Wat kost een baby? of kinderen? Mama’s kletsen hierover

dia1

Wat kost nu eigenijk een baby per maand? Welke financiën komen daarbij kijken? Vandaag ga ik het met Kim van Alboe.nl het hebben over de financiën die maandelijks gemiddeld komen kijken bij een baby en onze ervaringen daarmee. Wat ben je aan kosten kwijt voor de babyuitzet, babyvoeding (flesvoeding en borstvoeding) luiers en hoe kun je hierop besparen? En sparen wij voor de kinderen? Wij geven een kijkje in onze ‘mama portemonnee’ en delen onze ervaringen en zijn benieuwd naar die van jullie!

Wat kost een baby? Welke uitgaven doe je voor je kindje?..  Mama’s kletsen hierover

Klik hier als je de video niet kunt zien

kelly-caresse-kim-alboe-balans

 

 

Op het kanaal van Kim namen we een hele leuke Mama Q+A op waarin we kletsen over de ‘balans’ tussen het moederschap, werken, huishouden en sociaal leven. We kletsen over onze ervaringen met kinderopvang, thuiswerken en hoe we onze relaties leuk houden. Deze video kun je via deze link bekijken.

Wat voor kosten maak je voor een baby per maand?
In de video die je hierboven op mijn blog kan bekijken, hebben we het over de kosten die komen kijken bij het krijgen van een kindje. Zo vertellen we dat je op veel kosten kunt besparen en dat wij hier allebei eigen afwegingen in maakten. Zo kun je middels aanbiedingen op veel kosten voor de babyuitzet besparen (klik hier voor mijn ideale babyuitzetlijst). Je kunt ook tweedehands een heleboel baby artikelen aanschaffen. Ook hebben we het in de video over borstvoeding en flesvoeding. Beide methodes brengen kosten met zich mee. Hoeveel? En dan nog een grote kostenpost, de luiers, hoeveel gebruiken we dit gemiddeld en hoeveel kosten brengt dit met zich mee per maand?

Klets mee over jullie ervaringen en tips! 
Ik ben heel benieuwd wat jullie ervaringen zijn met dit onderwerp. Hoeveel ben jij gemiddeld per maand kwijt aan luiers? (Hoeveel kinderen, welke leeftijd en merk?), babyvoeding (flesvoeding, potjes, zelf maken of borstvoeding of eten ze al met de pot mee?) en heb je nog goede bespaartips op de babyuitzet of wanneer je kindje al iets groter is?

Ik vind het heel interessant om jullie visie en ervaringen met dit onderwerp te lezen. Dus kom maar op met die reacties en jullie ervaringen 🙂 Wie weet kunnen we wat van elkaar leren.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

31 reacties

 • Nicole
  30 december 2016

  Wij gebruikten de laatste maanden kruidvat luiers. Nu is Fay al zindelijk dus hebben we ze niet meer, voeding maakten we ook meestal zelf en dan hadden we flesvoeding wel een duur merk maar mocht ik geen borstvoeding kunnen geven dan gaan we die straks ook in Duitsland kopen. Qua kleding koop ik vaak merkkleding 2e hands of in de sale en dan verkoop ik ze vaak weer door.
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 17 – last christmas & kleertjesMy Profile

 • Josan
  30 december 2016

  Ik zag laatst een minimalistische kraamlijst Stonden 8 dingen op die je echt nodig hebt. Grootste deel van die dingen was gratis. Conlusie het is zo duur als je het zelf maakt. Wat de een echt een musthave vindt en niet zonder kan is voor de ander overbodig. Persoonlijk prefereer ik iets meer luxe dus ja ik heb bepaalde dingen die ik handig vindt, maar ze zijn niet noodzakelijk.

  Na gebruik met 3 kinderen heb ik de aanschafkosten er wel weer uit. Deze keer heb ik met een heleboel dingen heel lang gewacht. Sommige dingen waren daardoor niet meer nodig dus blijkbaar kan je zonder. Verder koop ik veel tweede hands.
  Josan onlangs geplaatst…Mammie waarom zegt mijn Hatchimal geen fuck me?!My Profile

 • Joyce
  30 december 2016

  Wauw, ik denk dat wij veel minder kwijt zijn. Ik koop luiers in de aanbieding bij Kruidvat (die laat ik bezorgen), dat is voor 2 kinderen zo’n € 75 voor 3 maanden. Maik krijgt kunstvoeding en daarvoor ben ik € 25 per maand kwijt. Hij krijgt namelijk de huismerk voeding van Jumbo (met dezelfde ingrediënten als Nutrilon!). Kleding kopen doe ik zoveel mogelijk tweedehands. En voor Luuk koop ik veel nieuw in de sale bij Zara. Maar ook merkkleding koop ik in de sale. Dat verkoop ik ook allemaal door, tenzij het helemaal opgedragen is.
  Luuk eet ook alles met de pot mee, dus zal inderdaad ook zo’n 10 euro per week extra zijn aan boodschappen. Ik denk dat wij voor 2 kinderen per maand iets meer dan € 100 kwijt zijn 🙂

  De babykamer, box en kinderwagen hebben wij via marktplaats voor in totaal € 200. En dat ziet er allemaal nog perfect uit. Flesjes was eenmalig € 30. Blijkbaar zijn we dus echt goed in koopjesjagen voor de kinderen 😉
  Joyce onlangs geplaatst…Maik is 3 maanden oudMy Profile

 • Martina
  30 december 2016

  Ik ben denk ik gemiddeld een stuk meer kwijt per maand, vooral in het eerste jaar. Dan denk ik ook aan alles wat ik graag zelf aan wilde schaffen voor de kleine. Een extra boxkleed, dat leuke jasje, die babygym, kledinguitrusting voor wintersport en zo kan ik nog wel doorgaan. Natuurlijk helemaal mijn eigen schuld maar als het om mijn kind gaat heb ik nogal een gat in mijn hand 😉 de babykleding kon ik bijvoorbeeld ook echt niet weerstaan… Nu hij wat groter is en langer in 1 maat zit gaat dat beter. Toch geef ik nog steeds veel extra uit aan spenen, tussendoortjes van ellas kitchen, leuke boekjes en speelgoed. Conclusie, ik kan moeilijk dingen laten liggen terwijl het best goedkoper kan. Leerpuntje 😉
  Martina onlangs geplaatst…29 December 2016 – Liever niet RemiMy Profile

 • Angela
  30 december 2016

  Wow. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dus absoluut niet bespaar op dingen en zeker niet voor de kinderen. Moet er echt eens op gaan letten, ik koop ook vaak wat leuks voor ze terwijl ze al genoeg hebben, dus ik denk dat ik toch wel richting de €200 per maand ga :Shame:
  Angela onlangs geplaatst…Slaapkamers om bij weg te dromenMy Profile

 • Annelies
  30 december 2016

  Ik denk dat je het ergens ook een beetje zelf in de hand hebt. In België leg je een geboortelijst waar vrienden en familie kraamcadeautjes kunnen kopen. Nu ik moet hopelijk morgen bevallen en heb de belangrijkste dingen al wel zelf gekocht of gekregen voor de uitzet. Maar als bedankje voor die cadeautjes geven wij suikerbonen. Ik heb die ( alle 100 stuks ) zelf gemaakt.

 • Heleen
  30 december 2016

  Wat een leuke video! Volgens mij hebben jullie ‘t erg gezellig samen haha.
  De maandelijkse kosten merken wij pas in Mei, maar hebben onlangs wel de kamer en de wagen etc gekocht. Alles nieuw in de winkel, dus we waren aardig wat kwijt.. wel kregen we de box, matrasje en nog meer spullen gratis.
  We hebben wel op marktplaats gekeken hoor, maar zagen uiteindelijk weinig wat we leuk vonden en hebben de keuze voor nieuw snel gemaakt.
  Wij waren al een lange tijd bezig om zwanger te worden en hebben al die tijd gespaard voor de kleine, dus was het betalen toch minder erg. (Maar niet minder pijnlijk haha).
  Heleen onlangs geplaatst…De 20 weken echo en het vervolgonderzoek (SEO en GUO)My Profile

 • Dita
  30 december 2016

  Leuk om te horen hoe jullie het allemaal doen qua kosten. Wij hebben de babykamer van Ikea. Een Malm kast als commode en een goedkoop ledikant. Dit bevalt prima. De wagen hadden we 2e hands maar achteraf zou ik dit niet weer doen. We hebben nu een nieuwe buggy gekocht. Qua luiers gebruik ik Kruidvat huismerk maar in de nacht Pampers. Mila plast erg veel in de nacht en lekte de laatste tijd steeds door, vandaar nu Pampers. En qua kleding geef ik denk ik zo’n 100 euro per maand uit. Soms wat meer, soms minder. We sparen ook voor haar.
  Dita onlangs geplaatst…Fijne kerstdagen!My Profile

 • Fenna
  30 december 2016

  Ik denk dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Tuurlijk heb je bepaalde uitgaven waar je niet onder uit kan haha. Ik vind het wel altijd leuk om goede aanbiedingen te scoren 🙂 maar dat heb ik niet alleen met babyspullen.
  Fenna onlangs geplaatst…Foodie Friday: 3x mocktailsMy Profile

 • irma
  30 december 2016

  Wat een leuke video is dit geworden! Wij hebben de babykamer ook van marktplaats (ledikant en commode van steigerhout) we hebben boven in de slaapkamers al inbouwkasten dus dat scheelt 🙂 Kleertjes worden heel vaak bij de zeeman, wibra, primark, hema en zara gekocht.
  irma onlangs geplaatst…Spelletjes op oudejaarsavondMy Profile

 • Karlien
  30 december 2016

  Eens! Ik heb bij de co-sleeper bewust gekozen voor de aanschaf. Maar verder, ik gaf borstvoeding en de meeste spullen kreeg ik van mijn zus. Je kan het zo gek maken als je wilt qua kosten maar het hoeft niet zo duur te zijn.

 • Stephanie
  30 december 2016

  Wat handig deze video, ik word tot nu toe alleen nog maar dood gegooid met de kosten van de uitzet. Maar wat het maandelijks gaat kosten is toch wel lastiger te vinden. Ik moet zeggen dat het me allemaal reuze mee valt! Zelf dacht in 200 euro per maand.

 • Inge
  30 december 2016

  Ohhh alvast gefeliciteerd!
  Hier hetzelfde: ik ga hopelijk volgende week bevallen en wij hebben ook alles op de geboortelijst gezet en de kinderwagen hebben we net in huis gehaald. De rest komt dan hopelijk van familie en vrienden!
  Qua luiers: nog geen idee wat we daar per maand aan kwijt gaan zijn, maar we hebben besloten om overdag kruidvat luiers te gebruiken en snachts pampers.
  Inge onlangs geplaatst…10 dingen om te doen op een luie zondagMy Profile

 • Marianne
  30 december 2016

  Wat jullie vertellen klopt niet helemaal .
  Mijn jongste zoon is 20 en heeft nog gewoon studiefinanciering.
  Het verandert wel heel snel dat ben ik wel met jullie eens , het ligt ook wel een beetje aan je situatie hoe en wat .
  Wel een leuke video !

 • Maike
  30 december 2016

  Denk dat het heel erg afhangt van je eigen keuzes. Je kunt immers een eind komen met goedkope en tweedehands spulletjes, maar je kunt ook honderden euro´s uitgeven.
  Maike onlangs geplaatst…De populairste trouwblogs van 2016My Profile

 • rachel
  30 december 2016

  je kan het zelf zo duur maken als je zelf wilt. ik heb nooit bespaard op mijn meiden maar mijn vriendinnen hebben zeg maar een mooie babykamer van mp gehaald ja waarom niet toch 🙂 en luiers ect ja ik kocht ze bij de lidle omdat die het fijnste waren toen
  rachel onlangs geplaatst…Pennepasta met panchettaMy Profile

 • Dionne
  30 december 2016

  Leuke video van jullie samen! Ik heb nog geen kinderen, dus ik kan mij moeilijk voorstellen wat het allemaal kost. Maar het is best veel. haha!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Kledingstukken met een speciale betekenisMy Profile

 • Dionne
  30 december 2016

  Leuke video van jullie samen! Ik heb nog geen kinderen, dus ik kan mij moeilijk voorstellen wat het allemaal kost. Maar het is best veel. haha!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Kledingstukken met een speciale betekenisMy Profile

 • Michelle
  30 december 2016

  Leuke vlog! Ik denk dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt haha Zelf ben ik verslaafd aan shoppen voor de kids dus dan lopen de bedragen soms nog wel eens op..
  Michelle onlangs geplaatst…Mijn Favoriete Netflix films & SeriesMy Profile

 • Sandra
  30 december 2016

  Interessante video! Hier ligt eten wel wat hoger aangezien Finn speciale antirefluxmelk krijgt. Ik koop deze online omdat het toch 2-3 euro scheelt per pot maar maandelijks besteden we daar zo’n 100 euro aan denk ik. Gelukkig is hij nu 6 maanden en begint hij goed groenten en fruit te eten waardoor hij minder melk drinkt.
  Vooraleer ik moeder was dacht ik ook dat het echt een bom geld kostte zo’n kind en waarschijnlijk kost het ook wel een pak maar je past het inderdaad gewoon in in je budget.
  Wij kopen ook veel 2de handskledij of in de HEMA en bij Pampers let ik ook steeds op de aanbiedingen, alle beetjes helpen!
  Sandra onlangs geplaatst…Getest: My Colruyt appMy Profile

 • Dees
  30 december 2016

  Omdat hij waarschijnlijk al met zijn studie bezig was voordat de regeling veranderde.
  Mijn dochter heeft in juli haar bachelor gehaald en heeft tot die tijd ook studiefinanciering gehad (gestart in september 2013). Ze is in september verder gegaan met haar master en krijgt, omdat dat als nieuwe studie wordt beschouwd, nu geen studiefinanciering meer.

 • Anneleen
  30 december 2016

  Leuke en interessante video! Ik ben Kim haar blog ook meteen gaan volgen, wat is ze een spontane meid! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • chucky1012
  30 december 2016

  Zo leuk om te zien dat de prijzen zoveel verschillen qua meubelen etc..
  Alvast een gelukkig nieuwjaar Xoxo

 • Vanessa
  30 december 2016

  Leuke en interessante video! Hier wordt altijd gezegd: een kind kost veel geld, dus het is fijn om jullie ervaring eens te horen. Ik heb nog geen kindje, maar ik zou sowieso al besparen op kleding en hiervoor ook naar de Zeeman en dergelijke gaan aangezien ze zo snel groeien. Dan zou ik het zonde vinden om merkkleding te kopen. Luiers lijken me dan weer ontzettend duur. Ik zou ze ook zo veel mogelijk in de aanbieding kopen, zoals bij Kruidvat of Bol.com.
  Vanessa onlangs geplaatst…Max & More lipbalm blueberry & vanilla (EOS dupes)My Profile

 • Lifeaholic.nl
  30 december 2016

  Dames, wat een ontzettende leuke filmpjes! Leuk om jullie antwoorden en blik op deze onderwerpen te horen!

 • Sylvia
  30 december 2016

  Leuke vlog! En klopt aardig met wat ik uitgeef voor mijn kleintje! Ik doe regelmatig een vergelijkend warenonderzoek met welke luiers met welke aanbieding het goedkoopste zijn haha.. meestal kruidvat! Moet wel zeggen dat de billendoekjes ook een uitgave zijn..Ben ook niet heel zuinig daarmee haha!! Koop altijd die megaverpakkingen als ze in de aanbieding zijn!
  De allereerste babykleertjes kocht ik in grote dozen via marktplaats, haalde daar het mooiste uit en verkocht de rest weer door. Die kleine maatjes blijven zo mooi..Tot ze gaan kruipen, knietjes kapot haha.. en gaan eten, weg mooie witte boordjes?
  Onze babykamer en box gekocht via marktplaats..de kinderwagen nieuw! Heel bewust keuzes gemaakt! Nu met de 2e op komst, dezelfde 2e hands kinderkamer gescoord via marktplaats, superblij want hij is zó mooi!

 • Marjolein
  30 december 2016

  Ik heb twee dochters (11 maanden en bijna 3 jaar). Aan kleding + schoenen geef ik gemiddeld €175 per maand uit. Luiers en flesvoeding samen €80 denk ik. Mijn oudste dochter eet met de pot mee en mijn jongste dochter ook steeds meer. Ik denk dat ik voor hun samen zo’n €45 per maand extra kwijt ben aan boodschappen. Kosten hier zijn dus rond de €300 per maand exclusief sparen. Dat komt er dan nog bij.

 • Renske
  31 december 2016

  Misschien een tip: bij sommige zorgverzekeringen wordt bij een aanvullend pakket de lactactiekundige / kolf tot 200€ vergoed. Toevallig vandaag bekeken tijdens het uitzoeken van nieuwe zorgverzekering haha! Geen idee wat de precieze kosten van deze twee dingen zijn, maar 200€ is snel bespaard!

 • Kim
  31 december 2016

  Jullie vergeten een grote kostenfactor: kinderdagverblijf / crèche / onthaalouders. Als je kindje fulltime gaat, ben je vlug bijna 500 euro per maand per kindje kwijt, althans hier in België.

 • gwendy
  31 december 2016

  Denk dat dit door een roze bril genomen is. Als je alles bij elkaar optelt kost het veel meer.

  Kinderdagverblijf, opvang, creche of gast ouder. Dan clubjes ballet gym turnen tennis etc. stroom verbruik. Verwarmen kinderkamer ( s) douchen/bad etc. dan ook nog vaak minder inkomen doordat 1 of beide ouders minder gaan werken… en dan zijn het nog maar ,, kleine,, kinderen,, waar jullie het over hebben. 🙂 ( zodra ze lopen schoenen die een rib uit je lijf zijn. al deze kosten meegerekend red je het echt niet met 100 p/m heb onlangs gelezen van luier tot sluier 100.000 voor het 1e kind. 2,3,4 worden steeds iets goedkoper. Hier in huis pubers, geloof me het gaat alleen maar duurder worden 😉

 • Ellen
  3 januari 2017

  Mijn eerste kostte ons ongeveer 800 euro per maand. We zijn allebei ipv fulltime 32 uur gaan werken en ook de opvangkosten (1,5 dag in de week) zijn ook behoorlijk. Slechts een klein deel van dat geld gaat naar kleding, stroom (we zijn meer thuis) en sparen. Vind jullie berekening erg naif!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.