Wat ik leer van bloggen en niet op school kon leren

Bron

Zoals jullie weten heb ik een diploma als Sociaal pedagogisch hulpverlener. Dit geeft mij de bachelor of social work titel en dit maakt mij iemand die hoog is opgeleid. Als ik eerlijk mag zijn vind ik dat mooi en heb ik veel geleerd van vier jaar HBO studie, maar het meeste leerde ik toch daarbuiten. Zo heeft bloggen mij heel erg veel geleerd. Zoveel meer als ik kon leren uit dikke studieboeken, hoorcolleges, tentamens en onderzoek doen. Als blogger run je een website en heb je allerlei taken op je eigen naam staan. Voor Kellycaresse.nl ben ik schrijfster, secretaresse, boekhouder, marketing medewerker, fotograaf, cameraman en nog meer. Al deze taken heb ik geleerd zonder daar ook maar een seconde voor op school te zitten. Ik leerde van vallen en opstaan. E-mail contacten leggen met bedrijven die brutaal terug mailen, zakelijke onderhandelingen voeren en noem het maar op. Vandaag vertel ik jullie wat ik allemaal heb mogen leren door mijn eigen blog te onderhouden en alles wat er achter de schermen bij komt kijken.

Schrijven.
Ik ben geen journalist, ik ben geen schrijfster en op school was ik echt niet zo goed in Nederlands. Spelling is en blijft mijn zwakke plek en daar werk ik aan.  Zo krijg ik sinds kort hulp van een hele lieve meid die mijn teksten af en toe doorneemt. Hier ben ik heel dankbaar voor en ik merk dat ik hier veel van leer.
Door te bloggen leerde ik mijn gedachten op ‘papier’ zetten. Als ik mijn eerste artikelen vergelijk met de artikelen die ik momenteel schrijf, dan zie ik alleen maar groei. Geen kwaliteit die je leest in magazines of vakliteratuur maar mijn eigen kwaliteit. Mijn eigen hersenspinsels op het digitale papier die ik inmiddels kan uitwerken op een manier waar ik me prettig bij voel. Ik kan mijn ei kwijt op mijn blog en leer mijn gevoelens voor me uit te schrijven. Dit heeft mij onwijs veel geleerd!

Mezelf durven laten zien.
Ik vond het vroeger altijd best eng om mezelf te laten zien. Ik was het meisje dat liever maar gewoon voor de veilige weg koos op het gebied van kleding en de dingen die ik deed. Ik probeerde niet teveel in de picture te staan en maar gewoon normaal te zijn. Inmiddels ben ik er wel achter dat normaal zijn niet bestaat en dat het zonde is om me te verschuilen achter onzekerheid. Ik heb door mijn blog geleerd dat ik mag zijn wie ik ben en dat ik ook ‘buiten de boot’ mag vallen en dat het oké is om mijn eigen kledingstijl te hebben en dat ik niet hoef te voldoen aan bepaalde maatstaven. Ik ben wie ik ben en dat heb ik beter leren accepteren door mezelf vol in beeld op internet te zetten. Ik leerde zo keuzes te maken in mijn leven die mij gelukkig maken en misschien niet voldoen aan het perfecte plaatje dat mensen om mij heen zullen hebben. Zo sprong ik in het diepe door van mijn blog mijn werk te maken in plaats van het zoeken naar een ‘veiligere’ baan. In mijn ogen de beste keuze die ik maakte maar voor anderen misschien niet te begrijpen.  Ik ben trots dat ik mezelf durf te zijn en kan uiten op mijn online plekje. Live your dreams!

Discipline
Een blog onderhouden vraagt veel discipline. Helemaal als je dagelijks een artikel online wilt hebben en ook vaste thema’s wilt laten terugkomen op je blog. Voor discipline is planning en doorzettingsvermogen nodig. Als zelfstandig ondernemer bepaal ik mijn eigen werktijden en moet ik ook streng zijn voor mezelf. Ik kan mezelf een vrije dag geven maar dit heeft wel als gevolg dat ik een ander moment wat extra uurtjes moet werken. Door een goede planning te maken zorg ik ervoor dat ik iedere dag minimaal een artikel online kan zetten, zodat de blog netjes draaiende blijft. Deze discipline leerde ik niet op het HBO, waar het niemand opviel als ik een hoorcollege miste. De enige die me nu ergens op aan kan spreken ben ik zelf en dat vraagt veel discipline.

Bron

Zakelijke contacten
Door te bloggen leerde ik zakelijke contacten opbouwen en onderhouden met persbureaus, bedrijven, mediabureaus en opdrachtgevers. Ik leerde om mijn grenzen aan te geven en in duidelijke taal via de mail of per telefoon afspraken te maken. Er zijn een heleboel bedrijven die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Bedrijven die vol brutaliteit beweren maar weinig budget te hebben voor een opdracht.  Ik leerde hier professioneel mee omgaan en mijn grenzen op tijd aan te geven om de kwaliteit op Kellycaresse.nl te waarborgen.

Administratie
Mijn blog is mijn werk en als bedrijf hoort hier een correcte bedrijfsadministratie bij. Dit heb ik leren opzetten en inmiddels doe ik mijn administratie voor 90% zelf. Het overige deel laat ik over aan een boekhouder. Bij de administratie hoort ook het opmaken van facturen, het bepalen van mijn tarieven, het betalen van mijn eigen salaris (dat is dan wel heel erg leuk) maar ook de belastingdienst die logischerwijs om de hoek komt kijken. Dit alles maakte mij veel handiger met getallen en rekenen (wiskunde is mijn zwakke plek).

Creativiteit
Mijn blog is het online plekje waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Zo kan ik mijn verhaal niet alleen in taal uiten maar ook in foto’s en filmpjes. Ik leerde om te gaan met een fotocamera en video’s maken en monteren. Ik leerde zoeken naar de juiste afbeeldingen die passen bij mijn artikelen. Buiten dat leer ik ook iedere keer weer op zoek te gaan naar inspiratie voor leuke artikelen om mijn blog vernieuwend en veelzijdig te houden. Ik heb de hele dag mijn oogkleppen op en kijk naar de kleine en grote dingen om mij heen die inspirerend zijn om iets mee te doen. Ik geniet zo ook meer van het leven, omdat ik me focus op creativiteit en nieuwe ideetjes.

Zo zijn er nog veel meer dingen te noemen die ik leerde van bloggen, die ik op geen enkele school kon leren. Achter de schermen van de blog gebeurt zoveel meer dan voor de schermen zichtbaar is. Voor anderen lijkt het misschien makkelijk om even een artikeltje te typen en online te zetten maar ondertussen kost het veel tijd en energie. Het heeft mij ontzettend veel geleerd en het voelt als een voorrecht om dit te mogen doen op mijn eigen online plekje.

Ik stel deze vraag dan ook aan de medebloggers die mijn site bezoeken. Wat leerde jij door te bloggen? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

45 reacties

 • Frederique
  17 mei 2014

  Ik leerde met name dat ik dus echt wel interessant ben en geen muurbloempje hoef te zijn.
  Frederique onlangs geplaatst…Journalistiek fatsoen, maar niet als de koningin komtMy Profile

 • Suzanne
  17 mei 2014

  Ik zou het houden bij cameravrouw 😉 Haha maar ja, ook ik heb heel veel van het bloggen geleerd. Misschien wel wijzere lessen dan daar buiten.
  Suzanne onlangs geplaatst…Suikervrij | Wat is de reactie op suiker?My Profile

 • Miranda
  17 mei 2014

  Leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen. Wat ik geleerd heb van bloggen is dat het belangrijk is dat je jezelf mag zijn. Niet met met de grote meute meelopen. Zo zul je bij mij geen filmpjes zien, ik houd niet van op de foto staan en op de film dus al helemaal niet.
  Miranda onlangs geplaatst…Het ideale leeftijdsverschil..My Profile

 • Marieke
  17 mei 2014

  Mooi geschreven! 🙂 Ik sluit me er helemaal bij aan!
  Marieke onlangs geplaatst…DE BUCKET LIST VAN | Debby van Boxtel (Bohemian Dreams)My Profile

 • Mirjam
  17 mei 2014

  Wat een leuk en boeiend artikel! Ik leer met bloggen ook om uit mijn ‘schulpje’ te kruipen, meer van jezelf te laten zien, meer te durven en dingen ondernemen, gewoon doen eigenlijk!
  Mirjam onlangs geplaatst…Tip: OPI Nagellak-set cadeau!My Profile

 • Manon
  17 mei 2014

  Interessant om te lezen! Ik ben zelf pas weer sinds 2 dagen aan het bloggen, dus kan niet zeggen dat ik er veel van heb “geleerd”… Maar wie weet komt dat in de toekomst 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Vegetarisch, waarom?My Profile

 • Geertje
  17 mei 2014

  Mooi geschreven! Ik heb met bloggen vooral geleerd om weer een doel te hebben. Door thuis te zitten, kom je al snel in een neerwaartse spiraal. Het bloggen helpt mij om bezig te blijven…
  Geertje onlangs geplaatst…Mijn Pandora ArmbandMy Profile

 • Dita
  17 mei 2014

  Wat leuk om te lezen. Mijn blog is hobby maar ik leerde er wel door om contact met bedrijven te krijgen en met mensen die ik echt niet ken
  Dita onlangs geplaatst…Het leven met een zusje met een beperkingMy Profile

 • dresses and daisies
  17 mei 2014

  De zelfzekerheid snap ik zeker. En stiekem ook het gewend raken aan onverwachte aandacht :’)

  dresses and daisies onlangs geplaatst…Er op je best uitzien met tips uit GriekenlandMy Profile

 • Jess
  17 mei 2014

  Wat bijzonder dat je hier zoveel van geleerd hebt. Ik heb voor mijn gevoel heel veel geleerd van mijn baan als docent na mijn studie. Maar goed, mijn blog is gewoon mijn hobby dus dat is heel anders. Wel heb ik inmiddels een eigen bedrijf en daar komt ook veel bij kijken.
  Jess onlangs geplaatst…And the winners are…My Profile

 • Stien
  17 mei 2014

  W

 • Stien
  17 mei 2014

  (Sorry, die ‘W’ was per ongeluk. Nu mijn echt berichtje 🙂 : Wat fijn om te lezen! Zo kunnen we ook eens de andere kan van bloggen zien. Lijkt me wel moeilijk om met negatieve commentaren om te gaan…en ik ben ook niet goed ik in rekenen haha.

 • Tessa
  17 mei 2014

  Wat een fijn artikel! Ik heb door bloggen ook een stuk beter leren schrijven en ik kan ook mijn creativiteit meer uiten!

 • Elize
  17 mei 2014

  Vooral het jezelf durven laten zien vind ik heel erg herkenbaar! Het was al een groeiproces waar ik langzaam in was gerold naarmate ik ouder werd (en vooral naarmate de pubertijd wegebte, haha!), maar nu ik mijn blog heb merk ik dat ik mezelf nog meer durf te laten zien. Ik voel me nu prima voor een camera bijvoorbeeld, terwijl ik daar 2 jaar geleden écht nog niet aan had moeten denken!

  Verder inderdaad de creativiteit! Vroeger tekende ik veel. Dus ook erg creatief, maar nu merk ik dat ik bijna nog veel meer creativiteit kwijt kan in het bloggen! Ik krijg er ook zo veel ideeën van. Gewoon voor ludieke acties, nieuwe posts, filmpjes etc etc. Soms moet ik echt even de rem erop zetten bij mezelf. Anders wil ik veel te veel doen.
  Elize onlangs geplaatst…Celiac Awareness Month: Hoe bekend is coeliakie? (+ filmpje!)My Profile

 • Tamarah
  17 mei 2014

  Wat ontzettend leuk om te lezen en ik deel jouw ervaringen! Ik heb deze dingen ook met name geleerd met bloggen. Voor het bloggen moet ik ook regelmatig het een en ander opzoeken en leer daar dan ook weer van.
  Tamarah onlangs geplaatst…Tip: Maartens Moestuin VPROMy Profile

 • Marion
  17 mei 2014

  Ik vind het knap hoe je het allemaal doet. Goed georganiseerd en toch het plezier erin behouden. Ja, netjes! Ik blog nog niet zo heel erg lang, maar ik heb vooral persoonlijk heel veel geleerd. Ik heb een persoonlijk blog en schrijf over het herstellen van mijn eetstoornis en dan leer je heel veel van hoe de ”buitenwereld” daar tegenaan kijkt. Zowel positief, als negatief, maar ik heb daardoor heel veel inzichten gekregen en dat heeft me enorm verder geholpen in het herstelproces. Wat bloggen al niet kan doen, hè!
  Marion onlangs geplaatst…Huisje, boompje, beestjeMy Profile

 • Susanne
  17 mei 2014

  Zo zie je maar dat je nog zo veel kan leren uit de boeken, maar in de praktijk leer je het pas echt! Het mooiste om te lezen vind ik wel dat je jezelf meer durft te laten zien en je eigen keuzes hebt durven maken. Mooi geschreven!
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: KaasbroodjesMy Profile

 • Nadia
  17 mei 2014

  Bijzonder om te lezen, er komt inderdaad meer kijken bij een blog dan alleen de artikelen zo te zien, en dat besef je niet als lezer!

 • Jenny
  17 mei 2014

  Wat een tof blogje!! Je omschrijft het zo goed!
  Jenny onlangs geplaatst…Met de billen blootMy Profile

 • Miranda
  17 mei 2014

  Wat een goed artikel. Dit bewijst maar weer eens dat je in de praktijk heel veel (misschien wel meer) kan leren dan in de theorie.

  Ik heb ook een HBO opleiding gedaan, maar doe heel ander werk dan dat.
  Mijn blog is puur mijn hobby maar ook van hobby’s kun je heel veel leren.
  Tot nu toe is discipline in elk geval iets wat ik echt geleed heb. Iets wat ik heel moeilijk vond altijd, maar voor mijn blog is het ineens leuk en helemaal niet moeilijk om zelfstandig te werken en er voor te zorgen dat er elke dag een artikel online komt.

  Zo zie je maar weer;)
  Miranda onlangs geplaatst…10 dingen waar ik blij van word:)My Profile

 • Dagmar
  17 mei 2014

  Wauw wat een mooi artikel heb je ervan gemaakt, so true! Je doet het super topper, bloggen wordt behoorlijk onderschat en je geeft een mooi kijkje wat er allemaal nog meer bij komt kijken!

 • Saskia
  17 mei 2014

  Mooi artikel en herkenbaar om te lezen. Er komt indd zo veel meer kijken bij bloggen dan alleen maar verhaaltjes schrijven, maar juist dat vind ik zo leuk!
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Sleek Rose Gold BlushMy Profile

 • Dionne
  17 mei 2014

  Wat leuk dat je er een artikel overschrijft. Door bloggen heb ik ook veel kunnen leren!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Blue BlazerMy Profile

 • Joyce
  17 mei 2014

  Ik ben dan wel een geboren schrijver, maar na bijjjjna 1 jaar echt bloggen, kan ik ook al zeggen dat ik me ontzettend veel ontwikkeld heb op vele vlakken en in superpositieve zin, echt top bloggen haha!
  Joyce onlangs geplaatst…ESSENCE EYESHADOW BASEMy Profile

 • Paul
  17 mei 2014

  Het beter leren schrijven herken ik goed. Ik schrijf nu ik vaker stukjes online zet dan eerder, steeds sneller. Dat is fijn om te merken. En de discipline moet ik nog wat beter onder knie krijgen. Knap hoor dat je dagelijks een blog online zet.
  Paul onlangs geplaatst…SpitsvondigMy Profile

 • Lauriëtte
  17 mei 2014

  Mooie lijst! Je leert inderdaad heel veel door te bloggen 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Mijn Esprit zomercollectie wishlist!My Profile

 • Manon
  17 mei 2014

  Mooi stukje Kelly! Het vergt een hele hoop van je als je professioneel blogger bent en hier je brood mee verdient. Ik heb ook een hoop geleerd op school maar je leert toch het meest in het echte leven en alles daarom heen.
  Manon onlangs geplaatst…Verhuisupdate – Hoe is het nou?My Profile

 • Marije - BakingBeautyNL
  17 mei 2014

  Je hebt helemaal gelijk! Ik ben nog niet zo ver als het gaat om boekhouders etc. maar ik merk wel dat er heel veel tijd en energie in gaat zetten. Ooit hoop ik ook fulltime te kunnen verdienen aan mijn blog. Dat lijkt me heerlijk! Maar er valt nog heel veel te leren voor mij. Kelly, je doet het fantastisch! Ga zo door!
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Zomerse pastasalade met fris fruitMy Profile

 • Anoeska
  17 mei 2014

  Leuk om dit te lezen!
  Anoeska onlangs geplaatst…Wat te doen als je geen internet hebt?My Profile

 • De Zuinige Student
  17 mei 2014

  Wat heb je dat leuk en verhelderend geschreven. Dat je er veel van leert is een ding dat zeker is. Maar het is leuk om te leren. Zeker als je kunt combineren met iets wat je graag doet.
  Mijn blog is goed drie maanden oud maar in die periode heb ik al heel wat geleerd. Leuk vind ik het zeker, meer dan ik had verwacht. Ik ga zeker door met leren.
  De Zuinige Student onlangs geplaatst…Inspiratie en een verrassingMy Profile

 • Sylvia
  17 mei 2014

  Vrijwel alle punten die je noemt zijn ook voor mij herkenbaar. Ik denk dat bloggen me vooral meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Lieve lezers die leuke reacties achterlaten kunnen zoveel goeds doen voor je zelfbeeld! Ook als mensen vertellen dat ze je blog volgen, geeft dat een boost. Zeker als een onbekende je in de kroeg op de schouder tikt en vraagt: ‘Jij bent toch dat meisje van die blog? Ik lees ze altijd.’ 🙂

 • Khadija
  17 mei 2014

  Ik heb eerder al een blog gehad. Een jaar lang (twee jaar geleden alweer) schreef ik elke dag een blog post over gewoon iets dat mij op dat moment bezig hield. Het was best persoonlijk. Ik leerde toen mijn perfectionisme los te laten en gewoon mijn gedachten de vrije loop te laten gaan in geschreven vorm. Ik ontdekte dat ik iets kon losmaken bij mensen, dat ik ze kon helpen of in zekere zin inspireren. Hartverwarmende reacties waren erg motiverend. Maar toen was er opeens een opleiding en een moeilijk jaar. Waarin veel gebeurde en waarin ik oa stopte met die opleiding. Daarna ben ik iets anders gaan doen, de sportopleiding die ik nu nog steeds doe. Toch mis ik het bloggen best wel, een uitlaatklep. Dus probeer ik de draad nu weer op te pakken en nog meer te leren van bloggen. Ik heb er zin in! Volgende week woensdag ook mijn eerste blog-event, dat is iets wat ik erg spannend vind.
  Ik vind je blog trouwens erg leuk! Je hebt er een nieuwe volger bij. <3
  Khadija onlangs geplaatst…MindTime: De 8 principes van succesMy Profile

 • Mama's Jungle
  17 mei 2014

  Ik blog nog niet zo lang en het is mijn hobby ipv mijn werk. Ik ben erdoor wel bewuster en meer ‘eco’ gaan leven. Ik heb voorheen 6 jr als zelfstandige gewerkt dus ik weet van alle administratieve rompslomp. Yek. Doe mij maar lekker gewoon bloggen. Ps je hebt een leuke site!
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Prik jij door deze goed bedoelde gezondheidsadviezen?My Profile

 • Chahrazad
  17 mei 2014

  Klopt inderdaad. Scheelt dat ik boekhouding heb gehad.
  Chahrazad onlangs geplaatst…Chanel Cruise Show in DubaiMy Profile

 • Nicole
  17 mei 2014

  Oke typte een heel stukje hier.. foetsie!
  Heb ook veel geleerd van het bloggen ondanks dat het niet mijn werk is. Heb geleerd nóg meer open te staan voor anderen en hun ideeën/meningen. En ook dat iedereen mooi is op hun eigen manier, ik dus ook..
  Nicole onlangs geplaatst…Jubileum: perfect weddingMy Profile

 • Laura
  17 mei 2014

  Werkend binnen de online tak van Nederlands grootse media-bedrijf werkt het bij mij vaak andersom. Ik leerde schrijven tijdens mijn opleiding, zette dat voort toen ik aan de slag ging als internetredacteur. Daar leerde ik enorm veel op het gebied van online redactie en marketing.

  Photoshop, SEO, Google Analytics, nieuwsbrief-marketing, affiliate-marketing, advertentietarieven…. het is voor mij dagelijkse kost!

  Maar een paar dingen die ik zelf heb ontwikkeld door te bloggen (niet mijn persoonlijke blog, maar Like & Love (it!)) en mijn fotografie-bedrijf is toch eigenlijk wel ondernemen. Administratie, maar ook budgetten, winstgevend proberen te zijn, wanneer wel/niet investeren. En dat heeft mij weer sterker gemaakt toen mijn baan (zie boven) van redacteur naar marketing/strategie ging.

  Zo versterkt alles elkaar en die combinatie vind ik geweldig. Maar omdat ik voor mijn werk niet meer zoveel schrijf (hoewel… met het nieuwe plan weer even wel) is het wel altijd fijn dat ik mijn schrijftalent (en creativiteit) via mijn blogs blijf ontwikkelen.
  Laura onlangs geplaatst…Favourite Friday: jeugdsentimentMy Profile

 • Linda
  17 mei 2014

  Ik ben natuurlijk pas net begonnen dus mijn blog-leer-reis moet nog beginnen;)! Ik heb nu in ieder geval geleerd om de tijd te nemen voor een artikel en het niet snel snel af te maken want dan ga je fouten maken:)! <3
  Linda onlangs geplaatst…KokosolieMy Profile

 • sistersandsisters
  17 mei 2014

  Wat een goed artikel. Ik kan mij er goed in vinden!

 • alexa
  17 mei 2014

  Wat fijn dat bloggen voor zoveel dingen goed is en hieruit blijkt dat echt het werkveld opgaat je meer leert dan wanneer je alleen maar boeken leest. Vaak komt het door de ervaring dat je zo wijs wordt. Onwijs leuk om dit stuk te lezen
  alexa onlangs geplaatst…Let’s make another selfieMy Profile

 • Evelien
  18 mei 2014

  Wauw wat een mooi artikel! En inderdaad je leert zoveel dingen van bloggen, het plannen gaat bij mij steeds beter. En daar had ik altijd erge moeite mee. 🙂

 • Tjitske Anna
  16 september 2014

  Tof om te lezen dat je zoveel van het bloggen hebt mogen leren! Zelf heb ik dyslectie en ben ik gewoon een ramp wat de Nederlandse taal betreft. Door te schijven en veel andere blogs te lezen train ik mezelf enorm wat taal betreft!
  Tjitske Anna onlangs geplaatst…De maand van de regen, snotneuzen en prachtige natuur!My Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  17 oktober 2015

  Dit vind ik nou echt een leuk en interessant artikel om te lezen! grappig hoeveel er bij komt kijken, bij het runnen van een website. Van bloggen heb ik geleerd dat ik schrijven écht heel erg leuk vind en dat mis in mijn dagelijkse werk. Daarnaast krijg ik er zoveel nieuwe ideeën en inspiratie van! Ik zie in alles een blog tegenwoordig!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Vuurwerk, ik vind het doodengMy Profile

 • Kaoutar
  17 oktober 2015

  Heel interessant artikel. Je leert inderdaad ontzettend veel van bloggen. Wat ik vooral heb geleerd is om discipline te hebben qua elke dag content plaatsen @je blog.

 • Astrid
  17 oktober 2015

  Ik mis het kopje ‘fotografie’ nog een beetje. Denk dat je dat ook wel hebt geleerd. Een ‘social harnas’ leer je denk ik ook meer te krijgen door bloggen, dan waar dan ook. Je hebt altijd haters, die je in het echte leven waarschijnlijk nooit op zo’n niveau zult tegen komen.
  Astrid onlangs geplaatst…Win Playmobil Super4 DVDMy Profile

 • Induella
  18 oktober 2015

  Wat een kei gaaf artikel artikel Kelly. Je hebt helemaal gelijk. Door bloggen leer je zoveel meer dan je ooit op school kunt leren en maak je jezelf een allround business woman. Ik ben ook net 2 jaar bezig en leer nog steeds veel. Ga zo door met schrijven en inspireren! XX Induella

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.