De 25 food vragen tag

Op de mooie foodblog van UitPaulinesKeuken zag ik deze 25 food vragen tag en het leek me heel erg leuk deze ook te beantwoorden. Deze tag bevat 25 vragen die alles te maken hebben met eten, eten en nog eens eten. Ik ben dol op lekker eten dus deze vragen beantwoord ik dan ook met liefde. Zo beantwoord ik vragen over mijn favoriete ontbijt, hoe ik koffie het liefst drink, of ik liever zoet of hartig eet, wat onmisbaar is in mijn keuken enzovoorts. Benieuwd naar de vragen en antwoorden? Lees dan snel verder.

Wat is je favoriete ontbijt?
Momenteel is mijn favoriete ontbijt een kom met Griekse yoghurt met een halve banaan in stukjes gesneden, wat kaneel en een flinke hand cruesli erover. 

Hoe drink je je koffie?
Thuis drink ik het liefst een dubbele espresso met wat volle melk en een zoetje, buiten de deur drink ik het liefst cappuccino.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Ik ben dol op caprese dus met mozzarella, tomaat en pesto maar ook ben ik dol op volle roomkaas met kruiden, gerookte zalm, geitenkaas of carpaccio.

Soep of salade?
Dan ga ik absoluut voor soep! Heerlijk om bij op te warmen, het geeft een fijne energieboost en het vult heel erg goed. Vooral in de herfst en winter neem ik veel soep. In de zomer vind ik een salade erg lekker. 


Wat is je favoriete kookboek?
Dat is een goede vraag! Ik heb het voedselzandloper kookboek al bijna een jaar in huis en dit boek pak ik er regelmatig bij voor lekkere en gezonde recepten. Ook ben ik sinds een paar weken dol op het 5 or less kookboek van Chickslovefood en sinds kort ben ik fan geworden van het kookboek van Leonie ter Veld ‘Gewoon wat een studentje ‘s-avonds eet‘.  Drie boeken van dames met een grote passie voor lekker, gezond en makkelijk koken gebundeld in boeken die je er makkelijk bij kunt pakken wanneer je wilt plannen wat je gaat eten.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dan nooit meer zoet, ik kan niet zonder chips, tosti’s, soep, broodjes, kaasjes en borrelhapjes.

Welke keuken (land) is je favoriet?
De Italiaanse keuken, de Japanse keuken (Sushi) en de Indiase Keuken.

Wat is je favo foodfilm?
Ik heb geen favoriete foodfilm.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Chococolade en slagroom. Chocolade kan echt altijd, en slagroom neem ik het liefst voor in mijn koffie, warme chocomel, bij ijsjes, cake, taart, het kan overal bij haha!

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik heb meerdere inspiratiebronnen, zo is Mascha van Beautygloss een inspiratiebron voor mij maar bijvoorbeeld ook Annic van Wonderen (I love fashionnews), beide echte powervrouwen met 

een groot hart voor ondernemen, die geloven in zichzelf en daarmee hun doelen bereikt hebben zonder zichzelf daarin te verliezen. 

Thuis koken of uit eten gaan?
Dan kies ik voor zelf koken omdat ik er echt van kan genieten om uitgebreid in de keuken te staan om heerlijke gerechten te maken en ik het liefst ook zelf in de hand heb wat ik precies eet. Als ik zelf kook dan kan ik eindeloos variëren.

High end of Low profile?
Allebei wel, soms kan ik heel erg genieten van luxe en high end producten maar aan de andere kant kan ik heel blij worden van goede budgettoppers en zie ik het als een sport om low budget de leuke dingen te koken, ondernemen en te doen. 

Wat is je lievelings restaurant?
De Ethiopiër (Semhar) in Amsterdam.

Boodschappen doe ik bij…
De meeste boodschappen doen we bij Lidl, aangevuld met producten van Albert Heijn. Soms haal ik producten bij de toko of op de markt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Ik heb zoveel lekkers gegeten en vooral de herinneringen daaromheen maken het heel speciaal. Zo heb ik bij een Braziliaanse steakhouse gegeten op Curacao, Sushi op in Parijs, Pizza in Venetië, Ethiopisch in Amsterdam en nog een hoop lekkers waar mooie herinneringen aan vast zitten. Het is vooral alles daaromheen wat het zo leuk en lekker maakt dat ik het blijf herinneren. 

Wat is je favo cocktail?
Ik heb onlangs Cosmopolitan leren kennen en ik kan dat nu al mijn favo cocktail noemen, heerlijk!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik alleen George ken uit dit rijtje (shame on me waarschijnlijk) dus ga ik voor George, what else…

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Kaneel, zout en peper. Drie musthaves om gerechten heerlijk op smaak te brengen.

Mijn favo snack is…
Heel simpel, chips! Het liefst ribbelchips naturel of paprika. Ik ben daar echt dol op en ik kan er de hele week naar uit kijken dat we in het weekend dat lekker als snack nemen in de avond op de bank met een wijntje erbij. Simpel maar goed!

Wat zit er op jouw pizza?
Geitenkaas, pesto, tomaat en mozzarella. Meestal niet gecombineerd maar die toppings op pizza vind ik het lekkerst.

Wat lust je echt niet?
Rode bieten vind ik echt vies.

Mijn favoriete foodblog is…
Uit Paulines Keuken, Chicks love food, Gewoon wat een studentje ‘s-avonds eet, en Culy.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Slakken in een soort kruidenboter. Mij werd dit voorgeschoteld in Frankrijk zonder dat ik wist wat het zou zijn. Ik vond het hartstikke lekker tot ik hoorde wat het was, toen schrok ik wel even. Ik heb het wel netjes met smaak opgegeten. Hebben jullie wel eens slak gegeten? 

Wat staat er op je food bucket list?
Ik zou graag meer Indiase en Surinaamse gerechten willen leren koken. Heerlijke linzencurry’s, hartige bladerdeeghapjes zoals Samosa en dat soort heerlijk gekruide gerechten.

Ik kan niet leven zonder…
Mijn lieve dierbaren om mij heen, lekker eten, koffie, mijn blog, sporten, mijn iphone en gezelligheid.

Dit waren mijn antwoorden op 25 foodvragen. Hopelijk vonden jullie het leuk om deze te lezen. Voor de 25 food vragen tag wil ik graag de volgende dames taggen: Manon en Bibian, Jessica van Fantastic moms, Laura (fabLouise), Aranka (By Aranka) en Laura (Style remains)
Voel je vrij om deze tag ook over te nemen!
Wat is jouw favoriete snack? Laat het me weten in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

52 gedachten over “De 25 food vragen tag”

 1. Leuke tag! Mijn favoriete ontbijt is havermout en ik kan echt niet zonder chocolade. Op Bali aten wij de lekkerste nasi ooit, terwijl ik hier helemaal niets van nasi moet hebben.
  Diana onlangs geplaatst…Project Positief tagMy Profile

 2. Oh dit zijn leuke weetjes! Ik was verbaasd over de hartig en zoet keuze bij jou. Had eigenlijk gedacht dat je voor zoet zou gaan. Grappig! Oh en die pizzatoppings! Heerlijk! Goede keus!
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Dag 1My Profile

 3. Leuke tag! Ik vind zoiets altijd heel lastig om te beantwoorden want ik ben echt zo’n lekkerbek die alles lust en lekker vind! Ik denk trouwens dat ze bij inspiratiebron bedoelen wie jou inspireren op het gebied van voeding en nieuwe recepten bijvoorbeeld! (Geen commentaar hoor! Maar viel me toevallig op!)
  simone onlangs geplaatst…No buy! Doe je mee?My Profile

 4. Leuk artikel! Eten waar je een herinnering bij hebt blijft het beste vind ik. Zo denk ik bijvoorbeeld bij kaas strings altijd aan Amerika. Die waren daar echt goedkoop en heerlijk als snack. Heerlijk om zo weer terug te denken aan je vakantie.
  Jolien onlangs geplaatst…Het aanzoek: the man’s point of viewMy Profile

 5. Leuk om te lezen, hier krijg ik zo’n honger van haha! 🙂 tomaat, pesto en mozzarella vind ik ook een erg lekkere combinatie! En mijn vriend ik doen ook meestal boodschappen bij de Lidl en de Albert Heijn. Rode bieten vind ik ook niet zoo lekker maar mijn moeder maakt regelmatig rode bietensoep en dat is wel erg lekker vind ik!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: ik ben terugMy Profile

 6. Oeh, je kent Heston niet! Geen knappe man, maar één van de beste koks van de wereld! Hij heeft ook een leuk programma “in search of eprfection” waar hij de perfecte versie van klassieke gerechten maakt. Is echt supertof!
  Mirne onlangs geplaatst…Bulgur rode bieten burgerMy Profile

 7. Ik heb nog nooit slakken op en mijn favoriete snack is fruit, niet dat ik een super health freak ben hoor! Ik zat in mijn hoofd alle vragen te beantwoorden voordat ik jouw antwoorden las en kwam bij veel vragen op echt exact hetzelfde antwoord haha!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…[OUTFIT] – Sheep GiletMy Profile

 8. Oeh, dit vind ik een leuke tag. Zeker omdat ik de laatste tijd veel met eten bezig ben en er langzaam dingen veranderen. Favo snack bij de snackbar is de berenhap met pindasaus. Huilen, want dat is met vlees. Maar heel soms… mag dat! Thuis heb ik iedere periode wel weer een andere craving: pom bar, roze koeken, Oreo. Zo zijn er nog veel meer, maar daar schrijf ik dus nog wel over als ik de tag invul ha!
  Michelle onlangs geplaatst…Herfst in het bosMy Profile

 9. Geen favo foodfilm? Kijk dan eens naar Julie & Julia. Echt zo’n heerlijke film is dat! Wat een ontzettend leuke tag, misschien dat ik deze in de toekomst ga overnemen!
  Cindy onlangs geplaatst…Mijn ode aan HemaMy Profile

 10. Zouden ze in een food vragenlijst met die vraag over je inspiratiebron niet je inspiratiebron op eet-/kookgebied bedoelen? Nu staat deze vraag een beetje random in je food vragenlijstje…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.