Nieuw badpak!-2

Als iemand mij vraagt wat ik zo leuk vind aan het hebben van meerdere kindjes, dan is het wel de interactie tussen die twee meiden. Iedere moeder die zwanger is van haar tweede vertel ik dat vol trots. Je gaat verschillen en overeenkomsten ontdekken bij je kinderen. Je gaat ontdekken dat je twee individuutjes hebt, die dol zijn op elkaar, met veel liefde waar soms ruzie bij komt kijken, maar vooral veel gezelligheid. Samen spelen, samen kletsen, de wereld ontdekken. Ik krijg regelmatig de vraag wat nou de verschillen en overeenkomsten van Lana en Aimy zijn, dus die ga ik vandaag benoemen. Enorm leuk om te delen vind ik zelf!

IMG_2521Kijk ze hier lief spelen met de Kleurenkameleon van Fisher-Price.

Lana en Aimy zijn twee lieve meiden met een eigen willetje. Waar Lana wat zachtaardiger en rustiger is, lijkt Aimy een pittiger karakter te hebben. Ze weten allebei wat ze willen. Ik zal eerst de verschillen tussen Lana en Aimy benoemen.

Verschillen tussen Lana en Aimy

 • Lana is wat stiller en kijkt eerst de kat uit de boom en gaat daarna ‘los’ waarbij ze lekker gek durft te doen.
 • Lana is gevoelig voor de emoties van anderen, wil het de ander graag naar de zin maken. Ze wordt zelf ook wat stiller wanneer ze aanvoelt dat de sfeer minder vrolijk is.
 • Lana is wat ouder, maar enorm zorgzaam. Ze is echt als een moedertje voor Aimy, maar dat komt ook omdat ze wat ouder is en de rol van de grote zus heeft en op zich pakt. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal zijn als Aimy grotere zus wordt en zich over haar kleine zusje/broertje zal ontfermen.
 • Lana lijkt als twee druppels water op Yannick, Aimy lijkt veel meer op mij (op de haarkleur na haha).
 • Aimy is veel pittiger, sneller in haar ontwikkeling en wil al veel meer, ze krijgt natuurlijk continue het voorbeeld van haar grote zus.
 • Aimy laat niet over zich heen lopen, pakt zomaar de spullen af van Lana, terwijl Lana dit meer met beleid doet en rekening houdt met haar kleine zusje
 • Lana is echt een knuffelkont, wil bij ons in bed slapen als ze de kans krijgt, wil de hele dag kussen en kroelen. Aimy moet daar weinig van weten, kan nog geen seconde op je liggen of begint al te wiebelen. Alleen tijdens het voeden heb ik haar lekker dicht bij me. Ze is wat minder knuffelig.

De overeenkomsten tussen Lana en Aimy

 • Ze lijken enorm op elkaar en dit lijkt met de dag meer te worden. Ze hebben de zelfde haargroei die parallel loopt aan de leeftijden, hebben dezelfde glimlach en ondeugende snoetje.
 • Zijn allebei ontzettend knap (ja sorry, moet ik even kwijt hahaha).
 • Zijn sociaal, genieten van het leven, moeten enorm veel lachen. Het is echt geweldig om die twee te zien genieten van de kleine dingen in het leven.
 • Ze zijn allebei heel leergierig en nieuwsgierig. Willen nieuwe situaties ontdekken en vaardigheden leren. Bij Lana merk ik dit doordat ze veel vragen stelt ‘Wat is dit?’ of situaties uitprobeert, bij Aimy merk ik dit omdat ze snel bepaalde stapjes in haar ontwikkeling maakte zoals leren lopen, zelf eten etc.
 • Ze passen zich allebei makkelijk aan per situatie. Kunnen overal wel slapen, zijn geen ritme kindjes en vrij ‘makkelijk’ te noemen. We kunnen ze overal dag en nacht mee naar toe nemen zonder probleem, dat is heel fijn.
 • Zijn allebei dol op spelen en spelen sinds een tijdje het liefst samen. Lana vindt het dan geweldig om Aimy dingetjes te leren en om haar te ‘begeleiden’.

IMG_2518

Zo ontvingen we van Fisher-Price® de Smart Scan Kleurenkameleon. Een ontzettend educatief en leuk spelletje waarmee kinderen tussen de 3-6 spelenderwijs de kleuren kunnen leren en getallen leren tellen. Als je kindje op de knop van de kameleon drukt, scant hij de kleur die je hem voorhoudt en noemt hij deze op. Je kindje wordt uitgedaagd om allerlei voorwerpen en speelgoedjes erbij te pakken om de kleur te scannen. Zo leert je kindje gemakkelijk alle kleuren te benoemen om hem of haar heen. Lana vindt het geweldig, want ze leert momenteel bij de peuterspeelzaal ook de kleuren te noemen en kan dit al erg goed. Dit soort speelgoed is een mooi opstapje op weg naar de basisschool. Ook het leren tellen wordt spelenderwijs gestimuleerd. Dit zorgt voor veel speelplezier maar ook een leerzaam momentje. De Smart Scan Kleurenkameleon is een van de nieuwe Denken & Leren speeltjes van Fisher-Price. Dit speelgoed gaat een stap verder dan het leren van ABC’s en 1-2-3-‘s: het leert kinderen zelfstandig denken. Elk speeltje stimuleert vaardigheden zoals nieuwsgierigheid, experimenteren en probleemoplossing op manieren die kinderen nog niet kenden.

IMG_2529

Lana houdt hier de Kleurenkameleon op een roze fiche en drukt op de knop zodat de kameleon de kleur kan scannen.

IMG_2532

De kameleon kleurt roze en vertelt dat de kleur roze is. Lana herhaalt dit ‘Dit is de perfessenkleur’ en kiest vervolgens een volgende kleurtje om te scannen. Aimy kijkt aandachtig mee hoe haar grote zus aan het spelen is.

Wat zo leuk is, is dat Lana het geweldig vindt om dit speelgoed te gebruiken met Aimy. Aimy is nog wat te klein voor dit speelgoed, maar vindt de geluidjes erg leuk en kijkt vol bewondering naar haar grote zus die haar laat zien hoe ze hier mee speelt. Lana leert hier eigenlijk zelf het meeste van door Aimy te laten zien ‘hoe het moet’. Op die manier kunnen ze samen heel leuk spelen en steken ze er een heleboel van op. Wil jij de Kleurenkameleon ook voor je kinderen? Je kunt hem via deze link shoppen.

IMG_2541

Geweldig om die meiden zo samen te zien spelen. Dat is echt het ultieme uitzicht voor een moeder, dat ze haar eigen kinderen plezier ziet hebben met elkaar. Ik kan alleen maar denken : ‘Wauw, die twee hebben wij gemaakt’. Lekker cliché maar zo waar!

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen jouw kinderen? En vinden ze het ook zo leuk om samen te spelen? Ik ben benieuwd of jullie de kleurenkameleon van Fisher-Price al kennen. Laat je reactie achter bij de comments.

#KellycaresseAd

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

30 gedachten over “De verschillen én overeenkomsten tussen mijn dochters”

 1. Hoi Kelly mijn kinderen lijken in sommige opzichten heel veel op elkaar en in sommige opzichten zijn ze anders. Ze zijn allebei uniek. Mijn dochter is wat creatiever en ouder dus ook wijzer en verstandiger. Mijn zoontje is echt een jongetje. Af en toe kan hij ontzettend ondeugend zijn. Samen zijn ze een leuk stel, ze zijn enorm aan elkaar verknocht en gewaagd. Wij hebben geen speelgoed meer van Fisher Price. Die leeftijd zijn mijn kinderen alweer voorbij…
  Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Te vroeg geboren: Tessa’s kindje werd geboren bij 24 weken zwangerschapMy Profile

 2. Mijn twee kindjes lijken qua uiterlijk heel veel op elkaar, maar zijn qua karakter heel anders. De ontwikkeling van de jongste gaat hier ook sneller doordat ze ziet wat haar grote zus doet. Ik kende de kleuren kameleon nog niet, maar de kleuren zijn hier al goed bekend dankzij nijntje ?
  Marloes onlangs geplaatst…Mama, je bent mooiMy Profile

 3. Ophelia is 5 en Aiden 9 mnd. Behoorlijk verschil dus. Qua karakter lijken ze erg op elkaar. Althans, ik herken veel van Ophelia als baby in Aiden. Best pittig, maar Aiden is nog gevoeliger. Hij vindt z’n grote zus helemaal te gek en volgt haar overal heen met z’n grappige, lieve kraaloogjes…haha. Tegenwoordig kruipt hij naar haar toe. Ben benieuwd of deze interesse er nog steeds is als hij straks een kleuter is ? en hoe ze dan zijn als ze beiden wat groter zijn!
  Essma onlangs geplaatst…Keizersnede | Hoe je je litteken kunt verzorgen.My Profile

 4. Wat leuk om te lezen wat ze als overeenkomsten en verschillen hebben! Ik vind het altijd zo speciaal hoe twee kindjes met dezelfde ouders toch een heel eigen karakter kunnen hebben. Dat merk ik zelf bij mij en mijn broertjes ook heel erg.
  Romy onlangs geplaatst…Zo leerde ik meer positief denken!My Profile

 5. Wat heerlijk dat je kindjes het zo goed hebben met elkaar! Ik lees namelijk ook genoeg andere verhalen. Zo leuk dat Lana op je man lijkt en Aimy op jou! Baby nr 3 zal dan een mix tussen jullie beide zijn?
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #15My Profile

 6. Leuk artikel! En zo waar.. je eigen kinderen zijn het knapste haha leuk om te lezen hoe ze verschillen en overeenkomen met elkaar 🙂

 7. Hier ook duidelijk overeenkomsten tussen de meiden.. terwijl Evy net 4 maanden is! En ik ben een beetje bang dat Evy ook mijn karakter heeft.. er zit flink pit in! Veerle is qua uiterlijk precies m’n man.. maar karakter ook precies mij.. gaat nog pittig worden straks in de pubertijd..?
  Nicole onlangs geplaatst…Win! | Heerlijk luieren aankomende zomerMy Profile

 8. Vanaf de geboorte was het al duidelijk dat er verschil in mijn knullen zat. De eerste was een klein, druk, dun, blond mannetje en z’n kleine broertje was een flink beertje met donkere haren en kon de hele dag slapen. Nu de jongste 5 maanden is worden de gelijkenissen een beetje duidelijk. Maw ik heb straks 2 nieuwsgierige rauwdouwers
  Rachel onlangs geplaatst…Kamperen met een babyMy Profile

 9. ik heb totaal 2 verschillende meiden!! de een is een rauw douwer en de ander heel zorgzaam en lief. de jongste is ook 2 druppels water als mij en de oudste weer net als haar vader. ik kan ook hoe rot het ook me strot uit komt veel beter opschieten met de jongste dan met de oudste maar dat heeft dan ook wel weer te maken omdat ze heel erg in de pubertijd zit 😉
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 16 april ’17, een hele saaie pasen 🙂My Profile

 10. Ik heb 2 jongens van 17 en 14 jaar. Ze lijken kwa uiterlijk niet op mekaar en hebben totaal een verschillend karakter. De oudste is echt op zich zelf en houd niet van knuffelen. De jongste houd daar weer wel van. Ze hebben allebei autisme.

 11. Wij komen uit een gezin van 4 kinderen. 3 meiden en 1 jongen en ik ben de oudste.
  Oudste twee donker haar plus krullen en bruine ogen en de jongste twee zijn blond en sluikharig met lichte ogen. Wel hebben we allemaal sproetjes, al hebben de twee oudste er minder, qua karakter ook verschillend maar qua hobbies komen jongste zusje en ik soms nog wel eens overeen. Vader heeft ook donkere ogen en krullend haar en van zichzelf en mijn moeder blond en sluik.

 12. Zó bizar! Jouw artikel had ik zo kunnen schrijven, wauw! Ik heb twee kindjes en allebei schelen ze een half jaar met Lana en aimy. De oudste is een jongetje en jongste een meisje. Twee schatjes!! Precies de overeenkomsten en verschillen hoe jij ze benoemd. Hoe is het mogelijk?!
  Wat mogen we trots zijn Kel. Genieten geblazen xx
  Fleur onlangs geplaatst…Recept: Quesadilla met spinazie en geitenkaasMy Profile

 13. Leuk artikel.

  Mijn zusje en ik lijken totaal niet op elkaar. Ik ben 22 en zij wordt 19. Onze karakters zijn anders en we verschillen van uiterlijk enorm van elkaar. Toch… Zijn we de beste vriendinnetjes. En dat is fijn.
  Ik denk dat Lana en Aimy die zussenband ook gaan hebben. En met nummer 3 erbij kan dit uitgroeien tot iets moois. ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.