Foodie friday: babyfood challenge met Koalabeautymama

12babyfood challenge

Afgelopen dinsdag kwam mede mamablogger en youtuber Sunseeree gezellig bij mij langs. Ze is ook een jonge moeder dus de klik zat er tussen ons gelijk in. Ze heeft een dochtertje van bijna twee jaar oud.  Momenteel is Sunseeree 26 weken zwanger van hun twee kindje, een zoontje. We hebben een hele gezellige middag gehad. Ik vond het fijn om met een mede jonge mama te kletsen die ook bezig is met bloggen en Youtube. We namen een filmpje op voor mijn youtube kanaal en een filmpje voor het kanaal van Sunseeree. Vandaag laat ik jullie het filmpje zien dat we opnamen voor mijn youtube kanaal. Een babyfood challenge waarbij we zelf de bekende potjes met een groentehapje en fruithapje gaan proeven. Een hilarische proefsessie is het geworden! Kijk je mee naar ons filmpje (inclusief bloopers!)?

Klik hier om je te abonneren op mijn youtube kanaal 

Wat vonden jullie van onze babyfood challenge? Heb jij wel eens babyvoeding geproefd? De fruitsmaken vind ik erg goed te doen. Volwassenen hebben natuurlijk veel verder ontwikkelde smaakpupillen waardoor onze smaaksensatie anders is als die van baby’s. Neem deze challenge daarom ook zeker met een korreltje zout. Ik wil je uitnodigen om je te abonneren op het youtube kanaal van Sunseeree om ook haar mama en baby filmpjes te bekijken. We zijn benieuwd naar jullie reacties op onze babyfood challenge.

Veel liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook

Tips hoe je zelf babyvoeding kunt maken

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Foodie friday: babyfood challenge met Koalabeautymama”

 1. Haha leuk! Ik vind zelf fruit nog wel te doen. Maar de groentepotjes en inderdaad die zalm/pompoen is zo smerig. Er gaat niets boven vers. Zo leren ze toch echt beter smaken proeven.
  Petra onlangs geplaatst…Kijk maar niet naar mij!My Profile

 2. Wat zijn jullie leuk samen. Ik vind alleen die lucht van die potjes al niet te harden dus echt respect dat jullie ze daadwerkelijk proeven.
  Jess onlangs geplaatst…Mirror shotsMy Profile

 3. Heel leuk! Ik vind de fruithapjes ook nog wel te eten (mits het een lekkere combinatie is), maar die groente ruikt meestal al zo vies als je ze opendraait haha
  Manon onlangs geplaatst…I want: RunbellMy Profile

 4. Wat een leuk filmpje! Toen ik destijds begon met de eerste hapjes, ongeveer 2 jaar geleden, heb ik ook veel gelezen over de smaakpapillen van een kindje. Het is trouwens niet zo dat onze smaakpapillen beter ontwikkeld zijn hoor 😉 Het is zo dat een kindje bij de geboorte duizenden smaakpapillen heeft, rond zijn tiende levensjaar is hier nog maar de helft van over en rond de dertig jaar hebben wij nog maar 250 smaakpapillen over. Volwassenen kunnen hierdoor sterkere smaken aan, als volwassenen proeven we dus eigenlijk gewoon minder. Voor jonge kinderen zijn sommige smaken gewoon te heftig omdat ze er ‘teveel’ van proeven. Door het afnemen van deze smaakpapillen kan een kindje steeds meer smaken aan 🙂

  Leuk ook dat jullie aanhalen dat je van bepaalde soorten de smaak er niet meer uithaalt. Tip: als je kindje moet wennen aan een nieuwe smaak, vermeng dit dan met iets dat hij/zij lekker vindt. Verschuif de verhoudingen steeds een beetje meer. Op deze manier leert je kindje voorzichtig wennen aan de nieuwe smaak en ontstaat er een positieve associatie met eten dat in eerste instantie afgewezen werd. Het mengen is natuurlijk een tussenstapje dat ook weer moet worden afgebouwd met als einddoel leren eten wat het kindje in eerste instantie niet lust.

  oeps… beetje lang berichtje 😀

  Liefs Frederika

 5. hahah, Super leuk gedaan meiden! En die vis-potjes… bah bah… die stinken echt! Ik heb ze zelf nooit echt geproefd, alleen 1x een hapje van een fruitpotje… Maar ach, de meiden vonden het lekker… daar gaat het om!
  Geertje onlangs geplaatst…Plog: 12 juni 2014My Profile

 6. kellycaresse

  Dankjewel voor je lange en duidelijke uitleg Frederika, interessant hoe dat werkelijk zit met de smaakpapillen 🙂

 7. Pingback: Mama lifestyle blog | Mama vlog : Meeten met Sunseeree, unboxing body&fit shop en meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.