werkzaamheden blogger

werkzaamheden blogger

Je bent blogger en vlogger als beroep, uit wat voor werkzaamheden bestaat dat? Die vraag krijg ik weleens, vooral van mensen om mij heen. Een vraag die ik maar al te graag beantwoord. Ik vertel dan ook met trots dat ik de allerleukste baan heb op de hele wereld. En daar is niets overdreven aan. Ik maak veel uren, maar zwaar? Totaal niet, het is zo leuk! Maar wat doe je dan zoal op je werkdagen? Ik vertel je vandaag de werkzaamheden die ik als blogger en vlogger zoal doe.

De werkzaamheden van een blogger/vlogger
Voorheen was ik fulltime blogger en maakte ik daarnaast video’s op Youtube, nu kan ik mezelf ook wel ‘fulltime’ blogger en vlogger noemen aangezien ik mijn inkomsten uit beiden haal en ook aan beiden evenveel tijd besteed. Niet meer fulltime eigenlijk, ik werk sinds een tijdje parttime, zo’n 3 (+) dagen per week. En dat zeg ik met een + omdat het eigenlijk altijd doorgaat, maar de meeste uren maak ik op die 3 werkdagen en het voelt als een luxe om parttime te werken en op de andere dagen zo goed als vrij te hebben. Maar wat doe ik dan zoal?

Blogs bedenken, schrijven en de vormgeving
Het voornaamste wat ik doe is het schrijven van blogs of artikelen. Het bedenken van leuke onderwerpen, verhalen, het verwerken daarvan op het digitale papier. Die inspiratie doe ik op ieder moment van de dag op, soms midden in de nacht en dat noteer ik dan op mijn telefoon. Zodra ik aan het werk ga typ ik deze uit, maak ik de afbeeldingen en vormgeving daarvan op en plan ik de blogs in.

Schermafbeelding 2017-02-27 om 16.07.24

Vlogs filmen en editten
Ik maak weekvlogs, dat betekent dat ik de gehele week met mijn camera in de weer ben. Meestal heb ik een dag in de week die ik ‘vlogvrij’ houd, maar verder heb ik hem 24/7 bij me. Mijn reguliere werkdagen zijn: Maandag, Dinsdag, Woensdag, maar tussendoor in het weekend als de kinderen slapen, gebruik ik de tijd om de vlog te  editten. Ik ben zo’n 8 uur bezig met het editten van een weekvlog en die tijd verspreid ik over het weekend, ik ben dan tevens bezig met het zoeken naar leuke muziekjes, het maken van de thumbnail, het Instagram teaser filmpje, inplannen op Youtube en de blog en het delen op social media.
Ook heb ik wekelijks op vrijdag een extra video, die film ik vaak op een werkdag en edit ik op een werkdag. Met een uitgebreide video (zoals een morning routine) ben ik zo 10-15 uur kwijt, maar met een shoplog kan ik ook in 2 uurtjes klaar zijn.

Social media
Social media bijhouden is als blogger en vlogger enorm belangrijk en vind ik erg leuk om te doen. Op social media houd ik contact met mijn volgers en probeer ik actief antwoord te geven op vragen, verzoekjes enzovoorts. De foto’s voor Instagram bewerk ik op mijn telefoon en gaan vervolgens online. Maar ik ben ook actief op Twitter, Instagram Stories en Facebook. Voor Facebook plan ik ook een heleboel in en dat doe ik dan wel op mijn werkdagen. Al het overige is heel spontaan en gebeurt iedere dag wel. Ik reageer op Tweets, plaats  foto’s op Instagram of deel mijn nieuwste blogposts of video’s op alle social media. Ik vind social media enorm leuk om bij te houden en me in te ontwikkelen.

Schermafbeelding 2017-02-27 om 16.14.14

Mailbox 
De mailbox bijhouden, oftewel mails beantwoorden, versturen, daar zit een heleboel werktijd in. Ik krijg zonder grappen gemiddeld zo’n 50 mails per dag. Dat zijn mails van bezoekers en verzoeken tot samenwerkingen met bedrijven. Maar ook persberichten en uitnodigingen voor events of voor het proberen van nieuwe collecties of producten. Ik probeer zo veel mogelijk mails te beantwoorden, maar dit is niet volledig haalbaar. Gelukkig heb ik een mediabureau die een heleboel van die mails voor mij oppakken en behandelen. Mijn mediabureau is namelijk verantwoordelijk voor de advertenties op Kellycaresse.nl. En wat ik met die daarmee bedoel, zal ik hierna uitleggen.

Samenwerkingen met bedrijven
Mijn blog is mijn baan waarmee ik mijn inkomen verdien. Ik vind het mega tof dat ik van mijn hobby mijn werk kon maken.  Bezoekers hoeven geen geld te betalen om te komen lezen of kijken,  de inkomsten haal ik uit de adverteerders en sponsors waarmee ik met trots samenwerk. Ik ben daar kritisch in, van de 10 aanvragen zullen er misschien 3 op de site verschijnen en gelukkig heb ik mediabureau Femmefab die de ‘sales’ oftewel de verkoop van de advertenties voor mij regelen.  Zij kennen mij door en door, weten wat absoluut wel en niet bij mij of ‘Kellycaresse’ past en dat is enorm fijn en neemt veel werk uit handen. Zodra er een aanvraag komt dan heb ik zelf creatieve vrijheid om het merk in het ‘Kellycaresse sausje’ op mijn kanalen te laten zien. Ik bedenk dus meestal zelf de insteek en/of Femmefab helpt me daarbij, maar zo blijf ik dicht bij mezelf en mijn lezers. Met trots heb ik met mooie namen mogen samenwerken zoals Etos, Opel, Tui, Albert Heijn, Pampers en meer. Ik krijg vrijwel altijd mooie reacties van jullie over de samenwerkingen en dat is voor mij weer een compliment dat ik dit goed aanpak.

Bezoeken van events, afspraken met merken etc.
Dan ben ik ook nog zo nu en dan offline te vinden. Er zijn tijden waarin ik veel op events en afspraken te vinden ben en er zijn rustigere tijden. Ik stem dit af op mijn gezin, aangezien ik de keuze gemaakt heb om parttime te gaan werken, ben ik er ook wat kieskeuriger in. Als ik ervoor kies om een werkdag naar Amsterdam te gaan, betekent dit dat ik of in de trein werk moet afronden, of op de andere dagen wat extra moet doen maar ik probeer die dagen niet te overschrijden (is een uitdaging haha). Ik kijk kritischer als vroeger op welke uitnodigingen ik wel of niet in ga. Ik vind het geweldig om voor zoveel leuks te worden uitgenodigd en een dagje op pad voor de site vind ik heel leuk, daar geniet ik enorm van. Ik vind het heel gezellig en houd zo ook contact met adverteerders, maar ook met collega’s en ik doe er enorm veel inspiratie op. Ik probeer het wel te matchen binnen het rooster van mijn werkzaamheden en het gezin.

Ik ben blij dat ik daar een mooie balans in gevonden heb want op die manier kan ik nog jaren genieten van de leukste baan die er is zonder aan mezelf voorbij te lopen. Ik doe alles voor de site zelf, maar krijg bijvoorbeeld hulp van mijn ouders die regelmatig op de meiden passen (Dat is echt goud waard!). Ze steunen me door en door en dat is heel fijn. Ook gaat mijn vader regelmatig mee naar events om voor mij te filmen, chaufferen en te fotograferen etc. Natuurlijk steunt Yannick me ook overal in en denkt hij regelmatig mee over nieuwe ideetjes. Daarnaast heb ik  sinds een jaartje een boekhouder die de administratie doet wat ook een boel werk uit handen neemt.

Dit is eigenlijk hoe ik Kellycaresse.nl en de kanalen bijhoud met heel veel plezier. Een baan die absoluut niet zwaar is, vooral heel leuk is maar wel wat organisatie vraagt (voor een chaoot die ik ben haha). Ik ben benieuwd of jij ook blogt of vlogt en je hierin herkent? Of heb je ook een eigen bedrijf waarin je bijv. social media moet bijhouden en de mailbox? Ik ben benieuwd naar jullie beroepen en werkzaamheden! 🙂 Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

43 gedachten over “Mijn werkzaamheden als blogger en vlogger! Wat doe je zoal?”

 1. Ik blog maar het is wel gewoon een hobby. Geen inkomsten hier haha. Daarnaast werk ik bij een webshop en daar doe ik vrijwel alles behalve de administratie. Dus orders verwerken maar ook nieuwsbrieven maken, social media inplannen en creeeren, product teksten schrijven, enzovoort! Heel erg leuk om te doen ?
  Nicole onlangs geplaatst…Whats in my bag | weekendje weg met peuterMy Profile

 2. Ik blog als hobby en heb mijn eerste betaalde samenwerkingen gehad. Het is niet mijn ambitie om er mijn werk van te maken, maar zulke inkomsten zijn wel fijn om de kosten van de website te dekken. Je leeft echt de droom Kelly! Superleuk dat je ons een kijkje geeft in jouw werk!
  Karin onlangs geplaatst…Verslag: I Love Beauty Event 2017My Profile

 3. Wat leuk. Jij bent eigg ook een van de weinige Blogger die niet klaagt dat het zwaar is, maar lekker positief blijft.

  Ik heb overigens nooit geweten dat het zoveel tijd kost om een filmpje te editten.

 4. Mijn blog is mijn hobby. Zo nu en dan verdien ik er een klein zakcentje mee. Maar het is zeker geen inkomen. Hoeft van mij ook niet. Wie weet in de toekomst. Maar voor nu vind ik het fijn dat er geen druk op ligt om een bepaald aantal bezoekers per maand te moeten halen
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #8My Profile

 5. Ik vind het echt een geweldig mooi beroep ! En ik hoop dat ik hier later ook mee aan de slag kan, of iets met die punten er in verwerkt.
  Kelly onlangs geplaatst…Pooh wijsheidMy Profile

 6. Leuk om te lezen wat je zoal doet! Bloggen doe ik zelf als hobby, met gelukkig wel steeds wat meer toffe mogelijkheden en af en toe wat inkomsten. Ik vind het super om te doen, maar er komt stiekem toch heel wat bij kijken. Vooral met de mail bijhouden ben ik langer bezig dan ik me besef. Vooral in combinatie met een studie en gezin is het af en toe passen en meten 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Getest: Bambo Nature luiers (+ winactie!)My Profile

 7. Wauw nooit geweten dat er zo veel tijd gaat zitten in het maken van een video. Zelf ben ik nog niet zo lang aan het bloggen. Ik ben nog zoekende naar wat ik echt wil. Waar wil ik over schrijven. Ik hoop ooit een inkomsten er uit te halen. Al is het maar genoeg om mijn kosten te kunnen dekken. De blog kosten bedoel ik dan.
  Melanie onlangs geplaatst…Racisme en discriminatie. Mijn verhaal.My Profile

 8. Wow wat kost het veel tijd om een video te maken en te editten. Ik had geen idee dat zoiets zoveel tijd kost. Voor de rest komen veel blog zaken mij bekend voor al doe ik het als hobby met af en toe inkomsten!
  Marijke onlangs geplaatst…Weekmenu #28My Profile

 9. Echt heel interessant om te lezen hoe je het als blogger en vlogger aanpakt. Wat gaat er veel tijd zitten in vlogs editten. Wauw! Maar het resultaat is daar dan ook naar 🙂 Ik denk dat niet iedereen beseft hoeveel werk je eigenlijk hebt als je fulltime blogt zoals jij. Wel onwijs leuk dat je dit werk kan en mag doen en je doet het super!
  Romy onlangs geplaatst…Handletteren: mijn eerste poging op canvasMy Profile

 10. Er komt nogal wat bij kijken. Ik blog sinds begin dit jaar en sinds de komst van m’n 2e knul. Dat combineren met 2,5 dag werken in de zorg is al een behoorlijke uitdaging. De rede dat m’n blog er nog lekker amaturistisch uitziet. Ik richt me nu vooral op de artikelen en minder op het uiterlijk en al helemaal niet op verdiensten. Ik vind het bloggen enorm leuk en wie weet hoe professioneel het kan worden.
  Rachel onlangs geplaatst…Broodje echt gezondMy Profile

 11. Ik blog als hobby! En ik wist van te voren niet hoeveel planning en tijd het vergt! Maar dat vind ik totaal niet erg! Want het is echt super leuk om te doen! Ik denk dat iemand die niet in de blogwereld zit er echt geen idee van heeft wat er allemaal bij komt kijken! Super leuk om te lezen dat je er zo blij en gelukkig van word!
  Nicole onlangs geplaatst…Pijnbestrijding | Ben je dan een watje?My Profile

 12. Ik ben een nieuwe blogger en doe dit omdat ik dit zelf heel leuk vind en mijn familie en vrienden ook op de hoogte kunnen blijven van alles wat we hier in Frankfurt meemaken.
  Ik vind het knap hoe jij alles combineert! Wow!
  Essma onlangs geplaatst…Update | Aiden is 8 maandenMy Profile

 13. Nancy de Groot

  Wat leuk om te lezen hoe je werkzaamheden eruit zien!
  Je spreekt over het inplannen van blogs, volgs en facebook. Wat bedoel je hier precies mee en hoe gaat dit in z’n werk? ?

 14. Ik heb zelf mijn eigen blog, maar ik verdien er nog niets mee. Wel krijg ik net als jij mails binnen ( niet zoveel als jij) die ik dagelijks behandel. Verder ben ik ook actief op vooral Facebook, Instagram en Snapchat. Aangezien ik blog en filmpjes maak, besteed ik net als jij ook veel tijd aan het maken van artikels en filmpjes.
  Het is echt een super leuke hobby die ik graag na mijn werk doe. Af en toe weegt dat wel eens zwaar wanneer ik een drukke dag op het werk heb gehad, maar over het algemeen mag ik niet klagen. Ik zou zelf niets liever willen dan van mijn blog mijn werk te maken. Dat lijkt me onwijs leuk en op die manier heb ik er ook meer tijd voor. Wie weet trek ik ooit eens mijn stoute schoenen aan en waag ik me aan deze stap.
  Liefs Femke
  femcetera onlangs geplaatst…DINGEN DIE ME GELUKKIG MAKENMy Profile

 15. Ik ben pas net begonnen met bloggen, maar ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet want ik vind het echt heel erg leuk om te doen. Hiernaast werk ik nog voor JGZ.
  Fijn artikel! Ik vind het inspirerend om te zien en lezen hoe je dicht bij jezelf blijft en hoe je het combineert met het moederschap.

 16. Leuk om te lezen wat je dus zoal allemaal doet, ik denk dat het vaak nog onderschat word wat een thuisblijf/werk moeder allemaal doet. Zelf ben ik gestopt met bloggen want het werd naast mijn bedrijf Lizzmedia Online Marketing gewoon teveel, en zat ik tegen een burn-out aan.
  Angela onlangs geplaatst…COMPLETELY WHITEBOARDMy Profile

 17. Ik ben momenteel nog werkzaam als bestralingstherapeute maar ik doe mijn uiterste best om eigen baas te worden. Niks liever dan vrijheid en doen wat je echt leuk vins! Mensen inspireren om te genieten van het leven ❤️❤️??
  Lisette onlangs geplaatst…EpicMy Profile

 18. Dit vind ik echt een nuttig en informatief artikel over de werkzaamhebden als blogger en vlogger. Ik schrijf zelf ook blogs (als hobby) en merk dat daar ongemerkt heel veel tijd in sluipt. Ik geef je groot gelijk dat je 3+ dagen werkt in de week en ook tijd maakt voor je gezin en andere dingen. Het werk van een blogger en vlogger gaat altijd door i.v.m. social media, e-mail en berichtjes. Ik denk dat heel veel mensen zich dat niet beseffen.
  Priscilla onlangs geplaatst…Pinkpop 2017, line-up gone bad (of toch niet?)My Profile

 19. Ik noem mezelf nog steeds thuisblijfmoeder maar zeg er steeds vaker ‘en ik blog’ er achteraan. Ik geniet zo ontzettend van het bloggen, Social Media en alles wat er bij komt kijken. Wanneer de jongens op school zitten ben ik veelal hier mee bezig en zodra ze thuis zijn dan ben ik er voor hun. Het is leuk dat ik nu af en toe ook leuke samenwerking aan kan gaan. Nooit gedacht dat er zoveel tijd in het filmen etc gaat zitten. Maar ze zien er dan ook altijd super uit en ik geniet er van naar te kijken.
  Lodi onlangs geplaatst…Duukies Beachsocks. Perfecte bescherming voor bij het water.My Profile

 20. Leuk om te lezen zeg! Vind het knap van je dat je dit alles in zowat 3 dagen voor elkaar krijgt! Geloof mij…. ik zou het met 2 weken niet eens redden denk ik!
  Gelukkig mag ik mijn werk ook als hobby beschouwen; met veel plezier van mijn kant (dit kun jij misschien be-amen?) mensen lekker laten bewegen/sporten onder het genot van toffe muziek (en mijn zang?)
  Nogmaals, leuk om te lezen wat je zoal doet!??
  Marielle onlangs geplaatst…€10,- korting op een sportbeha van Anita!My Profile

 21. Leonie van Zon

  Leuke blog Kelly! Je kunt ook goed zien dat je er veel tijd insteekt. Het ziet er altijd professioneel (en toch persoonlijk) uit. Echt top! 🙂

 22. Na de geboorte van onze zoon ben ik van 5 naar 1,5 dagen werk gegaan. Daarnaast zijn we een webshop gestart zodat ik lekker vanuit huis kan werken. Heerlijk!

 23. Wat leuk te lezen! En wat druk allemaal maar ook heel leuk. Ik zou ook wel willen vloggen, ben er mee bezig welk programma ik ervoor ga gebruiken qua bewerking.
  Sharon onlangs geplaatst…Ninni-Vi .nlMy Profile

 24. Ik ben nu fulltime thuis (ouderschapsverlof) en ik ben ook fulltime met mijn blog bezig voorlopig. Het vraagt wel idd veel organisatie. Ik ben soms een halve dag bezig met mails…

 25. Voor mij is het bloggen ook een hobby naast mijn werk als verpleegkundige en moeder van 2 kinderen. Ik ben begin dit jaar begonnen bloggen, en ik vind het leuk! Mijn eigen plekje op internet. Al gaat er wel veel tijd in zitten en moet ik soms kijken wanneer ik er weer even voor kan gaan zitten, nu ik net een tweede kindje heb. Maar ik haal er energie uit. Ik wil het zo graag voort zetten als ik straks weer moet gaan werken. Geweldig dat jij van je hobby je werk hebt kunnen maken!
  lisette onlangs geplaatst…VerjaardagstraktatiesMy Profile

 26. Lieve Kelly,

  Ik volg je blog met heel veel plezier. Ik ben mijn blog zo’n 8 maanden geleden gestart. Ook ik werd ziek en kwam thuis te zitten vanuit een drukke baan in het ziekenhuis. Dit thuiszitten heeft mij veel na laten denken en heb in gezien hoe belangrijk het is om je hart te volgen. Ook ik blog met heel veel plezier wat heel positief door mijn lezers ontvangen wordt. Ik zie dit dan ook niet als werk maar als een groot feestje dat ik mijn hobby noem. Wellicht komen we elkaar eens tegen op een event. Fijne avond. Liefs, Judith
  Judith onlangs geplaatst…April musthaves én winactieMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.