Wat is de wet van aantrekkingskracht? + Gratis cadeautje!

Wat is de wet van aantrekkingskracht?

De wet van aantrekkingskracht, wat is het eigenlijk en hoe kun je deze voor je laten werken? Ik ga in dit artikel proberen om deze wet op een simpele manier uit te leggen zodat deze ook duidelijk is voor wie hem nog helemaal niet kent. Voor de een is dit enorm zweverig, voor de ander is het juist heel logisch en biedt deze houvast in het leven. Afhankelijk van het punt waar jouw persoonlijke ontwikkeling nu staat, interpreteer je dit artikel en deze wet. Dat maakt het uitleggen best uitdagend, zelf ben ik al heel lang bezig met persoonlijke ontwikkeling dus voor mij is dit al heel ‘gewoon’. Toch ga ik proberen deze mooie wet uit te leggen op een manier dat die denk ik voor iedereen helder is en ik heb een gratis cadeautje voor je! 

Wat is de wet van aantrekkingskracht? Simpele uitleg

Als ik de wet van aantrekkingskracht, de law of attraction, ga uitleggen aan iemand die er nog niets mee heeft, maar wel graag meer wil weten, dan begin ik met het uitleggen dat er allerlei natuurwetten bestaan. Zo bestaat de wet van zwaartekracht, dit is een van de 4 natuurkrachten die er zijn. Hier kun je het mee eens zijn, hier mag je het ook niet mee eens zijn maar als ik een pen los laat, dan valt hij op de grond. Als je op een schommel zit dan zorgt zwaartekracht dat je steeds weer omlaag komt nadat je jezelf naar boven schommelt. Dit is wet. Niets geks aan.

De wet van aantrekkingskracht is onderdeel van 12 universele wetten die gelden. Ik richt me vandaag op de wet van aantrekkingskracht omdat deze voor mij en in mijn leven veel betekenis heeft en ook de wet is die men als eerste leert wanneer je je op dit soort wetten gaat richten. De wet van aantrekkingskracht zegt letterlijk: Onze gedachten, gevoelens, woorden en acties trekken soortgelijke gedachten, gevoelens, woorden en acties aan. Negatieve gedachten, negatief gedrag, negatieve woorden trekken dus ook negatieve acties, gedrag en situaties aan. En gelukkig werkt dit andersom ook: Met positief denken, met je goed voelen, met fijne emoties en acties trek je ook positieve resultaten, gebeurtenissen en acties aan.

Je herkent deze situatie misschien wel. Je stapt uit bed, je struikelt over je sloffen heen of je laat net je dure make-up doosje vallen en je denkt ‘dit is een rotdag’. Vervolgens is je koffie op, zit je in de auto en ben je iets vergeten mee te nemen naar je werk en heb je steeds een rood stoplicht etc. ‘Ik ben met het verkeerde been uit bed gestapt. Je bent dan eigenlijk met een negatieve gedachte en emotie opgestaan en dat resulteert eigenlijk dat alles nog lijkt ‘mis’ te gaan. Je focus is dan onbewust op het negatieve gericht. Andersom werkt het net zo. Je hebt goed nieuws gehad, je examens gehaald oid, vervolgens krijg je een complimentje dat je haar zo leuk zit, je kinderen zijn lief, je partner verrast je met een bos bloemen, je favoriete liedje komt op de radio en die zing je vrolijk mee en je dag kan niet meer stuk. Met je gedachten heb je deze positieve emoties, situaties en gevoelens opgeroepen. Ze werken als een soort van magneten.

Nu komen we op een wat zweveriger stuk wat je mag skippen ;). Maar hoe je het ook went of keert, alles is energie. Ons lichaam bestaat uit minuscule cellen die langs elkaar bewegen in een bepaalde trillingsfrequentie. Als je een microscoop zou hebben en enorm diep zou inzoomen op voorwerpen, personen, dieren dan zou je feitelijk zien dat het allemaal losse moleculen zijn, en ieder voorwerp of persoon of gedachte heeft een eigen trillingsfrequentie. Deze kan heel hoog zijn, of laag en alles daartussen. Onze gedachten en emoties hebben ook ieder een eigen trillingsfrequentie.

Wat is de wet van aantrekkingskracht?

Wanneer je in de auto zit en je zet de radio aan dan heb je misschien bewust de gedachte: Ik wil Qmusic luisteren en we weten allemaal, we moeten onze radio dan instellen op frequentie 100.7 FM. Doen we dit niet, dan zullen we niet de signalen ontvangen die Qmusic uitzendt. Dan horen we iets anders. Maar als we 100.7 FM of daar in de buurt komen dan horen we Qmusic al binnenkomen. De matchende frequentie trekt dus letterlijk aan wat je wilt horen. En zo werkt het ook met onze emoties, gedachten, gevoelens en acties. Als we gedachten, gevoelens en gebeurtenissen wensen mee te maken, moeten we met onze frequentie op die zelfde golflengte gaan zitten. Positieve emoties zitten in een veel hogere trillingsfrequentie als negatieve emoties. Om positiviteit op te wekken, om goed nieuws te krijgen, leuke situaties, die ene baan die we zo graag willen enzovoorts, moeten we in onze gedachten ook positieve emoties uitzenden.

Maar nu komen we op het punt dat het allemaal heel vaag is. Ontastbaar. En ingewikkeld. Toch is het minder moeilijk dan we denken. Het is eigenlijk altijd de keuze maken om je zo goed mogelijk te voelen. Vertrouwen en liefde te voelen ipv. jaloezie en angst. Van onszelf te houden ipv. onszelf omlaag praten. Dromen en doelen stellen, visualiseren hoe het zal zijn als ze uitkomen en vooral zorgen dat je je goed voelt. En dat als je je minder goed voelt, dit te accepteren en hier doorheen gaan om je vervolgens weer te herpakken. Accepteren dat je verdriet, jaloezie, negatieve emoties voelt, helpt al enorm om terug te keren naar het positieve. Naast de wet van aantrekkingskracht, is er ook de wet van dualiteit. Zonder het negatieve kan het positieve niet bestaan. Zonder regen is er geen zon. Zonder verdriet is er geen geluk enzovoorts. Dus het is normaal en helemaal oké om je af en toe wat minder te voelen. Ben dan vooral niet boos op jezelf, maar accepteer het, omarm het, ben lief voor jezelf, praat erover met wie jij dat fijn vindt. Zo leer je van de situatie die je hebt meegemaakt en ga je hier een plekje voor geven. Dit zorgt ervoor dat je er sterker uit komt en dit brengt je weer dichter bij die positieve emoties. En dat is ook wat je wilt want enkel met positieve emoties trekken we situaties, personen en gebeurtenissen aan die we zo graag willen. En vaak zijn we hier ons niet van bewust.

Ik merk dat het best lastig is om zo in een blog uit te leggen wat de wet van aantrekkingskracht precies is. Voor mij is het iets waar ik onbewust al jaren mee bezig was. Op mijn 18e las ik het boek ‘The Secret’ (is ook als documentaire via Netflix te kijken) en daarin leer je deze wet ook kennen en het stellen van doelen met een daaraan gekoppeld visionboard wast hele effectieve manieren zijn om te bereiken wat je wilt in je leven. Het stellen van doelen maakt namelijk dat heel helder voor je word wat je wilt en door je voor te stellen hoe goed het zal voelen als dit doel uitkomt, ga je automatisch al richting de trillingsfrequentie die past bij de frequentie van de emoties van het behaalde doel. Deze afstemming maakt dat je inspiratie krijgt om de juiste acties te zetten die nodig zijn om je doel te behalen. En zo creëer je een sterk geloof dat je het gaat halen, een positieve emotie eromheen die je trillingsfrequentie laat afstemmen met dat van je beoogde doel en zo ga je de acties zetten die nodig zijn om ze te halen. Want zonder actie, geen resultaat. Het is geen magie, het is niet zo dat je eindeloos kunt zitten wensen en het dan aan komt waaien. Maar het is wel een skill die je jezelf kunt aanleren om samen met geloof en vertrouwen, te behalen wat je wilt met de daarbij behorende gedane acties.

Voor wie dit helemaal nieuw is kan ik me voorstellen dat deze blog niet duidelijk genoeg was om deze wet uit te leggen. Ik heb er ook een podcast over opgenomen waarin ik het uitgebreider en duidelijker uitleg. Die is via de mediaspeler hieronder te luisteren.

Wat is de wet van aantrekkingskracht?
En om jullie nog een stapje meer te helpen hiermee, heb ik weer een leuk cadeautje voor jullie. Een eigen goal planner met mini vision board opzet! Zo kun je zelf je doelen omschrijven en behalen met de inzet van tussendoelen, dankbaarheid en het vieren van je successen. Je kunt deze gratis downloaden door het formuliertje hieronder in te vullen en dan stuur ik ‘m naar je mailbox! Je kunt deze printen of overnemen in je notitieboekje en je kunt er zoveel invullen als je wilt, afhankelijk van jouw doelen en dromen!

Ontvang gratis de goal planner met visionboard

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Ik ben benieuwd wat je van deze uitgebreide blog vond en of jij al bekend bent met de wet van aantrekking en hoe jij deze inzet in jouw leven. Klets over mee bij de comments, of op social media. Ik vind het super leuk om hier met je over te kletsen!
Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Irene
  11 mei 2020

  Het boek van The Secret heb ik ook gelezen. Deels ben ik het met deze theorie eens, ook deels oneens.
  Een positieve instelling en je doelen helder voor ogen hebben, kan zeker helpen om je doelen etc te kunnen bereiken. Wanneer je positief een sollicitatiegesprek in gaat, zul je dit uitstralen en is de kans groter dat je aangenomen wordt, dan wanneer je chagrijnig erin gaat, omdat je denkt dat je toch niet wordt aangenomen.

  Anderzijds zijn er ook factoren waar je geen/nauwelijks invloed op hebt. Denk hierbij aan: ziekte, of een ongeluk meemaken of geboren zijn in een kansarm land.
  In die gevallen vind ik The Secret een beetje “victim blaming”.

 • N
  12 mei 2020

  Ik haak hierbij af, kan me er niet in vinden.

 • Hilde
  12 mei 2020

  Ik haak hier ook af, ik vind het maar cliché allemaal, alsof we dit niet zelf kunnen verzinnen. Nu nog een antwoord op alle ellende die op je pad kan komen, dan is positief denken wel een uitdaging.

 • Kelly Caresse
  13 mei 2020

  Dankjewel Hilde, ik waardeer je eerlijkheid. Liefs Kelly

 • Kelly Caresse
  13 mei 2020

  Dankjewel, ik waardeer je eerlijkheid. Liefs Kelly

 • Kelly Caresse
  13 mei 2020

  He Irene

  Dankjewel voor je reactie, leuk om jouw visie te lezen.
  Liefs Kelly

 • Frauke
  25 mei 2020

  Ha Kelly,

  Leuk en dapper dat je hierover schrijft! Ik geloof zelf heel sterk in de wet van de aantrekkingskracht, ook al vind ik het soms ingewikkeld om uit te leggen vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond. Ik vind het ook heel typisch om te merken hoeveel ”succesvolle” mensen hier mee bezig blijken te zijn en hier ook steeds meer over delen. Een hele mooie ontwikkeling!

 • Felicia
  16 juni 2020

  heel interessant ik weet dat wat je denkt en visualiseert krachtig is. gedachten hebben energie en dus kun je het op deze manier sturen jammer dat heel weinig mensen hier van op de hoogte zijn mooi dat je het onder de aandacht brengt. de energie van negatieve en positieve gedachten kun je niet zien maar is er wel ze zegen daarom ook wel fake it till you make it voor je onderbewustzijn is het al zo als jij het ziet ervaart dat iets al zo is iets wat je bijvoorbeeld heel erg graag wilt. automatic wordt het werkelijkheid als je maar vaak genoeg de wens die je hebt visualiseert. ik was hier al bekend mee en leer het mijn kinderen ook

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.