Video: Anticonceptie ervaringen, menstruatie en kinderwens

Dit echt een video voor vrouwen ūüėČ we gaan het namelijk hebben over mijn ervaringen op het gebied van mijn eerste menstruatie, ervaring met anticonceptie door de jaren heen, welke ik prettig vond en welke juist niet en hoe we dit rondom onze kinderwens planden. Een heel persoonlijk onderwerp als vrouwen onder elkaar maar ik denk dat velen zich hierin herkennen. Kijk je gezellig mee?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Dankjewel voor het kijken! Ik ben benieuwd wat jullie van deze video vonden! Hopelijk kijk je volgende week ook weer gezellig met ons mee. En vergeet niet een reactie achter te laten bij de comments of op social media. En via deze link kun je je¬†abonneren op mijn kanaal, dan krijg je iedere keer als eerst de video’s te zien!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 • Lori
  21 december 2018

  Super herkenbaar verhaal van jou! Ik heb ook een jaar het implanon na ongeveer 10 jaar de pil (geen zwangerschappen tussendoor). Het staafje beviel de eerste maanden super goed, maar heb nu ook een paar maanden terug zo’n onregelmatige bloeding gehad. Het wou daarna niet meer in balans komen, dus kreeg ik van de huisarts een pilstrip om dat zo weer in balans te krijgen. Dat ging weer een hele tijd goed, tot 2 weken terug. Ook ruim 2 weken ongesteld geweest en nu maar weer de pil erbij om het bloeden te stoppen. Had er ondertussen ook bloedarmoede achtige klachten van. Ik heb besloten om daarom binnenkort het staafje te laten weghalen, blijkbaar gaat dit bij veel vrouwen zo. Erg jammer, en ook niet zeker wat ik dan ga doen qua anticonceptie. Ben ook wel klaar met de hormonen en ben ook benieuwd hoe mijn lichaam het doet zonder alle hormonen. Dat herinner ik me niet eens meer ūüėČ Het is allemaal wat haha! Bedankt voor je openheid, fijn om te horen dat ik niet de enige ben met deze ervaringen

 • Penelope
  21 december 2018

  Na twee zwangerschappen en twee pittige bevallingen gebruiken wij momenteel ook gewoon condooms. Ik ben bij de oudste na 7 mnd bv weer met de pil begonnen en kreeg vrijwel direct weer afschuwelijk migraine aanvallen. Welke is dus vanaf mijn 16-34 ste heb gehad vd pil. Totdat ik ermee stopte voor kinderwens nummer twee. Jaar later zwanger en g√©√©n hoofdpijn meer! Nu weer 9 mnd verder waarvan 7 mnd bv en ik peins er niet over om weer aan de pil te gaan. Ik heb zelfs rond mijn 22ste verkeerde cellen gekregen (pap2 richting 3)door Marvelon en Mercilon. Ik heb ruim 16 jaar de pil geslikt en ik wil zeker geen spiraal of een Implanon zelf. Ik hoor te negatieve berichten helaas want ik was er ook eerst enthousiast over. Mijn hoofdpijn blijft nu beperkt tot een paar dagen per maand ipv de hele maand en mijn cycles is perfect. Wij gaan wel wat definitiever nadenken maar voorlopig nog even niet. ūüėä

 • Laura
  21 december 2018

  Heel interessant om andere ervaringen te lezen! Momenteel ben ik erg met dit onderwerp bezig. Ik was 10 jaar lang aan de pil (microginon 30) toen ik ermee stopte om zwanger te raken. Na de bevalling weer met de pil begonnen totdat wij graag een 2e wilden. Ook na deze bevalling weer met de pil begonnen omdat ik hier altijd tevreden mee was. Tot dat ik op een gegeven moment iedere maand rond om mijn menstruatie last kreeg van migraine. In overleg met de arts heb ik afgelopen maart een mirena spiraaltje laten plaatsen. Het eerste half jaar moet je lichaam wennen, maar nu ben ik 9 maanden verder en heb ik 3 maanden lang iedere dag bloedverlies gehad en mijn migraine is ook terug. Heel vervelend. Bij sommige anticonceptie middelen heb je een verhoogde kans op borstkanker, en gezien dit in mijn familie meerdere keren voorkomt wil ik daar niet aan beginnen. Ben dus heel erg op zoek naar een voor ons passend alternatief!

 • Irene
  22 december 2018

  Leuke nieuwe video.
  Zelf zijn wij inderdaad ook zoekende naar goede anticonceptie. Momenteel alleen condooms, maar dat is toch anders dan zonder.

  De pil is op langere termijn niet zo gezond. Spiraal durf ik niet zo goed.
  Misschien is de Implanon wel ooit een optie, maar ook als ons gezin compleet voelt

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.