Tips om budgetplan proof te wonen

Zoals jullie weten vind ik het geweldig om bezig te zijn met budgetteren, heb ik al meerdere budget challenges gedaan en vind ik het een leuke uitdaging om binnen een bepaald budgetplan te lezen. En of dit nu gaat om de boodschappen of andere vaste lasten, of je interieur, spullen voor de kinderen of andere zaken. Werken volgens een bepaald budget kan altijd en is in mijn ogen ook binnen elk budget mogelijk. Vandaag deel ik je een aantal tips hoe je wonen nog gezelliger maakt, ook binnen een bepaald budget. Want geloof me, dat is ook met een kleinere beurs net zo goed mogelijk en de creativiteit die dit vergt, maakt het een hele leuke uitdaging. Ben je benieuwd geworden? Lees dan zeker mee met de tips die ik met je ga delen vandaag.

Tips om budgetplan proof te wonen
Met wonen op een budgetplan manier doel ik echt op het inrichten van je woning volgens een bepaald budget. En mijn eerste tip is dan ook gelijk: Stem het budget af wat je minimaal hebt om de plannen te realiseren, maar ook wat je maximaal hebt. Zo heb je een bepaalde marge waarin je je kunt houden. Sommige benodigdheden blijken dan goedkoper uit te vallen (dat is winst) en anderen vallen duurder uit. Doordat je deze marge vooraf hebt afgesproken is dit dan ook mogelijk.

Als er iets is wat in een woning hoort, dan is dat een gezellige keuken. Want liefde gaat door de maag, in de keuken ontstaan de heerlijke maaltijden, zijn er gezellige gesprekken en breng je een heleboel tijd door. Een u-keuken opstelling is een mooie manier om ook in een kleinere woning, een gezellige keuken op te stellen. Deze u-vorm zorgt ervoor dat je van alle ruimte gebruik maakt in de keuken en je ook genoeg werkruimte hebt om eten te bereiden, te bakken maar ook vervolgens het afruimen ervan.

Oude meubels een upgrade geven met een beetje verf.
Een van de makkelijkste manieren voor een goedkope make-over in een woning, is het upgraden van bestaande meubels met een likje verf. Geef bijvoorbeeld je kledingkast een tweede leven een mooie opvallende trendkleur of kleur die voor jullie uitspreekt
. Zet je creativiteit in en verf je kast in mooie pastelkleuren of ga voor een felle kleur zodat dit meubelstuk echt een erecatcher in de kamer wordt. Laat je creativiteit los en hergebruik zo bestaande materialen om zo een nieuwe look te creëren in je woning zonder daar al te veel geld in te hoeven stoppen.

Pootjes van meubels mixen en matchen.
Ja ik weet het, dit klinkt als een hele gekke tip. Maar dit is een hele leuke creatieve manier om oude meubels een nieuwe look te geven. Mix de poten van je meubels of van andere oude meubels met elkaar. Verwijder bijvoorbeeld de pootjes van je kast, en plaats die onder je bankstel. Of andersom natuurlijk. Ook leuk je voor een kleine prijs andere poten kopen voor onder je meubels om ze zo meteen een heel nieuwe look te geven. Of wat dacht je van een meubelstuk wat nog geen pootjes had, nu te verhogen met eyecatching poten? Je kunt eindeloos variëren en het geeft een compleet unieke look aan het meubelstuk.

Gebruik behang eens op een hele andere manier.
Muren een nieuw behangetje geven kan best wel prijzig zijn, zeker als je voor allerlei designer behangetjes gaat. Wat je ook kunt doen, wat veel simpeler is, is een rol behang kopen van zo’n mooi behang merk en deze op een paneel bevestigen of meerdere panelen met hetzelfde behangetje. En deze behangpanelen hang je vervolgens op allerlei plekken in je interieur op zoals boven de eettafel, boven je bankstel of bijvoorbeeld boven je bed in de slaapkamer. Zo wordt het geheel ook niet gelijk heel druk qua print, maar voeg je zo toch een leuk effect toe van je favoriete behang design. En los van dat deze tip heel erg budgetproof en creatief is, ben je gelijk volgens de laatste trends aan het inrichten want behang panelen zijn helemaal hot tegenwoordig! Zo heb je gelijk twee vliegen in een klap te pakken. En dit soort items zelf in elkaar knutselen is nog een leuke activiteit ook!

Ik ben erg benieuwd welke budget tips jij toepast om jouw woning nog gezelliger te maken. Waar shop jij het liefst voor interieur? Welke toffe DIY projecten heb jij gemaakt om je interieur af te maken? Laat het me weten bij de comments.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

0 reacties

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Ik heb iets leuks voor je!

   

  Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
  dit veld niet invullen s.v.p.