Dia1

Waarom ik jong moeder wilde worden leg ik uit in een video. Deze video is gelijk een hele persoonlijke, ik ga namelijk mijn ervaringen met jong moeder worden delen. Waarom ik ervoor gekozen heb om jong moeder worden en die keuze maakte ik niet alleen dus ook mijn vriend wil zijn ervaringen met jong kiezen voor het ouderschap delen. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden en ik vind het stiekem ook een beetje spannend. Het is namelijk een hele persoonlijke keuze en iedereen mag hier natuurlijk zijn eigen keuzes in maken. Veel van jullie weten denk ik van mijn eigen artikelen en video’s wel waarom we deze keuze gemaakt hebben. Kijken jullie mee naar de video?Klik hier om je te abonneren op mijn youtube kanaal.

Wat vonden jullie van mijn eerste video? Ben je zelf ook een bewust jonge moeder?

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

32 gedachten over “Waarom ik jong moeder wilde worden”

 1. Ik ben nu 23, bijna 24. Mijn vriend is bijna 25 en wij hebben een zoontje van 3 maanden en het is echt genieten! Ook wij doen nog genoeg andere leuke dingen 🙂

 2. Wat mij een beetje stoort tegenwoordig (niet jullie filmpje dus, maar in het algemeen) is dat het soms lijkt alsof mensen hun keuze moeten uitleggen, soms zelfs verdedigen. Heel af en toe proef ik dat ook in dit filmpje, omdat jullie echt benadrukken dat je nog alles kan doen wat je wilt en geen behoefte hebt aan een tweede auto of zo. Jong ouders worden heeft zijn voordelen, wachten heeft ook zijn voordelen. Het belangrijkste is niet je leeftijd vind ik, maar dat je er geestelijk aan toe bent en er klaar voor bent. De één is dat al op haar 16e, de ander pas op haar 36e. Sommige mensen, zoals ik, zijn dat nooit. Ik moest wel even lachen om de opmerking van Yannick die bijna wilde zeggen dat het dan de bedoeling is dat je kinderen moet krijgen. Maar ik snap wat je bedoeld hoor, Yannick. Voor sommige mensen voelt dat inderdaad zo. Het lijkt me iets heel moois om te voelen, dat het zo natuurlijk voelt om kinderen te krijgen. Ik heb dat niet. Soms vind ik dat wel jammer, maar ik kan er enorm van genieten om het bij anderen zoals jullie wel te zien.
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Voor het eerstMy Profile

 3. Ik vind het echt leuk om hier wat meer over te lezen en te horen. Ik ben 20 en mijn vriend wordt 28. Sommige mensen vinden dit misschien een groot leeftijdsverschil (wat het ook wel een beetje is..) maar voor ons werkt het prima en wij zijn heel gelukkig samen. Ik merk bij zijn vriendengroep op dat zij bezig zijn met kinderen maken, huis bouwen of kopen, trouwen, … In mijn vriendengroep wordt daar nog niet zo over gepraat dus ik vind het heel leuk om dat bij hen een beetje wel te hebben. Ik wil namelijk ook graag jong moeder worden. Nu nog niet, nu wil ik eerst afstuderen en werk zoeken. Want ik vind het ook erg belangrijk om financieel goed te staan wanneer je aan kinderen begint. Gewoon omdat een kind krijgen veel geld kost volgens mij.. Maar als het dan goed gaat en wij voelen ons er klaar voor, waarom dan nog wachten? We hebben een beetje dezelfde gedachtegang, jij bent een mooi voorbeeld voor me!

 4. Hoi Kelly,
  Ik volg je blog al een hele tijd, en voel nu de behoefte om te reageren. Ik vind dat iedereen het recht heeft om een kind te krijgen wanneer hij wil. Maar ik vind ook dat als je op kosten van de!maatschappij hebt gestudeerd daar ook wat voor terug moet doen. Bijvoorbeeld in de vorm van belasting betalen, zodat ook anderen kunnen studeren!
  Succes met alles

 5. Leuk filmpje! 😀

  Maran en ik hebben iets langer gewacht dan jullie. Ik ben nu 28 en Maran 29. Als het aan mij had gelegen waren we rond mijn 25ste ‘begonnen’, maar Maran was er toen nog niet aan toe. Achteraf gezien ben ik daar wel blij mee. We hebben nog veel leuke dingen met zijn tweeën gedaan en achteraf vind ik 28 ook een prima leeftijd voor mij om moeder te worden.

  Ik ben het helemaal met je eens dat iedereen daar op een ander moment aan toe is. Heel leuk om te zien dat jij en Yannick daar bewust eerder voor gekozen hebben. Volgens mij doen jullie het super met z’n tweetjes!
  Betty onlangs geplaatst…Kunnen we geen datum prikken?My Profile

 6. Ik ben op dit moment studente en wordt heel erg gelukkig van het idee dat mijn vriend en ik begin 2015 gaan samenwonen. Daarnaast wil ik ook heel graag “jong”moeder worden. Toen ik dit vertelde aan mijn studiegenootjes, verklaarden zij mij zowat voor gek. Want ik moest (zoals jij in je filmpje ook vertelde) volgens hun wereld reizen maken, fulltime werken enzovoort. Ik word helemaal niet gelukkig van het idee om fulltime te gaan werken. Mij lijkt een parttime vaste baan, een huisje met mijn vriend en kindjes een veel leuker plan. Kortom, ik werd heel erg blij (en een beetje ontroerd, vanwege de juiste woorden die ik graag eens van iemand anders wilde horen) door dit filmpje. Dit maakte mijn dag in ieder geval goed! Bedankt daarvoor.

 7. Ah wat leuk dat yannick ook in het filmpje zit. Mijn vriend is nu 23, en ik 19. Ik heb echt geen flauw idee wanneer ik kinderen zou willen en of ik ze wel wil, maar fijn dat jullie er beiden gewoon heel goed over na konden denken met zn twee en gelukkig zijn nu!

 8. Zo bijzonder om jullie keuze te horen! Ik ben 21 en kan mij echt nog niet voorstellen dat ik over een jaar zwanger zou raken! Mijn vriend en ik hebben dan ook drie jaar een relatie. Nu is het zo dat wij beiden nog niet klaar zijn voor een gezin, we zijn nu langzaam aan de stap aan het maken richting samen wonen, wat waarschijnlijk pas na mijn studie (ik studeer dit jaar af, ook SPH!) zal gaan gebeuren. Ikzelf voel wel sterk de behoefte om eerst een paar jaar te werken voor ik aan een gezin begin. Ik wil zelf in ieder geval minder werken zodra er een kind komt en wil ook een tijd fulltime kunnen werken. Daarbij heb ik ook sterk de behoefte om eerst de wereld te zien voor ik aan een gezin begin, dus eigenlijk totaal het tegenovergestelde! (Overigens werk ik nu in de jeugdzorg dus voed ik stiekem toch een hele hoop kids in 1x op haha).

 9. Super goede video! Ik vind het heel jammer dat sommige mensen zulke kortzichtige opmerkingen maken en dat je al je keuzes moet verantwoorden. Omdat de gemiddelde leeftijd om kinderen te krijgen hoger ligt, krijg je meteen opmerkingen als je jong kinderen krijgt.
  Ik ben zelf ook 22 en ik wil de komende jaren absoluut nog geen kinderen. Later hopelijk wel. Maar dat is een keuze. Net als dat jullie een andere keuze gemaakt hebben. Ik heb ook nog geen relatie en ik heb het nog veel te druk met studeren, reizen en ik ben nog helemaal niet gesetteld. Dus voor mij is dit ook een logische keuze 🙂

 10. Ik word nu zelfs tijdens mijn studie mama, weliswaar niet gepland, maar dat maakt het niet minder leuk of gewenst. Ik wilde zeker altijd al jong moeder worden, was het niet nu geweest dan vast over 2 jaar wanneer ik mijn studie wel had afgerond. Dat afstuderen komt nu allemaal wat sneller aan bod en ik ga proberen om nu binnen ¾ jaar klaar te zijn, dus wanneer ons kindje er is zal ik nog 3 maanden moeten studeren. Maar dat komt neer op 2 uur per week college voor een vak wat ik vorig jaar niet heb af kunnen ronden, dus ook nog een stuk herhaling. Ik zie het zeker rooskleurig in en ik weet dat als ik iets wil het me ook lukt, dus ik ben zeker gemotiveerd om er iets van te maken. En eerlijk is eerlijk, carrière maken of een kind krijgen kan allebei. Mijn werkgever was zelf 23 vertelde hij en nu heeft hij 3 grote bedrijven op zijn naam en weet ik veel hoeveel auto’s en alle drie zijn kinderen zijn inmiddels het huis uit en hij heeft nog een heel leven voor zich. Die carrière komt er nog wel als je dat wil, het maakt echt niet uit of je daar nu mee begint of dat carrière maken nog een poosje uitstelt. Je bent er nu voor je kindje, dat kunnen veel mensen boven de 30 met een drukke carrière meestal niet zeggen.
  Jennifer onlangs geplaatst…It’s a … ♥ | 20-weken echoMy Profile

 11. Ik volg al een tijdje je blog en vond het wel eens tijd om te reageren. Ik ben zelf op mijn 19 moeder geworden, zat nog op school in mijn laatste jaar van de spw mijn opleiding heb ik toen versneld afgerond. En ben na mijn bevalling aan het werk gegaan op een peuterspeelzaal. Onze dochter was niet gepland maar zeker welkom.ik heb ook altijd al jong moeder willen worden wel iets ouder als 19 maar ik zou het ook niet anders willen. Ik heb zelf nooit nare reactie gehad maar was ook al wel volwassener dan mijn leeftijdgenoten. Onze dochter is nu 4 jaar en gaat naar de basisschool en ik heb ook volg sinds september ook weer een opleiding. Ik vind het voordeel aan jong moeder worden dat je zoveel 1ste dingen met je kind mag beleven ze was bij mijn diploma uitreiking, onze eerste koopwoning en voor het eerst samen wonen. Ik vind het zelf heel bijzonder dat ik zulke momenten met mijn dochter mag beleven.
  Ik vind jullie een leuk stel samen en lees elke dag graag je blog.

  liefs,

 12. Super leuk filmpje! Wij zijn niet bewust zwanger geworden maar heb er absoluut geen spijt van! Ik wil nog wel naar Parijs en wat weekendjes weg met mijn vriend, brussel of antwerpen. Maar hee dat kan altijd nog, is ook met loslaten van je kind haha. Jason is nog nooit uit logeren geweest msar dqt komt wel zidta wij verhuisd zijn. en nee ik mis niks…soms maar dat is ook aan mezelf, en financieel zit het ff tegen maar wie weet wat de toekomst brengt 🙂

 13. Leuk filmpje, ook leuk dat Yannick ook aan het woord kwam 🙂
  Ik was ook 22 toen ik van onze 1e zoon beviel en ben nu 34 en heb er daarna nog 2 bij gekregen. Nu dus 3 jongens van 12, 7 en 2 jaar!
  Moeder worden was ook iets wat ik altijd graag wilde en ik heb er dan ook geen seconde over getwijfeld toen ik erachter kwam dat ik zwanger was (wij waren pas 3 maanden samen)
  Maar inderdaad had ik ook vragen van mensen, en mijn vriend had dat niet, heel apart vond ik dat.
  Ik kijk uit naar je volgende blog/filmpje
  Liefs Claudia

 14. Ik vind het een heel leuk filmpje! Ik vind het heel mooi dat je jong moeder wou en kon worden! Het is ook mooi dat je dichter bij je dochtertje staat qua leeftijd ! (Geen kritiek op moeders die veel later moeder zijn geworden hoor!) Leuk dat beide jullie droom was om jong vader en moeder te worden is het alleen maar super dat je die droom samen kon laten uit komen en dat je prioriteit daar ligt inplaats van een dure reis etc. Leuk gedaan zo haha van goh had je niet eerst willen bagpacken in Australië of toch wel jammer van je studie he haha nou even over dat, iedereen heeft recht om te studeren en iedereen heeft het recht om er daarna mee te doen wat je zelf wilt en waar jou prioriteiten op dat moment liggen. De kennis van je studie hou je altijd bij je en kun je altijd nog wat mee gaan doen daarbij vertelde je idd eerder dat je dagelijks veel hebt aan de studie die je hebt gevolgd dus bepaalde reacties op je filmpje vind ik en beetje overbodig !

  Ik als lezer vind dat je het super doet en ik vind het fijn voor dat je droom is uit gekomen!
  Hopelijk word ik later net zo’n goede moeder !

  Groetjes

 15. Wat leuk dat Yannick hier ook over mee wilde praten 🙂 Ik begrijp heel goed dat jullie geen behoefte hebben aan andere dingen en ‘van het leven genieten’. Net zoals ze tegen mij soms zeggen ‘je moet van je studententijd genieten’ en daarmee dan bedoelen dat je moet uitgaan en drinken en al die dingen. Nou, ik doe dat gewoon niet graag, maar dat wil niet zeggen dat ik niet op mijn manier geniet. En als jullie ervan genieten om een kindje te hebben, dan moeten jullie dat toch gewoon doen! Ik vind het soms zo lastig dat er altijd een soort standaard is waar iedereen zich aan moet houden of wat iedereen op een bepaalde leeftijd wel en niet leuk moet vinden. Iedereen is anders en je moet gewoon lekker doen waar je je zelf goed bij voelt!
  Kim onlangs geplaatst…My school story ♥My Profile

 16. Mooi filmpje, ook leuk samen! Ben het ook helemaal eens met wat je verteld over de reacties met het jong moeder worden. Ik heb zelfs wel eens dat mensen vragen of ik de OPPAS ben!!!!!!!!! Nee, zijn moeder!!! Waarom is dat zo raar? Wij willen ook graag genieten van ons gezinsleven dus waarom wachten. Wachten op wie??? Totdat “andere” vinden dat het “kan”. Nee hoor, iedereen leeft zijn eigen leven en eigen droom 🙂 Top filmpje Kelly en Yannick! 🙂 Liefs, Fara, Daniel, Kleine Luan en Ons Meisje In De Buik 😉
  Fara Bellinga onlangs geplaatst…Dag 33 / RECEPT: Mango Kwark ( lunch)My Profile

 17. Wat ontzetten leuk om jou verhaal te horen. Ik ben zelf ook op mijn 23ste moeder geworden als SPH studente. Hier ook regelmatig opmerkingen gekregen of het wel verstandig was, en dat ik misschien beter kon stoppen. Nou had ik ouders en schoonouders die direct achter mij stonden en me ondersteunen in het afmaken van mijn studie. Helaas heb ik mijn studie nog niet afgerond. Ik ben nu bezig met de laatste loodjes. Maar mijn dochter heeft mij hier nooit in beperkt!!! Ik zie een kind echt als een aanvulling, het mooiste wat me is overkomen. Want dat is het, wij hadden de zwangerschap niet gepland. Maar wat was ze welkom! Ons cadeautje!! Geniet van je meisje samen met je gezin xx

 18. Interessant filmpje!
  Ik vind dat iedereen het voor zich moet bepalen wanneer je klaar bent voor kinderen. Iedereen is anders (gelukkig!).
  Ikzelf moet nog twee jaar studeren, dus de komende twee jaar wil ik er sowieso nog niet aan beginnen. Maar ik wil zeker wel jonger zijn dan 30 als ik eraan begin (ik ben nu 23). In mijn ideaalplaatje dan, je weet nooit hoe het loopt. Maar dat vinden sommige mensen zelfs al vreemd en ‘te jong’.
  Elize onlangs geplaatst…En de winnaar is…My Profile

 19. Hallo Kelly,
  Leuk dat je dit filmpje deelt met ons! Zelf heb ik ook jong kinderen gekregen, en ook voor mijn man en mij was dat een bewuste keuze.
  Ik was 20 toen ik moeder werd ( ik ben nu 40), ook wij hebben te maken gehad met vooroordelen van mensen die het niet zo’n ‘verstandige’ keuze vonden…
  Maar achteraf kan ik zeggen dat we er erg van genoten hebben, en nog steeds! Het is fijn dat er niet zo’n grote generatiekloof is tussen ons en onze jongens, en dat we nu zoveel gezamenlijke interesses hebben! Daardoor vinden ze het nu nog steeds leuk om samen met ons dingen te ondernemen, en wij zelf zijn ook nog fit genoeg!
  Natuurlijk heb ik het in het verleden wel vervelend gevonden om starende of medelijdende blikken te krijgen van mensen, of zelfs uitgelachen te worden. Maar daar trek ik me nu niets meer van aan! We hebben een super fijne band met onze kinderen, en dat is heel veel waard!
  Dus top van je, dat je het onderwerp ter sprake brengt, en geniet vooral van jullie gezinnetje!

 20. Ik ben zelf 29 en eerlijk..ik moet er echt nog lang niet aan denken. (ook omdat we afgelopen maand net getrouwd zijn hoor haha, duur grapje 😉 )
  Helemaal vanwege de financiele zekerheid, ik heb genoeg sh*t achter de rug gehad op werk gebied en privé..maar ook veel genoten van mijn vrije leven zonder kind.
  Ik zeg niet dat het er nooit van komt maar er zijn voor mij ook teveel issues waar ik nog mee zit, en zowiezo wil ik een kleine een stabiele omgeving gunnen en dat lukt momenteel gewoon echt niet ivm wat omstandigheden binnen de familie.
  Er kan zoveel mee spelen met je keuzes..echt respect voor jullie, heel mooi gezinnetje hebben jullie! 😉

 21. Hi Kelly!

  Ik heb zojuist jouw website en YouTube kanaal ontdekt. Erg leuk om alles te lezen en jouw video’s te bekijken!

  Wij hebben ook bewust gekozen om op jonge leeftijd al papa en mama te worden. Ik was 22 toen mijn dochter geboren werd. Inmiddels is zij al 1,5 jaar! Ik heb veel de vraag gekregen tijdens mijn zwangerschap; is het gepland? Vond ik toch altijd wel apart dat deze vraag gesteld werd.. Maar goed, ieder zijn eigen mening:).

  Veel succes met je 2e zwangerschap en ik blijf je zeker volgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.