Zo houd ik mijn huid fris en stralend!

Mijn gouden tips voor een stralende huid! Dat klinkt veelbelovend ;). Ik krijg best vaak van jullie (super lief!) de vraag hoe ik toch aan mijn stralende huid kom. Ik krijg vaak te horen dat ik nauwelijks oneffenheden heb en mijn huid er zo fris uitziet. Er wordt dan gevraagd wat mijn geheimen zijn, wat ik zoal gebruik. Super lief die complimentjes en eigenlijk doe ik vrij weinig bijzonders. Ik heb een vast huidverzorgingsritueel wat ik al jaren uitoefen, ik zorg dat ik gezond eet en voldoende beweeg en verder doet wat make-up hier en daar ook wat wonderen. Ik deel vandaag mijn tips met jullie hoe ik mijn huid verzorgd en stralend houd en ik ben benieuwd wat jullie eigen ervaringen zijn!

6 Tips voor een stralende en frisse huid

 • Gezonde voeding : Ik denk dat de basis begint met gezonde voeding. Voldoende groente en fruit, vezels uit volkorenproducten, gezonde vetten en eiwitten als basis om je huid van binnenuit te voeden. Ook zorg ik ervoor dat ik voldoende drink. Ik drink de hele dag water en thee en af en toe een light frisdrank maar ik probeer zeker de 2 liter water aan te tikken. Ik denk dat ik mijn huid hier ook een plezier mee doe en het is bovendien heel erg gezond voor je.
 • Voldoende beweging : Naast gezonde voeding is voldoende beweging in de vorm van sport ook heel belangrijk. Het geeft je bloedcirculatie een boost en ik denk dat een fit lichaam ook aan de buitenkant zijn vruchten afwerpt in de vorm van een stralende huid. Ik sport al jaren dus ik weet niet of het echt zo werkt, maar zelf denk ik dat het zeker bijdraagt aan een gezonde en stralende huid. En het sporten geeft me veel zelfvertrouwen, een goed gevoel over mijzelf en daarmee ga je denk ik automatisch ook stralen. Naast sporten zorg ik er ook voor dat ik voldoende beweging heb door veel te wandelen, fietsen en in huis actief te zijn met het huishouden.
 • Een goede nachtrust! Dit is wel een inkoppertje en voor moeders soms eerder een utopie dan werkelijkheid, maar een goede nachtrust is ook de basis voor een stralende en frisse huid. Als mama van drie kindjes onder de 5 jaar, mag ik in mijn handen klappen dat ik vrijwel elke nacht zeker wel 6-7 uur slaap krijg. Mijn huid ziet er daardoor nu ook veel beter uit dan in de periode na de bevalling waarin slaap een schaars begrip was ;).
 • Reinig je huid:  Ik ga niet naar bed zonder mijn huid eerst goed te reinigen. Alle make-up verwijder ik van mijn ogen en gezicht en ik zorg ervoor dat mijn huid volledig schoon is omdat in de nacht je huid herstelt van de dag. Zo laat je je huid tot rust komen en geef je het de kans om optimaal te herstellen. In de ochtend is het ook belangrijk om je huid goed te reinigen, als basis voor je gezichtsverzorging. Door mijn huid twee keer per dag intensief te reinigen, zorg ik ervoor dat mijn huid in goede conditie is en de verzorgingsproducten die ik gebruik optimaal hun werk kunnen doen.

 • Huidverzorging : Hierboven zie je mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten die ik al een hele lange tijd gebruik. De combinatie van deze producten zorgen voor een optimale verzorging en de werking van de producten en geeft mij een stralende en energieke huid. Ik zal mijn verzorgingsritueel met jullie delen:

In de avond doe ik de NIVEA Q10plusC Anti-rimpel + Energy Verkwikkende Nachtcrème op mijn gehele gezicht. Deze verzorgt mijn huid tijdens de nacht en zorgt ervoor dat mijn huid tot wel 50% meer zuurstof opneemt.  Omdat de pure vitamine C de huid helpt om ’s nachts te herstellen zie je er in de ochtend wakker, fris en fruitig uit.

In de ochtend gebruik ik na het reinigen van mijn huid de NIVEA Q10plusC Anti-Rimpel + Energy Dagcrème die een goede basis is onder mijn make-up en mijn huid ziet er de hele dag stralend uit. Omdat mijn wallen ook niet onder stoelen of banken te schuiven zijn ;), gebruik ik ook nog de NIVEA Q10plusC + Energy Oogcontourcrème om de doffe en vermoeide huid rondom de ogen op te frissen.

 • Make-up: Na mijn gezichtsverzorgingsritueel doe ik mijn make-up doen en dit draagt ook bij aan een frissere en stralende huid. Ik draag standaard wat concealer, een CC cream en dit poeder ik vervolgens af. Dan breng ik een blush aan en vervolgens een highlighter die een stralend effect geeft. De highlighter doe ik op mijn jukbeenderen, wenkbrauwbot en in mijn binnenste ooghoek. Verder draag ik een wit oogpotlood op mijn waterlijn voor het ‘frisse grote ogen effect’ en dan draag ik nog een vloeibare eyeliner en tenslotte een mascara voor een opener blik. Die basislook doe ik elke dag op en soms breid ik deze uit met wat oogschaduw, een bronzer voor een shape effect of ik ga voor een lipstick.

En dat is het! Ik denk dat ik hiermee wel mijn ‘gouden tips’ gedeeld heb waarmee ik aan mijn stralende en verzorgde huid kom. Ik vind het heerlijk om aandacht te besteden aan mijn huidverzorging, make-up en mijn gezondheid en ik merk dat ik daardoor een stuk beter in mijn vel zit. Hoe verzorg jij je huid en hoe zorg jij voor die stralende huid? Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments of op social media.

*In samenwerking met NIVEA waar ik trotse ambassadrice voor ben.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 • rachel
  31 juli 2018

  leuk om te lezen!! en idd gezonde voeding en hoop drinken is top en gember doet ook wonderen voor je huid :D. gebruik zelf alleen producten van louise widmer, al 13 jaar!!

 • Lisa
  31 juli 2018

  Ik gebruik sinds een aantal maanden ook de Q10 lijn van Nivea en ik moet zeggen dat ik supertevreden ben. Na jarenlang allerlei dingen te hebben uitgeprobeerd waaronder ook best wat dure merken zoals Estee Lauder, Dior en Sensai moet ik zeggen dat ik Nivea zeker voor die prijs wel echt het fijnste vind. Ik moet wel toegeven dat ik denk dat dingen als nachtrust, goede voeding en beweging wel echt het allerbelangrijkste zijn voor een stralende huid.

 • zebrazonderstrepen
  31 juli 2018

  leve lang het smeren 🙂

 • Michelle
  31 juli 2018

  Helemaal mee eens! Welke CC Cream gebruik je als ik vragen mag?

 • Mariska
  31 juli 2018

  Leuk om te lezen! Helaas kan ik niet tegen de producten van Nivea vanwege een parabenen allergie maar gelukkig zijn er genoeg andere goede producten. Ook ben ik nu wel erg nieuwschierig naar de producten waar je je gezicht mee reinigt?! Ben zelf nog op zoek naar goede producten waar ik ook nog tegen kan vanwege mijn allergie. Alle tips zijn dus welkom!

 • Nathalie
  31 juli 2018

  Ik heb er nu van de Lidl en dat zijn de enigen waar ik tegen kan, raar maar waar haha

 • Ilona
  12 augustus 2018

  Leuk om te lezen! Het q10 serum van Nivea vind ik zelf super fijn! De nachtcrème zou ik ook wel willen proberen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.