Spinazie pasta recept met heerlijke spekjes (Topper!)

Spinazie pasta recept

Spinazie pasta recept

Vandaag heb ik voor jullie een super simpel, lekker maar vooral ook gezond recept voor een heerlijk diner in een handomdraai. Met slechts 5 ingredienten zet jij dit gerecht op tafel en dineer je helemaal vrij van suikers, smaakstoffen en andere onnatuurlijke producten.

Wat heb je nodig voor dit Spinazie pasta recept  voor 2 personen:

  • Spaghetti (hoeveelheid naar eigen wens) 
  • 400 gram diepvries spinazie
  • 100 ml creme fraiche
  • 100 gram (magere) spekreepjes
  • 1 ui

Hoe maak je Spinazie pasta?

  1. Zet water op het vuur en kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking. 
  2. In een kookpannetje zet je de diepvries spinazie op een laag vuur, en roer je deze om tot deze warm en zacht geworden is.
  3. In een steelpannetje bak je met een vleugje olijfolie de spekreepjes gaar.
  4. Ondertussen snijdt je het uitje in kleine stukjes. Voeg de stukjes ui toe aan het pannetje waar je de spekreepjes in bakt. Verwarm dit tot de uitjes glazig worden.
  5. Als de pasta gekookt is doe je deze in een grote (braad)pan die op een laag vuur aan staat. Hier voeg je vervolgens de warme spinazie aan toe. Dit roer je goed om. Vervolgens voeg je de spekreepjes met ui toe aan het mengsel.  Hier voeg je 100 ml creme fraiche (eventueel soja room) aan toe. Dit roer je allemaal goed om en warm je nog even op.
  6. Je pasta di spinazi is klaar om serveert te worden!

Tip: Naar wens kun je nog zout en peper toevoegen als je de smaak wat flauw vind.

Bon appetit!

Wat vinden jullie van dit Spinazie pasta recept? Hebben jullie dit al eens gegeten of is dit nieuw voor je? Ik ben benieuwd naar jullie reacties! Laat deze achter in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly.

Follow my blog with Bloglovin’ 

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

18 reacties

  • Life of Simone
    9 november 2013

    Hee dit recept heb ik ook al eens op mijn blog geplaatst, het is inderdaad heel lekker, maar wel zout haha
    Life of Simone onlangs geplaatst…Feestdagen wishlistMy Profile

  • Benay Vaneese
    9 november 2013

    Al heel lang een favoriet recept van mijn vriend en mij. We eten het best vaak omdat het zo makkelijk is en daarnaast ook heel lekker.
    Benay Vaneese onlangs geplaatst…REVIEW: Andrélon Kroescontrol crèmeMy Profile

  • Joyce
    9 november 2013

    Hmmm lekker! Zo eet ik ook vaak mijn pasta 🙂
    Joyce onlangs geplaatst…Biosilk -Silk therapyMy Profile

  • martinaa89
    9 november 2013

    Eet ik ook wel eens 🙂
    martinaa89 onlangs geplaatst…9 November 2013 – Najaars make up blush editieMy Profile

  • Marieke
    9 november 2013

    Ha! Dit hebben wij laatst nog op zonder crème fraîche en spek (mag ik beiden niet) en ui, maar met tomaat en courgette. Lekker!
    Marieke onlangs geplaatst…WATCH THIS CRIMI | The EagleMy Profile

  • Nem
    9 november 2013

    Lekker! De spinazie vers (met een uitje) is nog beter.. We hebben hier alleen brood & ijs in diepvries!
    Is ook een stuk gezonder want je hebt het maar heel even in de pan.
    Wij eten het wel meestal met kip, en ik maak hem zelf romig met halfvolle creme fraiche en wat pesto 😉

    Spaghetti hebben we alleen nooit geprobeerd dus dat idee ga ik van je stelen hihi
    Nem onlangs geplaatst…Mijn Bucketlist #1My Profile

  • Suzanne
    9 november 2013

    Ik ben dol op de combinatie van pasta met spinazie!
    Suzanne onlangs geplaatst…Winnen | Oscar & BabetteMy Profile

  • Jessie
    9 november 2013

    Heb dit nog niet geprobeerd maar het staat alvast op mijn “recipes to try” lijstje 😉
    Jessie onlangs geplaatst…Christmas at The Body ShopMy Profile

  • iscreambeauty
    9 november 2013

    Ziet er lekker uit! Ik eet niet zo heel vaak spekjes, maar in sommige recepten is het wel lekker!
    iscreambeauty onlangs geplaatst…WimperextensionsMy Profile

  • Kim
    9 november 2013

    Dit eet ik ook wel eens, altijd erg lekker en ook snel op tafel 🙂
    Kim onlangs geplaatst…Nieuwe lay-out!My Profile

  • Sabine Vergne
    9 november 2013

    Klinkt goed! Dat ga ik zeker een keertje proberen.

  • Robin
    9 november 2013

    Klinkt best lekker!
    Robin onlangs geplaatst…Review: Kiko – creamy lipglossMy Profile

  • Natasja
    9 november 2013

    Klinkt erg goed, en lekker makkelijk! Ik ga hem aan manlief doorgeven, die is hier de kok des huizes 😉
    Natasja onlangs geplaatst…Ingrediënt in the picture: HoningMy Profile

  • Kim / Vintage & Beauty
    10 november 2013

    Klinkt heerlijk! Heb dit zelf wel eens gemaakt met gehakt erdoor 🙂

    Liefs,
    Kim

  • miranda
    11 november 2013

    Mijn vriend eet alles wat ik hem voorschotel maar zegt regelmatig..doe maar gewone pasta hoor.. 🙂 Toch ga ik deze variant eens uitproberen, ken hem wel met boursin, kipblokjes en zalm. Die is ook erg lekker!

  • Melissa
    11 november 2013

    WOW precíes dit gerecht wordt hier ook wel eens gemaakt. Ik geloof dat mijn ouders het al tientallen jaren maken 🙂 Wat toevallig! Ik vind het persoonlijk altijd erg lekker.
    Melissa onlangs geplaatst…How’s life #3My Profile

  • Whitney
    11 november 2013

    Oh dit klinkt lekker, misschien maar eens maken van de week. Dan wel met ander vlees, eet geen varkensvlees. Wat zal beter smaken, kip of kalkoen?
    Whitney onlangs geplaatst…Wisdom for the week #9My Profile

  • Roxanne
    23 maart 2014

    Mmmm, lekker!
    Roxanne onlangs geplaatst…Balea Sommer LE & Beautiful Long Serie & Nieuwe productenMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.