Spinazie pasta recept

Spinazie pasta recept

Vandaag heb ik voor jullie een super simpel, lekker maar vooral ook gezond recept voor een heerlijk diner in een handomdraai. Met slechts 5 ingredienten zet jij dit gerecht op tafel en dineer je helemaal vrij van suikers, smaakstoffen en andere onnatuurlijke producten.

Wat heb je nodig voor dit Spinazie pasta recept  voor 2 personen:

  • Spaghetti (hoeveelheid naar eigen wens) 
  • 400 gram diepvries spinazie
  • 100 ml creme fraiche
  • 100 gram (magere) spekreepjes
  • 1 ui

Hoe maak je Spinazie pasta?

  1. Zet water op het vuur en kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking. 
  2. In een kookpannetje zet je de diepvries spinazie op een laag vuur, en roer je deze om tot deze warm en zacht geworden is.
  3. In een steelpannetje bak je met een vleugje olijfolie de spekreepjes gaar.
  4. Ondertussen snijdt je het uitje in kleine stukjes. Voeg de stukjes ui toe aan het pannetje waar je de spekreepjes in bakt. Verwarm dit tot de uitjes glazig worden.
  5. Als de pasta gekookt is doe je deze in een grote (braad)pan die op een laag vuur aan staat. Hier voeg je vervolgens de warme spinazie aan toe. Dit roer je goed om. Vervolgens voeg je de spekreepjes met ui toe aan het mengsel.  Hier voeg je 100 ml creme fraiche (eventueel soja room) aan toe. Dit roer je allemaal goed om en warm je nog even op.
  6. Je pasta di spinazi is klaar om serveert te worden!

Tip: Naar wens kun je nog zout en peper toevoegen als je de smaak wat flauw vind.

Bon appetit!

Wat vinden jullie van dit Spinazie pasta recept? Hebben jullie dit al eens gegeten of is dit nieuw voor je? Ik ben benieuwd naar jullie reacties! Laat deze achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly.

Follow my blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

18 gedachten over “Spinazie pasta recept met heerlijke spekjes (Topper!)”

  1. Lekker! De spinazie vers (met een uitje) is nog beter.. We hebben hier alleen brood & ijs in diepvries!
    Is ook een stuk gezonder want je hebt het maar heel even in de pan.
    Wij eten het wel meestal met kip, en ik maak hem zelf romig met halfvolle creme fraiche en wat pesto 😉

    Spaghetti hebben we alleen nooit geprobeerd dus dat idee ga ik van je stelen hihi
    Nem onlangs geplaatst…Mijn Bucketlist #1My Profile

  2. Mijn vriend eet alles wat ik hem voorschotel maar zegt regelmatig..doe maar gewone pasta hoor.. 🙂 Toch ga ik deze variant eens uitproberen, ken hem wel met boursin, kipblokjes en zalm. Die is ook erg lekker!

  3. WOW precíes dit gerecht wordt hier ook wel eens gemaakt. Ik geloof dat mijn ouders het al tientallen jaren maken 🙂 Wat toevallig! Ik vind het persoonlijk altijd erg lekker.
    Melissa onlangs geplaatst…How’s life #3My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.