Zo overleef je de vakantie met kinderen en kun je ook genieten!

zo overleef je vakantie met kinderen
Ah, vakantie! Heerlijk! Twee weken lang stapels boeken en tijdschriften lezen. Bruinbakken in de zon en enkel voor het insmeren lichamelijk in beweging komen. Iedere ochtend uitslapen en rustig ontbijten met een krant in het ochtendzonnetje. Of wacht. Dat was vóór de kinderen… Vandaag deelt Marije hele handige tips om je als moeder in balans te blijven voelen tijdens de vakantie met kinderen waardoor je toch kan genieten. En ze heeft een (gratis!) cadeautje voor je!

Vakantie met kinderen – Van uitputtingsslag naar keihard genieten in 3 stappen

Door Marije.

Ik hoef je vast niet te vertellen dat het fenomeen ‘vakantie’ na de komst van kinderen een hele andere betekenis heeft gekregen. Waar we vroeger de meest spannende en exotische reizen maakten of tot rust kwamen, lijkt het met kinderen soms wel alsof we ná de vakantie nog meer toe zijn aan vakantie in vergelijking met ervoor.

En natuurlijk, kinderen zijn een absolute verrijking. Don’t get me wrong. Maar ik denk dat we het over één ding allemaal wel eens kunnen zijn: vakanties zijn niet meer hetzelfde.

Maar weet je: onze kinderen kunnen we hiervan niet de schuld geven. Wij waren degenen die ooit de beslissing maakten dat we een gezin wilden. Zij zijn het resultaat en dit is één van de consequenties. Daarnaast zijn wij vaak zélf degenen die ervoor zorgen dat de vakantie soms kan voelen als een teleurstelling of uitputtingsslag. Maar het is makkelijker om het vingertje te wijzen naar onze kinderen.

zo overleef je vakantie met kinderen

“Zo overleef je de vakantie met kinderen en kun je ook genieten!”

Dat wij zelf grotendeels de oorzaak zijn is overigens goed nieuws! Want op externe factoren (zoals onze kinderen en gebroken nachten) hebben we maar weinig invloed. Maar gezien wij zelf in dit verhaal een enorm grote rol spelen, hebben wij op een heel groot deel dus wél invloed. Lucky us!

Het kan dus ook anders. Maar hoe? Hoe zorgen we ervoor dat we deze zomer wél kunnen keihard kunnen genieten? Hier drie stappen die je kunt nemen om het deze zomer eens anders te doen.

Hoge verwachtingen

Hier gaat het vaak al mis. De hoge verwachten. Het hele jaar kijken we uit naar vakantie. En op Instagram worden we platgegooid met de mooiste vakantiefoto’s van anderen. Blije kids, wuivende palmbomen, koude cocktails. Wat we vaak niet zien zijn die ‘romantisch’bedoelde avonden waarbij jullie beide om 20:00 al in slaap zijn gevallen van vermoeidheid. Het continu achter je kind aan rennen met drinken, petjes, zonnebrandcrème en.. Tja.. Met niks maar omdat je ze anders kwijt bent. De verwachtingen die we hebben zijn vaak torenhoog. En zodra die verwachtingen niet stroken met de werkelijkheid, kan dit resulteren in een enorme teleurstelling. Want dit is niet hoe je het allemaal voor je had gezien.
Zonde. Probeer de vakantie wat minder te beschouwen als dé tijd van het jaar. Ga er meer blanco in: we zien wel. We gaan er het beste van maken. En het is hoe dan ook oke. Want we zijn samen.

Zorg voor oplaadmomenten

24/7 met de kinderen. Fantastisch. Maar ook pittig. Want dit betekent ook dat 24/7 je moederradar aan staat. En inderdaad, dat woord staat niet in de dikke van Dale. Maar ik denk dat je ‘m wel herkend: die constante staat van oplettendheid. Dat je kind niet valt, zijn vingers niet in een stopcontact steekt of verdrinkt in het pierebadje. Dat stukje in jou dat constant bezig is met zorgen en vooruitdenken. Heeft ze wel genoeg gedronken? Moet hij niet bijna weer worden ingesmeerd? Omdat je tijdens vakanties vaak 24/7 met je kindjes bent, draait dat ding ook 24/7 op volle snelheid. En op het moment dat jij geen tijd voor jezelf neemt, kost dit mega veel energie. Resultaat: je lontje wordt steeds korter en je schiet steeds vaker uit je slof. Je voelt je moe, bent wat emotioneler..
Mijn tip: zorg ook voor momenten voor jezelf. Juist tijdens vakanties! Zodra jij je soms even oplaad, kun je beter omgaan met onverwachte situaties. Kun je meer genieten. En verander je veel minder vaak in de schreeuwende versie van jezelf ;-).

Drang om te moeten genieten

Deze. Het moeten. Het is vakantie dus we moeten genieten. We moeten alles eruit halen wat erin zit. Want vakanties zijn schaars.
En een deel ervan is waar: vakanties zijn schaars. Maar genieten kun je niet afdwingen. En genieten gaat niet zo lekker samen met moeten. Genieten gaat wél gepaard met focus. In het moment leven. Echt in het moment zijn dus.
Op het moment dat je alles wat moet loslaat, en echt in het moment bent dan overkomt het je. Ineens geniet je. Dus: laat je planning eens los en zie wat er gebeurt. Heb je happy kids? Maak er gebruik van! Ga naar het strand en bouw dat grote zandkasteel. Zijn je kids grumpy? No problem: pas hier dan je dagvulling op aan. Laat het moeten los, en doe wat kan en mogelijk is ongeacht de situatie. En je zult zien: dan ineens doe je het. Genieten.

Klinkt makkelijk dan gezegd waarschijnlijk. Klopt. Balans is complex. Maar niet onmogelijk. Je kunt genieten en je in balans voelen. Ook al zijn er mega veel ballen hoog te houden. Maar met één blogartikel krijg je die ballen niet allemaal in de lucht.

Gratis 3-delige videotraining in je mailbox

Als balansspecialist voor moeders snap ik dat je er met één simpel artikel niet bent. Daarom heb ik iets heel tofs voor je. Omdat ik inmiddels weet hoe het werkt en hoe je de regie krijgt over balans en alles wat daarbij komt kijken. En die kennis wil ik graag met je delen omdat ik iedereen die balans gun!

Daarom heb ik een cadeau voor je. Ik heb een driedelige video training gemaakt om jou te leren over balans. Hoe jij het jezelf makkelijker kan maken. Het zijn misschien tropenjaren, maar zo hoef je het niet te ervaren! Echt niet. Als jij even hieronder klikt dan kom je op de website van Mompoint waar je kunt aanmelden waarna je vervolgens de training gratis ontvangt in je mailbox. Thats it! Heel veel succes en geniet van deze zomer!

Meld je aan voor de Gratis Videoserie

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 • Chantal
  25 juni 2019

  Goedemorgen Kelly,

  Graag ontvang ik de video komt echt perfect uit met een vakantie in het vooruitzicht!

 • S
  25 juni 2019

  Hi ik ontvang ook graag de mail

 • Marielle van Driel
  25 juni 2019

  Een hele goedemorgen,

  Ik zou ook graag een mail willen ontvangen. Lijkt me heel fijn aangezien we nu op vakantie zijn! 😁

 • Jennefer
  25 juni 2019

  Ontvang ook graag een email 🙂

 • Charlotte
  25 juni 2019

  Goede tips Marije, ga er mee aan de slag deze vakantie. Ik ontvang nog wel graag de video.

 • Milou
  25 juni 2019

  O Marije, dit had ik even eerder moeten lezen. Voornamelijk mijn vriend had wat moeite, dat de vakantie anders was dan z’n hoge verwachtingen. Ik had soms momentjes dat ik weer even moest wennen om 24/7 moeder te zijn, maar heb er wel heel erg van genoten! Uitgerust zijn we alleen niet. Hahaha. Maar dat komt wel weer!
  Milou onlangs geplaatst…Angst hield mij tegen om te bloggenMy Profile

 • Kim
  25 juni 2019

  Hoi Kelly, wat een fijn artikel! Ik zou ook graag de mail ontvangen. 🙂

 • Anna
  25 juni 2019

  Ik denk dat het ook al scheelt als we niet persé MOETEN vliegen met een kleine. Of ver MOETEN rijden met een baby. Want laten we eerlijk zijn… waarom persé naar Bali met een kleine, als het er toch niks van mee krijgt ? Of naar Spanje met de auto? Ja, het is leuk voor de ouders. Maar voor een kind maakt het echt niet uit of je nog in NL of bijv België bent . Het krijgt er niks van mee… :). Bespaart al veel gedoe met bijv. vliegen of eventuele doktersbezoek in een land die je niet kent

 • Milou
  25 juni 2019

  Leuk zeg! Ik ga in augustus pas op vakantie, maar ik moet zeggen dat ik er nooit zo’n last van heb! Ik vind het juist heerlijk om.met mn gezin weg te zijn en voor ze te zorgen! Moet zeggen dat ik van mezelf.ook heel.poaitief ben en overal het beste van maak, dus dat scheelt denk ik ook! Mn man en ik verdelen het ook goed. En dit jaar gaan mn ouders en broers ook mee. Haha nog meer rust!

 • Deborah
  25 juni 2019

  Fijn artikel! Ik zou graag de trainingsvideos ontvangen 🙂

 • Carina
  25 juni 2019

  Hoi Kelly,
  Ik zou de mail ook graag ontvangen.

  Groetjes Carina

 • Vivian
  25 juni 2019

  Ik heb me aangemeld! want iedere vakantie belanden mijn man en ik wel op een punt dat we roepen: ‘we hadden beter thuis kunnen blijven’ 😉

 • Marleen
  25 juni 2019

  Oeh heel fijn dit artikel!! Ik ontvang ook graag de video’s😘

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.