etenweter4

Dit artikel is gesponsord door de Etenweter. Ik ben iemand die altijd al wel interesse heeft gehad in voeding. Met ups en downs heb ik gezondere en minder gezondere periodes gehad in mijn leven. Van extreem gezonde periodes met superfood en suikervrij leven, tot periodes waarin ik het allemaal wat meer liet varen. Ik denk inmiddels gewoon een gezonde balans gevonden te hebben. Wekelijks een frietdag, af en toe een taartje, maar over het algemeen dagelijks voldoende gezonde voedingsstoffen.Op deze manier blijf ik op gewicht zonder er al teveel er mee bezig te zijn. Die extreem gezonde periodes waren voor mij wel interessant maar dat kan ik toch niet altijd volhouden, ik denk dat de balans de key is voor succes.

Daarbij is het ook wel belangrijk om te weten wat je eet, en wat je meer met mate kan eten en wat je op dagelijkse basis kan eten. Daarvoor is er nu een nieuwe tool ontwikkeld, de Etenweter en daar vertel ik vandaag wat meer over. Wat is de Etenweter? De Etenweter is een online tool waarmee consumenten allerlei voedingsmiddelen met elkaar kunnen vergelijken. Van ongezonde kant-en-klaar snacks tot de wat gezondere versere voedingsmiddelen. Je kunt met deze tool allerlei snacks en maaltijden vergelijken zoals : pizza, friet, broodjes, salades, hamburgers, ijsjes en meer. De informatie die je dan krijgt gaat over de voedingswaarden die in de producten zit. Te denken aan de hoeveelheid vetten (verzadigd of onverzadigd), koolhydraten, suikers, zout en eiwitten. Een verantwoord voedingspatroon bevat een evenwichtige balans van deze voedingsstoffen.

Etenweter2

Ik heb zelf diabetes en daardoor tel ik de koolhydraten die in mijn maaltijden zitten. Ik moet de koolhydraten namelijk weten om zo de juiste hoeveelheid medicatie toe te dienen. Ik heb er dus veel baat bij als ik die informatie ook ergens kan vinden. Voor mij is de Etenweter een uitkomst om zo van allerlei maaltijden het aantal koolhydraten te leren kennen om zo de juiste hoeveelheid insuline toe te dienen. Maar misschien ben jij vooral geïnteresseerd in de vetten, eiwitten, calorieën of juist de zouten omdat je daar meer op let. Voor iedere consument kan deze tool een andere invalshoek hebben.

De Etenweter geeft geen informatie over wat gezond of ongezond is, je kunt er producten uit dezelfde voedingsgroep mee vergelijken. Stel je hebt zin in een salade, dan kun je bijvoorbeeld een McDonald’s Ceasar salad vergelijken met de variant van de supermarkt, waar zitten welke voedingsstoffen in en waar zal jouw keuze op vallen? Je kunt op deze manier je eigen conclusies trekken over wat voor jou past binnen je eetpatroon. De Etenweter geeft puur inzicht in wat je eet door producten met elkaar te vergelijken op voedingswaarden, een hele handige tool dus!

Wil jij voedingsmiddelen met elkaar vergelijken? Neem dan een kijkje op de Etenweter via deze link.

Wat vind jij van deze tool? Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

25 gedachten over “Weet wat je eet met de Etenweter”

 1. Vergelijken van maaltijden vind ik wel erg handig. Ik ben geen voorstander van al die calorietelapps, omdat de focus dan alleen maar op getallen komt te liggen. Daarmee verleren we om naar ons eigen lichaam te luisteren. Je lichaam kan zelf heel goed aangeven wat het nodig heeft. Maar een app die juist bepaalde maaltijden vergelijkt is nieuw voor mij. Ik vind het interessant en ga een kijkje nemen.
  Marion onlangs geplaatst…Hoe kom ik de sombere dagen door?My Profile

 2. Zelf ben ik bezig met een zoutarm dieet, dit in verband met hartklachten, voor mij zijn dit soort vergelijk apps dus ideaal omdat ik zo meer inzicht erin krijg

 3. Ik let zelf niet op calorieën maar ik sport veel dus ik vind het wel handig om eiwitname en verhouding tussen voedingsmiddelen te weten, ik ga eens een kijkje nemen of dit wat voor mij is

 4. Het ziet er mooi uit!
  Ik heb een Jawbone UP en die kan dit ook in combinatie met een andere app… Ik was heel goed in het begin om mijn voeding bij te houden, maar ik gaf het al behoorlijk snel op. Ik vind het iets teveel gedoe, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…LH-Piek wattes?My Profile

 5. Wat handig ik kende hem nog niet! Wij aten altijd super netjes! Maar de laatste maandjes heb ik zoveel lekker honger ;-)Dan eet ik overdag en met de kindjes heel gezond en s avonds laat eet ik pizza, patat of chips oohh zo slecht 😉
  lin mommysworld onlangs geplaatst…Webshop kleertjes.comMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.