water drinken

Water drinken, onmisbaar in een gezonde leefstijl. Een van je nieuwe healthy habitus. Ik denk dat we allemaal wel weten hoe belangrijk het is om voldoende vocht tot ons te nemen. We worden er soms dood mee gegooid. Ons lichaam bestaat voor 75% uit water dus het is ook niet gek dat we dit voldoende moeten blijven aanvullen. Cola, Sinas, zogenaamde gezonde vitamine sapjes, en bier bestaat inderdaad uit vocht, maar deze snack drankjes vormen niet de hoeveelheid vocht die ons lichaam nodig heeft. Ons lichaam moet dit eerst filteren tot ze er voldoende vocht uit kan halen. Water is dan de puurste variant van vocht.

Water drinken is een gewenning, ben je het gewend dan mis je het wanneer je even niet gedronken hebt, maar vergeet je het steeds (waar ik mezelf ook nog regelmatig op betrap) dan mis je het niet zo. Toch is die nare hoofdpijn die te weinig drinken kan geven niet fijn. Dat herinnert me altijd aan het feit dat het tijd is om mijn flesje water weer te vullen. Thee is ook een gezonde bron van vocht. Hier een aantal tips om het drinken van voldoende water op een dag te vergemakkelijken:

 • Zorg dat je altijd een flesje water in je tas hebt zitten, of een bidon die je voor je op je bureau of werkplek zet om je te helpen herinneren aan het drinken.
 • Koffie zorgt voor dehydratatie, oftewel je droogt er een beetje van uit, compenseer iedere kop koffie met een glas water. Doe dit ook zo met alcohol want dit dehydrateerd ook. Een wijntje is vervolgens een glas water, helpt ook goed ter voorkoming van een kater.
 • Maak water drinken leuk en lekker!  Voeg er bijvoorbeeld wat schijfjes citroen aan toe. Maakt het lekker fris en gezond.

water drinken

 • Wen jezelf aan om standaard bij iedere maaltijd een of 2 glazen water te drinken. In de ochtend of middag mag dit ook een grote mok thee zijn. Zo heb je al minimaal 3-5 glazen extra vocht binnen op een dag.water drinken
 • Zelf heb ik deze roze bidon die ook aangeeft hoeveel water je al gedronken hebt, het is gelijk een ‘maatbeker’ . Deze kostte €3,00 bij de primark en er kan 700 ml in. Als ik minimaal 2 van zulke flessen op een dag leegdrink ben ik goed bezig.

Waarom is water drinken ook al weer zo goed voor je?

 • Het helpt tegen hoofdpijn en uitdroging.
 • Je haren en je huid gaan er gezonder en glanzender uit zien.
 • Het is een heel gezond drankje!
 • Voldoende water drinken zorgt ervoor dat je afvalstoffen via je nieren en blaas goed kan uitscheiden, dit is erg bevorderend bij het afvallen.
 • Water is een goede dorstlesser en een fijne opfrisser.
 • Water is overal verkrijgbaar!

water drinken

water drinken

Drinken jullie voldoende water op een dag?  Wat helpt jou om je hieraan te herinneren? Laat het me weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

8 gedachten over “Water drinken : Healthy habits to boost!”

 1. Ahw dat eerste fotootje is zo lief! Ik drink wel genoeg op een dag, maar niet genoeg water. Nu waren bij de Bijenkorf die waterbobbels in de aanbieding, ik wilde er eentje halen.. toch niet gedaan.

 2. De laatste tijd gaat het drinken van water weer wat slechter, maar heb wel elke dag een bidon op tafel staan. Moet echt weer 2 per dag leeg gaan drinken, merk het aan de hoofdpijn.

 3. handig zo’n bidon waar het op staat 🙂 ik vind zelf water wel lekker. ik drink alleen wel heel verschillend.

 4. Ik drink zeer weinig water.. ik vergeet dat steeds.. en soms denk ik eraan, maar dan moet ik opletten dat ik niet teveel water drink, want dan moet ik veel plassen en dat lukt niet altijd en overal! :s

 5. Ik vergeet veel te vaak te drinken. Als ik een flesje water vul gaat het altijd al een stuk beter, die drink ik sneller leeg dan een glas. Maar volgens mij drink ik alsnog niet genoeg 🙂

 6. Ik zou echt veel meer water moeten drinken, het is inderdaad erg belangrijk en ik voel me er beter door als ik het doe maar ik vergeet het gewoon soms, hoe raar het ook klinkt

 7. Pingback: Voldoende water drinken on the go : Hip en handig |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.