De mommy tag! 20 vragen over het moederschap

Op de leuke blog van Bibian en Manon werd ik getagged voor de mommy tag! Een tag waarin je in 20 vragen van alles verteld over het moederschap en je favorieten en ervaringen daarmee. Super leuk dus deze wilde ik heel graag zelf ook gaan doen. Vragen over werken en mama zijn, beste aankopen voor je kindje, gewicht voor en na de zwangerschap, wat er verandert is in het leven door het moederschap, favoriete make-up en meer. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan verder.

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?|
Ik ben eigenlijk beide, ik werk namelijk thuis dus ik ben een thuiswerkmama en ik werk erbij nog in de horeca wat ik weer aan het opbouwen ben naar een dag werken per week. Mijn gezondheid heeft nogal wat problemen gehad en is nog steeds niet de oude en daarom bouw ik dit langzaam op therapeutische basis op. Zo werk ik straks uiteindelijk een dagje buiten de deur, en voor de rest lekker thuis bij Lana.

2. Zou je het anders willen?
Voor nu vind ik dit een hele fijne combinatie, ik ben lekker zo veel als mogelijk thuis voor Lana. Als ik een dag werk zal dit in het weekend zijn zodat Yannick dan voor Lana kan zorgen. Zo nemen we zelf volledig de zorg van ons kindje op ons en dat voelt voor ons heel fijn en vertrouwd. Wie weet wordt het in de toekomst anders en zal ik volledig thuisblijven.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje op een eigen slaapkamertje die vlakbij onze slaapkamer staat. De eerste maanden sliep ze met haar bedje in onze slaapkamer.

4. De beste aankoop voor je kindje?
De Joolz day kinderwagen omdat deze heel duurzaam, stevig en multifunctioneel is en de stokke tripp trap kinderstoel waar we ook nog jaren plezier van zullen hebben.

5. Hoeveel kinderen wens je?
Het lijkt me geweldig om een gezin van 2 of 3 kinderen te hebben.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
We proberen minimaal een avond per maand een date night samen te hebben door lekker uit eten te gaan, een bioscoop te pakken of gewoon een drankje in de stad.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Lana vind het geweldig om te wandelen, zowel in de draagdoek als in de kinderwagen en ze kijkt dan graag rond wat er allemaal om haar heen gebeurt.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Nee dat heb ik niet gedaan.

9. Het favoriete eten van je kindje?
Mama melk 🙂

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
We hadden een paar jaar terug al een mooie station wagen gekocht die ideaal is voor gezinsuitbreiding dus die was al in de pocket.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Ik ben even zwaar weer als voor mijn zwangerschap.

12. Wat is je droom vakantie met kids?
Lekker kamperen op een gezellige camping waar een leuk zwembad is, een speeltuin en genoeg buitenruimte om lekker eindeloos te spelen en te wandelen.

13. En je droom vakantie zonder kids?
Curacao is mijn ultieme droomvakantie. We waren hier zo’n 2 jaar geleden voor 3 weken en mijn hart is helemaal gevallen voor dit geweldige eiland.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Ik geniet veel meer van de kleine mooie dingen in het leven als ik zie hoe Lana ook zo geniet van de kleine dingen om haar heen. Ook heb ik nog meer doen beseffen dat geluk en gezondheid onbetaalbaar zijn en dat we echt blij mogen zijn met wat we hebben. Een kindje krijgen is niet vanzelfsprekend en een gezond lichaam helaas ook niet. Lana en ik zijn letterlijk door het oog van de naald gesprongen doordat we op tijd geholpen zijn om vervroegd met spoed te bevallen. Dat doet me extra beseffen hoe waardevol het leven is.

15. Mijn hart smelt als ik ……….

Als Lana in mijn armen in slaap valt en me stevig met haar kleine handjes vast houdt. 

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Bij de Hema, Zeeman en de H&M

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Absoluut make-up van Mac en Catrice. Die combinatie van camouflage producten en make-up kleurtjes en highligthers maakt dat ik me iedere dag stralend weer voor de dag kan vertonen.

18. A-merk of huismerk?
Absoluut huismerk, lekker budget proof en net zo goed en gezond!

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ja, ik ben geboren om moeder te worden.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Het trotse gevoel van dat wondertje wat jij op de wereld hebt gezet, die zoveel op je lijkt en waar je zelf helemaal verantwoordelijk voor bent. Het genieten van alles wat je kleintje doet en de fijne band die je samen opbouwt is onbeschrijflijk mooi.

Ik geef deze tag graag door aan Shirley, en aan iedereen die deze tag graag wilt overnemen.
Wat vonden jullie van deze tag? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “De mommy tag! 20 vragen over het moederschap”

 1. beautyinsideandoutNL

  Leuk artikel om te lezen, ondanks dat ik nog geen kinderen heb en ook nog lang niet wil:P Maar ik zou uiteindelijk ook graag 2 of 3 kinderen willen;)

 2. Leuke tag. Mooie antwoorden geef je ook. Als mama kan ik mij ook in veel antwoorden vinden. Mama zijn is het mooiste wat er is, die onvoorwaardelijke liefde is onbeschrijfelijk!

 3. Wat een leuke antwoorden! Leuk om te lezen, het straalt er vanaf hoe blij je met je dochter bent:)

  Oh en Curacao? Heeft ook mijn hart gestolen, ik zou er wel willen wonen, zo heerlijk vond ik het daar!

  Fijne paasdagen:)
  Miranda onlangs geplaatst…La Roche-Posay: StashMy Profile

 4. Erg leuk om te lezen. Bij Zeeman hebben ze inderdaad ontzettend veel leuke kinderkleding, nog veel leuker dan kleding voor volwassenen!
  Cindy onlangs geplaatst…Pretty Pasen!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.