Gisteren was er weer een week voorbij, en dat maakt mij nu 30 weken zwanger. Wow wat een mijlpaal toch weer! 30 weken betekend dat voor mij de laatste 8 weken ingaan omdat ik zoals ik al vaker heb verteld, met 38 weken wordt ingeleid op medische indicatie in verband met mijn Diabetes. De laatste 8 weken, dat klinkt zo dichtbij! De 20-weken echo leek nog zo kort geleden! De laatste loodjes gaan in, dus ook de laatste voorbereidingen ‘moeten’ gedaan worden. In dit blogje wil ik jullie weer op de hoogte houden van hoe het nu met me gaat, hoe het met de kleine meid gaat, en de voorbereidingen voor de babykamer.

Zoals jullie wel konden zien in de outfit of the day post van vrijdag, is mijn buik weer flink gegroeid. Het is echt een groeispurt periode, en soms lijkt het echt of het dagelijks een stukje meer groeit. De buik wordt groter en zwaarder en dit merk ik lichamelijk ook. De harde buiken treden helaas ook wel wat sneller op. Traplopen zorgt al voor een pijnlijke harde buik, en ik hoef de stofzuiger maar aan de kant te zetten of het begint al weer. Het is dan ook heel moeilijk om deze huishoudelijke taken aan mijn vriend over te moeten laten. Gelukkig gaat wandelen regelijk goed en kan ik ook kleine stukjes fietsen, omdat met name met fietsen mijn buik juist steun krijgt van het zitten. Ik slaap heel erg goed, ondanks dat ik hele rustige dagen heb slaap ik toch wel gemiddeld 9 a 10 uur op een dag. Wel moet ik er in de nacht een keer uit voor een toiletbezoek (baby drukt dan lekker op mijn blaas) maar je hoort me absoluut niet klagen. Ik slaap eigenlijk nog steeds als een roosje *klopt af*. Mijn diabetes is nog wel een wipwap en het is dan ook belangrijk om op regelmatige tijden te eten, en ook te letten op mijn voeding om de suikerwaarden in controle te houden. Doordat ik thuis voldoende tijd heb om dit in de gaten te houden is het ook wel goed onder controle te houden. Toch kan door stress of door hormonale invloeden de suiker een eigen leven gaan leiden en eigenwijs de hoogte in schieten.

Met de baby gaat het heel goed, de groeiecho die we nu 1,5 week geleden hebben laten doen zag er heel goed uit, en de kleine meid is erg actief in mijn buik dus daar maak ik uit op dat ze het goed doet. De bewegingen worden van buiten af steeds zichtbaarder, waardoor mijn buik soms net een klein golfslagbad is, maar ik geniet hier heel erg van. Ze krijgt langzamerhand minder ruimte in de baarmoeder vandaar dat dit meer naar buiten gaat drukken. Woensdag heb ik mijn volgende controle in het ziekenhuis gepland staan. We zijn allebei ontzettend nieuwsgierig naar haar, hoe ze eruit zal zien, hoe ze op ons zal lijken en wat voor karakter ze zal hebben. In de buik kan ze al heel eigenwijs zijn. Dan gaat mijn buik lekker op en neer terwijl vriendlief bijvoorbeeld in de keuken is, en als ik hem er dan bij roep om het te laten zien is mevrouw weer muisstil. Gelukkig zijn er genoeg momenten dat mijn vriend haar ook kan voelen van buiten af.

Met de voorbereidingen gaat het ook wel goed. We hebben inmiddels de kinderwagen (de Joolz day) aangeschaft en de maxi cosi. De babykamer meubeltjes staan al in het kamertje, maar we moeten nog wat finishing touch elementen aanbrengen zoals leuke gordijnetjes, schilderijtjes, accessoires en een hemeltje. Ik wil het kamertje straks graag met jullie delen in foto’s, maar dan wil ik wel dat het helemaal af is. Verder hebben we al veel uitzet in huis en is haar kledingcollectie al erg groot. Wat dat betreft lijkt ze nu al op haar mama hihi. De laatste spulletjes zoals een box voor de woonkamer, het badje, manicure setje, flesjes voor flesvoeding (al wil ik graag borstvoeding gaan geven) en speentjes en dergelijke zullen we nog wel aanschaffen. Ook de voorbereidingen voor het geboortekaartje zijn nog niet begonnen, daar zullen we ons binnenkort ook in gaan verdiepen.  We lopen goed op schema in ieder geval. Het wordt voor ons ook steeds echter nu ons huis steeds meer ingericht wordt met spullen voor de kleine meid.

Het gaat dus eigenlijk wel heel goed, ik ben helemaal trots zwanger en ik geniet er met volle teugen van, het komt allemaal steeds dichter bij wat ook erg spannend is maar we hebben er heel veel zin in. Dit was weer de update voor deze week, ik ben benieuwd naar jullie reacties, ervaringen, tips etc. Laat deze weten via de comments van dit artikel.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

20 gedachten over “30 weken zwanger – update”

  1. Wauw wat mooi om te lezen, dankjewel dat je dit met ons deelt! Ik leef helemaal met je mee en vind het prachtig om op deze manier te lezen hoe het met je gaat en natuurlijk ook met dit nieuwe hoofdstuk. Ik weet zeker dat het een sprookje gaat worden, je zal echt een fantastische moeder zijn <3

  2. Ik vind het echt zo leuk om deze updates te lezen en nog maar 8 weken joh! De tijd vliegt! Heel veel succes met de laatste loodjes en alle voorbereidingen!

  3. Ooow het gaat echt snel nu Kel! Fijn dat het goed gaat 🙂 geniet ervan. Leuk hoor, al die voorbereidingen. Mis je wel op het werk 😉 xx

  4. Foutje, mijn laatste comment ging niet helemaal goed; Ik wilde zeggen dat de tijd vliegt en ik hoop dat de laatste 2 maanden ook voorbij zullen vliegen zonder al te grote problemen.

  5. Het gaat echt heel snel! Geniet nog even van je zwangerschap en je mooie buik. Vond het heel bijzonder om hoogzwanger te zijn. X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.