8x Tekenen dat we een echt meidenhuis zijn!

8x een echtmeisjeshuis!

Met drie dochters, is het wel duidelijk dat we een echt meisjes huishouden hebben. ‘Ons meidenhuis’ zeg ik weleens, samen met onze stoere papa/man natuurlijk! Ik heb respect voor Yannick hoe hij het volhoudt met al die meisjes in huis, maar hij geniet er volop van en staat zijn mannetje wel. Vandaag deel ik de 8 tekenen, dat wij een echt meidenhuis zijn. Herkenbaar?

8x Tekenen dat we een echt meidenhuis zijn!

 1. Heel veel kleding: Ik heb geen idee hoeveel kleding je in huis hebt voor zoontjes, maar voor onze meiden hebben we heel veel kleding. En dan vooral rokjes, jurkjes, panty’s, riemen, sjaaltjes, heel veel accessoires, jasjes, haarbandjes en noem het maar op.
 2. Overal roze! Al hebben we genoeg accessoires en spullen niet in roze gekocht, Lana is echt een meisje meisje die alles roze wil en Aimy lijkt ook steeds meer die voorkeur te krijgen. Roze meisjeskamers, roze speelgoed (heel veel poppen!), als het aan de meiden ligt zou alles roze zijn en eerlijk, ik vind het ook zo leuk. Ik ben ook altijd zo’n meisje meisje met alles roze geweest.DSC00314
 3. Prinsesjes: De meiden zijn echte prinsesjes, ze kunnen zich als echte prinsjesjes gedragen (soms een beetje te, dan moeten we hen er echt in remmen), maar ze willen ook alles wat met prinsessen te maken heeft. Prinsessenjurkjes, hakschoentjes, prinsessen films, accessoires, zelfs prinsessen servies willen ze van eten.
 4. Lekker tutten: Mijn make-uptafel is hun favoriete spot. Al vanaf dat Aimy kan lopen, zoekt ze continue mijn make-up tafel op en voor Lana geldt hetzelfde. Mezelf rustig opmaken is er niet meer bij. Lana wil ook een beetje blush op haar wangetjes, Aimy pakt de haarborstel om haar eigen haartjes te borstelen en ik ben heel benieuwd hoe dit met hun jonge zusje zal gaan. Ik herken mezelf er volledig in. Ik wilde ook al make-up dragen vanaf het moment dat ik het zelf kon vasthouden haha.
 5. Hoge stemmetjes, fantasie en heel veel kletsen. Ik weet niet hoe het met jongetjes is, maar die mondjes van die meiden staan nooit op uit (behalve als ze slapen haha). Al vanaf het moment dat ze allebei konden praten, kletsten ze de oren van onze kop af. Enorm gezellig natuurlijk. Zodra brabbeltaal, echte woorden werden, hield het helemaal niet meer op. Met de bekende ‘ Waarom’, ‘Hoezo’ en nog meer vragen die Lana na iedere zin die wij zeggen wil stellen. Ik geniet enorm van al dat geklets in huis, zelf ben ik ook zo’n kletsmajoor ;).
 6. Mama meehelpen! Nogmaals, geen idee hoe dit met jongetjes gaat, maar mijn meiden doen me continue na. Van het tutten en make-uppen, tot aan het ‘mama helpen met werken’ , koken en het huishouden. Ze pakken al een poetsdoek zodra ik er een tevoorschijn tover en Lana kletst tegen haar ‘camera’ die ze fantaseert uit een plastic doosje. Zodra ik begin te koken sleept Lana haar Tripp Trapp naar de keuken om mij te helpen. Zo lief!IMG_0466
 7. Zorgzaam! Het zijn ook echte mini mama’s. Ze zorgen voor elkaar, voor ons en willen gelijk hun hand uitreiken om te helpen. Lana was al vanaf het begin een soort tweede moedertje voor Aimy en Feline. Maar Aimy heeft ook die zorgzame trekjes voor Lana en Feline, onze kat, haar popjes en knuffels. Het zijn kleine moedertjes in de dop en ze houden elkaar goed in de gaten.
 8. Dancing queens! De meiden swingen en dansen al op de muziek, vanaf het moment dat ze een beetje hun handjes en bips konden bewegen. Maar vanaf het moment dat ze konden staan, staan ze niet meer stil. Vooral op de muziek van K3 gaan de meisjes helemaal los. Geweldig om te zien. Zelf zat ik vroeger al vanaf mijn 6e levensjaar op dansles en als de meiden dit willen, ga ik ze hier ook op zetten zodra ze er aan toe zijn. Wat lijkt me dat geweldig om te zien!

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd hoe het typische jongenshuis eruit ziet! Waaraan herken je bij jullie dat het een echt jongenshuishouden is. Of ben jij een lucky bastard met zowel een zoon als dochter? Benieuwd wat je daar voor verschillen in merkt. Klets er gezellig over mee bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 • Tanja
  30 juli 2018

  Hier een jongenshuishouden! Die ook graag meehelpen in het huishouden, met de was ophangen, stofzuigen en schoonmaken haha maar daar naast ooo meehelpen in de tuin met sproeien en onkruid eruit halen 🙂 de oren worden door de oudste ook van mijn kop gekletst en regelmatig komen er optredens voorbij. Daarnaast vindt je overal in huis auto’s en ballen, en hebben ze genoeg kleding om regelmatig die vieze kleren te wisselen haha enige wat echt ontbreekt zijn de accessoires en poppen! Verder kunnen ze bokkig zijn op elkaar maar ook heel lief zijn voor elkaar 🙂

 • Femke
  30 juli 2018

  Grappig, want hier zou ik precies aan denken bij een meiden huishouden. Als ik bij vriendinnen en familie kijk die 2 of meer meiden hebben, zijn dit vrijwel allemaal herkenbare punten haha!

 • Elke
  30 juli 2018

  Wat leuk om te lezen. Hier een jongens huis (nu nog 1 maar wacht met smart op nummer 2, die kan ieder moment komen). Ik herken het helpen zeker wel. Koken vindt meneer leuk maar vooral papa en opa nadoen gebeurt hier veel. Dus als papa iets in elkaar zet rent hij naar zijn gereedschapskoffertje en gaat hij heel serieus aan het werk. Zelfde geldt met in de tuin werken, daar is hij gek op.

  Overigens struikel ik ook over supergoed maar dan over heel veel auto’s, treinen en al het andere met wielen of vleugels.

  Wat ik ook heel grappig vind is de afkeur voor roze en meisjesdingen. Mijn zoontje is net 3 en weigert regelmatig een roze, oranje of rode beker want “dat is voor meisjes mama”. Ook mag er op tv niet perongelijk iets voorbij komen waarvan hij vindt dat het voor meisjes is. Dan zoekt hij de afstandbediening en drukt op allerlei knopjes net zolang tot de tv helemaal uit staat.

  Kleding hier ook in overvloed, maar ik denk dat dat ligt aan de enige vrouw in huis….. mama 🙂

 • Theresia
  30 juli 2018

  Hier een jongenshuishouden met 3 zoons 🙂 ze houden van alles wat met eten te maken heeft en willen altijd mee helpen met koken en eten klaarmaken, de oudste 2 (van 5 en 3) maken er ruzie om want ze willen allebei met hun neus vooraan staan haha.
  Verder hebben we heeeel veeeel auto’s in huis, trekkers, duplo en treinen en dat is ook het belangrijkste waar ze mee spelen. Qua kleding hebben ze niet heel veel (vind ik dan) maar genoeg om regelmatig schone kleren aan te doen na het vies maken.
  Ze spelen altijd veel buiten met hun fietsjes en trekkers en zijn echt ondeugende robbedoezen die ik goed in de gaten moet houden want als ik even niet op letten geven ze mijn bloemen aan de kippen, zijn ze bezig met papa’s gereedschap, klimmen ze op de schutting om naar de buurman te kijken en nog veel meer ?
  Ze zijn heel zorgzaam voor hun babybroertje van 6 maanden en dat is zo lief om te zien! Die ligt het liefst op het kleed mee te spelen met zn broers met de auto’s en blokken en wil nog maar even in de box of in zn wipstoeltje en doet het liefst met alles mee, waar is mn baby denk ik vaak ?

 • Felicia
  30 juli 2018

  hier drie prinsesjes:) van 9 7 en 2 en de vierde een jongetje word in augustus1
  en ja herkenbaar maar niet bij de oudste die hield van bomen klimmen kletsen niet veel wel super actief
  net een jongen haha onze Yara intussen 9 en kletst nu veel meer dan toen niet al te gek maar is wel iets meer maar is nog steeds wel een beetje een stoer meisje en heel gevoelig tegelijkertijd
  de tweede en derde herken ik hier heel erg in vooral jasmijn ons derde prinsesje gek op poppen dekt ze toe wandelt er de hele tijd mee wilt de barbies telkens verkleden met verschillende jurkjes
  en wilt zelf ook vaak 4 keer per dag verkleden voor een andere jurk aan te doen pff soms wel vermoeiend maar ook schattig
  en vind mamas make-up reuze interessant
  ben benieuwd hoe ons jongetje zal gaan verschillen van onze meisjes maar een ding kun je al duidelijk merken het is een echte knul
  houd van herrie harde geluiden heel hard slaan op de tafel
  super actief en onderzoekt echt alles 🙂

 • rachel
  30 juli 2018

  haha en yannick ondertussen ook in zijn roze jurk door het huis…?? leuk om te lezen en idd waar 😀

 • Ingrid
  30 juli 2018

  Hier een bonuszoon, overal liggen ballen en tegen elke bal moet geschopt worden, sport is overal op tv langs de lijn en posters en sjaals en broodtrommels van clubs, stoeien altijd maar weer stoeien, spelletjes eindigen altijd in tranen want super competitief, auto’s overal auto’s en lego, had ik stoeien en ballen al genoemd? …
  Maar nu is hij inmiddels 18 en blijft sport stoeien en playstation over en wil hij leren koken.. dus staan we 1x per week samen in de keuken..

 • Ingrid
  30 juli 2018

  O en nieuwe broeken kwamen standaard terug met kapotte knieën?

 • Felicia
  30 juli 2018

  Ingrid daar hoor ik veel moeder met zonen over over die kapotte broeken haha dan staat mij dus nog wat te wachten ons jongetje is binnenkort 1
  als hij zo druk en super actief blijft als nu dan word het nog wat haha

 • Peggy
  30 juli 2018

  Hier een echt mannenhuishouden met 3 zoontjes.

  Maar herken ook wel dingen van jou lijstje: zorgzaam, mee willen helpen maar bij mij jongens stopt dat wel op een gegeven moment.
  De jongste is nu een enorme helper, hij blijft maar stofzuigen haha
  De oudste helpt nog wel eens graag in de keuken en die geef ik ook nog wel eens opdrachten: doe even bij je kleinste broertje ze jasje/schoenen aan ect
  De middelste is de luie versie die doet liever niet zoveel haha

 • Lisa
  30 juli 2018

  Ik heb een meisje van 4 en een jongen van bijna 2 en mijn dochter heeft inderdaad beduidend meer kleding dan haar broertje. Qua gedrag merk ik nog weinig meisjes/jongens verschillen. Ze hebben wel voorkeuren voor bepaald speelgoed maar mijn dochter speelt ook met auto’s en mijn zoontje met haar roze poppenwagen.

 • Valentina
  31 juli 2018

  Hier een echt mannenhuishouden, maar desondanks zijn hier toch 6 van de 8 ook herkenbaar. Het enige wat hier niet is, is roze spullen en alleen maar prinsessen.

 • Carmen
  31 juli 2018

  Ik vind zulke lijstjes eigenlijk niet leuk, omdat het volgens mij niet uit zou moeten maken welk geslacht je kind heeft maar je meer naar persoonlijkheid moet kijken om achter interesses te komen. Houden je dochters echt alledrie van roze uit zichzelf, of is dit (onbewust) van jongs af aan ‘opgelegd’ : meisjes houden van roze, jongens van blauw? Vind ik wel interessant hoe dat gaat, en soms ook jammer. Mijn oudste zoon (nu 3) had lange tijd roze als lievelingskleur, totdat iemand hem had geleerd dat dat voor meisjes is. Ik struggle zelf ook met de genderneutrale opvoeding die ik hem graag zou geven, maar tegelijkertijd kan ik er niet aan ontkomen dat ons huis met twee zoons vol ligt met auto’s. Ben wel benieuwd naar jouw mening hierover. Heb je bijvoorbeeld wel eens een brandweerauto voor de meiden gekocht of juist blauwe kleren (ik noem maar iets maar je snapt me)? Dit is overigens niet verwijtend of veroordelend bedoeld, ik ben oprecht benieuwd. Lekker korte reactie weer 😉

 • B
  4 augustus 2018

  Hier 2 meisjes en 2 jongens.. qua kleding; alle kasten overvol?. In huis helpen als ze er zin in hebben, maar dat geldt voor allemaal (op de jongste van 5 maanden na?). En eh… overal auto’s van de jongens door het huis, en inmiddels geen prinsessen en roze meer, maar unicorns, loombandjes, tekeningen etc.. Wel allemaal héél gezellig!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.