DIY zelf wasmiddel maken met de Zwitsal geur

zelf wasmiddel makne zwitsal

af0b7059-4aa7-4b5a-9cb0-811748af9145_zps4242450c

DIY zelf wasmiddel maken met de Zwitsal geur
Een nieuwe mommy monday dus een nieuw mama gerelateerd artikel voor jullie! Dit keer ben ik voor jullie de keuken ingedoken voor mijn eerste mama DIY!. Jullie kennen vast allemaal wel de hype rondom het wasmiddel (en wasverzachter) van Robijn met de bekende Zwitsal geur erin! Ik vind de Zwitsal geur heel erg lekker maar bijna €7,00 euro betalen voor een wasmiddel gaat mij toch echt wat te ver. Omdat ik altijd al op mijn DIY-to do list zelf wasmiddel maken had staan kwam ik op het idee om zelf Zwitsal wasmiddel te maken. Ik laat jullie vandaag zien hoe je dit doet, het is onwijs simpel en voor nog geen €0,50 ct heb jij 2,5 liter Zwitsal wasmiddel waar je heerlijk je kleren mee kunt wassen. Wasmiddel dat vrij is van een heleboel andere vulstoffen  waardoor het een stuk ‘natuurlijker’ is dan de originele variant. En eigenlijk vond ik het vooral leuk om dit te maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien
Klik hier om je te abonneren op mijn youtube kanaal

DIY zelf wasmiddel maken met de Zwitsal geur, en hoe gebruik je dit zelfgemaakte wasmiddel?
Per wasbeurt heb je ongeveer 100 ml van je zelfgemaakte wasmiddel nodig om je kleding schoon en fris te maken. De werkende stof is vooral het soda dat bekend staat om zijn reinigende werking. Ik zou wel aanraden om wat wasverzachter bij je was doen voor een lekker zachte was. De Zwitsal geur komt niet te sterk over waardoor je met je gewassen kleding niet als een wandelend Zwitsal zeepje ruikt (en dat vind ik toch wel een fijn idee!). Het verbaasde me hoe makkelijk het is om zelf wasmiddel te maken en ik vond het erg leuk om dit te doen.

Wat vonden jullie van deze Do it yourself video om zelf wasmiddel met Zwitsal geur te maken? Zouden jullie dit zelf ook eens proberen of heb je niet zoveel met dit soort DIY projecten? Laat je reactie achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter, Instagram of Facebook

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

40 reacties

 • beautydiarynl
  4 augustus 2014

  Wat een leuk idee! Wij hebben zelf de originele en m’n beddengoed ruikt zo lekker nuhaha. Ook al ben ik geen moeder, ik zie me deze DIY ook wel doen haha 😉
  beautydiarynl onlangs geplaatst…Catrice – Glamour doll volume mascara waterproofMy Profile

 • Sheling
  4 augustus 2014

  Ohh wat tof! Ik ben echt gek op Zwitser 😀 ik gebruik die crème nu altijd als een dag crème en de geur vind ik nog steeds super lekker 😀 echt een gaaf idee !
  Sheling onlangs geplaatst…VLOG meetingMy Profile

 • Frederika
  4 augustus 2014

  Hartstikke leuk! Nu de review nog… 😉 Heb je er al mee gewassen? Bleef de geur hangen of was de geur vrij snel weg? Bleven er ook resten wasmiddel achter in het bakje van de wasmachine?Ga je dit nu vaker gebruiken dan kant-en-klaar wasmiddel uit de winkel? Leuk filmpje!!!

 • Geertje
  4 augustus 2014

  Ik vind zwitsal geur ook heerlijk, maar inderdaad 7 euro voor een fles vind ik veel te veel. Toch zal ik ook niet snel zelf wasmiddel maken. Dit vind ik toch net iets te ver gaan om het zelf te maken. Geef mij maar kant en klaar wasmiddel!
  Geertje onlangs geplaatst…Plog: 1 Augustus 2014My Profile

 • Angela
  4 augustus 2014

  Super handig! Ik vind 7 euro voor wasmiddel ook echt te duur. Ben benieuwd naar het resultaat hoe het wast. Als het bevalt ga ik het zeker ook proberen!
  Angela onlangs geplaatst…Boek review: The Honest Life van Jessica AlbaMy Profile

 • Anne Solveig
  4 augustus 2014

  Super leuk gedaan!! Wij hebben wel de echte wasmiddel en verzachter staan, maar dit is ook een goede variant!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…On my Ebay wishlist #01 – Kimono’s, zonnebrillen en Victoria SecretMy Profile

 • Jess
  4 augustus 2014

  Wat tof! Ik koop idd ook die flessen niet omdat ik ze te prijzig vind. Als ik de puf heb, ga ik dit binnenkort ook eens proberen.
  Jess onlangs geplaatst…Losing my religionMy Profile

 • Miranda
  4 augustus 2014

  Wat een leuke DIY. Nooit geweten dat je zo wasmiddel kunt maken. Zag er vrij makkelijk uit.
  Ik heb alleen niet zoveel met de Zwitsal geur maar dit kan je natuurlijk met elk ander zeepje ook doen.
  Miranda onlangs geplaatst…Dit heb je gemist toen je op vakantie was #1My Profile

 • Manon
  4 augustus 2014

  Ik heb twee originele flessen gekocht omdat ik daar de babykleertjes mee wil gaan wassen haha maar het is inderdaad wel duur! Ik ben net zoals Frederika wel benieuwd naar een review van zelfgemaaakt wasmiddel. Gaat het door het zeep niet schuimen in de wasmachine? Kei leuk om eens te proberen ;D
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #18My Profile

 • Dita
  4 augustus 2014

  Erg leuk en handig! Ik ben ook erg benieuwd naar een review hiervan. Ik ga het zelf zeker eens proberen

 • beautyinsideandoutNL
  4 augustus 2014

  Wat leuk idee! Ik ga dit zelf ook eens proberen.

 • beautyforgirls
  4 augustus 2014

  Wat handig!
  Liefs, xxx

 • kellycaresse
  4 augustus 2014

  He allemaal!
  Een review ga ik er niet van maken maar ik zal wel mijn bevindingen delen. Ik gebruik altijd wasverzachter bij wasmiddel dus de geur hing daarna niet meer in mijn kleding. Zonder wasverzachter vind ik mijn was veel te ‘stug en hard’.

  Mijn kleding werd heel mooi schoon, soda heeft een diepreinigende werking. Wel bleef er wat wasmiddel achter in het wasmiddel bakje maar dit heb ik ook als ik waspoeder gebruik. Het is niet gaan schuimen in de wasmachine 🙂 Ik ben er blij mee! En eigenlijk vond ik het gewoon vooral super leuk om hiermee te experimenteren en dit uit te proberen

 • saskia
  4 augustus 2014

  Wat een leuk idee. Ik ben nu wel benieuwd geworden!
  saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (week 31)My Profile

 • Yudeska
  4 augustus 2014

  Ik heb gewoon de Zwitsal wasmiddel en wasverzachter werkt prima voor mij! Wel een super leuk ideetje!:)
  Yudeska onlangs geplaatst…Mijn Nieuwe project, Logo’s / headersMy Profile

 • Tamarah
  4 augustus 2014

  Wat een ontzettend leuk idee zeg! En ik vind € 7 voor wasmiddel ook veel te duur. Ik koop het ook altijd in de aanbieding. Maar leuk om zoiets zelf te maken. Wat ik me alleen afvraag is hoelang laat je het mengsel op het vuur staan? Je gaf aan dat het 12 uur duurt voordat het een dikkere substantie wordt maar toch niet 12 uur op het vuur? Ik ben benieuwd want ik wil het ook graag zelf proberen :).
  Tamarah onlangs geplaatst…Shoplog XXL: IKEA 🙂My Profile

 • Tamarah
  4 augustus 2014

  Trouwens soda kan aluminium aantasten, dus heb je nog een wasmachine met een aluminium trommel dan is het af te raden dit te gebruiken.
  Tamarah onlangs geplaatst…Shoplog XXL: IKEA 🙂My Profile

 • Elize
  4 augustus 2014

  Leuk om te zien!
  De vader van m’n vriend maakt ook altijd zelf wasmiddel en afwasmiddel omdat hij van gewone nogal last van huidirritatie krijgt. Om die reden handiger om het zelf te maken, maar natuurlijk ook omdat het goedkoper is 🙂
  Elize onlangs geplaatst…5 redenen waarom ik blij ben met de diagnose coeliakieMy Profile

 • ellen
  4 augustus 2014

  Leuke DIY! 🙂 Zwitsal ruikt zo lekker

 • Frederika
  4 augustus 2014

  Thnx Kelly! Was heel nieuwsgierig super leuk om te bedenken en dat je het dan ook kunt gebruiken. Ik gebruik bij mijn supermarkt-wasmiddel ook gewoon wasverzachter heerlijk als kleding lekker zacht is!

 • Simone
  4 augustus 2014

  Wat een leuke DIY!
  Simone onlangs geplaatst…Shoplog: KringloopMy Profile

 • Mama's Jungle
  4 augustus 2014

  Leuk zeg, en wat je zegt ook veel minder (slechte?) ‘bijstoffen’. Op mijn lijstje staat ook eens zelf wasmiddel maken, maar dan zonder Zwitsal geurtje.
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…3 kapsels bij dun, stijl, vlassig en weinig haar (ik stond niet vooraan, nee)My Profile

 • Janneke | Beautyroad
  4 augustus 2014

  Wat een leuke DIY!
  Janneke | Beautyroad onlangs geplaatst…Spam je blog #2My Profile

 • Geanne
  4 augustus 2014

  Wat een ontzettend leuk idee, dit zou ik zelf ook zeker eens willen maken. Misschien kun je over een paar weken ene update geven over hoe het wasmiddel houdt (of het ook gaat vlokken in de verpakking bijvoorbeeld) en of het ook goed schoonmaakt 🙂
  Geanne onlangs geplaatst…BEAUTY | Favorieten van juliMy Profile

 • De Zuinige Student
  4 augustus 2014

  Als je zelf wasmiddel maakt dan kun je twee versies maken. Een met en een zonder soda. Die met soda kun je het beste alleen maar gebruiken voor de witte was. Je kleding verbleekt van soda.
  Zeep soda kun je ook prima als schoonmaakmiddel gebruiken trouwens 😉
  De Zuinige Student onlangs geplaatst…Vakantiebaantje in een restaurantMy Profile

 • Desiree
  4 augustus 2014

  Hoi Kelly,

  Ik heb zojuist jouw recept voor wasmiddel gemaakt! Het ruikt echt heerlijk! Gebruik jij het alleen voor de witte was of ook gewoon voor donkere/gekleurde was? Ik las diverse reacties op andere websites over wasmiddel dat soda voor zowel gekleurd als wit gebruikt kan worden. Weet jij hoe dit zit?

  Staat volgende week het recept van de wasverzachter op je site? Haha zou ook leuk zijn

  Groetjes,
  Desiree

 • Eilish
  4 augustus 2014

  Wat leuk gedaan!
  Eilish onlangs geplaatst…PLOG ♥ PicknickMy Profile

 • Petra
  4 augustus 2014

  Wat leuk en slim om zo te doen! Ben zelf alleen niet zo handig met dit soort diy producten, dus denk dat ik het toch sneller zou kopen in de winkel.
  Petra onlangs geplaatst…Blogpraat over persoonlijk bloggenMy Profile

 • Marion
  4 augustus 2014

  Ik had het ook gezien en vond het ook veel te duur. Wat een super goed idee van je om het zo zelf te doen! Super!
  Marion onlangs geplaatst…De ABC-TagMy Profile

 • Janske
  4 augustus 2014

  Goed idee!
  Al zijn de Zwitsal wasverzachter en wasmiddel nu bij het kruidvat ‘maar’ 2,49 en 4,49… scheelt toch weer iets. ..

 • Linda
  4 augustus 2014

  Goed idee Kelly. Ik heb laatst zelf ook wasmiddel gemaakt maar ik vond het niet zo’n succes. De was wordt niet zo schoon als met echt wasmiddel…
  Linda onlangs geplaatst…Afscheid van een bijzondere vriendschapMy Profile

 • Nicole
  4 augustus 2014

  Wij gebruiken altijd wastabletten.. Van Robijn omdat we die fijn vinden..
  Kopen het altijd in de aanbieding zodat we er nooit zoveel voor betalen!
  Vloeibare wasmiddel vind ik nooit zo fijn omdat ik altijd knoei hihi…
  Maar idd, voor een keertje lijkt me dit wel leuk om te maken… 😀 En goedkoop! (moest ik er nog even van mn man bij zetten, hahaha)
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijsjes op vakantie: voorpretMy Profile

 • Maike
  4 augustus 2014

  Wat een goed idee! Ik vroeg me al af of er ook wasmiddel met Dove kan komen. Dat vind ik ook zo’n fijne geur! Maar nu kan ik dat dus zelf maken, top!
  Maike onlangs geplaatst…VakantieberichtMy Profile

 • mamawatdoejenou.nl
  5 augustus 2014

  Wat een origineel idee!
  mamawatdoejenou.nl onlangs geplaatst…Ben ik veranderd?My Profile

 • Ilona
  5 augustus 2014

  Super leuk!! En lijkt me een heerlijk wasmiddel! Veel voordeliger als in de winkel!!

 • Anita te Gussinklo
  6 augustus 2014

  Mmm, super origineel Kelly.
  En een heerlijk muziekje eronder,
  Leuk filmpje!

 • Gabriëlla
  8 augustus 2014

  Heerlijk!! Ruik het bijna hier 😉 Ga het zeker zelf eens proberen.

 • Anouk
  20 maart 2016

  Ben ik blij dat ze gewoon zwitsal wasmiddel en wasverzachter verkopen die je nu gewoon kan kopen

 • Crista
  19 december 2016

  Ik heb het zelf ook laast geprobeerd, maar vind het toch beetje tegenvallen.. De geur ruik je bijna niet na het wassen en het spul wordt heel dik en is niet meer vloeibaar.. Maar misschien heb ik iets fout gedaan…?..

 • MessyMommy
  17 juli 2017

  Oké het is een wat ouder bericht, maar ik moet even reageren. Dit is echt geniaal! Dit ga ik zeker proberen:).
  MessyMommy onlangs geplaatst…DIY wolken op de muur met verf – Een creatieve MessyMommy dag!My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.