Kan jij iemands leven redden met reanimatie?

 

Wat doe jij als er om je heen iemand wordt getroffen met een hartstilstand? Zou jij iemand kunnen reanimeren? Elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. De Hartstichting vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij een hartstilstand. Daarom is de Hartstichting een petitie gestart voor structureel reanimatieonderwijs op scholen. Wanneer standaard alle middelbare scholieren vanaf 14 jaar leren reanimeren en defibrilleren komt dit in de genen van de samenleving en kunnen meer levens gered worden. Ik schrik er van dat maar 10% van de mensen met een hartstilstand gered kan worden terwijl dit 25% zou kunnen zijn al de meerderheid van de mensen kunnen reanimeren en defibrilleren. Ik wil daarom graag aandacht scheppen op mijn blog over deze actie van de hartstichting!  Teken de petitie via deze link. Ik heb een indrukwekkend filmpje voor jullie om deze actie wat meer aandacht te geven.


Op vrijdag 6 juni gaan meer dan 3.000 middelbare scholieren uit het hele land naar het GelreDome in Arnhem om het wereldrecord reanimeren en defibrilleren te verbreken. Synchroon op de beat van muziek zullen zij dertig minuten lang reanimeren en defibrilleren op maar liefst 750 reanimatiepoppen. Met deze wereldrecordpoging roept de Hartstichting Nederlanders op om de petitie te tekenen voor structureel reanimatieonderwijs op scholen.

De leerlingen verbreken het wereldrecord wanneer zij minimaal 30 minuten lang met meer dan 2.109 scholieren (het huidige record) tegelijkertijd reanimeren en defibrilleren. Een scheidsrechter van Guinness World Records houdt de wereldrecordpoging nauwlettend in de gaten. Voordat de leerlingen starten met synchroon reanimeren en defibrilleren vinden er optredens plaats van artiesten als Sharon Doorson en DJ’s Kill The Buzz, Rosh en Bassanova. De presentatie van het event is in handen van Sascha Visser. Na de warming-up van topturner Yuri van Gelder klinkt het officiële startsein van de wereldrecordpoging. Tijdens de wereldrecordpoging zal DJ Sandro Silva de scholieren met een opzwepende beat op het ritme van het hart begeleiden.

Ik ben erg onder de indruk van deze actie en ik vind het goed dat hier aandacht aan besteed wordt al vanaf de middelbare school. Zelf heb ik geen EHBO diploma of reanimatie cursus gedaan dus ik zou niet weten hoe ik iemands leven zou moeten redden. Eigenlijk raakt het me best wel dat ik dit niet zou kunnen en het beangstigd me dat er een moment zou kunnen komen dat ik de persoon had kunnen zijn die een leven kan redden.

Teken de petitie om een eerste stapje bij te dragen aan deze actie. Wat doet dit bericht met jou? Heb jij een EHBO of reanimatie cursus gedaan? Laat me je reactie weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

sponsored

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

23 reacties

 • Marieke
  12 juni 2014

  Ik heb daar nooit les in gehad helaas 🙁 Mijn ouders hebben allebei bij het Rode Kruis gewerkt en zij kunnen het dus wel. Mijn vader gaf er zelfs les in. Op de basisschool zou ik het krijgen, maar vanaf ons jaar ging het niet meer door. Op de Pabo had ik me ingeschreven voor een cursus EHBO, maar die ging óók niet door. Meh 🙁 Ik ga me maar een keer inschrijven voor een gewone cursus, denk ik, want ik wil het leren!
  Marieke onlangs geplaatst…DE BUCKET LIST VAN | Pauline (Uit Pauline’s Keuken)My Profile

 • Koalabeautymama
  12 juni 2014

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt. Ik zou het graag willen leren. Je weet nooit wanneer je in zo’n situatie kan belanden. Het is toch iemand leven die je misschien kan redden. Het zou goed zijn als mensen dit op jongere leeftijd al leren op school. 🙂
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Ayumi’s OOTD: Hello Kitty SunniesMy Profile

 • Hanna
  12 juni 2014

  Ik heb een diploma redder (zwembad) waar dus ook een diploma ehbo aan vast hangt. Elk jaar moeten we ook bijscholen dus ik denk wel dat ik iemand zou kunnen redden. Gelukkig nog nooit moeten doen maar ik ben erg blij dat ik die kennis heb. Ook zeker later naar mijn ouders en kinderen toe. Handig om te weten wat je moet doen en niet alleen bij hartproblemen maar ook bij suikerziekte, brandwonden, beten van dieren enz.
  Hanna onlangs geplaatst…Favorieten mei 2014My Profile

 • Miranda
  12 juni 2014

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt.
  Ik heb mijn EHBO en reanimatie en later AED al heel erg lang. Ik ga netjes 2 keer jaar op herhaling en gek genoeg zijn dat altijd leuke avonden:)

  Vroegah toen ik net mijn EHBO diploma had was ik echt een uitzondering. Niemand om me heen hoorde ik daar over of had het ook… Maar tegenwoordig kunnen gelukkig steeds meer mensen het en ben ik gelukkig helemaal niet meer zo apart daarin. Dat is toch wel een fijn idee:)
  Miranda onlangs geplaatst…Maar wat als je nou niet van voetbal houdt? 10 tips!My Profile

 • Marion
  12 juni 2014

  Ik ben jarenlang BHV-er geweest op mijn werk. Ieder jaar kreeg je een herhaalcursus en dat was ook absoluut nodig. Als je ziet hoe snel je dingen weer vergeet of als richtlijnen veranderen. Goed dus dat er aandacht aan besteed wordt. Absoluut. Maar een jaarlijkse opfriscursus is wat mij betreft ook echt een must.
  Marion onlangs geplaatst…Surprise winactie!My Profile

 • Manon
  12 juni 2014

  Ik heb tijdens mijn opleiding van SPW wel EHBO gehad maar dat ben ik allemaal weer vergeten… Lijkt me best wel goed als zoiets “verplicht” wordt eigenlijk… Het is niet alleen voor anderen maar stel dat je zelf eens een keer hulp nodig hebt en er is niemand om je heen die zoiets kan!
  Manon onlangs geplaatst…Wegzwijmelen…My Profile

 • Marieke
  12 juni 2014

  Toevallig heb ik deze les laatst op school gehad, maar ik doe dan ook de opleiding voor verpleegkundige, dus dan is het wel handig om te hebben haha.
  Verder vind ik het inderdaad ook erg belangrijk dat middelbare scholieren deze lessen zouden moeten krijgen. Ik zou het zelf ook gewoon een veel fijner idee vinden dat als ik uitga, ga winkelen, naar school ga, weet ik het wat, kan worden geholpen door iedereen om me heen.

 • beautyforgirls
  12 juni 2014

  Ik heb zelf nog nooit zo’n cursus gevolgd, om eerlijk te zijn zou ik niet weten wat ik zou moeten doen in zo’n situatie. Het lijkt mij wel heel nuttig om er lessen in te volgen.
  Liefs, xxx

 • Manon
  12 juni 2014

  Ik zou helaas ook niet weten hoe ik iemand moet reanimeren. Ik vind het heel goed dat je hier aandacht aan besteedt op je blog, en ga zeker de petitie even tekenen!
  Manon onlangs geplaatst…Zomers water met fruit en kruidenMy Profile

 • Stien
  12 juni 2014

  Wat een indrukwekkend filmpje! Ik vind het heel goed dat we hier even bij stil staan. Ik woon niet in Nederland dus ik weet niet wat onze cijfers zijn op dat vlak, maar ik kan me goed voorstellen dat veel meer mensen gered kunnen worden dan nu. Ikzelf kan wel reanimeren, omdat we dat op school hebben geleerd. We hebben daar, waar ik enorm dankbaar en blij voor ben, op school veel aandacht aan besteed en alles stap voor stap uitgelegd gekregen. Ik weet dus wel (niet perfect, wel grotendeels) wat ik moet doen. Ben blij trouwens dat je hier op je blog ook aandacht aan besteed.
  Stien onlangs geplaatst…zomertips- voor een leuke vankantie thuis!My Profile

 • xx_Patries_xx
  12 juni 2014

  Ik moet elk jaar ehbo cursus doen ivm mijn werk (Gastouder) Dus ik wordt het wel geleerd en als het moet zal ik het ook zeker toepassen
  xx_Patries_xx onlangs geplaatst…Wat er nu in onze tuin bloeit!My Profile

 • Bibian
  12 juni 2014

  Ik volg elk jaar EHBO dus ik weet hoe ik moet reanimeren. Wel is het zo dat ik bang ben dat als ik het echt moet dat ik dan in paniek raak.. maar daar kan ik nu nog niet goed over mee praten! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Wishlist AntwerpenMy Profile

 • Peet
  12 juni 2014

  Ik kan ook reanimeren ( hoop dat het nooit nodig zal zijn ) mijn man is gereanimeerd , dat was allemaal heel erg heftig , hij heeft dit overleefd . Hij is door 4 mensen gereanimeerd toppers waren et

 • Marije - BakingBeautyNL
  12 juni 2014

  Ik heb er ooit les in gehad.. Maar eerlijk gezegd zou ik het nu echt niet meer weten. Super slecht.. ik zou volgens mij helemaal dichtklappen wanneer er iets erg gebeurt!
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Make-up Studio Limited edition nagellakjesMy Profile

 • Jess
  12 juni 2014

  Ik heb drie maanden geleden met de buurvrouw een cursus kinderreanimatie gevolgd. Geeft wel een fijn gevoel om te weten hoe te handelen. Juist in case.
  Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #30My Profile

 • Cindy
  12 juni 2014

  Ik heb een verplicht reanimatie diploma en ik heb ooit, samen met mijn collega en baas (huisarts) één iemand gereanimeerd, succesvol. Elk jaar hebben we een herhalingscursus. Maar ik hoop het nooit een tweede keer te doen, akelig.
  Cindy onlangs geplaatst…Yves Rocher Monoï de TahitiMy Profile

 • Chantal
  12 juni 2014

  Ja, ik heb BHV en kan dus reanimeren. Dus ik kan reanimeren. Heb het alleen nog nooit in het echt hoeven doen gelukkig!
  Chantal onlangs geplaatst…Afvallen…. Maar hoe??My Profile

 • Maai
  12 juni 2014

  Goed artikel Kelly. Ik vind het goed dat hier aandacht aan besteed wordt. Lijkt me mooi om al op scholen te beginnen. Ik kan zelf reanimeren. Al aantal keer gedaan ook, via mijn werk voordat ik fulltime moeder werd. Dat is een prettig idee.
  Maai onlangs geplaatst…In de ouders van nuMy Profile

 • Frederika
  12 juni 2014

  Heel goed dat je hier aandacht aan besteed! Ik vind 10% weinig! Ik schrik trouwens op moment ook heel erg van de vele berichten die rondgaan op social media van mensen die hun peutertje of huisdier in de auto laten met dit weer… Dit kan toch niet!!! Binnen tien minuten stoppen de organen van een peutertje ermee! Als ik dat zou zien… Denk dat ik de ruit kapot gooi!!!

 • Dita
  12 juni 2014

  Heel goed dat hier aandacht aan wordt besteed, ik weet er helaas ook maar weinig van
  Dita onlangs geplaatst…Review – Kookboek Power Food van Rens KroesMy Profile

 • Nicole
  13 juni 2014

  Ik wil in ieder geval een kinder ehbo cursus gaan doen..
  Kan t filmpje helaas niet zien.. krijgen laatste tijd alleen maar groene schermen te zien!
  Nicole onlangs geplaatst…Ergernis top 10My Profile

 • Sas
  13 juni 2014

  Ik heb Ehbo, kinder Ehbo en Bhv 🙂
  Dit voor mijn werk en vind het super fijn om te hebben.
  Sas onlangs geplaatst…Gewoon even wat RANDOM dingenMy Profile

 • Johnk549
  4 juli 2014

  you use disallowed a designer to make the style? Superb vocation! kddkedccbddd

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.