Mijn 8 tips voor thuiswerken

tips voor thuiswerken

Bron

Mijn tips voor thuiswerken

Vandaag ga ik jullie mijn tips delen om het thuiswerken effectiever en makkelijker te maken. Dit doe ik wel met een dikke knipoog want ik bespreek eigenlijk gelijk mijn valkuilen op dit gebied. Een van mijn dromen die ik met jullie deelde in een opdracht van de happy challenge was vanuit huis kunnen werken, om er op die manier zoveel mogelijk te kunnen zijn, thuis, voor mijn dochter en eventuele toekomstige kids. De voordelen van thuisblijfmoeder zijn en de voordelen van een baan hebben in een. Toch lekker je eigen ding hebben buiten de kids en het huishouden om, sociale contacten die erbij komen kijken, maar wel vanuit het comfort van je eigen huis met je eigen kids om je heen. Ik ga binnenkort weer aan de slag bij mijn werk buitenshuis waar ik ook erg naar uit kijk, maar het thuiswerken bevalt me ook wel heel erg goed. Ik heb wat boeken gelezen over thuiswerken en me verdiept verhalen van anderen en vandaag deel ik met jullie de tips die mij een beetje geholpen hebben om meer structuur te krijgen in mijn werkzaamheden en ook efficiënter te werken.

tips voor thuiswerken

Bron

Thuiswerken kan in alle vormen en maten. Je kunt tekstschrijver of vertaler zijn voor een bureau of als freelancer. Je kunt een praktijk aan huis hebben. Je kunt zoals ik bloggen dus schrijven voor een website. Je kunt het werk dat je bij een werkgever doet ook gedeeltelijk of volledig vanuit huis doen. Er zijn mogelijkheden om vanuit huis een e-coach te zijn om mensen te begeleiden in afslanken, logopedie, psychiatrie, noem het maar op of er zijn werkzaamheden die je thuis kunt doen. Als zelfstandig ondernemer of als werknemer van een bedrijf. Thuiswerken is ook een vorm die onder het nieuwe werken kan vallen. Het bespaart reistijd en kosten en soms is het gewoon een stuk praktischer.

Mijn tips als het gaat om effectief thuiswerken.

1 Plannen!

Plannen met een grote P. Dat is het keywoord als het gaat om thuiswerken. Zeker als je niet voor een baas werkt en je dus niet continue iemand om je heen hebt die je verteld wat je moet doen is het belangrijk wel een stok achter de deur te hebben. Een mens werkt het meest effectief wanneer hij/zij een doel heeft om naar toe te werken. Plan daarvoor de werkzaamheden in zodat je op je effectiefst werkt.

Maak zowel een weekplanner, als een maandplanner om ook een groter overzicht te bewaren.  Voor mij werkt het goed als ik zelfs de dag op deel in dagdelen waarin ik bepaalde taken af wil hebben. Als ik weet dat ik bijvoorbeeld mezelf 2 uur de tijd geef voor twee artikelen dan moeten die daarna ook echt af zijn.

2 To do lijstjes

To-do lijstjes vallen eigenlijk ook onder het kopje plannen. Maak iedere dag of week een lijstje met taken die binnen die tijd af moeten zijn en wees streng voor jezelf. Afstrepen zodra de taak af is voelt heerlijk!

3 Vermijd afleiding

Ik werk vanuit mijn laptop en wat is Twitter, Facebook en instagram toch heerlijk om er steeds bij te pakken. Als ik de tijd ga op tellen dat ik op Facebook zit in een week dan kun je daar zo een paar uur voor rekenen, eigenlijk heel zonde. Probeer deze storingsfactoren uit te schakelen. Dit zelfde geldt voor de tv die misschien aanstaat, dat ene tijdschrift waar je ogen naar gelokt worden of natuurlijk je mobieltje.

4 Maak onderscheid tussen thuis zijn en werken

De activiteiten die onder thuis zijn vallen zoals het huishouden, de hond uitlaten, met je kids spelen, eten, tv kijken of een boekje lezen dat doe je op de momenten dat je niet aan het werk bent. Zodra je aan het werk bent denk je even niet aan die volle wasmand, het rtl journaal enzovoorts. Dat is heel moeilijk, daar heb ik helaas ook geen goede ervaring in haha. Je stelt je echt voor dat je naar je werk toe gaat. Mensen die op kantoor buitenshuis werken kunnen hun was ook niet tussendoor doen of het rtl journaal bekijken.

Om dat nog efficiënter te maken is het handig een aparte werkplek thuis te hebben buiten de woonkamer om waar je zo min mogelijk afleiding hebt van de dingen die je ‘thuis’ zou doen.

5 Vertel anderen dat je thuis aan het werken bent.

Door aan anderen te vertellen dat je niet thuis ‘zit’ maar dat je aan het werken bent kun je hopelijk voorkomen dat men niet zomaar even langs komt voor een kop thee of hulp. Men denkt al snel, oh maar ze is thuis dus ik kan wel even langskomen. Net als dat die vriendin voor dat kopje thee ook niet op kantoor waar iemand werkt langskomt, probeer je dit thuis ook te vermijden. Zo maak je het voor jezelf ook duidelijker dat je aan het werk bent. Je wilt namelijk efficiënter kunnen werken, althans dat is de bedoeling van deze tips.

tips voor thuiswerken

Bron

6 Maak jezelf op, kleed je fatsoenlijk aan.

Als je thuis werkt, en je ontvangt geen klanten of je hoeft ook een skype contact met klanten te houden dan ziet in principe niemand je. Het is dan heel verleidelijk om in pyjama achter je bureau te kruipen. Niet doen! Dat maakt je in een soort lazy sunday morning mood en daar gaat de efficiëntie van je werk. Maak jezelf op en kleed je zelf zoals je dat zou doen als je naar een werkgever zou gaan.

7 Discipline

Het belangrijkste aan thuiswerken is dat je je eigen baas bent dus discipline moet opbrengen. Spreek met jezelf tijden af hoe laat je wilt beginnen en ook hoe laat je wilt stoppen. Mijn valkuil is echt om om 18.00 na het eten weer aan de slag te willen, het voelt helemaal niet als werken. Het nadeel daarvan is dat je jezelf de hele dag de tijd geeft waardoor je meer in de lambal tour komt te zitten. Maak een schema en plan tijden waarin je bepaalde taken afrondt.

8 Wees niet te streng voor jezelf.

Een gouden regel want daar moet ik mezelf toch wat meer aan gaan houden. Perfectionisme is de grootste valkuil voor mij en in mijn perfectionisme kan ik balen als het me niet ‘lukt’. Als ik een artikel niet af krijg zoals ik het had willen hebben, of als een foto maar niet lukt zoals ik wil. Leer accepteren dat fouten maken mag. Iemand die voor een baas werkt is ook niet alle uren effectief, en maakt ook voldoende fouten.

Deze tips zijn ook handig voor mensen die bijvoorbeeld thuis studeren. Ik heb het nog niet gehad over thuiswerken en moeder zijn, dus het thuiswerken combineren met het moederschap. Daar ben ik nog wat meer ervaring in aan het opdoen haha want dat is niet makkelijk. Deze tips volgen later als jullie die willen lezen!

Zijn er onder mijn bezoekers meer dames (en heren?) die thuiswerken? Wat zijn jullie beste tips en wat zijn jullie valkuilen op dit gebied? Ik kan zoveel van jullie leren want ik ben helemaal nieuw in deze ‘wereld’. Kom maar op met die gouden tips haha! Laat ze me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

26 gedachten over “Mijn 8 tips voor thuiswerken”

 1. Fijne tips, maar inderdaad, thuis “werken” i.c.m. het moederschap is een stuk lastiger. Gelukkig zie ik mijn blog niet als werk maar als hobby, dus kan ik het doen, wanneer ik wil en kan. En lukt het een dag niet, (haal ik mijn planning niet) dan is het geen probleem.
  Geertje onlangs geplaatst…Brandramptoerist…My Profile

 2. Voor mijn werk moet ik ook regelmatig thuis werken. En dat kan best weleens lastig zijn. Ik probeer dan ook alles aan de kant te zetten zodat ik enkel en alleen aan de gang kan gaan met wat ik moet doen. Het thuiswerken wordt nu minder omdat we een goed kantoor hebben, en ik merk dat ik dan toch sneller naar kantoor ga omdat ik daar mijn werk nog veel beter kan doen.
  saskia onlangs geplaatst…Vrouwen en kledingMy Profile

 3. Leuk stuk! Bij mijn vorige werk, werkte ik wel eens een dagje thuis, mr toen was Olivia er nog niet. Ging vele malen handiger, want nu is er altijd iets te doen. Bloggen doe ik tussendoor nu, soms als ze wakker is, soms als ze slaapt.
  Gwen onlangs geplaatst…Tag: Too much informationMy Profile

 4. Heel herkenbaar. Ik heb de luxe dat ik vanuit huis werk maar inderdaad wat jij zegt: Facebook, Twitter…. En soms dan heb ik écht ff geen zin en dan ga ik wat anders doen waar ik vervolgens dan nog heel laat ‘s avonds met tegenzin aan het werk ben!
  Manon onlangs geplaatst…Liefde kent geen grenzen…My Profile

 5. Fijne tips! Ik heb ook wel moeite met discipline en vooral met ervoor zorgen dat ik niet word afgeleid door wat-dan-ook. Ik studeer sinds een paar weken veel thuis en moest er echt heel erg aan wennen. Je gaat inderdaad heel snel tussendoor ‘even’ de was doen, ‘even’ tv kijken of ‘even’ social media checken en daar gaat zóveel tijd in zitten…
  Linda onlangs geplaatst…De Alchemist.My Profile

 6. Goede tips en ook zeker bruikbaar als je geen kinderen hebt. Toen was ik ook lekker effectief met lijstjes en planningen. Nu gaat dat niet meer op en moet ik alles zoveel mogelijk doen in de slaapjes van Skyler die ook nog vrij onregelmatig zijn. Niet te plannen dus!
  Shirley onlangs geplaatst…MUA Undress me vs. Urban Decay naked 1My Profile

 7. Fijne tips! Ik werk op zich niet thuis maar moet wel thuis werk verrichten voor studie en blog. Daar ben ik geen held in, ik neem me altijd voor me aan te kleden en ik de studeerkamer te gaan zitten maar beland uiteindelijk toch voor de tv met de laptop op schoot en in pyjama.
  Hester onlangs geplaatst…Instant happinessMy Profile

 8. Vanwege mijn werk in een commerciële branche kan ik helaas niet thuiswerken, maar de punten die je opnoemt lijken me zeer zeker de valkuilen. De afleiding van social media of het huishouden met je inderdaad achterwegen laten. Leuk artikel!!

 9. Goeie tips en een paar herkenbare punten kom ik tegen. Niet omdat ik thuis werk, maar ik heb wel redelijk wat zelfkennis 😉 Bij ons op het werk zit het er ook aan te komen: de mogelijkheid om thuis te werken. Ik weet het nog niet…… Ik neig naar een ‘nee’.
  Marion onlangs geplaatst…For old times sakeMy Profile

 10. Ik werk ook zo nu en dan vanuit huis. Ik merk wel dat ik het lastiger vind nu Sam ouder is. Hij slaapt niet meer en vraagt continu aandacht. Wanneer ik dus thuis aan de slag moet, regel ik tegenwoordig wel echt oppas. Anders schiet het niet op.
  Jess onlangs geplaatst…Bekentenissen aan mijn zoon…My Profile

 11. Hele handige tips. Ik werk niet thuis, maar ik ben aan het afstuderen en dat moet dus ook thuis. Ik ben heel snel afgeleid en tijdens het studeren ben ik bezig met de afwas die nog gedaan moet worden. Zo herkenbaar!
  Laura onlangs geplaatst…Romantisch Thee serviesMy Profile

 12. De tips kloppen echt helemaal! Het helpt zo om een aparte ruimte te hebben om echt ” te werken ” i.p.v op de bank of aan de eettafel. Geeft meer rust 🙂

  X

 13. Handige tips! Niet dat ik zelf thuis werk, maar stiekem zou ik het in de toekomst wel willen doen. Lijkt me ideaal! De valkuil lijkt voor mij dat ik te veel andere dingen ga doen die niet met werk te maken hebben, even op facebook kijken, een whatsappje sturen, eten klaarmaken etc. Volgens mij leer je wat wel en niet werkt door gewoon te doen!
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Eenpersoons QuicheMy Profile

 14. Ik werk ook thuis en denk dat je de belangrijkste dingen wel genoemd heb.
  Ik vind het zelf heel belangrijk (of als ik het niet doe dan voer ik niks uit) om de dag van te voren een tijd met mezelf af te spreken, net alsof je naar kantoor moet. En structuur is ook een goeie. Ik ben echt nog op zoek naar discipline want daar ontbreekt het mij zwaar aan helaas.
  Mira onlangs geplaatst…In de badkamer: Body & Earth ElementsMy Profile

 15. Ik ben heel erg nieuw op het gebied van moederschap en thuisstudie. Met een baby kan je moeilijk plannen. Ik moet alles doen wanneer ze slaapt. Maar het lastige is dat ze moeilijk in haar bed slaapt . Ze houdt van mijn armen..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.