zelf wasmiddel makne zwitsal

af0b7059-4aa7-4b5a-9cb0-811748af9145_zps4242450c

DIY zelf wasmiddel maken met de Zwitsal geur
Een nieuwe mommy monday dus een nieuw mama gerelateerd artikel voor jullie! Dit keer ben ik voor jullie de keuken ingedoken voor mijn eerste mama DIY!. Jullie kennen vast allemaal wel de hype rondom het wasmiddel (en wasverzachter) van Robijn met de bekende Zwitsal geur erin! Ik vind de Zwitsal geur heel erg lekker maar bijna €7,00 euro betalen voor een wasmiddel gaat mij toch echt wat te ver. Omdat ik altijd al op mijn DIY-to do list zelf wasmiddel maken had staan kwam ik op het idee om zelf Zwitsal wasmiddel te maken. Ik laat jullie vandaag zien hoe je dit doet, het is onwijs simpel en voor nog geen €0,50 ct heb jij 2,5 liter Zwitsal wasmiddel waar je heerlijk je kleren mee kunt wassen. Wasmiddel dat vrij is van een heleboel andere vulstoffen  waardoor het een stuk ‘natuurlijker’ is dan de originele variant. En eigenlijk vond ik het vooral leuk om dit te maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien
Klik hier om je te abonneren op mijn youtube kanaal

DIY zelf wasmiddel maken met de Zwitsal geur, en hoe gebruik je dit zelfgemaakte wasmiddel?
Per wasbeurt heb je ongeveer 100 ml van je zelfgemaakte wasmiddel nodig om je kleding schoon en fris te maken. De werkende stof is vooral het soda dat bekend staat om zijn reinigende werking. Ik zou wel aanraden om wat wasverzachter bij je was doen voor een lekker zachte was. De Zwitsal geur komt niet te sterk over waardoor je met je gewassen kleding niet als een wandelend Zwitsal zeepje ruikt (en dat vind ik toch wel een fijn idee!). Het verbaasde me hoe makkelijk het is om zelf wasmiddel te maken en ik vond het erg leuk om dit te doen.

Wat vonden jullie van deze Do it yourself video om zelf wasmiddel met Zwitsal geur te maken? Zouden jullie dit zelf ook eens proberen of heb je niet zoveel met dit soort DIY projecten? Laat je reactie achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram of Facebook

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

40 gedachten over “DIY zelf wasmiddel maken met de Zwitsal geur”

 1. Ohh wat tof! Ik ben echt gek op Zwitser 😀 ik gebruik die crème nu altijd als een dag crème en de geur vind ik nog steeds super lekker 😀 echt een gaaf idee !
  Sheling onlangs geplaatst…VLOG meetingMy Profile

 2. Hartstikke leuk! Nu de review nog… 😉 Heb je er al mee gewassen? Bleef de geur hangen of was de geur vrij snel weg? Bleven er ook resten wasmiddel achter in het bakje van de wasmachine?Ga je dit nu vaker gebruiken dan kant-en-klaar wasmiddel uit de winkel? Leuk filmpje!!!

 3. Ik vind zwitsal geur ook heerlijk, maar inderdaad 7 euro voor een fles vind ik veel te veel. Toch zal ik ook niet snel zelf wasmiddel maken. Dit vind ik toch net iets te ver gaan om het zelf te maken. Geef mij maar kant en klaar wasmiddel!
  Geertje onlangs geplaatst…Plog: 1 Augustus 2014My Profile

 4. Ik heb twee originele flessen gekocht omdat ik daar de babykleertjes mee wil gaan wassen haha maar het is inderdaad wel duur! Ik ben net zoals Frederika wel benieuwd naar een review van zelfgemaaakt wasmiddel. Gaat het door het zeep niet schuimen in de wasmachine? Kei leuk om eens te proberen ;D
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #18My Profile

 5. He allemaal!
  Een review ga ik er niet van maken maar ik zal wel mijn bevindingen delen. Ik gebruik altijd wasverzachter bij wasmiddel dus de geur hing daarna niet meer in mijn kleding. Zonder wasverzachter vind ik mijn was veel te ‘stug en hard’.

  Mijn kleding werd heel mooi schoon, soda heeft een diepreinigende werking. Wel bleef er wat wasmiddel achter in het wasmiddel bakje maar dit heb ik ook als ik waspoeder gebruik. Het is niet gaan schuimen in de wasmachine 🙂 Ik ben er blij mee! En eigenlijk vond ik het gewoon vooral super leuk om hiermee te experimenteren en dit uit te proberen

 6. Wat een ontzettend leuk idee zeg! En ik vind € 7 voor wasmiddel ook veel te duur. Ik koop het ook altijd in de aanbieding. Maar leuk om zoiets zelf te maken. Wat ik me alleen afvraag is hoelang laat je het mengsel op het vuur staan? Je gaf aan dat het 12 uur duurt voordat het een dikkere substantie wordt maar toch niet 12 uur op het vuur? Ik ben benieuwd want ik wil het ook graag zelf proberen :).
  Tamarah onlangs geplaatst…Shoplog XXL: IKEA 🙂My Profile

 7. Thnx Kelly! Was heel nieuwsgierig super leuk om te bedenken en dat je het dan ook kunt gebruiken. Ik gebruik bij mijn supermarkt-wasmiddel ook gewoon wasverzachter heerlijk als kleding lekker zacht is!

 8. Wat een ontzettend leuk idee, dit zou ik zelf ook zeker eens willen maken. Misschien kun je over een paar weken ene update geven over hoe het wasmiddel houdt (of het ook gaat vlokken in de verpakking bijvoorbeeld) en of het ook goed schoonmaakt 🙂
  Geanne onlangs geplaatst…BEAUTY | Favorieten van juliMy Profile

 9. Als je zelf wasmiddel maakt dan kun je twee versies maken. Een met en een zonder soda. Die met soda kun je het beste alleen maar gebruiken voor de witte was. Je kleding verbleekt van soda.
  Zeep soda kun je ook prima als schoonmaakmiddel gebruiken trouwens 😉
  De Zuinige Student onlangs geplaatst…Vakantiebaantje in een restaurantMy Profile

 10. Hoi Kelly,

  Ik heb zojuist jouw recept voor wasmiddel gemaakt! Het ruikt echt heerlijk! Gebruik jij het alleen voor de witte was of ook gewoon voor donkere/gekleurde was? Ik las diverse reacties op andere websites over wasmiddel dat soda voor zowel gekleurd als wit gebruikt kan worden. Weet jij hoe dit zit?

  Staat volgende week het recept van de wasverzachter op je site? Haha zou ook leuk zijn

  Groetjes,
  Desiree

 11. Goed idee!
  Al zijn de Zwitsal wasverzachter en wasmiddel nu bij het kruidvat ‘maar’ 2,49 en 4,49… scheelt toch weer iets. ..

 12. Wij gebruiken altijd wastabletten.. Van Robijn omdat we die fijn vinden..
  Kopen het altijd in de aanbieding zodat we er nooit zoveel voor betalen!
  Vloeibare wasmiddel vind ik nooit zo fijn omdat ik altijd knoei hihi…
  Maar idd, voor een keertje lijkt me dit wel leuk om te maken… 😀 En goedkoop! (moest ik er nog even van mn man bij zetten, hahaha)
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijsjes op vakantie: voorpretMy Profile

 13. Wat een goed idee! Ik vroeg me al af of er ook wasmiddel met Dove kan komen. Dat vind ik ook zo’n fijne geur! Maar nu kan ik dat dus zelf maken, top!
  Maike onlangs geplaatst…VakantieberichtMy Profile

 14. Ben ik blij dat ze gewoon zwitsal wasmiddel en wasverzachter verkopen die je nu gewoon kan kopen

 15. Ik heb het zelf ook laast geprobeerd, maar vind het toch beetje tegenvallen.. De geur ruik je bijna niet na het wassen en het spul wordt heel dik en is niet meer vloeibaar.. Maar misschien heb ik iets fout gedaan…?..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.