Mommy monday : 9 grootste veranderingen als je moeder wordt

9 grootste veranderingen als je moeder wordt: Dat je leven op zijn kop staat zodra je hoort dat je zwanger bent dat is wel duidelijk. Dat je er dan voor kiest om een heleboel vrijheden op te geven, dat snappen we allemaal. Er verandert ontzettend veel in je leven zodra je moeder wordt. Je leven draait niet alleen meer om jezelf en je partner, maar eerst denk je aan je kleintje. Je kunt niet meer zomaar de auto inspringen ergens naar toe en wel zien wanneer je thuis komt. Je kiest er door moeder of vader te worden voor om eerst aan je kindje te denken en dan aan jezelf wanneer je besluit iets te gaan doen. Er verandert een heleboel in je leven en bij sommige veranderingen had ik niets een stil gestaan. Het cliché is waar dat je echt niet kunt voorstellen hoe het is om moeder te zijn en dat de werkelijkheid zo anders is dan hoe je het verwacht had. Het is in werkelijkheid ook veel mooier dan ik vooraf gedacht had en ik ben alleen maar super dankbaar dat we de keuze maakten om voor een kindje te gaan. Vandaag deel ik de 9 grootste veranderingen die plaats vonden die horen bij het moeder zijn.

Dit zijn de 9 grootste veranderingen als je moeder wordt:
1. Uitslapen is verleden tijd. 

Kon je ooit in het weekend uitgebreid uitslapen en op het gemakje bedenken wanneer je zit hebt om op te staan, is dit nu verleden tijd. Je kindje wordt waarschijnlijk vroeg wakker en wil gevoed en verzorgd worden. Vooral als je borstvoeding geeft kun je dit niet overdragen aan papalief. Je kindje maakt je vroeg wakker maar daarna kun je natuurlijk wel lekker samen in bed blijven (vooral in het weekend).

2. Spontane dagjes weg vragen wat meer planning en organisatie. 
Je spring niet zomaar de auto in om ergens naar toe te gaan, je hebt namelijk een hele waslijst aan benodigdheden met je mee. Van maxi cosi (inclusief kind) tot luiers, voeding, slabbetjes, kinderwagen, spuugdoekjes, noem het maar op en het moet mee. En dan moet je al helemaal niet vergeten extra kleding mee te nemen voor ongelukjes, die juist altijd voorkomen wanneer je op pad gaat.

3. Stappen en feesten all night long inclusief drankpartij dat zit er niet meer in.
Zeker niet als je een baby hebt want ondanks dat je oppas kan inschakelen, de de nacht of de vroege ochtend erna begint de mama/papa shift weer.  Alcohol en borstvoeding is enkel mogelijk met een strikte planning (en kolfsessie) en eigenlijk heb je de energie niet eens meer om op stap te gaan. Een afzakkertje eens per jaar kan best voorkomen maar mijn ervaring heeft geleerd dat ik daar niet eens meer aan wil denken.

4. Je wasmachine draait overuren. 
Het is echt zo, je wasmachine staat waarschijnlijk iedere dag wel aan en als dat niet het geval is dan heb je wel een verse lading kleding aan je wasrek hangen. Kleding die je in de ochtend aantrekt krijg gegarandeerd vlekken om nog niet te spreken van de kleding van je kids, de slabbetjes, spuugdoeken en handdoeken. Je wasmachine heeft het druk (en jij ook!)

5. Je koopt niet zo makkelijk meer kleding voor jezelf want je koopt veel liever kleding voor je kindje(s).
Het is echt zo, al ben je de grootste fashionista, kleding shoppen voor jezelf blijft leuk, maar liever koop je kleding voor je kindjes want dat komt altijd van pas. Kleding kunnen ze niet genoeg hebben denk je dan. Veel kleding voor je kids in huis halen heeft ook als voordeel dat je iets minder wasjes kunt draaien (met nadruk op iets minder).

Bron

6. Je kunt je je leven zonder kinderen niet meer voorstellen.
Al zijn je kindjes nog zo jong en heb je jaren geleefd zonder kinderen, zodra ze op de wereld gekomen zijn kun je je al niet meer in denken dat ze er niet zijn geweest. Dat je alleen bezig was met jezelf en je partner, dat je alleen je eigen was hoefde te doen en dat je kon gaan en staan waar je wilde zonder te denken aan je kroost. Dat kan ik me al niet eens meer voorstellen.

7. Op vakantie gaan is nooit meer hetzelfde.
Mijn beeld van op vakantie gaan is een ver land op zoeken met veel zon, een strandbedje waar ik de hele dag op kan vertoeven, drankje erbij, een grote stapel boeken en mij hoor je niet meer. Dat beeld kun je zodra je kinderen krijgt beter opzij schuiven tenzij je je kinderen kunt brengen bij opa en oma. Vanaf nu wordt het kiezen voor een kindvriendelijke vakantie bestemming, het meenemen van een hele inboedel voor je kindje(s) en de hele dag je kindje(s) vermaken want als zij het leuk hebben dan heb jij dat ook!

8. Je bent nog nooit zo verliefd geweest!
Zodra je zwanger bent ontstaat er een onvoorwaardelijke vorm van liefde die met de minuut hechter wordt. Zodra je kindje geboren wordt ben je op slag verliefd. Ik ervaarde het als liefde op het eerste gezicht. Ik ben dol verliefd op mijn vriend maar samen zijn we super verliefd op onze dochter, dat is niet met woorden te beschrijven.

9. Alle cliches over het moederschap zijn waar!
Ik kon het vooraf niet geloven dat ik er in zou trappen maar het is echt waar. Ook ik roep continue dat de tijd veel te snel gaat, dat moeder worden het mooiste is wat me kon overkomen en dat je niet meer van iemand kan houden als van je eigen kinderen. Ook ik roep dat het af en toe heel zwaar is maar dat ‘je er zoveel voor terug krijgt’, geloof me, dat is echt zo!

Ik kan nog meer redenen noemen waarom je leven zo verandert zodra je mama of papa wordt maar ik laat het voor nu bij deze 9 veranderingen. Neem deze veranderingen ook met een vette knipoog natuurlijk en ik wil ook aangeven dat dit er voor iedereen anders uit kan zien. Ik ben heel benieuwd naar de veranderingen die jij als moeder hebt ervaren. Welke veranderingen horen ook in dit lijstje thuis? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

25 reacties

 • Martina
  23 juni 2014

  De hoeveelheid spullen die mee moeten voor een kleintje… Ik zie het bij mijn neefje wat een spullen zeg haha! Leuk om over te lezen!
  Martina onlangs geplaatst…23 juni 2014 – DiaryMy Profile

 • Dita
  23 juni 2014

  Erg leuk om te lezen. Ik merk in mijn werk wel dat iedere ouder, zoals jij ook al zegt er anders mee om gaat. De een gaat nog wel erg makkelijk weg, de ander gaat nooit meer weg. Zelf hoop ik daar ooit een mooie tussenweg in te vinden. Leuke dingen doen, ook samen maar wel structuur voor het kindje
  Dita onlangs geplaatst…Review: Miss sporty nagellak 470My Profile

 • Willemijn
  23 juni 2014

  Leuk blogje!

 • Jess
  23 juni 2014

  Vooral dat uitslapen, mis ik nog steeds! Pfoe! Vannacht om 3u stond er hier iemand om aardbeien te roepen en om half 7 vond hij het de hoogste tijd voor z’n nieuwe Bumba dvd. Gaap…
  Jess onlangs geplaatst…Mosterdsoep met knoflook, peterselie en spekjesMy Profile

 • Geertje
  23 juni 2014

  Waar we vroeger veel uit eten gingen en leuke dingen samen deden, moeten we dat nu echt plannen… Gelukkig zijn onze meiden al iets groter dus kunnen we makkelijker iets ondernemen!
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven #22My Profile

 • Gwen
  23 juni 2014

  Leuk en herkenbaar lijstje! Overigens is dat samen verder slapen vanaf dat ze een jaar of een zijn ook verleden tijd en wordt er dan diret gespeeld om half zeven. Of vroeger.
  Gwen onlangs geplaatst…Winnaars knuffeldoekjeMy Profile

 • Miranda
  23 juni 2014

  oooh die hoeveelheid spullen haha. Daar kan ik me gewoon wel wat bij voorstellen:)
  leuk geschreven!
  Miranda onlangs geplaatst…Washi tape opbergen; DIYMy Profile

 • Saskia
  23 juni 2014

  Mooi geschreven en helemaal herkenbaar!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 25)My Profile

 • overthuis.nl
  23 juni 2014

  Hopelijk mag ik het ooit zelf meemaken. En tot die tijd geniet ik van de dingen die nu nog makkelijk kunnen. 🙂
  overthuis.nl onlangs geplaatst…DIY Houten kralenketting makenMy Profile

 • Shirley
  23 juni 2014

  Het is allemaal waar, haha. Heel herkenbaar!
  Shirley onlangs geplaatst…Weekly diaryMy Profile

 • Manon
  23 juni 2014

  Ik kan alleen nog meepraten over nummer 8, verliefdheid tijdens de zwangerschap! Ik kan in tranen uitbarsten als ik al aan onze minikruimel denk haha, zo veel liefde heb je er al voor, zo gek!
  Leuk artikeltje 😀
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #15My Profile

 • Bianca
  23 juni 2014

  Helemaal eens met dit artikel! Inmiddels is dochterlief 6 en kunnen wij wat langer uitslapen maar bij ons is uitslapen tegenwoordig 8 uur (vroeger was dit minstens tot 11 uur…) x

 • Judith
  23 juni 2014

  Alles klopt wat je hebt benoemd! Zo herkenbaar. Er is eigenlijk maar weinig dat ik mis van de tijd dat ik nog geen moeder was, alleen het uitslapen mag wel weer een keer terugkomen 😉
  Judith onlangs geplaatst…You talk #2. Verander je denkenMy Profile

 • Marion
  23 juni 2014

  Gelukkig is het het allemaal waard! Al ken ik ook andere verhalen van als het kindje net geboren is. Eerst elkaar leren kennen en wennen en dat na een poosje de liefde groeit. Mijn beste vriendin had echter ook liefde op het eerste gezicht met haar mannetje. Moet iets heel bijzonders zijn.
  Marion onlangs geplaatst…VoortgangsgesprekMy Profile

 • Dionne
  23 juni 2014

  Wat leuk dit artikel. Het is natuurlijk wel waar. Want een baby heeft veel aandacht nodig, maar wel natuurlijk heel leuk!
  Dionne onlangs geplaatst…Crush | Cut Out BootsMy Profile

 • Betty
  23 juni 2014

  Ik moet zeggen dat ik als mom-to-be soms wel moet slikken van dit soort lijstjes. “Nooit meer uitslapen” en “Vakantieplannen bijstellen”… oei!

  Gelukkig beschrijf je ook zo overduidelijk hoe ontzettend waard het allemaal is. Ik ken dat overweldigende gevoel van moederliefde nog niet echt, maar ik neem het graag van je aan!
  Betty onlangs geplaatst…Weekoverzicht 16 juni tot 23 juniMy Profile

 • Nicole
  23 juni 2014

  Ja er veranderd veel.. maar je neemt het allemaal voor lief. Want die verliefdheid, dat houden van je kindje.. Pffff dat is een gevoel dat krijg je echt nergens anders dan bij je kindje!
  Nicole onlangs geplaatst…Favorieten: hapjes bij het voetbal!My Profile

 • Monique
  23 juni 2014

  Leuk geschreven en ontzettend herkenbaar!

  Wat ik er nog aan toe wil voegen is de enorme drang die je krijgt om elke scheet van je kleintje vast te leggen op foto en video 😉 Je vindt alles super knap en bijzonder, want het was immers jouw kindje die lachte/omrolde/een gekke bek trok/’vul maar in’… Die trots voelen vind ik zo geweldig!
  Monique onlangs geplaatst…Food – Jambalaya met kip en chorizo (recept)My Profile

 • Petra
  23 juni 2014

  Ik kan niet anders zeggen dan dat alle punten herkenbaar zijn. Vooral die verliefdheid. Ik had echt nooit voor mogelijk gehouden dat je al tijdens de zwangerschap zo ontzettend veel liefde kunt voelen voor je kindje.

  Een aanvulling: je hebt nog nooit zo veel knuffels en kusje mogen ontvangen. Ik word dagelijks overvallen van de dikke pakkerds en natte kusjes. I love it.
  Petra onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #2My Profile

 • Mariel
  23 juni 2014

  Het wordt allemaal weer makkelijker als ze ouder worden. Punt 7 ben ik het niet mee eens overigens. Ik ben het levende bewijs dat een reis zoals jij die omschrijft prima kan met Kids en baby’s. Geen enkel probleem.
  Mariel onlangs geplaatst…Uit tip: The Tall Ships Races 2014 in Harlingen – 3 t/m 6 juliMy Profile

 • Tedje
  23 juni 2014

  Ah leuk om te lezen, Kelly!
  Tedje onlangs geplaatst…Feel Good & Fit Challenge #12 This is itMy Profile

 • Mariëlle
  24 juni 2014

  Haha, heeeeel herkenbaar! Leuk artikeltje. Fijn om aan vriendinnen te laten zien die geen kindje hebben en zich moeilijk in een mama- situatie kunnen inleven 🙂 Dankje!
  Als je het zo op een rijtje hebt staan zie je het verschil pas echt!

 • Meike
  24 juni 2014

  Heel herkenbaar lijstje. Leuk om te lezen. Volgens mij verandert bijna alles met een kindje en ik heb de veranderingen met liefde geaccepteerd.
  Meike onlangs geplaatst…Het resultaatMy Profile

 • Manon
  2 juli 2014

  Ben benieuwd hoe dit bij ons zal gaan als de kleine er is! Dat kleding (en spullen) halen voor de kleine een leuke bezigheid is merken we nu al en ik ben pas net in verwachting. Liefs!
  Manon onlangs geplaatst…Zwanger!My Profile

 • Evelien
  9 juli 2014

  Zo ontzettend herkenbaar! Ik ben zelf ook jong mama (23) geworden.. Van een tweeling! Onze jongens zijn nu 6,5 maand oud en langzaam maar zeker begint er wat meer ritme te komen.. In het begin durfde ik bijna nergens naar toe, vooral niet in mijn eentje. Ook ben ik na de komst van onze jongens gestopt met werken en een stay-at-home-mom geworden. Veel veranderingen in een keer! Veranderingen die ik voorheen niet had kunnen (en misschien ook niet willen) voorzien. Je leven staat op z’n kop en dat is nog zacht uitgedrukt. Maar zoals je schrijft, je krijgt er ook zoveel voor terug. Als ik in de ochtend die twee lachende gezichtjes zie.. Dat maakt alles helemaal goed!
  Evelien onlangs geplaatst…#1 – facts about redheads.My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.