1

Ik ben dol op lekker eten en je kunt me ook echt een Bourgondiër noemen. En dan hoeven dit echt geen culinaire hoogstandjes te zijn, geef mij maar een lekker drankje en dan lekkere hapjes erbij. Toastjes met beleg, chips, borrelhapjes, of een heerlijk etentje bij een sushi restaurant, tapas, you name it. Maar ook thuis voer ik dit lekker door. En vandaag deel ik de smoesjes die ik wel eens om lekker te snacken, herkenbaar?

Smoesjes om lekkers te snacken! 

 • Het is zo gezellig! Lekker met vrienden een drankje drinken, borrelen met lekkere hapjes, eten is zo’n gezellige bezigheid. Bij koffie een lekker koekje of gebakje erbij, bij een drankje hoort een hartig hapje. Gezelligheid is vaak nummer één regel om uit eten te gaan of hapjes op tafel te zetten.
 • Genieten: Ik vind genieten een heel belangrijk werkwoord, iets wat ik ook graag wil meegeven in mijn blogs, social media en vlogs. En genieten hoeft niet geld te kosten maar zit ‘m in kleine dingetjes. Genieten van lekker eten bijvoorbeeld, allerlei smaken ontdekken, iets nieuws koken, of gewoon een genietmomentje voor jezelf met wat lekkers. De ideale smoes om aan dat lekkers toe te geven.
  Schermafbeelding 2017-05-23 om 12.17.23
 • Het is toch in huis, zonde om weg te gooien. Want ja die chips in de kast die beschimmelt echt niet binnen een paar weken? En toch wil je het opmaken, om het vervolgens opnieuw mee te nemen bij de boodschappen. Of je hebt teveel gekookt en schept gewoon nog een keer op, omdat het zo lekker is, zo zonde om weg te gooien (terwijl je het ook in een bakje kunt invriezen). Allemaal smoesjes om net dat extraatje te nemen die ik weleens toepas.
 • Want ik heb het verdiend… na een drukke werkdag, moeilijke dag met de kinderen, slechte nachtrust en nog honderden redenen waarom ik het verdiend zou hebben… 😉
 • Toen ik zwanger was gebruikte ik dat nog als smoes haha. ‘dus eet ik voor twee’. Tja lekker cliché, we weten allemaal dat je niet voor twee hoeft te eten, als je maar de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Je mag best wat meer eten, maar hoeft zeker niet voor twee te eten. Toch voelt dat heel anders wanneer je enorme trek hebt om 21.00 en echt zin hebt in borrelhapjes.
 • Want ik geef borstvoeding, dus verbrand ik zo’n 500 kcal extra per dag. Tja, die smoes gaat na een tijdje ook niet meer op haha. IMG_4625
 • Ik ga toch nog sporten…. 
 • Een taartje maakt vast niet uit, of een bakje chips, of een toastje. Wat vervolgens een grote punt taart blijkt, een tweede bakje chips wordt en meer toastjes dan één. Als ik het bij die ene had gelaten, dan viel het misschien nog wel mee. 😛

En zo kan ik nog wel honderden smoesjes bedenken om extra te genieten van een lekkere snack of tweede bord eten of een spontaan etentje buiten de deur. Herkenbaar dames? Ik ben benieuwd op welke smoesjes om lekkers te snacken jij jezelf regelmatig betrapt 😉

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

6 gedachten over “Smoesjes om lekkers te snacken!”

 1. Hahaha heeeel herkenbaar! En nu tijdens mn zwangerschap en veel ziek zijn gaat alles onder het mom: alles wat er in blijft is mooi meegenomen! Lol.

 2. Hahaha leuke smoesjes.
  Ik heb ook vaak de motivatie het juist niet te doen, omdat ik het dan zonde vind van mijn diabetes 😛

 3. Ooohh… heel herkenbaar! In mijn zwangerschap zei ik niet dat ik voor 2 moest eten, maar dat juni toch al rond werd haha. Helaas moet ik het er nu weer vanaf krijgen… dus de smoesjes moeten stoppen zodat de borstvoeding zijn werk kan doen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.