Suikervrij leven 40 dagen challenge

Suikervrij leven

Suikervrij leven

Ik hou van uitdagingen, ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en iets nieuws uit te proberen. Toen ik las over de suikervrije challenge op de blog van vriendinnetjeSuzanne werd ik gelijk enthousiast. Ik wilde hier meer over weten. Deze challenge wordt aangeboden middels een boek en een online cursus. Ik ben me er uitgebreid in gaan verdiepen en ik wil in dit blogje uitleggen wat dit voor mij betekend, hoe ik dit ga uitvoeren en wat ik er zo interessant aan vind.

Suikers, wat zijn suikers? Eigenlijk zijn suikers koolhydraten in je voeding. Suiker is officieel een natuurproduct en er bestaan twee soorten suikers: 1. langwerkende suikers 2. kortwerkende geraffineerde suikers. De langwerkende suikers of koolhydraten vind je in volkorenbrood, volkoren rijst, speltproducten, aardappelen, havermout. De geraffineerde kortwerkende suikers vind je in snoep, koek, frisdrank, maar helaas tegenwoordig in bijna alle voedingsproducten die te koop zijn. In bijna alle broden zitten geraffineerde suikers. Dat zijn suikers zoals de suiker vergelijkbaar in de suikerpot thuis. Deze worden in de ingredienten lijst verbloemd met leuke namen zoals: dextrose, glucose, melasse, rietsuiker, sucrose, sacharose, maar daarmee bedoelen ze heel simpel, suiker mee. Suiker vind je in veel soorten broodbeleg, zelfs in sommige vleeswaren, je vindt het in alle kant en klaar poeder en potjes voor maaltijden, in bijna alle sauzen zit suiker enzovoorts. Waarom zijn deze niet zo goed voor je? Je lichaam kan er niet zoveel mee, je bloedsuiker raakt er een beetje van in de war en dit levert vermoeidheid etc. op. Ook merk ik als Diabetes patiënt dat mijn lichaam veel minder goed reageert op geraffineerde suikers, ik ben dus heel benieuwd wat het me oplevert aan vitaliteit en energie.

Ik ben zwanger dus ik vind het heel belangrijk om voldoende en gezond te eten. Dit door voldoende fruit, groentes, gezonde vezels, zuivel en eiwitten binnen te krijgen. Door de geraffineerde suikers te vermijden zal ik automatisch meer grijpen naar groente en fruit, bijvoorbeeld ook als tussendoortjes. Ik heb het nu een paar dagen uitgeprobeerd en ik voel me een stuk fitter, echt dat gaat snel!. Mijn diabetes reageert er geweldig op. Dit heeft dus niets met afvallen te maken, enkel met een gezonde leefstijl.

Maar wat mag ik dan wel allemaal eten? Heel simpel, alles waar geen geraffineerde suikers inzitten. Vruchtensuikers en gezonde koolhydraten mogen wel, mits ze geen suikers bevatten. Ik mag dus volop genieten van suikervrij (spelt) brood, aardappelen, groentes, fruit (smoothies!!), yoghurt (zonde suiker), eieren, kaas, vlees enzovoorts. Hiervoor zal ik alleen wat meer op de verpakkingen moeten kijken. Wist je dat er vaak suikers verborgen zitten in chips?. Gelukkig mag Lays naturel gewoon wel, heerlijk met een suikervrije dip. Ook kan ik als ik zin in een snack heb, heerlijk genieten van homemade popcorn met een vleugje zout. Ik ben deze week al heerlijk bezig geweest met het maken van verse sauzen voor pasta gerechten en andere maaltijden, en ik maak de lekkerste smoothie combinaties. Koken duurt wel wat langer, want niets komt van een pakje af. Maar ik vind koken heerlijk!. Maaltijden en snacks kun je gewoon ook zoet maken met biologische honing en bijvoorbeeld agave siroop . In het receptenboek dat bij de cursus zit, bevinden zich heerlijke suikervrije gerechten waar eindeloos mee gevarieerd kan worden. Zelfs recepten voor taart en suikervrije koekjes zijn er, ideaal dus!

Suikervrij leven

Gezien het feit dat ik donderdag mijn Gender reveal party had heb ik er voor gekozen om de challenge deze week met een korreltje zout te nemen, ik heb het dus uitgeprobeert en zoveel mogelijk suikervrij gegeten, maar de gender reveal party bevatte heerlijke zoetigheden, taart en hapjes die er echt bij hoorden. En waar ik ontzettend van genoten heb.

Ik ga de challenge voor 95% volgen, dat wil zeggen dat wanneer ik door mijn diabetes een te lage suikerwaarde krijg (hypo) dan is het van levensbelang dat ik suikers neem. Ook wanneer ik uit eten ga, of een heel speciaal feestje heb dan maak ik een uitzondering, daar ben ik gewoon eerlijk in maar voor de rest wil ik er volledig voor gaan. De cursus met het e-boek is te bestellen via de website van Miss Natural. 

Suikervrij leven

Ik ga zeker updates op mijn blog zetten over hoe het met de challenge gaat en hoe mijn ervaringen zijn. Ook wil ik suikervrije recepten met jullie gaan delen. Heerlijk met verse pure ingredienten. Hopelijk vinden jullie dat interessant om te lezen. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties op mijn blogje hierover en of jullie ervaring hebben met deze challenge, dus let me know.

Follow my blog with Bloglovin’ 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

14 reacties

 • Beautydagboek
  15 juni 2013

  Eigenlijk zijn we allemaal verslaafd aan suikers, je kunt er zo ontzettend moe van worden! Ik merk zelf ook dat ik me fitter voel als ik geen suikers neem. Dus nu ik dit weer lees, heb ik des te meer reden om het even goed door te zetten. Het boek ga ik aanschaffen 🙂

 • Martina
  15 juni 2013

  Ik vind dit echt interessant, geen suikers! Ik denk ook zeker dat ik verslaafd ben aan suikers! Helemaal als ik dan door de kasten struin om zoetigheden te vinden… Ik moet me hier ook wat bewuster van zijn 🙂

 • Tara
  15 juni 2013

  Wauw, wat tof van je! Ik wil dit ook al heel lang eens proberen.

 • Suzanne
  15 juni 2013

  Goed bezig liefje, samen kunnen we dit! X

 • lionne
  15 juni 2013

  Geweldige challenge! O heb ooit twee maanden alle cafeïne, alcohol en chocola uit mijn leven gebannen en dat leverde ongelofelijk veel energie op! Dit kan alleen maar nog beter werken

 • natanja
  15 juni 2013

  ik ben erg nieuwsgierig , ik gaan langzaam aan afbouwen , ben namelijk alleen dus duurt even voor de producten opzij en ik ze kan wisselen

 • annouska
  15 juni 2013

  Ik probeer het al de hele maand, maar helaas geen succes bij mij..

 • Bianca
  15 juni 2013

  Ben benieuwd of het je gaat lukken!

 • beamingbeauty
  15 juni 2013

  Vind dit echt heel interessant! Ik ben benieuwd naar verdere artikelen hierover.

 • Maxime
  15 juni 2013

  Goeie uitdaging hoor

  XO

 • Lizzy
  15 juni 2013

  Ik zou dit echt niet vol kunnen houden haha! Knap van je

 • Wendy
  16 juni 2013

  echt super knap ! wist je trouwens dat er in de calve pindakaas geen suiker zit.

 • Joyce
  17 juni 2013

  Super!!!! ik heb een 21 dagen food challenge gehouden in oktober.
  Geen suikers
  Geen vetten
  Geen koolhydraten.
  Is perfect gegaan! inderdaad niks uit een pakje alleen alles vers vers en vers.
  Ik mocht toen ook 21 dagen geen frluit eten ivm de suikers.
  Maar na die 21 dagen wel gewoon alles met maten. Ik ben toen 7 kilo afgevallen en ruim 2 kleding maten gekrompen mn lichaam zag er uit of ik in topvorm was en had bergen met energie! Echt super!
  Raad het IEDEREEN aan!

  Liefs Juis

 • Kelly Caresse | Foodie friday : Suikervrij eten ik ga de challenge aan!
  4 april 2014

  […] mijn blog al langer volgen weten dat ik deze suikervrije challenge al eens eerder heb uitgevoerd. Ik wil er opnieuw voor gaan, suikervrij eten. Althans, ik wil voor […]

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.