Slaaptrainer Tip: Als je peuter heel vroeg wakker wordt

slaaptrainer

Deze week even geen KC Photodiary, maar wel een hele handige snelle tip voor andere ouders van een peuter/kleuter die in de ochtend al wel heel vroeg wakker is. Dit was dus het geval met onze peuter Lana. Tussen 5.00 en 6.00 vond zij het wel welletjes met slapen en besloot zij bij ons in bed te willen springen en spelen, vol energie. Wij hebben de oplossing gevonden in een slaaptrainer en deze tip wil ik graag met andere ouders delen.

Slaaptrainer Tip: Als je peuter heel vroeg wakker wordt
Dat onze peuter vroeg wakker wordt in de ochtend kan en mag, ieder kindje heeft een eigen (slaap)ritme en aangezien Lana al vrij vroeg naar bed gaat in de avond en dit ook echt nodig lijkt te hebben, is het niet gek dat ze vroeg ontwaakt. Ook doet ze regelmatig in de middag nog een kort dutje dus slaap komt ze niet tekort.

Maar liever hebben we dat ze na het wakker worden nog even in haar kamertje blijft om bijvoorbeeld te spelen, iets te lezen of gewoon te rusten. Zo kunnen wij ook onze rust pakken die dadelijk natuurlijk wordt ingevuld met de derde baby die dan ook alle aandacht verdient. Maar hoe train je je kindje daarop?  Hoe zorg je ervoor dat je kindje langer in bed blijft?
Wij kochten onlangs een slaaptrainer die ons enorm helpt.

zazu slaaptrainer

Ik vroeg jullie op Instagram stories om de gouden tip voor een fijne slaaptrainer en velen tipten mij de ZaZu slaaptrainer. Die hebben we vervolgens gekocht en nu zo’n 3 weken in gebruik. Je stelt de slaaptrainer in op het gewenste tijdstip dat je kindje zijn/haar kamer uit mag om bij papa en mama op de kamer te komen. Wij begonnen met 06:15 (want ze was tussen 5.00-6.00 gewend uit haar kamer te komen, dus we wilden dit geleidelijk opbouwen). We bespraken voor het slapengaan met Lana hoe ZaZu Schaap (of Sammy schaap hoe hij eigenlijk heet) werkt en dat ze samen met Zazu het schaapje gaat slapen. We voegden er een spel-element aan toe door er een soort wedstrijd van te maken. Win jij van Zazu door op je kamertje te blijven tot Zazu wakker wordt, of gaat Zazu winnen? We stelden de slaaptrainer in, liepen het avondritueel af en waren erg benieuwd hoe dit de dag erna zou gaan.

Om 6.15 ging het wekkertje van Zazu af. Het schaapje (de slaaptrainer) opent dan haar ogen en speelt een wekkergeluid af (indien gewenst, je kunt dit instellen) en Lana kwam naar onze kamer toe. We beloonden haar vol enthousiasme dat ze van Zazu had gewonnen en we het zo knap vonden dat ze zo netjes op haar kamer was gebleven tot de oogjes van het schaapje geopend waren. De dag erna stelden we hem op 06.30 in en zo bouwden we dit op naar 7.30. En geloof het of niet, het werkt echt. Ik ben vaak al wel wakker en hoor voor die tijd dat Lana in haar kamertje aan het spelen is en bij het afgaan van de slaaptrainer komt ze naar ons toe. Ik denk zelf dat ze hierdoor ook meer rust pakt en zo een rustiger ochtendritueel heeft.
Ik ben enorm blij dat dit voor ons werkt en wilde daarom graag deze tip met jullie delen.

Hoe laat wordt jouw kindje (welke leeftijd?) elke ochtend wakker en ben jij bekend met een slaaptrainer? Welke methode vind jij fijn? Ik ben benieuwd naar jullie reacties en ervaringen hiermee. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

19 reacties

 • Lisette
  14 september 2017

  Toevallig zijn wij ook van plan dit wekkertje aan te schaffen. Ik hoorde er ook positieve verhalen over. Onze dochter wordt 6.30uur wakker, soms later. Op zich valt dit mee natuurlijk. Hij lijkt ons daarom ook fijn voor meer duidelijkheid voor haar. Staat soms in onze kamer, en stuur haar nog even terug. Maar soms mag ze blijven. Door de wekker lijkt mij het duidelijker voor haar.

 • Nicole
  14 september 2017

  Haha wij hebben deze ook maar hij doet niet wat hij moet doen. Zijn ogen sluiten niet haha.. We doen waarschijnlijk iets fout hoor maar zijn er al tijdje mee bezig geweest.. ?

 • Nathalie
  14 september 2017

  Wij hebben hem ook en hij heeft geholpen. Soms wordt vince nog wel eens wakker voor schaap maar dan krijgen we hem er wel terug in.

 • Lieke
  14 september 2017

  Ik snap dat het fijn is dat lana smiddags nog slaapt maar ze gaat bijna naar school! Dan wordt t toch een keer tijd dat ze geen middagdutje meer doet en om 7u naar bed gaat om zo wel uit zichzelf tot 7u/half 8 te slapen. Nou weet ze wanneer ze mag komen maar is ze nog steeds vroeg wakker. Ik denk dat haar ritme moet worden omgegooid. Als ze naar school gaat kan ze ook ni meer slapen smiddags en zal ze erg moe zijn omdat ze het nog zo gewend is etc.

  Sorry maar dat is mijn mening?

  Groetjes een moeder met kids van bijna 6 en 8!

 • Sylvia
  14 september 2017

  Mijn zoontje (3) gaat elke avond rond 19:00 op bed ; slaapt niet smiddags en is nog altijd tussen 5:30 en 6:30 wakker ; zoiets kan je niet veranderen lijkt mij.. ze zijn wakker wanneer ze wakker zijn..
  En waar staats geschreven dat kindjes niet meer mogen slapen smiddags zolang ze niet naar school gaat kan dat toch prima ; haar ritme zal vast straks gaan veranderen

 • Sylvia
  14 september 2017

  Wij hadden zo’n aapje.. maar werkte voor geen meter haha. Zoë wordt nu elke ochtend om 6 uur wakker.. Daar valt nog nee te leven. Eerder was het regelmatig 4.30 en dat is echt heel naar..

 • Rachel
  14 september 2017

  Wij wilde hem ook al een tijdje aanschaffen. Wehebben soortgelijke wekkertjes van mijn schoonzus gekregen die ze weg wilde gooien. We snappen er niets van en zazu stond weer op mijn verlanglijstje. Nu heeft de vakantie wonderen gedaan en slaapt meneer (2 jaar) om 19.30 in en komt er om 7.00 of zelfs later uit. Het voelt als uitslapen ?

 • Marianne - Groene stapjes
  14 september 2017

  Wij zijn echt verwend met een dochter die ongeveer rond 8 uur wakker wordt… Ze is nu 1.5, dus het kan nog veranderen natuurlijk. En straks met een tweede kindje erbij kan het natuurlijk ook helemaal anders worden. We zullen zien. Zo’n slaaptrainer lijkt me dan wel ideaal!

 • Lieke
  14 september 2017

  Het kan ook zo zijn dat ze vroeg wakker zijn, zeker, mijn vriendin heeft datzelfde probleem. Ik heb er gewoon ook geluk mee denk ik dat die van mij altijd na 7 uur wakker zijn. Laat er in later wakker (meestal). Ben ik erg blij mee.

  Maar in het geval van Lana zou het wel zo kunnen zijn dat het daar door komt. Dat is wat ik bedoel. Op een gegeven moment hebben ze gewoon minder slaap nodig. En dan is straks de overgang als ze naar school gaat ook niet meer zo groot. Maar zoals ik zei dat is mijn mening:)

  En het zijn soms ook faaaaaaaaases!

 • Chantal
  14 september 2017

  Toevallig wilde ik deze ook gaan aanschaffen.Lyna word ook vaak vroeg wakker in het weekend zou het wel fijn zijn een uurtje langer want me jongste is zelden eerder wakker.

  Fijne dag

 • rachel
  14 september 2017

  ik heb dat nooit mee gemaakt hihi mijn kids waren en zijn nog steeds slaap koppen en 8.30 was prima voor ze vonden ze zelf wel. het gebeurde wel eens dat er eentje om 6.30 wakker werd maar die ging dan in haar bedje zitten spelen

 • zebrazonderstrepen
  14 september 2017

  wij hebben deze ook en werkt echt heel erg goed!

 • Celine
  14 september 2017

  Wat ontzettend handig! Een vriendin van mij gebruikt dit ook en bij haar dochtertje werkt het super. Onze kleine man van 1,5 komt meestal om 06.30!

 • Nathalie
  14 september 2017

  Deze tip ga ik sowieso onthouden!

 • chucky1012
  14 september 2017

  Dit klinkt heel goed en o zo handig 😉

 • Esmee
  14 september 2017

  Ons meisje is pas 9 maanden oud dus kunnen nog niets verwachten maar ze doet het heel goed! Van 17:30 tot 5:30. Dus misschien is het een idee voor de toekomst 🙂

 • Huiselijk genoegen
  16 september 2017

  Onze peuter van 3 is rond 6.15 – 6.30 uur wakker (geen middagslaapje meer).

  Ik probeer haar aan te leren dat ze tot 7 uur rustig op haar kamertje speelt. Dat gaat redelijk, alleen wil haar broer (7) er nog wel eens een dolle boel van maken met haar…. Dusss daar zijn we ook mee bezig.

 • Kim
  16 september 2017

  Hier ook aangeschaft om dat dochtertje van 3 ging liggen roepen om 6:45 uur of we haar kwamen halen en dat ze wakker was. ( paaapaaaa, maaamaaaa ik ben wakker, waardoor derest van het huis ook?) nu met slaaptrainer komt ze om 7:30 uur netjes zelf uit bed en zachtjes naar ons toe. Zo kan haar zusje ook nog lekker een uurtje langer slapen. Top uitvinding!

 • Bert
  2 april 2020

  Wist voorheen niet eens dat dit bestond, totdat m’n neefje een keer zei: ‘Ik mag iedere dag pas opstaan als het schaapje groen is’.

  Erg leuk en handig dus!
  Bert onlangs geplaatst…Keto dieet recepten in PDF – Ik laat je zien waar je ze kunt vinden!My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.