Twee kinderen in de luiers | Life with 2 girls

coommode

Een nieuwe ‘Life with 2 girls’ voor jullie met dit keer een onderwerp dat door een van jullie vorige keer werd aangedragen bij de comments. Wat onwijs leuk dat de nieuwe rubriek goed ontvangen wordt, ik heb ook al allerlei ideetjes om deze rubriek mee in te vullen. Vandaag ga ik het hebben over het feit dat wij nu twee kinderen in de luiers hebben en hoe we dit ervaren en oplossen etc. Buiten het feit om dat het een stukje duurder in de maandlasten is (lang leve de aanbiedingen) vraagt het soms net wat meer organisatie. Want zul je net zien dat ze vaak tegelijk een poepluier hebben.

We hebben een commode en deze staat op de babykamer. Lana zal namelijk niet nog heel lang in de luiers zitten en kunnen we over een tijdje ook staand gaan aankleden en verschonen . Naast de commode staan luiers in het kleine maatje van Aimy en in de grote maat van Lana. Bij Lana wisselen we ook af met luierbroekjes omdat we begonnen zijn met zindelijkheidstraining. Wanneer Yannick thuis is dan wisselen we elkaar af. De een verschoont Aimy, de ander doet Lana. Net hoe dat op dat moment uitkomt. Maar soms zit je er zo in dat twee poepluiers achter elkaar ook zo gepiept is haha. Bijna een lopende band gevoel ;). Ook verschonen we de kinderen overdag vaak beneden, dan hoef je als je alleen bent met de kinderen niet een kindje alleen te laten beneden.

Onze tip: We hebben onder de salontafel een grote mand staan met een hoeveelheid luiers voor beide kinderen, billendoekjes en een hydrofiel luier, zo kunnen we beide kinderen eenvoudig en snel beneden verschonen op het aankleedkussen wat we beneden ook hebben liggen. Nooit misgrijpen naar luiers of doekjes 😉

Bij Lana zijn we begonnen met zindelijkheidstraining, dit doen we nog heel laagdrempelig en hierin volgen we vooral Lana’s ontwikkeling. We oefenen 2-3 keer per dag op de wc met een wc-bril verkleiner wat ze vooral interessant vindt maar nog niet haar behoefte in doet. Dat is ook nog helemaal niet nodig, door te oefenen ontdekt ze wat de bedoeling is en dat het heel normaal is. Ze zal zelf gaan aangeven waar ze aan toe is, daar is ieder kind anders in. De luierbroekjes zijn met het oefenen op de wc wat makkelijker omdat je die na toiletbezoek weer omhoog doet wanneer deze nog schoon is, net als met een onderbroekje. Verschonen doe ik nu nog op een aankleedkussen (of op de commode, of beneden) maar zal ik in de loop van de tijd meer staand gaan doen om zo mee te gaan in haar ontwikkeling.

Aimy verschonen we (bijna) iedere voeding wel. Dat is dus een stuk vaker dan dat we Lana verschonen. We hebben nog geen dagjes uit als gezin gedaan, dan zal de verschoonsessie denk ik wat meer organisatie vragen. Een lekker volle luiertas in ieder geval haha. Ik ervaar het niet als vervelend om er nu twee in de luierfase te hebben, ik vind dit leeftijdverschil voor ons wel heel erg fijn denk ik. Wat betreft het kopen van luiers houd ik altijd aanbiedingen in de gaten. Het maakt financieel denk ik niet uit of je er twee tegelijk in de luierfase hebt, of dat dit verspreid is. Nu valt het alleen op de kassabon wat meer op denk ik.

Dit is dus hoe wij dit doen, eigenlijk gaat dat vanzelf wel. Ik ben benieuwd hoe andere moeders dit doen, had jij er ook 2 (of zelfs meer) in de luiers, en hoe verdeelde jij dit met je partner? Let jij ook altijd op aanbiedingen als het om luiers gaat? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

53 reacties

 • Femke
  8 maart 2016

  Als ik dit bij mijn schoonzussen en vriendinnen zie, gaat dit eigenlijk ook wel vanzelf. Zij hebben ook altijd beneden ergens luiers liggen zodat ze geen kindje beneden hoefde te laten als de ander op de babykamer of eigen kamer werd verschoond.
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: another blogging tagMy Profile

 • MamaOnderneemt
  8 maart 2016

  Ik had maar één kindje in de luiers, omdat toen mijn zoontje werd geboren mijn dochter al zindelijk was. Dat vond ik wel makkelijk. En anders hadden ze even op elkaar moeten wachten met verschonen. Ik koop luiers wanneer ik nodig heb en let niet echt op aanbiedingen, maar dar is denk ik anders wanneer je dubbel zoveel luiers moet kopen.

 • MamaOnderneemt
  8 maart 2016

  Ik had maar één kindje in de luiers, omdat toen mijn zoontje werd geboren mijn dochter al zindelijk was. Dat vond ik wel makkelijk. En anders hadden ze even op elkaar moeten wachten met verschonen. Ik koop luiers wanneer ik nodig heb en let niet echt op aanbiedingen, maar dar is denk ik anders wanneer je dubbel zoveel luiers moet kopen.
  MamaOnderneemt onlangs geplaatst…Seksuele voorlichting geven aan mijn dochterMy Profile

 • Josan
  8 maart 2016

  Destijds had ik net zoals jij 2 dochters in de luiers. Meestal kocht ik luiers dan in de aanbieding. Dat scheelt. Als ik de een verschoonde op de commode ging de ander tegelijkertijd op het potje die op dezelfde kamer stond. Verschoningssessies waren sowieso even een moment om bij beiden even te kijken hoe het er voor stond.
  Josan onlangs geplaatst…Moeders de bak in voor delen foto’s kinderen op social mediaMy Profile

 • demallemolenmoeder
  8 maart 2016

  Ik heb nog maar 1 dochter dus dat is heel anders dan twee. Wel let ik ook op aanbiedingen.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…15x zeg het met een fotoMy Profile

 • Mendy
  8 maart 2016

  Jeeeh!!! Mijn verzoek om te schrijven als artikel! Dank je wel…erg leerzaam

 • Saskia
  8 maart 2016

  Mijn zoontje was niet meer in de luiers maar ik herken je verhaal wel wat betreft organiseren. Mijn man en ik deden ook altijd allebei 1 kind haha 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Stokke Xplory True BlackMy Profile

 • Elisabeth
  8 maart 2016

  Ook ik heb pas één kindje dus kan er niet over meepraten. Maar het klinkt weer alsof jullie het goed geregeld hebben!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Die derde R: RegelmaatMy Profile

 • Nicole
  8 maart 2016

  Uiteraard let ik op de aanbiedingen! Anders wordt het wel heel duur allemaal. Wij hebben een box met een lade eronder en daar zitten luiers en billendoekjes in.
  Nicole onlangs geplaatst…Fotoverslag – Wij waren een paar dagen naar de sneeuw!My Profile

 • Dorien
  8 maart 2016

  Lijkt mij inderdaad een aardige organisatie. Lijkt mij heerlijk 2 poepluiers tegelijk ;-). Ik ben ook begonnen met zindelijkheids training. Luierbroekjes bieden dan echt een uitkomt!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN WEKELIJKSE OUTFIT DIARY #13 LEATHER, DENIM EN RIPPEDMy Profile

 • Tamara
  8 maart 2016

  Herkenbaar dat lopende babd werk! In het begin had ik wel eens dat ik lauren verschionde, floris verschoonde, maxim hielp op de wc en dat lauren dan alweer gepoept had haha. En ja, het is inderdaad een dure bedoelding!
  Tamara onlangs geplaatst…Mijn allermooiste buikfoto’s.My Profile

 • Dionne
  8 maart 2016

  Dat lijkt mij best pittig soms. Maar ach de leeftijd tussen lana en aimy is wel een mooie leeftijd. Alles voor een goed doel!
  Dionne onlangs geplaatst…Happy Moments | Retourtje Limburg, afscheidsfeestje & ontbijten bij Barista CaféMy Profile

 • Sophie
  8 maart 2016

  Wat goed dat jullie dit samen zo knap oppakken! Oh en inderdaad luiers zijn duur!
  Sophie onlangs geplaatst…Lief dagboek #34 – Huilend op de fietsMy Profile

 • Kim_xazoe
  8 maart 2016

  Ik had er zelf (gelukkig 😉 ) ook maar 1 in de luiers. Op dinsdagen is mijn neefje hier en toen Xavi nog een luier droeg leek het af en toe wel lopende bandwerk inderdaad ! Gelukkig is hij al een lange tijd zindelijk. Inderdaad omdat hij er aan toe was maar wat extra stimuleren kan het proces wel meer versnellen. Dit stimuleren vond hij juist leuk en voelde niet als druk. Dat verschilt per kind maar zal wel heel veel schelen in kosten, qua tijd in het begin misschien niet zo maar later ideaal!
  Kim_xazoe onlangs geplaatst…DIY: Safari/jungle themed birthdayparty #1 – voorbereidingen!My Profile

 • Simpel, met een snufje liefde
  8 maart 2016

  Ik had er natuurlijk ook 2 in de luiers met onze tweeling. Ik deed ze altijd tegelijk na elkaar verschonen en soms als de 1 een poepbroek had. Het ging eigenlijk allemaal vanzelf. En kwa kosten ben ik natuurlijk niet anders gewend dan alles dubbel zoveel.
  Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger……was ik maar eerder begonnen.My Profile

 • Marijke
  8 maart 2016

  Lijkt mij inderdaad behoorlijk dur twee meisjes in de luiers! Onze dochter kan gelukkig al dik een half jaar op de wc plassen alleen wil af en toe een luier om voor de grote boodschap. Gaat inderdaad helemaal vanzelf die zindelijkheid training!
  Marijke onlangs geplaatst…Menu van de week #2My Profile

 • Lonneke
  8 maart 2016

  Hier ook nog maar een kindje dus voor ons nog niet van toepassing. Wel leuk om te lezen en ik ben erg benieuwd hoe dit gaat als je idd een dagje weggaat en ze dan allebei moet verschonen. Stel dat je alleen bent en je moet zelf naar het toilet maar je hebt twee kids bij dat lijkt me best lastig 😉
  Lonneke onlangs geplaatst…Een huis babyproof maken?!My Profile

 • Charlotte
  8 maart 2016

  Ik heb ook altijd beneden wat verschoonspullen liggen. Sowieso super handig want mijn eigenwijze peuter geeft ook niet elke keer zin om naar boven te gaan… 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Wat de visolie met Aukje deed…My Profile

 • Madelaine
  8 maart 2016

  Ik heb nu alleen maar Jasmin, en dat wil ik ook graag zo houden de komende jaren (mijn verloofde wil wel een tweede). Het lijkt mij best pittig hoor twee kindjes in de luiers.
  Madelaine onlangs geplaatst…Gereden: BMW E21 320My Profile

 • Leonie
  8 maart 2016

  Interessant om te lezen! Het lijkt me best lastig, maar zo te lezen wen je er snel aan.
  Wat leuk dat jullie bezig zijn met zindelijkheidstraining bij Lana!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Het is een…My Profile

 • Dita
  8 maart 2016

  Ik let nu bij 1 kindje al op de aanbiedingen. Of er ooit een 2e komt is maar de vraag. Ik vind 1 kindje ook wel heel fijn.
  Dita onlangs geplaatst…New In: Fashion ItemsMy Profile

 • Chris
  8 maart 2016

  Ik heb er maar een in de luiers, maar kijk desalniettemin altijd op luierinfo.nl om te zien waar de luiers die ik gebruik in de aanbieding zijn. Ook te vinden op Facebook!

  Goede tip trouwens van die mand onder de tafel, ga ik onthouden!

 • marie-louise
  8 maart 2016

  Leuk artikel! Bij ons zal het denk ik ongeveer hetzelfde gaan. Ons tweede kindje komt als ons zoontje 2.5 jaar is. Ook wij oefenen al een tijdje met een wc verkleiner en hij weet nu ondertussen wat de bedoeling is alleen zijn behoefte erop doen doet hij nog niet. Dat hoeft ook nog niet. Komt vanzelf, maar het begin is er.

  Wij hebben nu trouwens al een berg luiers in huis voor de baby. Maat 1, 2, 3 en 4…haha! Elke keer als ik ergens een aanbieding zie sla ik in 😉
  marie-louise onlangs geplaatst…Zwanger week 27My Profile

 • Karlien
  8 maart 2016

  Wij hadden dat ook, twee in de luiers. Vooral in het begin zijn het heel veel luiers 😉
  Karlien onlangs geplaatst…7x Aruba met kinderenMy Profile

 • Marije
  8 maart 2016

  Bedankt voor de tip voor wat betreft de benodigdheden voor verschonen beneden. Stom misschien, maar daar had ik nog niet over nagedacht, haha.
  Marije onlangs geplaatst…Zelf babyvoeding makenMy Profile

 • Lifesabout
  8 maart 2016

  Haha wij hebben ook een stapel luiers en billendoekjes bij de salontafel liggen! Luiers kopen we bij het Kruidvat en bevallen prima. Ik hoop dit jaar voor altijd uit de luiers te zijn maar we zien wel hoe het loopt met zindelijkheid van Saar.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wat als de hemel een bezoekuur had?My Profile

 • Cindy
  8 maart 2016

  Oh die tip van die luiers beneden is wel handig. Ik heb nu twee bakken met tijdschriften staan, als ik daar nou één bak van ga maken en dan die andere bak met luiers. Had ik geen moment bij stil gestaan eigenlijk. En luiers moet ik ook nog in de commode doen, ik heb overal bakjes voor luierdoekjes en hydrofiele doeken en slabben, maar geen bakje voor luiers… Zwangerschapsdementie (maar nog maar 2 weken… Of 4 haha)
  Cindy onlangs geplaatst…Onze zwangerschapsfotoshootMy Profile

 • Carlijn
  8 maart 2016

  Haha het kost inderdaad vooral meer geld. En je moet het jezelf een beetje makkelijk maken, zoals jullie nu ook doen. Zal zoveel schelen als Lana straks zindelijk is. Ben benieuwd hoe snel ze het oppikt, goed dat je hier mee bezig bent iig. Heb zelf ook twee kindjes in de luiers (tweeling van 9 maanden), ik heb een aankleedkussen beneden op de eettafel liggen. Ga echt nooit naar boven (waar de commode staat) om te verschonen. Dan maar een ongezellig gezicht.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: waarom pedagogische regeltjes niet opgaan bij een tweelingMy Profile

 • haia
  8 maart 2016

  Het valt me altijd op dat jullie in Nederland veel later beginnen met zindelijkheidstraining. In Belgie gaan kinderen op 2,5 jaar naar school en wordt er verwacht dat ze zindelijk zijn. Zo ontstaat er wel wat frustratie bij de ouders als het kind er nog niet klaar voor is. Mijn oudste was niet zindelijk op 2,5 en de juf vond het heel vervelend en aangezien het mijn eerste was dus totaal onervaren in zindelijkheidstraining vond ik dat heel moeilijk. Nu zou ik mijn kind mooi thuis gelaten hebben en hem rustig laten doen. Aan de andere kant is het wel voordelig als ze vroeg uit de luiers zijn. Zowel voor de ouders als het kind. Mijn jongste is nu bijna 2 en vraagt zelf om op het potje te gaan ook al gebeurd er weinig het is een goed begin.

 • Manon
  8 maart 2016

  Wij hebben ook vanaf het begin dat Nilo er is een bakje/lade beneden met luiers en doekjes erin. Toen hij nog mini was hadden we ook een tweede verschoonkussen beneden en nu doe ik volle plasluier vaak gewoon op de vloer haha (we hebben vloerverwarming dus het is niet ijskoud).
  Manon onlangs geplaatst…Zo doen wij dat – Twee kinderenMy Profile

 • Malou
  8 maart 2016

  Ik denk dat wij straks best een tijd in deze fase zitten. Nomi is 20 maand als haar broertje wordt geboren en dan zijn we waarschijnlijk wel bezig met zindelijkheidstraining, maar ik denk dat het nog wel even duurt voordat ze echt zindelijk is.
  Malou onlangs geplaatst…ShoplogMy Profile

 • rachel
  8 maart 2016

  hier had ik er ook 2 tegelijk in de luiers en dat wisselde zich gewoon af en ik had een mandje beneden staan met luiers en doekjes ect. en jaaa ging altijd wel voor de aanbiedigen bij het kruitvat en later kocht ik de luiers van de lidle die vond ik erg fijn toen
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 6 maart 2016My Profile

 • Liesbeth
  8 maart 2016

  Jep hier ook 2 jaar lang 2 kids in de luiers gehad. Een aanslag op je portemonnee toen, maar aan de andere kant ik sloeg vaak groot in. Wij zijn gek van de Etos luiers en luierdoekjes dus ik lette daar heel goed op de aanbiedingen. Verschonen deed ik niet na elke voedingsbeurt, want die van mij poepten vaak genoeg na de voeding dus ik wachtte liever op de poepluier 😉 Oh en in de weekenden waren de luiers voor manlief, aangezien ik 5 dagen 95% van de luiers deed!
  Beneden hadden wij ook een aankleedkussen en luiers en doekjes en boven hebben wij een enorme commode waar je makkelijk 2 kinderen naast elkaar kunt verschonen. Ze slapen samen op 1 kamer dus daar staat ook de commode. De oudste is gelukkig nu zindelijk en de jongste van 2 ziet dat voorbeeld en wil dus ook op het potje en de wc en daarin gaan we mee. Hij mag nu na elke keer dat hij op de wc gezeten heeft een stempel zetten, want dat deed de oudste ook altijd!
  Onderweg gebruikte we het luiertasje waar we voor elk 2 luiers in deden en bij lange dagjes weg nog wat extra los in de tas.

 • Janneke
  8 maart 2016

  Leuk artikel, veel geluksmomentjes met jouw twee meiden!
  Janneke onlangs geplaatst…Recept: Home made noten chocolade rotsjes met heel veel chocolade!My Profile

 • Sandra
  8 maart 2016

  Wat handig die mand onder tafel! Zal wel erg prijzig zijn al die luiers.
  Sandra onlangs geplaatst…DIARY: HARD DOORWERKEN & HEERLIJK EEN WEEKENDJE WEGMy Profile

 • Jessica
  8 maart 2016

  Wat een organisatie zo stiekem. Gelukkig heb je aan Yannick zo’n goede man. Ik ken er eentje doe weigerde poepluiers te doen en dan of zijn moeder belde of gewoon ging wachten op de mama! (Gelukkig niet mijn man… )
  Jessica onlangs geplaatst…Dag dreumes! Hallo peuter!My Profile

 • Susanne
  8 maart 2016

  Leuk om te lezen hoe jullie het aanpakken met twee meiden in de luiers! Handig om beneden ook luiers neer te leggen! Wij hebben alles gelijkvloers in ons appartement dus gaan altijd naar het kamertje van ons zoontje om hem te verschonen. Kan me wel voorstellen dat dit met twee kindjes lastig is als je steeds naar boven moet!
  Susanne onlangs geplaatst…Nightshit 😉My Profile

 • Ellen
  8 maart 2016

  Wat herkenbaar allemaal. Wij hebben een dochter van bijna 6 weken en een dochter van 17 maanden. De drukte en hectiek herken ik dus wel. Ik heb ook een mandje beneden en een extra aankleedkussen. Ideaal! De aanbiedingen voor de luiers worden hier nauw gevolgd. Want er gaan wat luiers doorheen op een dag!
  Ellen onlangs geplaatst…Zelfstandig ondernemen: girlpower?My Profile

 • Lisanne
  8 maart 2016

  2 kids in de luiers is denk wel te doen mits je net zo een goede organisatie hebt als bij jou thuis. Een man als Yannick is een toppertje hoor! Ik denk dat je als je het eenmaal doet er wel aan gewend raakt, wellicht zal je meer kids in de luiers ook nog aankunen haha. Die tip van de luiers beneden is ook wel goed! Leuk artikeltje weer vandaag. Liefs fijne dag
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario Exclusivio Markthal RotterdamMy Profile

 • Bo
  8 maart 2016

  2 tegelijk in de luiers, en hopelijk ook gelijk uit de luiers. Tweeling 😉
  Al lijkt het me nog wel een dingetje om ze tegelijk zindelijkheidstraining te geven!
  Bo onlangs geplaatst…Kinder speeltafel met krijtbord NoelMy Profile

 • Jodi - liefthuis
  8 maart 2016

  Het hebben van een verschonings matje en doekjes en luiers beneden was voor ons ook echt een must. Ideaal om beneden ecen te kunnen verschonen, vooral als je zelf nog niet zo mobiel bent zoals ik.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…To kolf or not to kolf…handsfree kolven…My Profile

 • Milou
  8 maart 2016

  Slim! Ik moet ook echt luiers beneden hebben. Hoewel, zo kom ik wel meteen aan mijn work-out wanneer ik steeds naar boven moet lopen, haha.
  Milou onlangs geplaatst…WHAT ABOUT MY WEEK – THE RISE OF LOU LEEFTMy Profile

 • Carlijn
  8 maart 2016

  Hier nog een twin mom. Heb gelezen dat tegelijkertijd zindelijk maken van een tweeling in 90% van de gevallen mislukt. Het zijn twee individuutjes, dus grote kans dat hun ritme en behoefte aan het potje anders zijn. Go with the flow, ga ik ook doen 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: waarom pedagogische regeltjes niet opgaan bij een tweelingMy Profile

 • Miranda
  8 maart 2016

  Ik vind t reuze meevallen ook idd, 2 in de luiers. Gebruik de luiers van Kruidvat en vind die ook echt het fijnste! Doekjes vaak die dozen van Kruidvat ook of de doekjes van de action. Luierbroekjes leek me ook handig idd, maar in de praktijk is dat met een jongetje toch anders… Als je dan t broekje omhoog trek trek je ‘alles’ mee omhoog ?
  Ik hoop m deze zomer zindelijk te krijgen!

 • Claartje
  8 maart 2016

  Dl was zindelijk voor zl werd geboren. Erg handig vond ik dat. Er zit wel bijna 3 jaar tussen de kinders dus dat maakt ook wel verschil. Dl was met ong. 2.5 jaar droog. Wel heb ik steeds luiers gebruikt en geen broekjes want dan moest bij het verschonen weer alles los. En als ze op de pot of wc ging deed ik de luier aan een kant even los en dan kon die ook afzakken. Net zo makkelijk vond ik. Zl is nu wel alert op dat hij bezig Is in zijn broek dus We zullen eens aan trainen gaan denken. Hij Is nu 1.5. Mooi schema hebben jullie ingesteld, dat Is wel handig inderdaad.

 • Frédérique
  9 maart 2016

  Leuk om te lezen, veel drukte en gedoe maar alles met liefde. Hopelijk kunnen jullie snel samen een dagje uit hebben met zijn allen 🙂

 • Susan
  9 maart 2016

  Leuk om te lezen. Hoe trots zal Lana zelf zijn als ze voor het eerst op de wc haar behoefte doet, lief!

  Liefs
  Susan
  Susan onlangs geplaatst…Hoe je meer geluk kunt ervaren #1 – dankbaarheidMy Profile

 • Maike
  9 maart 2016

  Dat zal inderdaad best wat geld kosten al die luiers! En een hele organisatie ook met twee van die kleine meiden.
  Maike onlangs geplaatst…De smaken van jullie bruidstaartMy Profile

 • Angélique
  9 maart 2016

  Het is voor mij alweer een tijdje terug, maar ik had er drie in de luiers. De oudste van twee en onze tweeling. Ik haalde altijd luiers in de aanbieding, want ze verdroegen alleen Pampers, van alle andere luiers kregen ze uitslag…Het verschonen ging eigenlijk vanzelf, in het weekend als manlief thuis was deden we het om en om (of wie het eerste de luier rook mocht het doen). Op vaste tijden een rondje schone luiers 😉
  Ik had ook standaard luiers en doekjes beneden liggen met een aankleedkussen.
  Wat zindelijk worden betreft is ieder kind anders, de oudste hebben we ontzettend moeten stimuleren, want hij had er weinig zin in om naar het toilet of potje te gaan, maar hij was met zijn bijna drie jaar zo groot dat hij geen luier of luierbroekje meer paste dus dan moet je wel. Onze dochter deed het bijna helemaal uit zichzelf en was ruim voor haar tweede uit de luiers overdag, ‘s nachts duurde iets langer en haar tweelingbroer hebben we ook wel een handje moeten helpen, toen hij zindelijk was, was dat overdag en ‘s nachts. Wat mij persoonlijk wel opviel, wanneer ze bij het middagslaapje droog blijven, ze er ook mee bezig gaan wat er nou gebeurt in de luier.

 • Momsofthree
  10 maart 2016

  Om onze zoons zindelijk te krijgen brachten we het potje naar de woonkamer (alleen als er geen bezoek was).. Ze vonden het spannend en leuk en wilden er graag op zitten. Men zegt dat het potje beter is om te beginnen ipv op toilet omdat ze dan goed met de beentjes op de vloer kunnen en zo zitten ze ontspannender en gaat het makkelijker. Wij werkten ook met een kookwekkertje. Eerst elk uur op het potje en de dag erna om de 70 min. En steeds uitbouwen en tussendoor geen luier, alleen met slapen. Ze waren snel zindelijk, wel handig als er nog eentje in de luiers loopt. En ook wij verschonen beneden, net zo makkelijk met een handdoek op de bank of in de box.

 • Mama van Dijk
  11 maart 2016

  Ik laat de luiers altijd door wehkamp of bol.com in maandboxen thuisbezorgen! Heel vaak zijn ze 40% korting net als vandaag! Toch leuk meegenomen dan! En de volgende dag gratis in huis is wel zo ideaal!
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Ik kijk om en zie je liggen met je gezicht op straat..My Profile

 • Tessa
  15 maart 2016

  Leuk om te lezen! Ik ben altijd benieuwd hoe moeders met meerdere kinderen dat nou allemaal doen, ik vind 1 kind al handenvol werk, haha. Ik vind het vooral slim dat je ook beneden verschoont en daar alle spullen voor hebt klaarstaan!
  Tessa onlangs geplaatst…Nooit meer op tijdMy Profile

 • felicia
  11 september 2016

  Wij hadden ook 2 kinders in de luiers
  Wij gebruikten ook pampers duur maar ik en mijn man vinden het gewoon fijne luiers.
  Ons oudste dochtertje was 1 jaar en 9 maanden toen ons tweede prinsesje werd geboren we verschoonde ook alletwee 1 kind
  Maar mijn man heeft die periode helaas als stressvol ervaren ook met haar pretparken gaan dagjes er op uit was het stressvol voor hem iets meer.
  Hij hoopte dat ons oudste dochtertje snel zindelijk werd want dat zou schelen met de tweede jas dubbel werk
  Maar het duurde juist heel lang voor ze echt zindelijk werd . misschien ook mede doordat ze de stess aanvoelde ?
  het frustreerde mijn man een beetje
  Nu wij weer een kleine hebben ons derde dochtertje zal het natuurlijk rustiger verlopen het ziekelijkheid proces aan gezien de twee oudste niet meer in de luiers zitten
  Ten zij ik plots nog een keer zwanger zou raken 🙂
  Groetjes Felicia

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.