moederdingen

In deze mommy monday deel ik een lijstje met typische moederdingen, van die typische moederdingen waarvan je vroeger altijd riep ‘maar zo’n moeder word ik vast niet’, nou, ik wel haha! Bepaalde gedachtes, gevoelens, of eigenaardigheden die velen van ons wel herkennen, denk ik. Of je herkent het omdat je ze ook doet, of omdat je moeder ze altijd deed. Ik ben benieuwd in welke moeder dingen jij je herkent.

 • Voor je zelf gaat slapen moet je nog even je kindje in zijn of haar bedje controleren. Ligt ze er goed bij, ademt ze goed, kan ze niet stikken onder haar dekentje en het liefst dek je nog even het dekentje toe. Als ze wakker wordt baal je wel maar toch is het een opluchting dat je je kindje nog hoorde ademen, meestal slaapt je kindje er gelukkig wel doorheen. (Ik heb het nu over kindje in enkelvoud, maar dit geldt ook voor meerdere kinderen).
 • Blij zijn als je kindje goed gegeten heeft. Al laat ze (mag ook gelezen worden als hij) het vlees of aardappeltjes staan, als de groente op is dan ben je een blije moeder. Evenals als er een deel goed gegeten is van het bordje haha. (En oké, ook als die ene hap groente gegeten is ben je blij soms, oeps!)
 •  Dutjes zijn goud waard, heeft je kindje goed geslapen voor je naar een afspraak gaat, dan voel je je trots en blij, je kindje kan er helemaal tegenaan en dit voorkomt weerstand in de supermarkt, een opstandig kindje op een verjaardag enzovoorts.

 • De pijn van je kindje meevoelen. Het liefst neem je alle pijn en ziekte over. Als je kindje verdrietig is of pijn heeft, dan heb jij dit ook. Een machteloos gevoel geeft dat.
 • Dezelfde dingen zeggen die je moeder ook altijd zei. ‘Goedemorgen zonder zorgen‘, en ‘meisje van het goede leven‘ en ‘was het druk in de stad? en ‘mama’s meisje‘ over je dochter.
 • Blij zijn als na een drukke dag, papa (je man) van zijn werk terugkomt en je kindje(s) kan overnemen. Even aflossing om op adem te komen. Zeker na een driftige peuterdag is die verlossende deur die opengaat heel fijn. Al denkt papa daar soms anders over, die is ook moe van een lange dag op het werk.
 • Te laat komen bij afspraken. Net voor je de auto in stapt heeft je kindje gepoept, wil ze haar jas niet aan, wil ze absoluut dat ene speelgoedje mee of blijkt haar gezichtje onder de plak van het eten te zitten.
 • Je bent zo sentimenteel en dat is niet opgehouden na de zwangerschap. Om de kleinste emoties op tv of film zit jij te grienen en je bent een heel stuk angstiger geworden. Een zachtgekookt ei is er niets bij 😉

Ik ben benieuwd of jullie je in deze punten herkennen, of juist helemaal niet. Heb je nog leuke herkenbare aanvullingen van typische moederdingen, laat het me weten bij de comments. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

47 gedachten over “Mommy monday: Typische moeder dingen”

 1. Haha ik herken mijn eigen moeder hier wel een beetje in. Ik denk dat dit toch wel standaard is voor iedere moeder toch. Je hebt het allerbeste voor met je kinderen. Ik vind dit artikel super lief overkomen Kelly goed gedaan.
  Lisanne onlangs geplaatst…Happy list#1My Profile

 2. Veel is zeker herkenbaar. Vooral het nog even checken of hij nog ademt. Grappig genoeg doe ik dat bij de oudste niet meer. Dus kennelijk gaat het ooit over. Ik had mezelf voorgenomen om geen papa tegen mijn vriend te zeggen. Dat vind ik echt vreselijk. En helaas, ik doe het wel soms.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Ik lees voor uit; Het boek zonder tekeningenMy Profile

 3. De laatste drie dingen zijn heel herkenbaar. Heel soms ga ik ook bij Fay kijken als ik naar bed ga maar ze slaapt vaak heel licht dus durf ik niet goed. Hebben de babycam trouwens nog aan staan dus daarop kijk ik wel altijd..
  Nicole onlangs geplaatst…Clean 9 ervaring | Dag 1 & 2My Profile

 4. Heel herkenbaar, vooral dat van het poepen, vlak voordat we weggaan. Als je een bus of trein moet halen is dat al helemaal met de tijd goochelen. En ik ben ook zo’n zachtgekookt ei geworden, zelfs als ik iets verdrietigs of moois over andere mama’s op social media leest kan ik de tissues erbij pakken, hoor!
  Nina onlangs geplaatst…Update: James twee maanden, tijd om bij te kletsen!My Profile

 5. Haha ik ben benieuwd wat ik straks ga herkennen. Al kan ik nu al bedenken dat kijken in het kamertje voordat ik ga slapen, janken om de pijn van mijn kind en te laat komen op afspraken heel normaal gaan worden 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Een brief aan FonsMy Profile

 6. Niet te vergeten: gekke bekken en geluidjes maken in het openbaar zonder schaamte 😉

 7. Haha. Nog eventjes en dan zal ik vanzelf ook dingen van dit lijstje gaan herkennen denk ik.
  We hebben een babyfoon met camera gekocht.. Zodat ik wanneer ik wil kan kijken of ze goed ligt etc, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Plog – Vrije dagMy Profile

 8. Ja grotendeels herkenbaar! Mijn meiden aten altijd alles maar worden nu met 11 maanden ineens kieskeurig. Ben nu al blij als de helft van het bord leeg is. Als ze echt honger hebben, eten ze wel, denk ik dan maar. Dat ik zo blij met dutjes ben had ik van tevoren niet gedacht haha. Kan ik even opladen..

 9. Laatst las ik ergens. Sometimes when I open my mouth, my mom comes out….en het is nog waar ook. de zin ‘straks is het weer huilen’ denk ik nu al soms bij andere kindjes en het erge is ik vond het verschrikkelijk als mijn moeder dat zei
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Baby (uitzet) on a Budget…My Profile

 10. Herkenbaar dit! Nu al! Vooral dat kijken of hij wel goed in zijn bedje ligt. ‘s Nachts slaapt Morris in zijn wiegje naast ons bed en kan ik serieus oneindig naar hem gaan liggen kijken, maar overdag probeer ik hem vaak in zijn ledikantje te leggen en moet ik ook af en toe even checken of hij nog wel goed ligt en alles oké is.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#44: WINKELEN & PYJAMADAGMy Profile

 11. Heel herkenbaar lijstje! Vooral het punt van die dutjes. Mijn dochter ligt op dit moment op me te slapen en ik ga echt niet bewegen want straks hebben we een afspraak en dan moet ze wel een beetje uitgerust zijn 😉
  Nienke onlangs geplaatst…Shoplog babykleding, H&M en Hema.My Profile

 12. Ik herken bijna alles (de meeste dingen zijn heel natuurlijk), alleen dat over die papa niet. Inmiddels doe ik het alweer 4 en een half jaar alleen, dus ik kan het niet even overdragen. Maar daarentegen gaan ze ook af en toe naar hem. Niet dat ik dan bij kan komen, dan werk ik juist meer, maar werken is toch minder vermoeiend. Des te blijer ben ik dan als ze er weer zijn! Toen we nog samen waren werkten we allebei thuis (hij op zolder en ik in de woonkamer met een baby en een peuter/kleuter om me heen) en dat werkt ook niet kan ik je zeggen. 😉
  Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Popeye Village – een kleurrijk dorpje aan een sprookjesachtige baaiMy Profile

 13. Oooooh, dit ga ik vast en zeker herkennen! Ik merk het nu op mijn werk (gehandicaptenzorg) al. Dan zeg of doe ik iets en dan denk ik: “aah, mama is er ook!” :’)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.