De Sims: Nostalgie en zo leuk

sims

Jep, ik ben weer helemaal hooked, aan de Sims. Het spel wat mij heel wat uurtjes vermaak heeft gegeven in mijn tienerjaren. Het spel waar ik uren zoet mee kon zijn, vanaf Sims 1 speel ik het eigenlijk al tot een hele lange pauze toen ik het huis uit ging en moeder werd. Waar haal je de tijd toch vandaan Kelly? Ik ga je wat leuke herinneringen delen aan dit te leuke spel die jij vast ook nog wel herkent als je dol bent of was op dit spel.

De Sims dus, een computer spel waarin je een virtueel leven gaat opbouwen met karakters die je zelf creëert. Je ontwerpt een gezin, je bouwt hun huis of verbouwd een bestaand huis, richt het helemaal in zoals je wenst en dan kan het leven beginnen. De Sims figuren hebben zo hun eigen taal en in het spel zitten vaak allerlei grapjes verwerkt. Vroeger speelde ik het dus al, als ik dan schoolvakantie had dan kon ik daar hele dagen mee aan het spelen zijn. Andere games speelde ik niet echt, ik was nooit meegegaan met de Gameboy of Xbox/Playstation rages, maar de Sims was het helemaal. Owja en Rollercoaster tycoon vond ik ook erg leuk.

De Sims speelde ik vaak alleen, maar af en toe ook met mijn vriendin. We hadden de grootste lol, maakten hele gekke personages en voerden allerlei sadistische streken uit. Heel fout eigenlijk, maar toen helemaal grappig. Want geef nu toe, wie van de vroegere Sims spelers haalde weleens een trapje weg bij het zwembad als er een mindere leuke buurman in zwom? Of een vervelend gezinslid opsluiten in een bijgebouw waar je dan de deur van weghaalde? Oeps, ik schaam me nu ik dit hier typ, maar ik weet zeker dat ik niet de enige was.

Dan had je ook nog de cheatcodes. Codes waarmee je ‘Gratis’ geld kon maken. Motherlode, Kaching maar ook codes zoals Rosebud en Klapaucius waren helemaal hot. Ik weet nu 123 niet meer wat ze allemaal precies deden, maar ze maakten het spel een stuk makkelijker. Je uitgehongerde Sim kon je zo weer helemaal happy en een volle maag geven en ze waren gelijk weer opgepept. Ook de bekende geldboom die je toen kon planten vond ik geweldig. Hadden we die maar in real life he?

Ik heb altijd een beetje een vaste stijl die ik doe in de verhaallijnen van mijn Sims. Ipv. hele grote imperiums vol rijkdom, maak ik juist hele eenvoudige huisjes. Dat ze met weinig geld een heel gezellig maar krap huisje bewonen waar dan 6 kinderen in geboren worden. Gelukkig met weinig dus. Mijn Sims zitten ook nooit stil als het gaat om ‘Ojaa’ en ‘Kindje proberen te maken’. Ze zijn altijd of zwanger, of daarmee bezig. Hmm, waar het hart van volloopt zullen we maar zeggen ;). Mijn Sims hebben altijd grote gezinnen in een schattig huisje.

Anyway, na jaren niet meer de Sims te hebben gespeeld (ik had het later nog gekocht voor op de Playstation van Yannick, maar dat speelt niet zo fijn, vind ik) heb ik Sims 4 vorige week aangeschaft. Ze bieden het nu namelijk ook gewoon aan op Mac computers. En al weet ik dat ik er niet veel tijd voor heb, ik wil er tijd voor maken want het is zo leuk. Ja, deze 26 jarige moeder geeft toe dat ze dit gewoon nog helemaal leuk vind. Voor mij geen creatieve pogingen om te haken momenteel, pogingen tot het lezen van boeken, ik zit nu in de Sims fase haha!

Wie van mijn volgers is of was ook zo’n enorme Sims liefhebber? Wat voor foute dingen doe of deed jij allemaal in het spel? Of wat is jouw favoriete type verhaallijn? Zo benieuwd naar jullie ervaringen!!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

45 reacties

 • Femke
  28 februari 2017

  Ohhh De Sims… wat heb ik dat veel gespeeld vroeger! Een jaar geleden was ik weer hooked, tot ik van baan ging veranderen en ‘geen tijd’ meer had haha. Het blijft een heerlijk spel.
  Femke onlangs geplaatst…Beauty favorieten februari ’17 ♡My Profile

 • Romy
  28 februari 2017

  Haha, dit heb ik ‘vroeger’ ook zóveel gespeeld. Echt een heerlijk spel om uren mee bezig te zijn. Die code Rosebud ken ik ook nog. Volgens mij was dat bedoeld om een bepaald bedrag extra te krijgen. Ideaal! Geniet er lekker van! 🙂
  Romy onlangs geplaatst…12 cadeaus voor bloggers en knutselaarsMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  28 februari 2017

  Ooh dat heb ik vroeger zoveel gespeeld. Toevallig kwam ik vorige week nog de dozen tegen met alle uitbreidingssets. Ik haalde vroeger ook altijd het traphekje weg 😉 en er werden heel veel kinderen geboren.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Make-over palletbord. Van 1 rekje naar 2 rekjes!My Profile

 • Josan
  28 februari 2017

  Sims is EPIC ik heb mijn dochters er ook mee aan gestoken. Eerst speelden ze de brave versie, nu de verknipte. Echt serieus ik ga stuk om wat ze wel niet verzinnen en hoe disfunctioneel ze sommige gezinnen maken. Opa die vreemdgaat met de vriend van zijn kleindochter….hahaha 😀
  Josan onlangs geplaatst…Het Zwangerschaps ABCMy Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  28 februari 2017

  Toen ik zwanger was van mijn oudste speelde ik dit ook, op de Wii. Wat een lol! Inmiddels hebben we die niet meer, maar wel een PlayStation. Daar zag ik ook een Sims voor, dus die heb ik heel enthousiast gekocht voor kerst voor mijn dochter van 5. Toen we het wilden spelen bleek het een vechtspel te zijn. Zo’n teleurstellimg! Het had echt niets met de sims te maken. Ik heb hem voor haar omgeruild tegen een doosje Lego. 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…5 tips om te besparen op je telefoonkosten (met bonustip!)My Profile

 • Kelly
  28 februari 2017

  Jaa de sims! Helemaal geweldig! Ik kon vroeger al dagen gamen en daar heb ik nu nog een handje van, maar ik neem er de tijd niet meer voor. Je brengt me op ideeën! De cheats zijn volgens mij trouwens allemaal voor geld, maar weet het niet zeker. Mijn zusje sloot altijd de pandas op op Rollercoaster Tycoon hahaha.
  Kelly onlangs geplaatst…Een beetje overspannenMy Profile

 • Lisanne
  28 februari 2017

  Ohhhhh ook voor Mac!! Hoeveel ruimte moet je daarvoor hebben op je MacBook? :))

 • Marloes
  28 februari 2017

  Haha ja de Sims!! Ik had het zelf niet maar mijn nichtje wel dus ik wilde altijd daar spelen ? en ja ik heb ook trapjes verwijderd en mensen opgesloten op de wc…
  Marloes onlangs geplaatst…Wat het moederschap mij heeft geleerdMy Profile

 • Leonie
  28 februari 2017

  De Sims, een heerlijk spel waarbij ik vooral mijn eigen toekomstige leven wilde namaken. En dat bouwen van huizen vond ik altijd geweldig.
  Leonie onlangs geplaatst…Recept: Pesto hapjesMy Profile

 • Nicole
  28 februari 2017

  Ik heb volgens mij ooit een poging gedaan met sims drie maar ik snapte er niks van haha dus ben er maar mee gestopt!
  Nicole onlangs geplaatst…5x favoriete tv programma peuterMy Profile

 • Karlien
  28 februari 2017

  Soms speelde ik niet maar ik kan mezelf inderdaad in een spel verliezen. Mario kart is voor mij het ultieme spel 🙂
  Karlien onlangs geplaatst…Landal Esonstad getest met kinderenMy Profile

 • Sandra
  28 februari 2017

  Aah ik vond dat vroeger zoo leuk! Net als rollercoaster tycoon, dat zou ik ook graag weer een keer spelen!
  Sandra onlangs geplaatst…CARNAVAL 2017 MINNIE MOUSEMy Profile

 • Joyce
  28 februari 2017

  Oh ja de Sims! Daar heb ik zoveel uren en tijd in zitten. Ik speelde altijd met cheatcodes zodat ik onbeperkt geld had en de mooiste huizen kon bouwen. Mijn Sims hoefden dan ook niet te werken, dat vond ik zo saai ??

  Niet goed dat ik nu weet dat het ook voor de mac te koop is haha!
  Joyce onlangs geplaatst…Mama Diary #9: Naar de NegenmaandenbeursMy Profile

 • Stefanie
  28 februari 2017

  Ooh de Sims!! Daar was ik echt verslaafd aan haha alles wat je erover zegt is ook zo herkenbaar! Ik wil het ook wel weer gaan spelen haha
  Stefanie onlangs geplaatst…Beestachtig mooi voor aan de muur!My Profile

 • Tiffany verhoeven
  28 februari 2017

  Het sims spel is zo leuk ik heb het nu in het Engels maar ik ga hem in het Nederlands kopen . misschien is het leuk om een video er over te maken met de cheatcodes En hoe jij je sims gezin heeft gemaakt ? Groetjes tiffany

 • Essma
  28 februari 2017

  ??? O gelukkig, ik ben niet de enige..alhoewel dat soms wel zo voelde destijds..ik kon er ook uren mee spelen. Dan zette ik een latte en ging ik weer verder. Vooral het huizen bouwen vond ik geweldig! Die expension met ‘winkels’ vond ik ook geweldig! Je hebt me echt getriggerd om 4 ook te gaan halen! ?Waar ik de tijd vandaan ga halen weet ik nog niet…
  Essma onlangs geplaatst…Laatste toevoeging aan mijn make-up stashMy Profile

 • Malou | Blonde Blossom
  28 februari 2017

  De Sims was echt mijn leven! Rollercoaster Tycoon is ook heel tof, maar De Sims was echt het einde. Die cheat codes waren mijn troef, want in De Sims 2 kon je een gezin nooit in leven houden zonder die codes… Gelukkig kon dat in 3 wel! Daar maakte ik ze altijd heel arm en dan langzaam steeds rijker. Malou x
  Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…New In (6) | De Valentijnscollectie van Lush & een boek van Zadie SmithMy Profile

 • Nancy de Groot
  28 februari 2017

  Ohhh The Sims! ?
  Ik was ook mega hooked.. Nu ik dit zie, begint het weer te kriebelen. Bij mij was er altijd brand, vermoed dat ik ze nooit goed heb laten leren koken ?

 • Marleen
  28 februari 2017

  Oh, zo herkenbaar! Ik speel ook nog steeds af en toe de sims 3 als 27-jarige…Heerlijk!

 • janske
  28 februari 2017

  Ik ben er nooit aan begonnen. Mijn beste vriendin was er helemaal aan verslaafd en had al onze vriendinnen (allemaal Backstreet Boys Fans) gemaakt mét alle Backstreet Boys. We kregen allemaal baby’s met de mannen en mijn vriendin sprak er over alsof ze het over de werkelijkheid had…ik kreeg zelfs felicitaties als ik weer een baby had gekregen etc 😉 haha…toen wist ik het zeker….hier moet ik nooooit aan beginnen, want dan ben ik binnen no time net zo verslaafd…haha…
  janske onlangs geplaatst…Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 6 maandenMy Profile

 • MamaIssues
  28 februari 2017

  Owwww hier nog een sims fan!! Wat heb ik dat spel vaak gespeeld!! Ik heb het nog in de kast liggen dus wie weet installeer ik het wel weer eens
  MamaIssues onlangs geplaatst…Spam jouw facebookMy Profile

 • Daniëlle
  28 februari 2017

  Zo leuk! Ik heb het ook heel vaak gespeeld en twijfel nu ook steeds om het weer aan te schaffen.
  Daniëlle onlangs geplaatst…In de spotlight: Lovers of FoodMy Profile

 • Jessica
  28 februari 2017

  jaaa hier ook een echte sims speler!
  Jessica onlangs geplaatst…Het besef kwam binnen, genieten!My Profile

 • rachel
  28 februari 2017

  hahah lache maar ik heb er dus totaal niks mee he
  rachel onlangs geplaatst…Voorjaarsvakantie is onMy Profile

 • Kirsten
  28 februari 2017

  Ik heb het een maandje gespeeld. Maar ben uiteindelijk gestopt omdat er zo veel tijd in ging zitten haha.
  Kirsten onlangs geplaatst…Wij mochten naar het Legoland Discovery CenterMy Profile

 • Juliette
  28 februari 2017

  Ohhh de Sims! Daar heb ik ook zulke goede herinneringen aan ? Ik ga hem ook maar halen vandaag hihi

 • Rachel
  28 februari 2017

  Herkenbaar herkenbaar. Ik heb het jaren gespeeld en ben er vele uren aan kwijt geweest. Ik ben er blij dat ik de cd nu kwijt ben en niet verleid wordt om te gaan spelen.
  Rachel onlangs geplaatst…DierentuinMy Profile

 • Lifesabout
  28 februari 2017

  Present! Inderdaad het leukste was ‘Simmetje pesten’ en opsluiten of dood laten zwemmen. Erg eigenlijk…
  Lifesabout onlangs geplaatst…De behoefte aan kraamzorg zou veel beter ingeschat moeten worden.My Profile

 • MetMirjam
  28 februari 2017

  Ja ik vond het ook zo leuk!! Ook ik probeerde mijn Sims de meest gekke dingen te laten doen haha
  MetMirjam onlangs geplaatst…Leuk, lekker én gezond tussendoortje voor op de peuterspeelzaalMy Profile

 • Jolanda
  28 februari 2017

  Wow dat is lang geleden, maar o wat heb ik dat veel gespeeld, soms tot midden in de nacht, omdat mijn huis dan eindelijk af was haha.
  Je brengt me op ideeën om de nieuwe versie aan te schaffen, want wat blijft het een leuk spel. Heb op zolder de sims 2 incl heel veel uitbreidingen nog liggen, haha..

 • Mathiske -gelukineenrompertje-
  28 februari 2017

  Oh jaa! De sims ik ben fan. Tegenwoordig speel ik het niet meer eigenlijk. Roller coaster tycoon was ook echt een van mijn favorieten. Ik speelde met de soms altijd met hele grote huizen en veel geld en luxe haha.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…#OOTD carnaval 2017. My Profile

 • Lisette
  28 februari 2017

  Sims zijn zo leuk!! Ik vergeet altijd de tijd als ik het zit te spelen. Ik heb volgens mij het 1 keer voor mekaar gekregen dat mijn sims alles kon. Maar daar ben ik heel erg lang mee bezig geweest, haha. Toen had ik nog geen kinderen.
  Lisette onlangs geplaatst…Vind ik stomMy Profile

 • Mariska
  28 februari 2017

  Was hier vroeger ook echt aan verslaafd, kom uren achter mijn laptopje de Sims spelen! En sinds een paar maanden heb ik het ook op mijn iPad staan, ideaal om overal en nergens mijn vrije minuutjes door te komen, haha. Ben nu 24 maar het blijft leuk voor jong en oud =)

 • Simone
  28 februari 2017

  Ik ben dol op the Sims. Heb afgelopen jaar deel 4 + een aantal uitbreidingen gekocht. Zodra ik meer tijd heb, wil ik echt weer direct gaan spelen.
  Simone onlangs geplaatst…Kantoor update: Op zoek naar hanglampen online. En ik heb jullie input nodig!My Profile

 • Simone
  28 februari 2017

  Hier meld zich nog een Sims-verslaafde! Ik kan het echt uren spelen (als ik daar de tijd voor zou hebben natuurlijk). Maar ik was (en ben) niet zo’n sadistische speler geweest eigenlijk. Je hebt me wel op ideeën gebracht om vervelende personen uit te roeien haha. Ik maakte normaal dan altijd een nieuw gezin aan. En Moderlode werkt nog steeds. Héél handig 😉
  Simone onlangs geplaatst…Blijmakers #2My Profile

 • Priscilla
  28 februari 2017

  Ik vind dat je als 26-jarige gewoon moet kunnen genieten van leuke games. Ik ben ook een groot fan van de Sims maar ben bij Sims1 blijven hangen. Op de een of andere manier vind ik Sims 2, 3 en 4 niet zo leuk… Dus ook ik, als 26-jarige, vermaak me nog graag met de Sims.
  Priscilla onlangs geplaatst…Elke dag iets anders – maart 2017My Profile

 • Leonie van Mil
  28 februari 2017

  Oh ik ben echt verslaafd!! Maar heb het zo lang niet meer gespeeld. Roller Coaster tycoon was er ook zo één die ik uren kon spelen. Maar niks won het van de Sims.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #5My Profile

 • Leonie van Mil
  28 februari 2017

  Helemaal verslaafd!! Maar echt te lang geleden dat ik het heb gespeeld. Samen met Roller coaster tycoon, kon ik dat echt uren spelen. Maar niets won het van de Sims
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #5My Profile

 • Lilian
  28 februari 2017

  Ik heb vroeger wel veel Simcity gespeeld en zodra de Sims uitkwamen wist ik dat ik hier NOOIT aan moest beginnen, omdat het einde dan zoek was. Ik heb het dus echt nooit gespeeld. Misschien later als ik met pensioen ben. Dan is het vast al verkrijgbaar als virtual reality 😉
  Lilian onlangs geplaatst…Dit was februariMy Profile

 • Lisa
  28 februari 2017

  Haha dit artikel had ik kunnen schrijven! Ik heb sinds kort ook de sims 4 na jaren weer aangeschaft en door het lezen van dit artikel krijg ik meteen weer zin om de sims te spelen… dat ga ik nu dan ook maar eventjes doen! Ik ben ziek dus ik heb er nu mooi de tijd voor haha. Laat de jeugdherinneringen maar komen! Leuk Kelly, dankjewel! Heb er helemaal zin in haha!
  Lisa onlangs geplaatst…Review: Rimmel Super Gel nagellakMy Profile

 • Carmen
  28 februari 2017

  Omygoddd ik speel het sinds kort ook weer, zoooo leukk! En die peuters nu zijn ook zo schattig! Ik maak altijd hele rijke gezinnen met maar 1/2 kinderen. En zoveel mogelijk werken voor t geld haha.

 • Christina
  1 maart 2017

  Heerlijk om te lezen dat ik niet de enigste sim gek was. Ben er helaas op een gegeven moment mee gestopt omdat de computer het niet meer trok. Erg jammer maar nu ik dit zo weer lees gaat het weer kriebelen. Misschien wat voor de verloren uurtjes wanneer dochter op school zit en 2de nog lekker in mijn buik en voor mijn verlof. Nu gaan speuren naar de game…

 • Lifeaholic.nl
  1 maart 2017

  Haha wat leuk! Echt jeugdsentiment dit en dan inderdaad vooral die codes! Hoe vaak ik Klapausius wel niet heb gebruikt haha!
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Mijn travel wishlist!My Profile

 • Astrid
  1 maart 2017

  Hey Kelly,

  Wat super leuk zeg! Ik heb ook De Sims 4, maar al een hele tijd niet meer gespeeld. Wil dat toch weer eens oppakken. Ondertussen speel ik wel elke dag The Sims Freeplay op mijn iPad, ook super verslavend en zeer uitgebreid 🙂 .

  Liefs!
  Astrid onlangs geplaatst…Doelen maart en terugblik doelen februariMy Profile

 • jolanda
  1 maart 2017

  Ja… Sims! Ik ben zelfs ooit naar een fanevent in Brussel geweest. Halverwege Sims 3 ben ik afgehaakt wegens moederschap, tijdgebrek etc. Maar ergens kriebelt het weer… alleen moet ik nog een laptop of iets hebben… zucht. En inderdaad Rolercoaster vond ik ook leuk, net als Capitalism en Tropico.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.