Zwangerschapsverlof baan zoeken, moederschap en oppas

Zwangerschapsverlof baan zoeken enzovoorts update

Ik vond het wel tijd voor een personal update, ik zit nu midden in mijn zwangerschapsverlof en vanaf 1 februari behoor ik weer tot ‘het werkende volk hihi’. Zoals jullie wellicht wel weten ben ik afgelopen juli afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener terwijl ik tijdens de diploma uitreiking 20 weken zwanger was. Solliciteren was dus zeker geen optie, en ook nog niet op de planning omdat we besloten hadden dat ik me eerst zou richten op de zwangerschap, mijn werk bij mijn horeca baan en vervolgens het zwangerschapsverlof. In februari eindigt dus mijn zwangerschapsverlof en hoop ik een baan te vinden als hulpverlener voor ongeveer 20 uur per week. Ik weet dat het in deze tijd heel lastig is om een baan te vinden en ik ben dan ook al hard aan de slag gegaan met solliciteren. Ik heb de juiste papieren als pedagogisch hulpverlener, en de nodige startende werkervaring maar dat biedt in deze tijd geen garanties. Het liefst vind ik een baan als begeleider op pedagogisch of psychiatrisch niveau waarin ik mijn werkervaring en behoefte aan uitdaging kwijt kan. Het moederschap heeft me ook heel veel geleerd op het gebied van verantwoordelijkheid en inlevingsvermogen in ouders en kinderen die ik mogelijk ga adviseren en begeleiden. Gelijk je droombaan vinden is lastig en daarom ben ik heel blij dat ik nog wat zekerheden achter de hand heb bij mijn horeca baan en mijn bedrijf Beautydream. Ik wil mijn horeca baan absoluut niet opgeven zolang ik geen vast contract elders heb en bovendien heb ik het daar onwijs naar mijn zin. Ik kijk er echt wel weer naar uit om mijn collega’s weer te zien en aan de slag te gaan.

Hoe ga ik dat dan doen met oppas en kinderopgang?

Throwback wednesday: Little me!

Na mijn zwangerschapsverlof wil ik op zoek naar een baan. Wat voor baan? en hoe ga ik dit combineren met het moederschap? Dat is een goede vraag en die heb ik al meerdere keren per mail en in de comments voorbij zien komen. Ik moet eerlijk zeggen, ik weet het nog niet. Het is afhankelijk van het feit of ik een baan kan vinden in de hulpverlening, en of ik vaste uren kan krijgen. De beautyfeestjes die ik organiseer voor Beautydream kan ik geven terwijl vriendlief thuis is omdat het vaak op die uren valt, en anders willen mijn lieve ouders graag oppassen. Mijn horeca baan valt met name op zondagen of andere avonden of dagen met vreemde uren waar vrijwel geen kinderopvang voor mogelijk is omdat je dan bepaalde dagen moet kunnen doorgeven, en er geen kinderdagverblijf op zondag open is. Dan is waarschijnlijk of mijn vriend thuis of zijn mijn ouders beschikbaar, waar ik ze heel dankbaar voor ben.

Ik kwam een handige site tegen waar je eenvoudig een oppas adres kunt vinden die ideaal is in te huren wanneer jij dat nodig hebt. Dit vind ik een handige tip voor mede mama’s (of mama-to be’s) om een betrouwbaar en flexibele oppas te vinden. Op deze site kunnen zowel mensen die zich willen aanbieden als oppas zich aanmelden, maar ook kunnen wij als oppas-zoekende vacatures plaatsen. Via zoekprofielen vind je elkaar dan en kun je betrouwbaar in contact komen. Deze site richt zich overigens ook op adressen voor het zoeken naar huishoudelijke hulp, dierenverzorgers en speciale zorg.

Ik hoop een leuke uitdagende baan te vinden na mijn zwangerschapsverlof, en mochten jullie tips hebben dan zijn deze meer dan welkom. Via Linkedin ben ik al erg actief aan het zoeken, en ik blijf hopen en dromen voor de ideale baan voor mij. Ik ga zeker niet met de pakken neerzitten, ik geniet volop van de tijd met mijn dochter en mijn vriend en ik zijn hierop ingesteld, maar een uitdagende baan zou heel welkom zijn.

Ik ben benieuwd of er onder mijn bezoekers ook mede werkzoekenden zitten, of zelfs mama’s die op zoek zijn naar een baan. Ook ben ik benieuwd naar de mama’s wat voor kinderopvang of oppas zij hebben voor hun kids. Wat zijn de beste solliciteer tips in deze tijd? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

2013-12-09_1386592219

Wat te doen tijdens zwangerschapsverlof? Deze tips helpen je!

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

27 reacties

 • WeHeartFit
  11 december 2013

  Ideaal dat je je horeca baan en eigen bedrijfje hebt om op terug te vallen. Ik heb niet echt een concrete tip maar ik denk dat je sowieso een punt voor hebt omdat nu je eigen bedrijfje hebt en nog eens een horeca baan. Dat laat zeker zien dat je zelfstandig bent en een harde werker bent. Heel veel succes meis!
  WeHeartFit onlangs geplaatst…WeHeartFit’s december fotodiaryMy Profile

 • joyce
  11 december 2013

  Spannend kel! Ik zelf heb gastouder en kinderopvang geprobeerd en ik kies liever voor kinderopvang. Mooie structuur voor je kindje

 • Gwen
  11 december 2013

  Spannend om straks weer te gaan werken, het is echt bizar hoe hard je verlof voorbij vliegt. Vond ik alhans. Zelf ben ik na vier maanden terug bij mijn oude baan can vier dagen, gaan zoeken nr parttime werk en meer in de buurt. Mijn ervaring met een open sollicitatiebrief is heel goed, want zo heb ik mijn baan gevonden. Alleen marketing en communicatie is wat dat betreft makkelijker zoeken dan hulpverlening. Denk ik. Mijn tip is, wees jezelf. Praat ook over je kindje, je bent nu eenmaal moeder en een werkgever weet dan dat het soms opeens nodig is nr huis te kunnen als ze ziek is ofzo. Moederschap is een sterkte, geen zwakte! Wij hebben trouwens kdv twee dagen pet wk, bevalt heel goed.

 • Anne Solveig
  11 december 2013

  Leuke update! Spannend om weer aan het werk te gaan, maar je hebt nog 2,5 maand! Het komt helemaal goed! 🙂
  Anne Solveig onlangs geplaatst…ALPHABETMy Profile

 • martinaa89
  11 december 2013

  ik hoop dat je een leuke baan gaat vinden die bij je past 🙂
  martinaa89 onlangs geplaatst…11 December 2013 – FOTDMy Profile

 • samantha
  11 december 2013

  Ik reageer eigenlijk nooit maar lees wel altijd je blog. Zelf ben ik ook op zoek naar een baan. Al heb ik die wel maar absoluut nirt mijn droombaan en volgend jaar lig ik eruit. Ik ga ook even googlen op linkedin..hoor het steeds meer
  En qua oppas heb ik voor een gastouder gekozen, dit ook omdat ik maar halve dagen werk en bij de opvang betaal je altijd voor een hele dag. Plus krijgt hij alle aandacht en hebben we allebei een goede band met de gastouder 🙂
  Succes ermee 🙂

 • Iris
  11 december 2013

  Ik ben nog geen mama, maar wel werkzoekende. Ik heb in juni van dit jaar mijn diploma gehaald, wat mij nu paraveterinair (dierenartsassistente) maakt. Heb in de tussentijd in mogen vallen voor een zwangerschapsverlof, wat me 4 maandjes werkervaring geeft, maar alsnog erg lastig om werk te vinden! In Brabant staat er bij geen enkele kliniek een vacature open…

 • Dionne
  11 december 2013

  Leuke update! De tijd zal het leren. Ik hoop dat je een leuke baan vind en de rest komt dat uiteindelijk wel vanzelf. (:
  Dionne onlangs geplaatst…New in | Bag from BagtasicMy Profile

 • Sophie
  11 december 2013

  Ik hoop dat je een mooie baan vindt, die een beetje zekerheid biedt en die mooi aansluit bij je opleiding. Wel slim dat je een oppas zo zoekt; hopelijk zal de tijd het leren en pakt het allemaal goed uit!
  Sophie onlangs geplaatst…it’s CoCo – Leave-in ConditionerMy Profile

 • Hester
  11 december 2013

  Ik hoop echt dat je je droom baan snel vind maar gelukkig zit je nu ook nog prima! Het lijkt mij heel moeilijk een geschikte oppas te vinden en dat te plannen, zeker als je geen zekerheid qua tijden hebt.
  Hester onlangs geplaatst…De VeganChallenge: Hoe ging het?My Profile

 • Janneke
  11 december 2013

  Succes met zoeken! Ik heb gemerkt dat t tegenvalt (in de regios waar ik zoek) en dat stages vaak niet als relevante werkervaring wordt gezien. Heel frustrerend. Wellicht een tip om (als je dat nog niet doet) overal te laten weten dat je op zoek bent. Zelf heb ik de lat inmiddels wat lager gelegd en kijk ik ook naar dingen die me niet direct mijn droombaan lijken! Succes!

 • Anouk
  11 december 2013

  Spannend zeg! Lijkt me moeilijk om te beslissen wat een goede plek is om je kindjje naar toe te brengen als het zover is. Good luck met solliciteren!
  Anouk onlangs geplaatst…Nailart zwart-witMy Profile

 • Susanne
  11 december 2013

  Updates zijn altijd leuk om te lezen ;).
  Lijkt me allemaal wel spannend hoor! Zal straks ook wel moeilijk zijn als je een baan hebt om Lana niet meer heel de dag bij je te hebben. Ik wens je veel succes met solliciteren!

 • Jessie
  11 december 2013

  Ik hoop dat je snel een leuke baan kan vinden! Bij mij duurde het even nadat ik afgestudeerd was en het werd soms zelfs wat frustrerend. Je krijgt vaak te horen dat je niet genoeg ervaring hebt maar je moet hen echt overtuigen dat je gemotiveerd bent en dat je snel bijleert. Ook zocht ik vooraf altijd heel wat zaken op over de plaats waar ik ging solliciteren en dat werd wel geapprecieerd. Vaak hebben ze zo een aantal “keywords” die ze als bedrijf of instelling belangrijk vinden. Gebruik die subtiel in je uitleg en ze staan direct positiever tegenover je. Ik wens je alvast heel veel succes!!!
  Jessie onlangs geplaatst…Inner BeautyMy Profile

 • Whitney
  11 december 2013

  Ik zelf ben vorig jaar september afgestudeerd. Was een jaar al actief aan het solliciteren van vorig jaar april tot dit jaar april. Toen bleek ik zwanger te zijn. Tussendoor heb ik wel een parttime baan aangenomen zodat ik het solliciteren kon combineren met toch een inkomen. Dit is totaal niet mijn droombaan. Werk in de IT met twee vrouwelijke collega’s, het overige personeel is man. De branche waarin ik graag wil werken is mode. Helaas lastig maar het komt wel goed. Volgend jaar weer op job hunt. Oppas voor de kleine is me schoonmoeder, misschien dat er een kdv bij komt maar dat ligt aan me werkuren.
  Whitney onlangs geplaatst…Bevallings verhaalMy Profile

 • Rosalie
  11 december 2013

  Ik heb zelf niet veel ervaring met solliciteren, ik heb alleen bijbaantjes gehad en voor school kregen wij onze stage’s zo aangeboden en hoefden we alleen maar op intake. Best slecht want nu weet ik niet hoe je echt goed kan solliciteren.
  Rosalie onlangs geplaatst…Music Of The WeekMy Profile

 • Geanne
  11 december 2013

  Wat een leuke update om te lezen. Als voormalig kinderleidster zou ik zeggen: kijk zeker eens naar een gastouder in de buurt. Een kvd is in mijn optiek nog altijd een prima plek voor opvang, maar een gastouder heeft minder kinderen en is vaak wat rustiger 🙂
  Succes met solliciteren, ik hoop dat je snel iets leuks vindt!
  Geanne onlangs geplaatst…Review: Make-upremover penMy Profile

 • Daniëlle
  11 december 2013

  Succes met het zoeken naar een baan! En wat fijn dat je nog wat werk hebt om op terug te vallen.

 • Robin
  11 december 2013

  Ah, spannend dat je weer je moet gaan werken. Niet de ideale tijd, maar komt vast goed. En natuurlijk fijn dat je je horeca baantje & eigen bedrijfje hebt om op terug te vallen. Succes x
  Robin onlangs geplaatst…Review: Nivea reinigingsmousseMy Profile

 • Lidewij
  11 december 2013

  Jeetje, heftig hoor! Ben je net aan het wennen aan een derde mensje in je huis, moet je weer gaan solliciteren, weer alles anders.. ik vind het wel fijn voor je dat je wat hebt om op terug te vallen, want banen liggen inderdaad niet voor het oprapen nu. Succes!
  Lidewij onlangs geplaatst…Lovely Warm WinterwearMy Profile

 • Bibian
  11 december 2013

  Ahhh ja moeilijk. Ik werk sinds kort ook weer en heb gelukkig nu nog mijn lieve vriendinnen die oppassen op River. Succes met zoeken naar een baan! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Mijn kerstboom – BibianMy Profile

 • Michelle
  11 december 2013

  Ik ben in juni mama geworden van een prachtige dochter. Ik had net als jij het HELLP syndroom. Nu een half jaar later voel ik me nog lang niet de oude, ik wil je dan ook echt het advies geven om het rustig aan te doen… Zelf werk ik toevallig in de psychiatrie (Ik ben aan het opbouwen op het werk, zit nog voor een deel in de ziektewet) Ons meisje gaat naar een gastouder, en hier zijn wij heel erg tevreden over! Onze gastouder is erg flexibel, erg fijn omdat ik onregelmatig werk. Succes met alles!

 • annouska
  11 december 2013

  Interessant om te lezen over hoe het persoonlijk gaat en vooral wat je plannen zijn de komende tijd. Ik heb helaas geen goede tip als het gaat om solliciteren gaat, ik zit namelijk in hetzelfde schuitje. Ik kijk heel veel op jeugdzorg sites, vooral via kleinere jeugdzorg sites kom ik weer op andere bedrijven die gelinkt zijn aan jeugdzorg zijn terecht. Oh toch nog een kleine tip

  De site voor oppas vacatures vind ik trouwens super handig. Ik heb het zelf niet nodig om een oppas te vinden, maar ik kan het wel gebruiken om zelf weer wat uren werk te vinden naast mijn studie. 😀
  annouska onlangs geplaatst…Now i’m a grow-upMy Profile

 • Dagmar
  11 december 2013

  Wat fijn om weer een personal update te lezen, je bent een geweldige mama <3 Lastig om alles te combineren, maar je doet het super!
  Dagmar onlangs geplaatst…KERST WINACTIE #3: Boek Nail ArtMy Profile

 • Melissa
  12 december 2013

  Spannend allemaal!
  Met het solliciteren heb ik helaas geen tips voor je. Ik ben zelf ook nodig op zoek naar een vaste baan en je droombaan die heb je niet zomaar idd. Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd als verpleegkundige. Ik zou heel graag mijn werk doen in het ziekenhuis maar daar is erg weinig plek op dit moment. Er komt weinig tot geen vacature vrij hier in het hoge noorden erg balen dus!
  Ik hoop dat het bij jou beter gat met het vinden van een leuke baan waarvoor je hebt geleerd!

 • Tamara
  12 december 2013

  Lijkt mij nu inderdaad best puzzelen hoe alles eruit gaat zien. Veel succes en hopelijk vind je (snel) je droombaan.
  Tamara onlangs geplaatst…Instamomentjes novemberMy Profile

 • susan
  13 december 2013

  Succes met het zoeken naar werk! Ik ben sinds de zomer van 2012 afgestudeerd als maatschappelijk werker en nog steeds geen baan kunnen vinden. Het is erg lastig, woon overigens in het noorden van het land. Er reageren zoveel mensen op de vacature dat je met je leeftijd nooit genoeg ervaring hebt, ondanks stages..
  Heel veel succes, hoop dat je sneller iets vind.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.