Je eigen bruidsmake-up doen : Tutorial

Dia1

Je eigen bruidsmake-up doen? Dat kan! Ben je goed met make-up, heb je er veel ervaring mee of juist veel geduld voor? Ben je een control-freak die de touwtjes liever niet uit handen geeft of wil je om budgettaire redenen ervoor kiezen om je eigen bruidsmake-up te doen? Dan is het slim om vooraf wat inspiratie en informatie op te zoeken over bruidsmake-up. Het is toch een andere make-up want het is voor een hele speciale dag, je komt veel op de foto (met flits) en je wil natuurlijk dat je make-up lang mee kan gaan. Ook zou je zomaar een traantje kunnen wegpinken op de grote dag, wat ook effect heeft op je make-up. Vandaag laat ik in een tutorial zien hoe ik mijn make-up deed en geef ik allerlei tips hiervoor.

Bruidsmake-up zelf doen tutorial!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Een aantal tips als je je eigen bruidsmake-up doet.
Zorg ervoor dat je huid goed verzorgd en gereinigd is, dit zorgt er namelijk mede voor dat de make-up lang en mooi blijft zitten. De dag ervoor een maskertje aanbrengen of je gezicht scrubben kan hieraan bijdragen. Voor je de foundation aanbrengt, verzorg je de huid met een crème en breng je een primer aan om de huid voor te bereiden. Poeder de make-up goed af om de houdbaarheid optimaal te houden. Waterproof mascara kan ervoor zorgen dat de mascara ook een paar traantjes aan kan. Een oogschaduwbasis aanbrengen onder de oogschaduw is een must om de oogschaduw de hele dag mooi houdbaar te houden.
Het is verstandig om de make-up halverwege de dag nog eens te checken en waar nodig bij te werken. Dat is gelijk ook het voordeel aan je eigen bruidsmake-up doen, je gebruikt je eigen producten die je met je mee kan dragen om zo eenvoudig een touch-up te doen.
Vermijd producten waar SPF in zit, het nadeel is namelijk dat dit in aanraking met lichtflitsen (van de fotograaf) zorgt voor een witte waas waardoor je er bleek uit kan zien op de foto.
Oefen van te voren goed op je eigen bruidsmake-up
Als je je eigen bruidsmake-up gaat doen, dan zou ik aanraden om een aantal keren te oefenen voor de grote dag tot je een techniek onder de knie krijgt die je ook op je trouwdag gaat uitvoeren. Neem voldoende tijd om je make-up te doen, probeer te ontspannen en geniet van het moment. Ik vond het heerlijk om dit moment van alle voorbereidingen helemaal zelf te kunnen doen.

Ik droeg deze heerlijke bloemige parfum van Clinique : All in white. Een echte bruidsgeur als je het mij vraagt. Als ik die geur weer ruik dan krijg ik gelijk weer mooie herinneringen aan die grote dag. Bijzonder wat geuren met je kunnen doen.

De bruidsmake-up die ik in de tutorial liet zien heb ik ook echt gedragen op mijn trouwdag.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn video en bruidsmake-up look vinden. Laat je reactie achter bij de comments.

Meer over trouwen:
9 dingen die niemand je vertelt als je gaat trouwen
10 x waarom trouwen zo leuk is!
Decoratie voor de bruiloft kiezen!
Op zoek naar een trouwjurk, waar moet je op letten?
E
n toen ging ik mijn bruidsjurk ophalen!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

18 reacties

 • jessica
  5 juni 2015

  Ik vond/vind je bruidsmake-up prachtig <3
  jessica onlangs geplaatst…Testpanel: Lief! for DookyMy Profile

 • lieke
  5 juni 2015

  Heel mooie make up!

 • Vera
  5 juni 2015

  Wat een top video, fijne stem, duidelijke uitleg en een look die ik zelf ook zou dragen, deze video onthoud ik voor wanneer mijn grote dag eraan komt

 • Anneke
  5 juni 2015

  Wat een leuke video

 • Marilla
  5 juni 2015

  Ik vind dit een prachtige look! Ook gewoon geschikt voor overdag.

 • Lifesabout
  5 juni 2015

  Ik vind het gaaf dat je zelf je make up deed! Ik was zo nerveus dat mijn eyeliner op mijn voorhoofd terecht was gekomen. Leuk om te zien hoe je het hebt gedaan! Heel mooi.
  Lifesabout onlangs geplaatst…The unsuccessful Adulting TagMy Profile

 • Bianca
  5 juni 2015

  Je hebt een hele mooie look gemaakt , kan je niet vaker een tutorial opnemen?
  Vind het trouwens echt knap dat je eigen make-up hebt gedaan op de dag van je bruiloft daar zou ik zelf te zenuwachtig voor zijn haha x
  Bianca onlangs geplaatst…KIDS FASHION: LOOKBOOK SUMMER #1My Profile

 • Eline
  5 juni 2015

  Prachtige look ! En knap dat je dat rustig kon doen op de dag van je eigen bruiloft, dat je ondanks de spanning toch zo geconcentreerd kan blijven.
  PS: ik geloof dat het “andere make-up dan” ipv “andere make-up als” is

 • Dita
  5 juni 2015

  Prachtige.make up! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Gezonde eierkoekenMy Profile

 • Linda
  5 juni 2015

  Het is inderdaad een hele lieve, romantische look. Onwijs leuk gedaan en wat heerlijk dat jij je jurk weer even aan kon doen! Ik vroeg mij al af of je die shots speciaal al had gefilmd op de grote dag hihi 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Een ode aan de fiets én maak op een nieuwe hippe fiets!My Profile

 • Esther
  5 juni 2015

  Super mooie look! Lijkt me heerlijk om bij dit onderdeel het heft in eigen handen te hebben 🙂
  Esther onlangs geplaatst…Nieuwe liefde – Satchel bagMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  5 juni 2015

  Ik vind het een hele mooie look, ik hou van naturel! Goed gedaan!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn droombaanMy Profile

 • Eline
  5 juni 2015

  Leuke video. Ik heb destijds ook mijn eigen bruidsmake-up gedaan.
  Eline onlangs geplaatst…New in: jurkje uit de webshop van Little DifferentMy Profile

 • Ingrid
  6 juni 2015

  Erg mooi gedaan en iets wat ik zelf ook wel zou willen doen, ben bang dat ik alleen mijn make-up skills eerst heel wat zal moeten oefenen.

 • Marloes
  6 juni 2015

  Wat leuk dat je zelf je make-up hebt gedaan! Je zag er prachtig uit, en een hele mooie look ook! Ik zou zelf ook dolgraag mijn eigen bruidsmake-up doen!
  Marloes onlangs geplaatst…Brights Collectie By OPIMy Profile

 • Anneleen
  6 juni 2015

  Je zag er stralend uit, Kelly!
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Lilian
  7 juni 2015

  Leuk om te zien! Ik ga over 3 weken trouwen en ook mijn eigen make-up doen, dus misschien dat ik nog wat tips van je voor die tijd ga proberen, thanks! 🙂
  Lilian onlangs geplaatst…De gezellige school – huis wandelingMy Profile

 • jouvence
  7 juni 2015

  prachtige look ♥
  jouvence onlangs geplaatst…rimmel london – blue eyed girlMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.