Voldoende drinken voor een healthy lifestyle

Als het gaat om een healthy lifestyle dan merk ik vaak dat dit mis gaat op het gebied van drinken, als het gaat om gezonde voeding. Veel mensen weten wel wat gezonde voeding inhoudt, maar drinken nog steeds frisdranken, chocomel, yoghie drink, ice tea en de nodige alcoholische versnaperingen. Het drinken van calorie rijken dranken, is het nuttigen van loze calorieën, ze bieden je vrijwel geen bouwstoffen, enkel suikers die voor je lichaam makkelijk om op te slaan zijn. Wil je langzaam over stappen op een healthy lifestyle kun je het beste starten door die geen calorieën meer te drinken, en daarna je eetpatroon aan te passen. Mensen die regelmatig cola en andere suikerrijke dranken drinken, kunnen kilo’s afvallen in een paar weken door dit al te laten staan.

Ik drink al jaren calorie arm, eigenlijk vooral suikervrij. Dit komt omdat ik Diabetes heb, en suiker wat in drinken zit wordt sneller opgenomen als de suiker in voeding. Ik vind het zonde om insuline te moeten gebruiken voor een drankje en daarom neem ik liever lekker een glas water, thee of christal clear. Het bespaart ook een hoop calorien, en als je het gewend bent dan mis je het niet meer. Enkel bij te lage bloedsuikers (hypo’s) neem ik een glas ranja of appelsap omdat ik dan drinkend suiker nodig heb, het smaakt me alleen niet zo lekker meer. In de ochtend drink ik nog wel eens een glas optimel, tussendoor cappuccino, en af en toe een smoothie, verder drink ik enkel water en thee.

Welke dranken moet je laten staan?

 • frisdrank zoals cola, ice tea, cassis, ranja, redbull etc. 
 • Zogenaamde gezonde sapjes uit pak zoals sinaasappelsap, multi drink, appelsap etc.
 • Zogenaamd vitaminewater, ze bedoelen: water met veel suiker en toegevoegd vitamine c.
 • Calorie rijke zuiveldranken zoals yoghie drink, chocomel, fristi, milkshakes
 • Alcoholische dranken : vrouwen max 2 glazen per week, mannen max 3 glazen per week, liever vermijden.
 • Luxe koffie varianten zoals frappuccino, caramel machiato, siroop of likeur in de koffie etc.

Voor welke dranken kun je dit veranderen voor een healthy drink lifestyle?

 • Water, spa rood, light dranken, dranken gezoet met stevia.
 • Verse smoothies, vers geperste jus d’orange.
 • Optimel drink als vervanging, met mate.
 • Cappuccino met halfvolle melk, normale koffie, espresso.
 • Thee!

Water met schijfjes citroen, ijsklontjes mmm! Water met schijfjes komkommer, verse munt en  ijsklontjes!

You can do this! Hoe ziet jullie drink lifestyle eruit? Zou dit beter kunnen of doen jullie dit al heel optimaal? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties hierop. Laat het me weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • TypischTam
  10 mei 2013

  Leuk artikel! Ik ben al een poos geleden gestopt met het drinken van koolzuur houdende dranken vanwege mijn pds. Daarnaast liever geen cafeïnerijke dranken vanwege de verslavende werking en de alertheid/adrnaline die hierdoor vergroot wordt. Een teveel hier van kan je onrustig of gejaagd gevoel geven. En ik drink geen light producten vanwege de toegevoegde foute en misselijkmakende zoetstoffen. Dus eigenlijk water en groene thee en af en toe ranja of een sapje!

 • Joyce
  10 mei 2013

  Ik drink me al helemaal lam aan water door de dag door haha maar ik vind het zo saai! Helaas ben ik afgelopen week gevallen voor Ice Tea 🙁 Maar wel de groene thee variant, ik hou in mijn hoofd dat dat dus ook wel gezond zal zijn haha, al zal dat wel niet!

 • natanjanatanja
  10 mei 2013

  Bedankt voor de tips , mu wil ik helemaal een citruspers

 • Debbie
  10 mei 2013

  Ik drink alleen nog maar water en thee… En die varianten met water lijkt me lekker, heb van de week al met citroen gemaakt.

 • Anne Solveig
  10 mei 2013

  Aaal die sapjes met fruit zien er lekker uit! Ikzelf drink thee, water, melk en fruitdrankjes. Eigenlijk drink ik nooit frisdrank, behalve soms in het weekend of in de vakantie, ik ben er gewoon aan gewend om water en thee te drinken de hele dag!

 • annouska
  11 mei 2013

  Gekukkig ben ik dan heel goed bezig want ik drink alleen thee limonade en water. Al mijn hele leven eigenlijk. ^^

 • Anna
  13 mei 2013

  Weet jij hoe het zit met melk?

 • Adorkable
  13 mei 2013

  Heerlijk water met fruit erin. Ik doe het zelf ook wel eens. Toevallig zag ik van de week in de winkel een Stevia plantje te koop, het is een goede suiker vervanger.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.