kelly1

Kelly, wat wil je later worden als je groot bent? Daar had ik altijd vele antwoorden op. Het eerste antwoord wat ik dan gaf was ‘moeder’, als die droom maar uit mag komen. Ik was toen al dol op kinderen en speelde regelmatig met de oppaskinderen van mijn moeder. Dan was ik al aan het moederen haha. Maar ik zag mezelf ook wel werken als…

juffrouw op een basisschool. Ik heb jarenlang geroepen dat ik juffrouw zou worden. Op de middelbare school oriënteerde ik me op de PABO. Volgde ik meeloopdagen en had ik me al bijna ingeschreven. Toch kwam er een moment dat ik dacht, dat is het toch niet voor mij. Ik zie mezelf werken met kinderen en ik wil een sociaal beroep, maar ik vond toch het verhaal achter de kinderen interessanter, dan het onderwijzen zelf. En toen ging ik SPH studeren.

Naast dat ik lang geroepen heb dat ik juffrouw wilde worden, heb ik ook heel lang geroepen dat ik kraamverzorgster wilde worden. De zorg rondom pasgeboren baby’tjes, het verzorgen van het hele gezin, de kraamvrouw en alles daaromheen, lijkt me prachtig werk. In groep 4 riep ik dit voor het eerst, nadat er bij een vriendinnetje van mij een zusje geboren was. Die kraamverzorgster vond ik zo lief, dat ik ook zoals zij wilde worden. Uiteindelijk ben ik ook dat beroep niet geworden, maar het blijft een beroep wat ik heel interessant vind. Zeker nadat ik zelf zo genoten had van een top kraamverzorgster na de geboorte van Aimy.

Ook zag ik mezelf wel als stewardess. Een prachtig pakje aan, mooi in de make-up en ik zag het ‘glamourleven’ zoals dat voor mij overkwam (toen ik zelf nog nooit gevolgen had) wel zitten. Nog steeds kijk ik met bewondering naar stewardessen, vind ik het knap dat ze zulke wisselende diensten kunnen draaien (met alle tijdzones overal) en dat ze zoveel van huis kunnen zijn. Ik zie nu wel in dat dit werk niet aan mij besteed is, maar ik vind het een heel mooi beroep.

Uiteindelijk heb ik SPH gestudeerd, werd ik moeder (mijn grootste wens) en ben ik nu blogger en vlogger. Dit is waar ik momenteel dolgelukkig van word. Je weet nooit hoe het leven gaat lopen. Wie weet school ik me ooit nog om, word ik toch kraamverzorgster, weer hulpverlener, sportinstructrice of iets totaal anders. Het is leuk om daarover te fantaseren.

Wat wilde jij vroeger toen je klein was graag worden ‘als je later groot bent’ en is daar iets van uitgekomen? Hoe kijk jij hierop terug? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

56 gedachten over “Wat ik als klein meisje ‘later’ wilde worden”

 1. Ik kan mezelf de beroepen die jij noemt bij jou toch wel voorstellen! Vroeger wilde ik altijd dolfijnentrainster worden en daarna heb ik nooit meer echt geweten wat ik zou willen worden.
  Femke onlangs geplaatst…I said YES: en nu #3?My Profile

 2. ik ook juffrouw en ik had er beter voor gekozen 🙂 Vandaag zijn het lange uren, opvang moeilijkheden in vakanties en zelfs tripjes naar het buitenland. Het leven loopt niet altijd zoals je denkt en al helemaal niet zoals je wilt!
  sabrina onlangs geplaatst…Coffee timeMy Profile

 3. Als klein meisje wilde ik dolfijntrainer worden. Maar ik switchte al vrij snel naar actrice waarbij ik dan in de december Piet wilde zijn. Uiteindelijk, toen ik ging studeren wilde ik juf worden en moeder. Nu ben ik receptioniste, niet bepaalde wat ik voor ogen had, dus hopelijk word ik nog wel moeder, dan is er in ieder geval 1 uitgekomen….
  Raïsa onlangs geplaatst…Moving Monday: 6x vaste klant bij de bouwmarktMy Profile

 4. Grappig welke beroepen er bij jou allemaal langsgekomen zijn. Ik weet het niet meer van heel vroeger, maar vanaf dat ik me kan herinneren wilde ik in een kinderdagverblijf gaan werken. Opleiding gestart maar eigenlijk tijdens de opleiding al erachter gekomen dat dit het toch niet was. Wel afgemaakt en daarna veel gaan reizen, waardoor ik nu een super leuke baan in de reiswereld heb ?.
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Bruiloft: het uitzoeken van de locatie.My Profile

 5. Ik wilde zwemjuffrouw worden toen kapster en toen actrice. Dat is het jaren gebleven, is behalve figuratie een heel gaaf 48hour project en een mini rolletje in ‘Beschuldigd’ niet echt van de grond gekomen. Ik heb voor stewardess gestudeerd maar daar ligt mijn interesse niet echt ? Nu werk ik alsnog in de ‘toerisme’ sector en ben ik mama ?
  Kelly onlangs geplaatst…Gastouder of Kinderopvang?My Profile

 6. Ik was een paardenmeisje en wilde echt iets met paarden doen. Heb ik een jaar lang gedaan, in Duitsland, met paarden gewerkt. Maar wat zwaar zeg… Daar is wel mijn liefde voor fotografie uitgegroeid tot meer en toen ik terug kwam naar Nederland heb ik daar uiteindelijk mijn werk van gemaakt! Het kan soms zomaar ineens heel anders lopen 🙂
  Melissa onlangs geplaatst…Op een verantwoorde manier pepernoten bakkenMy Profile

 7. Ik wilde ook graag stewardes worden tot ik een jaar of 11 was. En daarna altijd tandarts. Tandarts is het niet geworden uiteindelijk, maar kaakchirurg assistente komt aardig in de buurt toch ?
  Rafaëlla onlangs geplaatst…Conditie #3My Profile

 8. Als klein meisje wilde ik juf worden. Maar eenmaal op de middelbare school leek me dat toch weer niks voor mij. Schrijven was en is mijn passie en daarom ging ik de communicatie in. En nu ben ik er Toegepaste Psychologie bij gaan doen en heb ik middelbare scholieren begeleid, iets wat me erg goed blijkt te liggen 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Herfst hop | Ontdek nieuwe blogs en win toffe prijzen!My Profile

 9. Wat leuk om te lezen! Mijn antwoord op de vraag ‘Wat wil je later worden?’ veranderde bijna elke week wel. Sowieso wilde ik altijd moeder worden (en nog steeds!), maar daarnaast wilde ik graag juffrouw, kapper, schrijfster of stewardess worden. Uiteindelijk solliciteer ik nu op functies als redacteur, dus dan kwam schrijfster nog aardig in de buurt!
  Romy onlangs geplaatst…Ik een bril?! Zo veranderde ik in een trotse brildragerMy Profile

 10. Heel erg in het begin wilde ik altijd kapster worden. Geen idee waarom eigenlijk. Misschien omdat ‘iedereen’ dat wilde in mijn omgeving? Later, toen ik op de middelbare school kwam, vond ik jongerenwerk steeds interessanter. Dus wat jij eigenlijk hebt gestudeerd.
  Dat is het ook niet geworden. Uiteindelijk ben ik – door omstandigheden – receptioniste geworden. Maar nu heb ik 2 eigen bedrijven. 🙂
  Simone onlangs geplaatst…MUSICAL | The BodyguardMy Profile

 11. leuk artikel! ik wilde altijd schooljuf worden, ben dat niet geworden, wel tijdje op een peuterspeelzaal gewerkt en toen ging ik het kantoor leven in en ben uiteindelijk fotograaf geworden haha
  rachel onlangs geplaatst…Heb het gedaan!My Profile

 12. Vroeger wilde ik moeder en kapster worden, toen turnster, later gebarentolk, hotelschool, fysiotherapeut, officier van justitie en vertaalster Frans en Engels. Ik ben nu bijna klaar met de opleiding tot apothekersassistente. Helemaal niet wat ik vroeger wilde. Ik vind het wel heel leuk, maar toch blijft de gebarentaal meer trekken; ook omdat mijn vriendin vrijwel helemaal doof is. Moeder ben ik al wel en ik probeer mijn dochter 3-talig op te voeden: ik spreek ook Frans en gebarentaal met haar. Samen leren we snel ?

 13. Lekker cliché, mama natuurlijk 😉
  Ook wilde ik verpleegster worden op de kinderafdeling in het ziekenhuis maar ik wilde geen prikken geven hoor… haha
  Of dierenarts.. tsja, wat niet? ?

  Ach, nog een paar maandjes en dan wordt ons eerste kleintje geboren ❤
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Ruim over de helft!My Profile

 14. Leuk om te lezen haha. Ik weet eigenlijk niet meer wat ik wilde worden toen ik heel jong was (misschien toch al juf?) Later wilde ik iets met design of vormgeven doen (vind ik nog steeds wel leuk). Op de middelbare wilde ik een tijdje fysiotherapeut worden (nadat ik zelf met fysio te maken had gehad en het wel interessant vond?) en daarna juf, wat het uiteindelijk ook is geworden. Grappig dat zoveel kinderen juf willen worden maar het uiteindelijk niet gebeurd haha. Is natuurlijk ook het beroep waar je het meeste van meekrijgt als kind.

 15. Oh en moeder wilde ik wel altijd al worden en dat hoop ik nog steeds te worden, hopelijk ergens in de komende tien jaar 😉

 16. Jeetje, ik had een hele brede interesse…Nog steeds…Ik wilde eerst bij de politie, daarna dierenarts en toen iets met paarden. Puntje bij paaltje heb ik een jaar toerisme gedaan haha! Dit bleek het inderdaad niet te zijn. Na een paar jaar gewerkt te hebben besloot ik dat ik verpleegkundige wilde worden.
  Ik moet zeggen dat mijn huidige beroep (huismama en blogger) me ook prima bevalt!
  Gera onlangs geplaatst…HerfstMy Profile

 17. Ik heb geen idee haha.

  Even wat anders. Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie avondritueel eruit ziet met 2 kindjes. Mijn verlof is bijna afgelopen en dan ga ik weer voor 3 dagen in de week werken. Dus ik ben wel benieuwd hoe dat bij jullie gaat. Zou je hier misschien eens een artikel over willen schrijven? Of vloggen? ?

 18. Ik wilde altijd heeeeel erg graag juf worden, maar ook een periode dat ik stewardess helemaal zag zitten. Uiteindelijk is het geen van deze opties geworden, maar nog steeds vind ik het leuke beroepen! Dus blijkbaar zijn het hele populaire beroepen, haha.
  Channah onlangs geplaatst…Sporten tijdens je zwangerschapMy Profile

 19. Ik wilde altijd heeeeel erg graag juf worden, maar ook een periode dat ik stewardess helemaal zag zitten. Uiteindelijk is het geen van deze opties geworden, maar nog steeds vind ik het leuke beroepen! Dus blijkbaar zijn het hele populaire beroepen, haha.
  Channah onlangs geplaatst…Sporten tijdens je zwangerschapMy Profile

 20. Wat leuk om te lezen dat je zo veel dingen leuk vond, maar ook mooi om te lezen dat dromen uit zijn gekomen! Ik kan er eentje met je delen, juf op de basisschool. Ik wil al sinds een meisje van drie juf worden hihi en die droom word over een tijdje werkelijkheid als ik afgestudeerd ben aan de PABO 😉

 21. Al sinds ik een meisje van 7 ben roep ik al dat ik juf wil worden.
  Vorig jaar afgestudeerd als onderwijsassistent en nu dan eindelijk op de PABO! Kan niet wachten tot ik ben afgestudeerd.

 22. Haha! Leuk om te zien hoe dit verandert ?Ik wilde altijd dolfijnentrainster worden. Heb zelfs een keer een brief naar Dolfinarium gestuurd ? Uiteindelijk heb ik verpleegkunde en personeel en organisatie gestudeerd …Hoezo iets anders?! ?

 23. Toen ik heel jong was, wilde ik mijn eigen frietkraam beginnen. Meer omdat ik dan elke dag friet kon eten 😉

  Daarna heb ik heel lang kinderboekenschrijfster opgeschreven in vriendenboekjes. Wie weet komt dat er nog van!

  Uiteindelijk via journalistiek toch uitgekomen bij een communicatiestudie. De wens om te schrijven heeft er dus sowieso altijd ingezeten 🙂
  Audrey onlangs geplaatst…Gelezen: Daar heb je vrienden voor – Astrid HarrewijnMy Profile

 24. Ik wilde schrijfster worden, maar ook een tijdje ballerina. En net als veel anderen zo te lezen, zag ik ook een carrière als stewardess wel zitten. Boven alles wilde ik moeder worden. Dat is gelukt, gelukkig!
  In professionele zin werd ik advocaat en dan ben je stiekem toch ook een soort schrijfster. 😉

 25. Ik wilde als klein meisje altijd zuster worden.. Uiteindelijk ben ik al röntgenlaborant aan het werk in het ziekenhuis! Dus toen wist ik al dat ik graag in zorg wou werken.
  Gerdi onlangs geplaatst…DIY | WandplankMy Profile

 26. Zo veel wilde ik worden vroeger. Grappig dat er een aantal hetzelfde zijn als bij jou. Zo heb ik ook jaren lang gezegd dat ik kraam verzorgster wilde worden of op een kinderdag verblijf werken. Sterwardes leek mij ook een super beroep en ook heb ik kapster willen worden. Uiteindelijk heb ik de school voor mode gedaan waar helaas moeilijk werk in te vinden is als ik het nog eens over kon doen had ik toch een opleiding in de zorg gedaan.
  Maar mijn allergrootste droom wat ik echt al van kleins af aan heb is ook mama te mogen worden. Ook heb ik altijd gezegd dat ik vroeg mama wilde worden en dat is beide uitgekomen ik was 23 toen ik trotstw mama werd van ons mooie zoontje. Een andere grote droom die ik had was om als au pair in het buitenland te gaan werken, ik twijfelde tussen Spanje en London uiteindelijk heb ik toch echt voor mijn droom stad London gekozen. Au Pair zijn in London was al een droom maar ook fantaseerde ik er over om mijn leven echt op te bouwen in deze geweldige stad en die droom is nu ook werkelijkheid. Ik woon nog steeds in London met mijn gezinnetje!
  Een droom die nog niet is uitgekomen is te trouwen in mijn prinsessen jurk uit mijn dromen haha. We zijn verlooft dus die droom zal ook nog wel uitkomen. Sorry voor deze hele lange reactie! X

 27. Ik wilde vroeger altijd dierenarts worden, dan juf en dit heb ik volgehouden tot bijna einde secundair. Dan was ik overtuigd voor maatschappelijk werk, om uiteindelijke te eindigen als zorgkundige in de thuiszorg 😀

 28. Leuk om te lezen
  Ik wilden altijd juf worden van groep 2
  Later toen ik oudwr werd wilden op een kinderdagverblijf werken
  Maar toen ik kinderen kreeg moest ik er opeens niet meer aan denken haha
  Je zit thuis al met je eigen kinderen
  En dan ook nog eens op je werk er mee bezig dat vond ik minder.
  En uiteindelijk ben ik iets geworden wat ik nooit aan heb gedacht. Ben nu receptioniste in een bedrijf 🙂
  best grappig mijn oudste dochtertje van 8 vroeg laatst aan mij mama als je zou kiezen wat je zou willen doen voor beroep wat had je dan gekozen?

 29. Ik heb altijd moeder van 6 kinderen willen worden. Altijd al gezegd. Heb er nu 1 ? In het begin wilde ik kapster worden, toen wilde ik hotelschool doen, fysiotherapeut worden, gebarentolk en daarna advocaat. Kapster, hotelschool en fysio vielen af door mijn handicaps. Heb wel rechten gestudeerd maar vond het echt hel! Echt een opluchting toen ik stopte. Daarna vertaalacademie Frans en Engels gedaan maar Mn P niet gehaald en toen zwanger geraakt van mijn kadootje. Nu ben ik bijna klaar met de opleiding tot apothekersassistente. Als ik ooit tijd en geld over heb ga ik mijn droom om gebarentolk te worden laten uitkomen. Tot die tijd vind ik het prima om gewoon mama te zijn en apothekersassistente te worden ?

 30. Ik wil de vanaf dat ik klein was al iets met Make-up doen . Ik hoop die droom volgend jaar waar te maken!

 31. Wat leuk om te lezen. Ik wilde mode ontwerpster en mama worden. Uiteindelijk is t schoonheidsspecialiste, visagiste en ben ik vorig jaar afgestudeerd in SPH ..

  Xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.