10x ‘De voor het slapengaan trucs’ van mijn peuter

1

Ik heb echt een super leuke en lieve peuter. Ze maakt me altijd aan het lachen, is lekker eigenwijs, heeft een sterke eigen wil en ik ben vooral mega trots op haar.  Maar naar bed gaan vindt ze geen feestje. Als ze er eenmaal in ligt dan valt ze zo in slaap, maar in de weg erna toe weet ze sinds kort een soort trukendoos open te trekken met manieren om tijd te rekken. Stiekem geef ik haar groot gelijk, ik vond naar bed gaan vroeger ook niet leuk als ik gewoon lekker kon spelen. Inmiddels is slapen mijn tweede hobby. Natuurlijk proberen we bij Lana  onze grenzen in aan te geven, maar toch probeert ze steeds weer tijd te rekken voor het slapengaan. Ben benieuwd of jullie dit herkennen van je eigen kindje.

We hebben een avondritueel, na het avondeten spelen we nog even samen en dan gaan we rond bedtijd naar boven. Om de dag doen we de meiden in bad. De andere dag dus niet en gaan ze naar bed na het tandenpoetsen en pyjamaatje aandoen. We lezen nog een boekje voor, Lana gaat nog even op de wc en dan is het toch echt tijd om te gaan slapen. Even een kusje, knuffel en dan ‘blazen’ we samen de lamp uit. Een ritueel dat we iedere dag doen als teken dat het licht uitgaat en het tijd is om te gaan slapen. Maar er zijn wat dingen die mijn peuter altijd weer wenst, om tijd te rekken voor het slapengaan 😉

Schermafbeelding 2017-02-10 om 20.35.34

10x ‘De voor het slapengaan trucs’ van mijn peuter
– Ineens heeft ze enorme dorst, wil ze graag wat drinken. Maar geef je hier aan toe, dan zit ze na een slok ook echt wel weer vol.
– Ze wil nog even op de wc want ze moet zo nodig (terwijl ze daarvoor nog geweest is)
– En ook nog dolgraag een kusje, liefst zowel van papa als mama.
– Owja en Aimy heeft nog een kusje verdiend.
– En ze wil nog graag even knuffelen, liefst een minuut lang. Wel heel lief, dus stiekem smelt ik als ze dat wil.
– En ze wil nog een keer harder de lamp uitblazen. Harder, nog har-der mama! 
– Echt niet nog een verhaaltje lezen mama? Ik weet al niet meer hoe het verhaal van de brandweerolifant afliep (elke dag).
– Haar pop waarmee ze altijd slaapt ligt nog beneden, die moet echt naar bed toe komen.
– De deur moet ‘een klein stukje open mama‘ en dat kleine stukje moet niet groter zijn dan in haar ogen een klein stukje is, maar ook zeker niet kleiner. Daar moet bijna een liniaal aan te pas komen voordat mevrouw tevreden is haha
– Na 1 minuut: Ik kan echt niet slapen mama, ik heb het geprobeerd. En dan 5 minuten later is ze vertrokken.

En eigenlijk is het heel schattig, ze geniet van je aanwezigheid, van je verhaaltjes, je knuffels, je kusjes, Maar bedtijd is bedtijd en ze heeft haar slaap natuurlijk hard nodig. Ik probeer hier consequent in te zijn, maar soms trap ik wel in die bekende trucs ;).
Is dit herkenbaar voor andere mama’s? Welke ‘trucs’ trekt jouw kindje uit de kast?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

35 reacties

 • simpel, met een snufje liefde
  20 maart 2017

  Hahha, sommige dingen zijn echt smeltmomentjes. Hier hebben ze dat nooit echt gehad dat ze tijd rekken. Wat ze wel nog steeds doen is vragen om een extra kus, ik vind dat ook altijd heel erg lief. Verder gaan ze bij ons makkelijk naar bed en hebben we geen gedoe.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Geld besparen: Besparen op je boodschappen.My Profile

 • Elisabeth
  20 maart 2017

  Ah haha, slimme meid! Jim begint t ook door te krijgen. Soms best irritant…
  Elisabeth onlangs geplaatst…10 weken zwanger – de termijnechoMy Profile

 • Milou | Shimmer-Pie
  20 maart 2017

  Haha, ik herken dit van mezelf van vroeger! ik deed dit ook altijd! mijn zoon is pas 6 weken dus die heeft er nog geen last van, maar dat gaat zeker nog wel komen!
  Milou | Shimmer-Pie onlangs geplaatst…Het geboortekaartjeMy Profile

 • Nicole
  20 maart 2017

  Dat plassen is hier ook altijd. Maar ze plast dan ook echt haha. Dat nog een boekje is hier helemaal in t begin geweest maar aangezien we nooit hebben toegegeven is ze daarmee opgehouden om te vragen. Slokje drinken komt ook nog wel eens voor.. maar bijna nooit meer gelukkig..
  Nicole onlangs geplaatst…5 redenen waarom Echte Post Is Cool de leukste swap isMy Profile

 • Josan
  20 maart 2017

  Elk kind doet dat toch? Dat van dat drinken heb ik opgelost door een beker water met rietje naast het bed te zetten. En plassen was ik ook altijd van: je weet waar de wc is. Dan kun je zelf. Op een gegeven moment trok ik de minuten die ze rekten af van het moment waarop ze naar bed gingen. Begon ik al tegen 18:30 met naar boven brengen, konden ze van 18:45 tot 19:00 uur rekken. Had ik ze nog steeds op tijd op bed. Overigens slaat de schrik me altijd wel om het hart als ik de knuffel vlak voor bedtijd kwijt ben.
  Josan onlangs geplaatst…Was het gepland?!My Profile

 • Kelly
  20 maart 2017

  Die tijd kan ik mij ook nog herinneren ! En nu is voor mij slapen ook mijn tweede hobby haha.
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #107 #108 New York bagel supremeMy Profile

 • Irene
  20 maart 2017

  Haha het is ook veel gezelliger bij papa en mama samen (laat haar maar niet weten dat jullie s avonds soms nog stiekem een ijsje eten of iets andere lekkers 😉 )
  Ik vond het vroeger dan ook zwaar oneerlijk dat mijn ouders nog leuke dingen deden en ik al eenzaam in bedje moest liggen.

  Toch doe je het naar mijn mening goed hoor! Zelf denk ik dat de ouderwetse 3 R’s (rust, reinheid en regelmaat) voor kindjes erg belangrijk zijn.
  Ik ken een moeder die haar tweejarige zelf laat bepalen hoelaat hij naar bed mag gaan. Zij geeft een hele vrije opvoeding en is tegen iedere vorm van dwang. Een hartstikke vervelend kind is het nu al!

 • Martina
  20 maart 2017

  Die van mij is hier nog te klein voor maar zal ook ongetwijfeld komen! Haha
  Martina onlangs geplaatst…20 Maart 2017 – Zonnestralen, vriendinnen en knuffels van mijn kindMy Profile

 • Rachel
  20 maart 2017

  Ooh god, dit staat me te wachten. Mijn jongen kent deze trucendoos nog niet. Wel gaat hij lekker spelen rond bedtijd. Het is maar wat leuk als mama je steeds naar bed brengt (en stiekem wat knuffels meepakt). Tegenwoordig gaan de traphekken en speelt hij zelf. Dit is een stuk minder interessant en dan horen we hem vanzelf stiller worden
  Rachel onlangs geplaatst…Liefde op Saint Patricks dayMy Profile

 • Dewi
  20 maart 2017

  Ja heel herkenbaar al heb ik een kleuter van 5. “Ik moet toch plassen” ” mag ik nog een glaasje water, de deur moet een stukje open, je zou 2 verhaaltjes voorlezen etc.. haha
  Dewi onlangs geplaatst…Linda Lijnt. Tips en een dagmenuMy Profile

 • Marijke
  20 maart 2017

  Bij ons valt het mee met de trucs haha. Wij hebben ook altijd hetzelfde ritme. Soms gaat ze nog spelen op haar kamer nadat we haar in bed hebben gelegd maar als ik er dan weer naar toe ga valt ze meestal wel gewoon in slaap. Lekker makkelijk!
  Marijke onlangs geplaatst…Weekmenu #28My Profile

 • Marloes
  20 maart 2017

  Hahaha heel herkenbaar. Vooral het water drinken, knuffelen en kusjes geven. In die laatste twee “trap” ik altijd gewoon omdat het zo lief is! ❤
  Marloes onlangs geplaatst…Waarom het zo leuk is om een peuter dochter te hebbenMy Profile

 • Melanie
  20 maart 2017

  De trucendoos. Daar zijn al mijn kinderen meesters in. Zal ooit wel goed komen.
  Melanie onlangs geplaatst…Dit is stom.My Profile

 • Leonie
  20 maart 2017

  Haha, leuk om te lezen. Mijn dochtertje os pas 7mnd, dus ik kan nog wel wat verwachten straks;)
  Leonie onlangs geplaatst…Onze vakantiebestemmingMy Profile

 • mama van dijk
  20 maart 2017

  ahhh gossie. wat een lekkete knuffelkont. Heerlijk dat ritueeltje. Zo fijn ook als ze als ze eenmaal ligt lekker snel kan slapen
  mama van dijk onlangs geplaatst…Snel en vluchtigMy Profile

 • Mary-Lou
  20 maart 2017

  Haha, leuk! Naar bed gaan is hier een ware drama geweest, maar sinds ze naar school gaat is dat gelukkig voorbij. Af en toe roept ze dat ze echt niet moe is, om vervolgens keihard in slaap te vallen. Ook drinken, plassen, nog een boekje en kusjes zijn hier bekend. Heel af en toe moet er echt echt een showtje opgevoerd worden, maar daar trekken we wel de grens. Nou ja meestal dan, haha.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…De beruchte huilpiek met 6 weken is daarMy Profile

 • Leonie van Mil
  20 maart 2017

  Hahaha grappig hoe die kleintjes alles uit de kast halen
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #8My Profile

 • Sylvia
  20 maart 2017

  Dat van de lamp uitblazen kende ik nog niet wat een leuk ritueel! Hier natuurlijk ook tijd rekken dmv plassen, drinken en een extra lange knuffel geven.
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week..#11My Profile

 • Lisette
  20 maart 2017

  Ja haha heel herkenbaar! Het naar bed brengen vind ik altijd een speciaal gezellig moment van de dag. De weg er naar toe verloopt idd niet elke avond soepel en kunnen we de touwtjes niet te veel laten vieren omdat ze het dan de volgende dag ook weer wil. Als de nodige dingen zijn gedaan nog even lekker lezen en knuffelen!
  Lisette onlangs geplaatst…VerjaardagstraktatiesMy Profile

 • Aneta
  20 maart 2017

  Hahaha jij hebt een slim meisje! Ik zeg altijd tegen ouders op het kinderdagverblijf dat er ooit een tijd komt dat ze straks niet eens uit bed willen komen. Ergens over een jaar of 15.

 • Nicole
  20 maart 2017

  Ons zoontje kan altijd opeens heeeeeel lief en stil spelen terwijl hij daarvoor van de vermoeidheid nog erg vervelend was.
  Nicole onlangs geplaatst…Vijf dingen waar ik niet meer aan toe kom sinds ik moeder benMy Profile

 • Nicole
  20 maart 2017

  Haha ja heel herkenbaar! Die van mij is heel goed in het vragen naar een aller laatste kusje… en dan met zo’n suikerzoet stemmetje.. en als we niet gelijk reageren gooit ze er ook nog een akeliesss ( haar versie van alsjeblieft.. ? ) achteraan… tja zeg daar dan maar is nee tegen.. maar dat aller laatste kusje is dan vaak ook nog een laatste kroel.. en laatste liedje zingen.. en dan ben je zo weer 10 min verder! ? en stiekem genieten we hier mega van!
  Nicole onlangs geplaatst…Help ik zoek een baan.My Profile

 • Felicia
  20 maart 2017

  ja ik herken het wel van ons middelste dochtertje ze is 6
  ze zegt altijd standaard als ze net in bed ligt mam mag ik wat limonade drinken pfff
  dan zeg ik vaak begin je alweer over drinken?
  is dat tegenwoordig elke avond zo?
  maar ze blijft dan volhouden dat ze dorst heeft en dan geef ik toch altijd weer een beetje limonade
  daarna wilt ze altijd nog even wat vertellen in bed dan herinnert ze zich opeens weer dingetjes die ze kwijt wilt
  maar het kan ook zijn dat ik zoveel tijd kwijt ben aan haar zusjes dat ze misschien pas in bed als ik bij haar ben haar kans pakt voor mijn volledige aandacht
  dat word misschien alleen maar erger als de vierde er is straks .
  ik zit altijd bij hun de oudste twee van 6 en 8 in hun kamer als ze gaan slapen tot ze in slaap vallen want de oudste is bang om alleen te liggen
  en de middelste heeft mij graag bij haar als ze in slaap valt
  wat wel helpt tegenwoordig is dat de middelste een boekje leest en dan luister ik daar naar ze kan zo leuk en goed lezen
  dan legt ze het boekje opzij en gaat slapen
  ik laat de oudste dan nog even voor de tv tot de middelste slaapt want de oudste kan niet in slaap komen als de middelste voor leest pff
  dus zij komt dan erna
  soms ook slaapt de oudste van 8 op de bank want daar voelt ze zich prettiger en veilig dus daar doe ik dan ook niet moeilijk over ze is dan echt binnen 5 minuten of 10 in slaap
  mijn man ziet haar liever in haar eigen bed maar dan moet ik er naast zitten omdat ze bang is en dan duurt het bovendien nog veel langer voor ze in slaap komt
  dus kies ik meestal gewoon voor dat ze op de bank mag ik leg haar dan later over.

 • Essma
  20 maart 2017

  Heelherkenbaar! Nog harder de lamp uitblazen ?? als ik daar mee begonnen was, had ze die ook wel in haar truckendoos denk ik…
  Essma onlangs geplaatst…Wanneer heeft je kind teveel speelgoed?My Profile

 • Jorienkenl
  20 maart 2017

  Hahahaha, grappig dat echt elk kind dit soort acties wel heeft. Wel genieten van die knuffels haha!!

 • rachel
  20 maart 2017

  ik heb daar met de meiden niet echt problemen mee gehad want ik had echte slapertjes en die gingen zo liggen maar wel cute om te lezen dit hahah
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 19 maart ’17, nieuwe layout site knutselenMy Profile

 • Juliette
  20 maart 2017

  Hahaha, deze zijn zo herkenbaar! Van vroeger, hihi. M’n vaders heup lag een keer uit de kom en ik moest al slapen. M’n moeder was aan het douchen en hoorde m’n vader niet. Dus toen ik der ging halen dacht ze dat ik alleen maar wilde rekken km niet naar bed te moeten, hahaha.
  Juliette onlangs geplaatst…Waarom kinderdagverblijf en geen gastouder?My Profile

 • Juliette
  20 maart 2017

  Deze zijn zo herkenbaar! Van vroeger, hihi. M’n vaders heup lag een keer uit de kom en ik moest al slapen. M’n moeder was aan het douchen en hoorde m’n vader niet. Dus toen ik der ging halen dacht ze dat ik alleen maar wilde rekken km niet naar bed te moeten, hahaha.
  Juliette onlangs geplaatst…Waarom kinderdagverblijf en geen gastouder?My Profile

 • Mirjam
  20 maart 2017

  Haha heel herkenbaar! Onze dame is hier de laatste tijd ook steeds ‘beter’ in geworden. Natuurlijk inclusief ondeugende blik 😉
  Mirjam onlangs geplaatst…Pasen Shoplog | Action, Hema & XenosMy Profile

 • Malin
  20 maart 2017

  Oh ZO herkenbaar dit! Mijn oudste van bijna 3 trekt ook alles uit de kast: muizenhapjes van zijn yoghurt, drie keer op het potje, pop moet nog in bed, op de grond gaan liggen, wegrennen als je zijn pyjama wilt aantrekken… de lijst is bijkans eindeloos haha.

 • Mamaissues
  20 maart 2017

  Heel herkenbaar
  Zucht
  En ook als ze peuter zijn gebruiken ze nog de zelfde smoesjes hoor 😉
  Mamaissues onlangs geplaatst…Mijn anticonceptie: ImplanonMy Profile

 • Kim
  20 maart 2017

  Haha wat een wijsneus is Lana! Wat leuk zeg.
  Kim onlangs geplaatst…Mijn verjaardag wishlistMy Profile

 • Mieke
  20 maart 2017

  Zo herkenbaar. Mijn zoontje is 2,5 en een echte kletskous. Tijdens het eten hele verhalen vertellen en als we hem na bed brengen en het standaard ritueeltje. Wilt hij ook drinken want hij heeft zo’n dorst (staat standaard flesje met water in bed) dan wilt hij nog 1 verhaaltje van poesje dikkie dik (dan is het volgens hem genoeg) extra kusjes geven (vooral aan degene die beneden zit) en even flink knuffelen.. En dan op het laatst nog even de hele dag doornemen

 • Danielle
  20 maart 2017

  Wat leuk, ik weet wat me te wachten staat nu 😉 mijn zoontje is pas 6maanden dus we hebben er nu nog geen “last” van.
  Danielle onlangs geplaatst…VLOG: tour door Mariska’s kledingkamerMy Profile

 • Cindy
  22 maart 2017

  Zo slim die peuters! Zo uitgekookt! Zo leuk! Onze kleuter Luuk wil altijd nog van alles vragen en vertellen…
  Cindy onlangs geplaatst…5 x Tips van een moeder: YouTube voor peutersMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.