sims

Jep, ik ben weer helemaal hooked, aan de Sims. Het spel wat mij heel wat uurtjes vermaak heeft gegeven in mijn tienerjaren. Het spel waar ik uren zoet mee kon zijn, vanaf Sims 1 speel ik het eigenlijk al tot een hele lange pauze toen ik het huis uit ging en moeder werd. Waar haal je de tijd toch vandaan Kelly? Ik ga je wat leuke herinneringen delen aan dit te leuke spel die jij vast ook nog wel herkent als je dol bent of was op dit spel.

De Sims dus, een computer spel waarin je een virtueel leven gaat opbouwen met karakters die je zelf creëert. Je ontwerpt een gezin, je bouwt hun huis of verbouwd een bestaand huis, richt het helemaal in zoals je wenst en dan kan het leven beginnen. De Sims figuren hebben zo hun eigen taal en in het spel zitten vaak allerlei grapjes verwerkt. Vroeger speelde ik het dus al, als ik dan schoolvakantie had dan kon ik daar hele dagen mee aan het spelen zijn. Andere games speelde ik niet echt, ik was nooit meegegaan met de Gameboy of Xbox/Playstation rages, maar de Sims was het helemaal. Owja en Rollercoaster tycoon vond ik ook erg leuk.

De Sims speelde ik vaak alleen, maar af en toe ook met mijn vriendin. We hadden de grootste lol, maakten hele gekke personages en voerden allerlei sadistische streken uit. Heel fout eigenlijk, maar toen helemaal grappig. Want geef nu toe, wie van de vroegere Sims spelers haalde weleens een trapje weg bij het zwembad als er een mindere leuke buurman in zwom? Of een vervelend gezinslid opsluiten in een bijgebouw waar je dan de deur van weghaalde? Oeps, ik schaam me nu ik dit hier typ, maar ik weet zeker dat ik niet de enige was.

Dan had je ook nog de cheatcodes. Codes waarmee je ‘Gratis’ geld kon maken. Motherlode, Kaching maar ook codes zoals Rosebud en Klapaucius waren helemaal hot. Ik weet nu 123 niet meer wat ze allemaal precies deden, maar ze maakten het spel een stuk makkelijker. Je uitgehongerde Sim kon je zo weer helemaal happy en een volle maag geven en ze waren gelijk weer opgepept. Ook de bekende geldboom die je toen kon planten vond ik geweldig. Hadden we die maar in real life he?

Ik heb altijd een beetje een vaste stijl die ik doe in de verhaallijnen van mijn Sims. Ipv. hele grote imperiums vol rijkdom, maak ik juist hele eenvoudige huisjes. Dat ze met weinig geld een heel gezellig maar krap huisje bewonen waar dan 6 kinderen in geboren worden. Gelukkig met weinig dus. Mijn Sims zitten ook nooit stil als het gaat om ‘Ojaa’ en ‘Kindje proberen te maken’. Ze zijn altijd of zwanger, of daarmee bezig. Hmm, waar het hart van volloopt zullen we maar zeggen ;). Mijn Sims hebben altijd grote gezinnen in een schattig huisje.

Anyway, na jaren niet meer de Sims te hebben gespeeld (ik had het later nog gekocht voor op de Playstation van Yannick, maar dat speelt niet zo fijn, vind ik) heb ik Sims 4 vorige week aangeschaft. Ze bieden het nu namelijk ook gewoon aan op Mac computers. En al weet ik dat ik er niet veel tijd voor heb, ik wil er tijd voor maken want het is zo leuk. Ja, deze 26 jarige moeder geeft toe dat ze dit gewoon nog helemaal leuk vind. Voor mij geen creatieve pogingen om te haken momenteel, pogingen tot het lezen van boeken, ik zit nu in de Sims fase haha!

Wie van mijn volgers is of was ook zo’n enorme Sims liefhebber? Wat voor foute dingen doe of deed jij allemaal in het spel? Of wat is jouw favoriete type verhaallijn? Zo benieuwd naar jullie ervaringen!!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

45 gedachten over “De Sims: Nostalgie en zo leuk”

 1. Sims is EPIC ik heb mijn dochters er ook mee aan gestoken. Eerst speelden ze de brave versie, nu de verknipte. Echt serieus ik ga stuk om wat ze wel niet verzinnen en hoe disfunctioneel ze sommige gezinnen maken. Opa die vreemdgaat met de vriend van zijn kleindochter….hahaha 😀
  Josan onlangs geplaatst…Het Zwangerschaps ABCMy Profile

 2. Toen ik zwanger was van mijn oudste speelde ik dit ook, op de Wii. Wat een lol! Inmiddels hebben we die niet meer, maar wel een PlayStation. Daar zag ik ook een Sims voor, dus die heb ik heel enthousiast gekocht voor kerst voor mijn dochter van 5. Toen we het wilden spelen bleek het een vechtspel te zijn. Zo’n teleurstellimg! Het had echt niets met de sims te maken. Ik heb hem voor haar omgeruild tegen een doosje Lego. 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…5 tips om te besparen op je telefoonkosten (met bonustip!)My Profile

 3. Jaa de sims! Helemaal geweldig! Ik kon vroeger al dagen gamen en daar heb ik nu nog een handje van, maar ik neem er de tijd niet meer voor. Je brengt me op ideeën! De cheats zijn volgens mij trouwens allemaal voor geld, maar weet het niet zeker. Mijn zusje sloot altijd de pandas op op Rollercoaster Tycoon hahaha.
  Kelly onlangs geplaatst…Een beetje overspannenMy Profile

 4. Oh ja de Sims! Daar heb ik zoveel uren en tijd in zitten. Ik speelde altijd met cheatcodes zodat ik onbeperkt geld had en de mooiste huizen kon bouwen. Mijn Sims hoefden dan ook niet te werken, dat vond ik zo saai ??

  Niet goed dat ik nu weet dat het ook voor de mac te koop is haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Mama Diary #9: Naar de NegenmaandenbeursMy Profile

 5. Tiffany verhoeven

  Het sims spel is zo leuk ik heb het nu in het Engels maar ik ga hem in het Nederlands kopen . misschien is het leuk om een video er over te maken met de cheatcodes En hoe jij je sims gezin heeft gemaakt ? Groetjes tiffany

 6. ??? O gelukkig, ik ben niet de enige..alhoewel dat soms wel zo voelde destijds..ik kon er ook uren mee spelen. Dan zette ik een latte en ging ik weer verder. Vooral het huizen bouwen vond ik geweldig! Die expension met ‘winkels’ vond ik ook geweldig! Je hebt me echt getriggerd om 4 ook te gaan halen! ?Waar ik de tijd vandaan ga halen weet ik nog niet…
  Essma onlangs geplaatst…Laatste toevoeging aan mijn make-up stashMy Profile

 7. Ohhh The Sims! ?
  Ik was ook mega hooked.. Nu ik dit zie, begint het weer te kriebelen. Bij mij was er altijd brand, vermoed dat ik ze nooit goed heb laten leren koken ?

 8. Ik ben er nooit aan begonnen. Mijn beste vriendin was er helemaal aan verslaafd en had al onze vriendinnen (allemaal Backstreet Boys Fans) gemaakt mét alle Backstreet Boys. We kregen allemaal baby’s met de mannen en mijn vriendin sprak er over alsof ze het over de werkelijkheid had…ik kreeg zelfs felicitaties als ik weer een baby had gekregen etc 😉 haha…toen wist ik het zeker….hier moet ik nooooit aan beginnen, want dan ben ik binnen no time net zo verslaafd…haha…
  janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 6 maandenMy Profile

 9. Herkenbaar herkenbaar. Ik heb het jaren gespeeld en ben er vele uren aan kwijt geweest. Ik ben er blij dat ik de cd nu kwijt ben en niet verleid wordt om te gaan spelen.
  Rachel onlangs geplaatst…DierentuinMy Profile

 10. Wow dat is lang geleden, maar o wat heb ik dat veel gespeeld, soms tot midden in de nacht, omdat mijn huis dan eindelijk af was haha.
  Je brengt me op ideeën om de nieuwe versie aan te schaffen, want wat blijft het een leuk spel. Heb op zolder de sims 2 incl heel veel uitbreidingen nog liggen, haha..

 11. Sims zijn zo leuk!! Ik vergeet altijd de tijd als ik het zit te spelen. Ik heb volgens mij het 1 keer voor mekaar gekregen dat mijn sims alles kon. Maar daar ben ik heel erg lang mee bezig geweest, haha. Toen had ik nog geen kinderen.
  Lisette onlangs geplaatst…Vind ik stomMy Profile

 12. Was hier vroeger ook echt aan verslaafd, kom uren achter mijn laptopje de Sims spelen! En sinds een paar maanden heb ik het ook op mijn iPad staan, ideaal om overal en nergens mijn vrije minuutjes door te komen, haha. Ben nu 24 maar het blijft leuk voor jong en oud =)

 13. Hier meld zich nog een Sims-verslaafde! Ik kan het echt uren spelen (als ik daar de tijd voor zou hebben natuurlijk). Maar ik was (en ben) niet zo’n sadistische speler geweest eigenlijk. Je hebt me wel op ideeën gebracht om vervelende personen uit te roeien haha. Ik maakte normaal dan altijd een nieuw gezin aan. En Moderlode werkt nog steeds. Héél handig 😉
  Simone onlangs geplaatst…Blijmakers #2My Profile

 14. Ik vind dat je als 26-jarige gewoon moet kunnen genieten van leuke games. Ik ben ook een groot fan van de Sims maar ben bij Sims1 blijven hangen. Op de een of andere manier vind ik Sims 2, 3 en 4 niet zo leuk… Dus ook ik, als 26-jarige, vermaak me nog graag met de Sims.
  Priscilla onlangs geplaatst…Elke dag iets anders – maart 2017My Profile

 15. Ik heb vroeger wel veel Simcity gespeeld en zodra de Sims uitkwamen wist ik dat ik hier NOOIT aan moest beginnen, omdat het einde dan zoek was. Ik heb het dus echt nooit gespeeld. Misschien later als ik met pensioen ben. Dan is het vast al verkrijgbaar als virtual reality 😉
  Lilian onlangs geplaatst…Dit was februariMy Profile

 16. Haha dit artikel had ik kunnen schrijven! Ik heb sinds kort ook de sims 4 na jaren weer aangeschaft en door het lezen van dit artikel krijg ik meteen weer zin om de sims te spelen… dat ga ik nu dan ook maar eventjes doen! Ik ben ziek dus ik heb er nu mooi de tijd voor haha. Laat de jeugdherinneringen maar komen! Leuk Kelly, dankjewel! Heb er helemaal zin in haha!
  Lisa onlangs geplaatst…Review: Rimmel Super Gel nagellakMy Profile

 17. Omygoddd ik speel het sinds kort ook weer, zoooo leukk! En die peuters nu zijn ook zo schattig! Ik maak altijd hele rijke gezinnen met maar 1/2 kinderen. En zoveel mogelijk werken voor t geld haha.

 18. Heerlijk om te lezen dat ik niet de enigste sim gek was. Ben er helaas op een gegeven moment mee gestopt omdat de computer het niet meer trok. Erg jammer maar nu ik dit zo weer lees gaat het weer kriebelen. Misschien wat voor de verloren uurtjes wanneer dochter op school zit en 2de nog lekker in mijn buik en voor mijn verlof. Nu gaan speuren naar de game…

 19. Hey Kelly,

  Wat super leuk zeg! Ik heb ook De Sims 4, maar al een hele tijd niet meer gespeeld. Wil dat toch weer eens oppakken. Ondertussen speel ik wel elke dag The Sims Freeplay op mijn iPad, ook super verslavend en zeer uitgebreid 🙂 .

  Liefs!
  Astrid onlangs geplaatst…Doelen maart en terugblik doelen februariMy Profile

 20. Ja… Sims! Ik ben zelfs ooit naar een fanevent in Brussel geweest. Halverwege Sims 3 ben ik afgehaakt wegens moederschap, tijdgebrek etc. Maar ergens kriebelt het weer… alleen moet ik nog een laptop of iets hebben… zucht. En inderdaad Rolercoaster vond ik ook leuk, net als Capitalism en Tropico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.