Kinderen op je bruiloft

Kinderen op je bruiloft, wel of niet doen? De wedding wednesdays zullen niet meer alleen worden ingevuld door mij, maar ook door Claimy, mijn weddingplanner. Je hebt van haar al een artikel kunnen lezen in de rubriek ‘Wat doe jij van 9 tot 5 met haar verhaal ; wat doet een weddingplanner?’. Claimy weet vrijwel alles van het organiseren van een geslaagde bruiloft. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ze mij en Yannick zal gaan helpen bij het organiseren van onze bruiloft. De rubriek ‘wedding wednesday’ zal vanaf nu afgewisseld worden door artikelen uit mijn hand, maar ook fijne artikelen van Claimy met inspiratie voor een bruiloft, handige tips en tricks om aan te denken als je een bruiloft organiseert, budget proof mogelijkheden en we zullen ook samen filmpjes gaan opnemen met leuke Do-it-yourself tips en informatie voor het organiseren van je droombruiloft. Vandaag staat het eerste artikel van Claimy online met hele handige tips voor als je kinderen wel of niet wilt uitnodigen op je bruiloft. Lana zal natuurlijk een belangrijke rol gaan spelen op onze grote dag maar wat kunnen we doen voor de kinderen van familie en vrienden? Claimy heeft hier veel ervaring mee en zal hier vandaag meer over vertellen.

Kinderen op je bruiloft

Kinderen op je bruiloft, ja of nee?

Claimy: De discussie om kinderen wel of niet op je bruiloft uit te nodigen komt bij iedere bruiloft weer naar boven. Aan de ene kant heb je mensen van wie de kinderen een bepaalde magie kunnen toevoegen aan de bruiloft, bijvoorbeeld die van jezelf. Aan de andere zijn er ook nadelen aan kinderen op je bruiloft: het geknoei, het geschreeuw en het rondrennen. Echter hoeven kinderen tijdens een bruiloft niet zo erg te zijn als je misschien denkt. In dit eerste artikel zal ik je tips geven die handig zijn bij het beslissen om kinderen wel of niet uit te nodigen op je bruiloft.

Is het gepast om kinderen niet uit te nodigen op je bruiloft?
Ja, deze keuze is totaal aan jullie zelf. Het is ten slotte jullie bruiloft en als jullie deze zonder kinderen willen vieren, is het aan jullie zelf om deze keus te maken. Wanneer de bruiloft in de avond erg formeel of juist heel wild gaat worden, is het de juiste keuze om kinderen niet uit te nodigen. Dit werkt het beste als het merendeel van de gasten uit de buurt komt. In dit geval kunnen de ouders de kinderen bij de bekende oppas of bij de familie laten.

Maak duidelijk wie is uitgenodigd
Ouders doen snel aannames over of hun kinderen wel of niet uitgenodigd zijn. Of ze er nu vanuit gaan dat de kinderen wel of niet uitgenodigd zijn, ze vragen het vaak niet. Daarom is het belangrijk om goed duidelijk te maken wie in de gastenlijst is opgenomen. Als je kinderen niet uitnodigt, schrijf je alleen de naam van de ouders op de envelop. Als je kinderen uitnodigt, is de beste manier om ook deze naam op de envelop schrijven. Mocht je deze echt niet weten dan is “en familie” toevoegen ook goed.

Het is altijd verstandig om de gasten met kinderen te bellen voor of nadat de uitnodigingen verstuurd zijn, op deze manier kun je uitleggen dat kinderen wel of niet toegestaan zijn op jullie bruiloft. Dit is iets wat bruidsparen vaak als lastig ervaren, maar ik ben van mening dat als je bereid bent om deze persoon op je bruiloft uit te nodigen, je ook bereid moet zijn om de telefoon te pakken en een gesprek hierover te voeren. Bellen is helemaal aan te raden als er een koppige gast komt die zijn/haar kinderen tegen jullie wil in, toch mee zal brengen. Als je kinderopvang op de bruiloft hebt, is bellen ook een fijne manier om aan de ouders te laten weten dat de kinderen goed verzorgt zullen worden op de bruiloft.

Kinderen op je bruiloft

Staat het raar als ik sommige kinderen wel uitnodig en andere niet?
De meningen zijn hier erg over verdeeld, het beste is om hierin één lijn te trekken en daarbij te blijven. Deze lijn kan bijvoorbeeld getrokken worden bij de directe familie, aangezien de meeste kinderen die taken hebben, toch directe familie zullen zijn. Als er maar een aantal kinderen in verschillende families zijn, kan het ook werken om de lijn bij een bepaalde leeftijd te trekken. Bij oudere kinderen is de kans groter dat zij zich gedragen. Natuurlijk zijn hierin de manieren van de kinderen minstens zo belangrijk als de leeftijd. Dit is ook afhankelijk van hoe veel kinderen het zijn. Als van al je gasten maar twee kinderen bijvoorbeeld de leeftijd van 8 en 10 hebben, is het leuk. Als dat er 20 zijn, kan je bruiloft eindigen in een speeltuin en dat is waarschijnlijk niet wat jullie voor ogen hebben.

Hou de kinderen onder controle door ze te vermaken
Als het mogelijk is, zorg dan dat de ouders en hun kinderen aan één tafel of aan tafels dicht bij elkaar zitten. De snelste manier om de avond van een gast te verpesten is namelijk om deze aan een tafel met veel kinderen te plaatsen. Het lijkt misschien een goede keuze om alle kinderen aan één tafel te zetten, maar een tafel met kinderen zonder volwassene is de snelste manier om van een elegante receptie naar de gekte van een speeltuin te gaan.

Een andere manier om de kinderen onder controle te houden is het inhuren van een nanny. Misschien heb je zelf wel een oppas die het leuk vind om de kinderen te vermaken en een oogje in het zeil te houden, huur deze dan voor een paar uur in.

Zorg voor een speciale maaltijd voor de kinderen
Denk goed na over welke maaltijd je aan de kinderen geeft. Dit is niet de tijd om een culinaire snob te zijn, kinderen zullen het meest blij zijn met mini pizza’s, vissticks en mini hot dogs. Bespaar jezelf dus het extra geld en de moeilijkheden als je ze andere dingen serveert.

Artikel 1 foto 1

Raak niet in paniek, het is je bruiloft!
Kinderen kunnen onverwachte verassingen op een bruiloft brengen, niet te vergeten toveren zij snel een glimlach op het gezicht van je gasten. Hou een beetje gevoel voor humor over het feit wanneer er wel kinderen zijn. Als Lana haar handen niet van de taart af kan halen, maak er geen heisa van. In plaats daarvan, lach en vraag aan de fotograaf of hij er een paar leuke foto’s kan schieten.

Hoe je kinderen extra leuk bij je bruiloft kan betrekken, wat voor taken je ze kan geven, wat leuke activiteiten zijn en nog veel meer tips zal ik later in een ander artikel bespreken!

 Kelly: Dankjewel Claimy voor dit handige en leuke artikel over kinderen wel of niet op een bruiloft en wat daar handige tips bij zijn. Dit is een onderwerp waar ik nog niet heel erg uitgebreid bij stil heb gestaan. Ik kijk nu al uit naar je volgende artikelen met handige tips en tricks. Ik ben heel erg benieuwd naar de reacties van mijn bezoekers. Zouden jullie (een heleboel) kinderen uitnodigen op je bruiloft en hoe zou je dit dan vormgeven? Wat heb jij op je bruiloft gedaan om het voor de kinderen leuk te houden? Had je zelf al kinderen toen je trouwde? Allemaal vragen waarbij ik heel benieuwd ben naar jullie visie! Laat je reactie achter in de comments om hierover mee te praten.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

28 gedachten over “Wedding wednesday: Kinderen op je bruiloft”

 1. Wat een super fijn artikel zeg! Het kan zo lastig zijn om hierover te beslissen. Als wij gaan trouwen dan hebben we waarschijnlijk veel kids op de wedding en het laatste wat ik wil zijn schreeuwende koters door onze mooie ceremonie. Gelukkig hebben we genoeg tijd om erover na te denken haha. Het blijven kinderen..
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…37 weken zwanger | De laatste loodjesMy Profile

 2. Kinderen mochten op onze bruiloft absoluut niet ontbreken. We hebben er ook totaal geen last van gehad. Het voegde juist iets toe. Nu hadden wij wel een kleine bruiloft. Ik heb voor alle kinderen een surprise tasje gemaakt.Een Disney tasje met daarin wat klekkers, een kleurboekje, potloden, stickers, boekje en nog een speeltje. Voor dit soort dingen kun je prima bij de Action terecht.
  .
  Petra onlangs geplaatst…Augustus je was geweldigMy Profile

 3. Leuk artikel! Ik zou het echt niet weten als ik ooit ga trouwens of ik ze er bij wil hebben of niet. Het ligt er inderdaad ook aan hoeveel kids je binnen je familie hebt.
  Dita onlangs geplaatst…India hoekje in huisMy Profile

 4. Ik ben geen enorm grote kindervriend, maar het zou niet in mijn opkomen om kinderen niet uit te nodigen. Ja, daar ben ik wat dat betreft heel makkelijk in: Ze horen bij de familie/vriendenkring en dan is iedereen welkom, ook de kinderen. Hier bedoel ik niet mee dat ik er negatief tegenover sta als je kinderen niet uitnodigt hoor!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Voor het eerstMy Profile

 5. Leuk artikel kelly. Wij hadden een bruiloft vol met kinderen. Bij de ceremonie zelf waren er 20 warvan maar 2 ouder dan 4. Gelukkig hadden we een ambtenaar die het super leuk heeft aangepakt. Over de dag zelf hadden we uiteindelijk 50 kinderen. Dat wilde ik zelf heel erg graag en ben blij dat we het zo gedaan hebben. Er is er niet eentje geweest die het lastig heeft gehad. Ik heb ook zat tijd in mijn eigen kinderen kunnen steken. Het was de beste keuze ooit en hoor van iedereen om me heen dat de sfeer zo leuk en ongedwongen was, juist ook vanwege al die kinderen. Als je er over nadenkt het zo te doen mag je me altijd mailen over wat wij geregeld hadden. Liefs en veel voorbereidings plezier!
  Maai onlangs geplaatst…DIY: super simpel gymtasjeMy Profile

 6. Ik dacht bij dit artikel aan hoe ik zelf als kind was op bruiloften.
  Bij mijn oom en tante mochten we er tot en met de receptie bij zijn. We mochten in een speciale speelkelder frietjes eten en er was een clown met pony voor ons geregeld. We hebben de hele dag lief gespeeld, maar aan het einde van de dag kon mama mijn nieuwe lakschoenen weggooien…
  Als kind heb ik ongeveer 5 bruiloften meegemaakt, maar de hele dag aanwezig zijn is wel lang. Ik zou kiezen voor een dagdeel…

 7. Wij hebben nog niet veel kinderen in onze omgeving die ik ook direct zou uitnodigen op mijn bruiloft maar wie weet… Over een aantal jaar! Wel goed om inderdaad over na te denken en tja mini pizza’s en hotdogs lust ik zelf ook wel hahaha!
  Manon onlangs geplaatst…Rivers outfit inspiratie – BudgetMy Profile

 8. De kinderen van mijn nicht waren er ‘s avonds bij.. Maar die van vrienden niet. Zij wilden dat zelf ook niet en wij waren er wel blij mee. We hebben wel de bruidsmeisjes, nichtjes van mijn man, de hele dag erbij gehad en die hebben het super gedaan!
  Nicole onlangs geplaatst…Gastblog bij goyvon.comMy Profile

 9. Ik ben als kind op verschillende bruiloften geweest, maar mijn ouders hebben me ook wel eens thuis moeten laten. Ik vond het niet meer dan normaal dat wanneer het geen familie was, wij ook niet mee mochten. Als wij later trouwen hebben we zelf een kleine rondlopen en die moet er natuurlijk bij zijn. Verder hebben we nog geen kinderen in de familie, maar ik denk dat ik die ook uit zou nodigen. Maar kinderen van vrienden en kennissen die mogen wat mij betreft thuis blijven, inderdaad vanwege de drukte en chaos. Vaak vinden de ouders het niet eens heel erg om een night out zonder de kids te hebben en een bruiloft is toch zo’n feest.
  Jennifer onlangs geplaatst…Zwanger: 19 en 20 wekenMy Profile

 10. Tijdens de ceremonie waren er wel wat kinderen, hoewel de meeste gasten vanzelf al hun kleine kinderen hadden thuisgelaten. We hadden met de ambtenaar afgesproken dat als er een kind keihard zou gaan krijsen, zodat de ceremonie niet meer verstaanbaar was, dat ze dan vriendelijk of met een grapje aan de desbetreffende ouder zou vragen om even buiten een rondje te gaan lopen. Maar het was niet eens nodig. De kindjes die er waren hebben zich prima gedragen 🙂
  Betty onlangs geplaatst…Kunnen we geen datum prikken?My Profile

 11. Wij hadden het bewust niet gedaan, maar dat komt ook omdat er in onze directe familie geen kinderen zijn. Het ging alleen om een paar vrienden met kinderen in hele verschillende leeftijden (van brugklas tot baby) in totaal een stuk of 5.
  Wij hebben alleen de naam van de ouders op de envelop gezet en later nog contact gehad met die ouders en zij begrepen het natuurlijk zonder problemen!
  Miranda onlangs geplaatst…Groene smoothies; FAQ en recepten!My Profile

 12. Ik had over dit onderwerp nog nooit zo heel erg nagedacht en vond het eigenlijk vanzelfsprekend als kinderen erbij zijn, maar ik kan me nu ook wel voorstellen dat er mensen zijn die liever niet van iedereen de kinderen uitnodigen.
  Elize onlangs geplaatst…En de winnaar is…My Profile

 13. Ik zou er denk ik geen probleem mee hebben dat er kinderen op mijn bruiloft rondlopen… Iedereen is toch kind zelf kind geweest? Kinderen zijn nu eenmaal kinderen, je kan niet verwachten dat ze de hele dag braaf op een stoel blijven zitten. Ik zou denk ik wel enkel de kinderen van mijn nabije familie uitnodigen, anders wordt het misschien wat te veel van het goede. Als je er niet veel hebt kan je ze ook betrekken bij bijvoorbeeld de ceremonie, als bruidskindjes, de ringen laten brengen,… Ik denk dat zij dat ook als een grote verantwoordelijkheid ervaren en dat ze dan al beter wat gaan kunnen stilzitten en het super vinden dat zij al die belangrijke taken mogen doen 🙂 Verder is het de taak van de ouders om hun kinderen eventjes ‘in bedwang’ te houden tijdens de ceremonie, het is ook gênant voor de ouders als hun kind een heisa begint te maken tijdens de ceremonie. En verder zou ik kiezen voor een feestzaal met een grote tuin waar de kinderen in kunnen spelen (als het mooi weer is), en daar zou ik totaal geen probleem mee hebben. Dat maakt de sfeer net wat losser, het is feest en iedereen moet zich amuseren en zichzelf kunnen zijn, voor mij geen stijf gedoe!
  Kim onlangs geplaatst…My school story ♥My Profile

 14. Kinderen en bruiloften. Ik weet dat ik de bruiloft van mijn ouders flink op stelten heb gezet en de mensen het ‘ja’ woord geeneens hebben kunnen verstaan omdat ik als 4 jarig kleutertje als gillend door de kerk liep. Met mijn oma achter me aan. Ach, ik zou ze zelf niet weigeren op een bruiloft. Ze horen er simpelweg gewoon bij! Het feest erna is echter een ander verhaal.. Daar waar veel alcohol wordt geschonken is het geen plek voor kids. Vind ik.
  Marije – BakingBeautyNL onlangs geplaatst…GOSH velvet Touch Lipstick Fall/Winter 2014My Profile

 15. Ik vind kinderen op een bruiloft leuk, maakt het wat informeler. Ik was laatst op een bruiloft waar ze een hele aparte tafel hadden voor de kinderen tijdens het diner. Terwijl wij genoten van een heerlijk diner, werden de kinderen bezig gehouden met kinderhapjes, toffe knutsels (lees heel veel glitter), meisjes kregen mooie nageltjes en jongens snorretjes geschminkt. Mijn meisjes vonden het te gek!
  Martine onlangs geplaatst…Big girlsMy Profile

 16. Leuk artikel, al ga ik zelf niet trouwen 🙂
  Kleine tip: het is verrassingen 😉
  De regel onder het stukje: raak niet in paniek.

 17. Wij hebben er toen voor gekozen geen kinderen op onze bruiloft te laten komen. In onze familie waren op dat moment geen kinderen. Vrienden van mijn man hadden al wel kinderen, maar dit waren op dat moment nog baby’s. Laatst waren wij daggast op een bruiloft en toen was Hayden ook niet uitgenodigd, vond dat niet raar of vreemd.
  Desiree onlangs geplaatst…Zwangerschapfoto’sMy Profile

 18. mamawatdoejenou.nl

  Het hangt helemaal van de kinderen en ouders af of je ze kunt uitnodigen. Het zoontje van mijn zus gedroeg zich voorbeeldig en ik had ook niets anders verwacht. Net als de kinderen van mijn lieve schoonzus. De kinderen van de andere schoonzus waren strontvervelend. En dat had ik ook verwacht. We hebben van te voren nog geprobeerd met ze te praten en duidelijk te maken dat we het wel fijn zouden vinden als ze stil konden zijn tijdens de plechtigheid. Maar het neefje schreeuwde overal doorheen en zijn moeder deed er nauwelijks iets tegen. Heel jammer. Achteraf hadden we misschien toch duidelijker moeten zijn en misschien opvang moeten regelen in een kamertje ernaast. Zodat je de plechtigheid in ieder geval rustig door komt.
  mamawatdoejenou.nl onlangs geplaatst…Fop je kind met gezonde chocolademousseMy Profile

 19. Zorg ervoor dat als je zelf kinderen hebt dat je ze niet de hele dag mee laat gaan naar foto’s maken etc. Maar een deel ervan bijvoorbeeld en laat ze ook goed slapen en pas evt het draaischema erop aan dat de kleine ‘s middags nog een klein dutje kan doen. Dit is al een goed begin van een vrolijk kind op de bruiloft.
  Ik heb namelijk als fotograaf te vaak al meegemaakt dat de kinderen laat gingen slapen voor de bruiloft ook vanwege spanning en de hele dag werden meegenomen. Wissen dit echt af en dat bijv familie even op de kind(eren) let. En pak wel echt even een kort momentje voor de ceremonie met je kind zodat ze niet tijdens de ceremonie om aandacht vragen.

  Tijdens de ceremonie/ kerkdienst kan je de kinderen kleurplaten geven en een paar kleine snoepjes klaar leggen bijv. Dan vermaken de kinderen zich prima en zijn ze ook nog eens stil.

 20. Ik ben zelf op de bruiloft van m’n oom & tante geweest, ik was toen 9 jaar. We waren met 7 kinderen, mijn 2 neefjes (hun kinderen), ik (nichtje) & nog 4 kinderen van hun beste/dichtste vrienden. Wij zijn er de hele dag bijgeweest en hebben ons prima vermaakt.
  Zodra ouders (mensen die dus verder van het bruidspaar afstaan) alleen voor het avond-feest zijn uitgenodigd, laten ze de kinderen meestal vanzelf al thuis.
  beautydiarynl onlangs geplaatst…Etos oog & lip reinigingslotionMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.