedenk ik me altijd dat ik ook echt eens iets moet gaan doen. Ik schuif het altijd af met ‘geen tijd’, maar ondertussen wel balen dat ik het niet doe. Wellicht kun je me motiveren met de nieuwe rubriek. Ik zal deze zeker gaan volgen. Respect!
  Simone onlangs geplaatst…Leuke boeken blogs om te volgen!My Profile

 • Kelly
  3 april 2016

  Lekker bezig! Fijn dat je 1 op 1 begeleiding krijgt en het zo helemaal op jou word aangepast. Zelf deed ik het BBG programma van Kayla Itsiness voor ik zwanger werd en ik hoop dat ik dit na de bevalling weer kan oppikken. Persoonlijk vind ik het ook wel fijn om lekker in beweging te blijven en mezelf daarin uit te dagen. Leuke rubriek en veel succes met de trainingen!
  Kelly onlangs geplaatst…Onze laatste vakantie met z’n tweeën (Deel 2)My Profile

 • Martina
  3 april 2016

  Lijkt me geweldig om 1 op 1 te trainen!
  Martina onlangs geplaatst…29 Maart 2016 – Mijn ervaring met BloomonMy Profile

 • Fleur
  3 april 2016

  Oh wat een fijne rubriek! Hier ga ik over 4 maanden echt wat aan hebben. Ik ga je volgen!! Dat deed ik al, maar toch ;). Veel succes
  Fleur onlangs geplaatst…Kelly goes fit! #1 Newborn Fit mama!My Profile

 • Susan
  3 april 2016

  Jaa super leuke rubriek kelly. Ik ben voor me zwangerschap 20kg afgevallen omdat ik op gezond gewicht wilde zwanger worden. Dat is goed gelukt. Ik zit nu in week 38 van mijn zwangerschap en hoop dat ik gauw het sporten weer kan oppakken straks. Ook mijn voeding is er wat ingeslopen, aangezien ik toch wat makkelijker werd in m’n zwangerschap. Nu +18,5 kg…. En hoop deze ook echt weer kwijt te raken na me bevalling. Daarom vind ik dit ook super intressant om jou ervaringen straks te lezen. Succes met het programma!

  Liefs Susan

 • Aca
  3 april 2016

  Goed bezig Kelly! Wat leuk dat je ons daarvan op de hoogte houdt. Veel succes en plezier!
  Aca onlangs geplaatst…Wilde Wijven Woensdag: Wie is die Endobitch?!My Profile

 • Yvonne
  3 april 2016

  Wat goed van je om te gaan sporten. Leuk om mee te lezen hoe het je vergaat. Veel succes!
  Yvonne onlangs geplaatst…Meest irritante opmerkingen tijdens en na mijn zwangerschapMy Profile

 • Maaike
  3 april 2016

  Wat goed van je! En leuk dat je hierover gaat bloggen! Ik ben 14weken geleden bevallen en ben alweer op m’n oude gewicht maar zou idd ook weer willen sporten voor een goede conditie en spieren. Zou alleen niet weten hoe & wanneer…. ben benieuwd hoe jij dat doet qua oppas. En gaat het ook goed icm borstvoeding? Ik ben 1x gaan zwemmen maar m’n borsten zaten daarna mega vol hihi.

 • rachel
  4 april 2016

  oh heerlijk meis dat je weer lekker bezig bent 😀 goed voor body en mind!!en tuurlijk ga ik dit ook volgen hihi, niet zelf sporten maar hoe jij lekker bezig bent 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 3 april 2016….wat een weertje!!My Profile

 • Kelly
  6 april 2016

  Ik wens je heel veel succes maar dat zal vast wel goed komen 😀 Gewoon doen wat jij prettig vind !
  Kelly onlangs geplaatst…Persoonlijk| Verliefd op een huisMy Profile

 • Mama van Dijk
  6 april 2016

  Ohhh wat vind ik dit stoer van je! Zet hem op topper! Kelly goes fit! Succes!!
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Nooit zou dat weer hetzelfde zijn..My Profile

 • Yara
  8 april 2016

  Leuke rubriek, wat goed dat je weer wil sporten ik wou dat ik zo’n motivatie en doorzettingsvermogen had! (:
  Liefs,
  Yara

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.