Review: Kookboek uit Paulines keuken voor alle foodlovers!

Ben jij dol op lekker eten? Check! Vind jij het leuk om in de keuken te staan? Check! En kun jij wel wat tips en tricks gebruiken om nog lekkerder, makkelijker en ook gezonder te koken? Dubbel check! Dan heb ik een kookboek wat je zeker in je keuken moet hebben staan, namelijk het kookboek van Pauline Weuring van Uit Paulines Keuken. Na het succes van haar kookboek in samenwerking met de Voedselzandloper, was het nu tijd voor een eigen kookboek, om al haar succesrecepten maar ook nieuwe recepten in te bundelen. Van lekkere ontbijtjes tot snacks, heerlijke diners en uitgebreide lunches, dit boek vertelt je precies wat je kunt maken en hoe je dit doet. Ik ontving dit boek bij haar boekpresentatie en deel vandaag mijn review. Een musthave voor foodlovers!

Het kookboek behandelt in totaal 100 recepten verdeeld in categorieën. Heerlijke ontbijt recepten, recepten voor de lunch, diner, nagerechten, lekkers voor bij de koffie, snacks voor bij de borrel en vervolgens worden er hele fijne basis tips uitgelegd. Hoe maak je bijvoorbeeld zelf karamel, die je natuurlijk kunt gebruiken bij diverse desserts en gebakjes, ook legt ze de basis van het maken van een brooddeeg uit. De helft van de  recepten zijn voedselzandloper proof, dat wil zeggen dat ze verantwoord en gezond zijn volgens de principes van de voedselzandloper.
Wat ook erg handig is, dat ze uitlegt wat je allemaal in je voorraadkast moet hebben staan om allerlei gerechten te kunnen maken. En wat dacht je van welke groente en fruitsoorten eet je in welk seizoen? Dit laat ze heel handig in een overzicht zien. Zo kun je per seizoen heel gericht boodschappen doen en gerechten maken. Dit is beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Pauline deelt alle recepten met een persoonlijke touch en dat maakt het kookboek zo leuk. Alle foto’s zijn gemaakt van echte gerechten, die ze zelf gemaakt heeft. Geen nep-food op de foto, nee gewoon het echte werk. Het kookboek is in 3 maanden geschreven en ze heeft veel hulp gekregen van haar man en haar zusje. Dat maakt ook dat de passie er helemaal vanaf straalt. Ik zal een aantal voorbeelden van recepten noemen die je zeker niet mag missen:

Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met appel, hartige ontbijtmuffins, heerlijke smoothies zoals Coco jambo, Very berry en sweet start, hartige wentelteefjes en pumpkin pie granola.
Lunch: Kokos linzensoep, picknickbrood, pompoenfritters, omeletwrap met zalm, koude Spaanse tomatensoep.
Diner: Filodeeg spiraaltaart, romige citroen spaghetti, Flammkuchen, healthy fish and chips en de DIY-sushi party.
Dessert: Skinny chocomousse, aarbeientiramisu, banoffee pavlova, mango colada milkshake.
Bij de koffie: citroen-yoghurtcake, 3x koffie zoals frappuccino en chocolatte, Oreo-macademiafudge, appelplaatcake.
Borrel snacks: dadelhapje met geitenkaas, knoflookbrood en bounty popcorn.

Ik wil eigenlijk alle recepten wel eens proberen. De recepten zorgen in ieder geval voor veel kookinspiratie op een makkelijke manier. Niet 100 ingrediënten om een gerecht te maken, nee makkelijke ingrediënten die je later ook voor andere recepten en gerechten kunt gebruiken. Verder bevat dit boek nog vele extra’s. Pauline geeft je een kijkje in haar leven als foodblogger, deelt een eetdagboek, vertelt haar favoriete culy hotspots en zorgt er gewoon voor dat je gelijk zin hebt om je keuken in te duiken. Ik ben heel enthousiast! Als je indruk wilt maken op je man, vriendinnen of vrienden, of gewoon je eigen smaakpapillen wil plezieren, koop dit kookboek en duik lekker de keuken in. Succes gegarandeerd!

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com voor €19,99.

Kennen jullie dit kookboek al? Wat is jullie indruk hiervan? Laat het me weten bij de comments.

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

26 reacties

  • Joyce
    19 april 2015

    Ik ken het boek nog niet. Het staat wel op mijn wensenlijstje!
    Joyce onlangs geplaatst…Officiële Nûby reporterMy Profile

  • Sanne Marlijn
    19 april 2015

    Dit lijkt me nou dus echt een boek voor mij! Lekker veel afwisseling qua recepten en ook nog een persoonlijke touch. Ook de foto’s zien er gezellig uit.
    Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Filmpje: shoplog H&M, Vila, OnlyMy Profile

  • Koalabeautymama
    19 april 2015

    Hotspots zijn altijd tof om te ontdekken. Eigenlijk kook ik veel omdat ik het geleerd heb van mijn moeder en schoonmoeder. Zelf experimenteren is ook altijd leuk. Ik mis wel de nodige kookboeken voor de afwisseling. Lijkt me een lekker kookboek dit.
    Koalabeautymama onlangs geplaatst…Ik heb een nieuwe tattoo!My Profile

  • Saskia
    19 april 2015

    Ik heb er over gehoord en het lijkt mij een erg leuk boek!
    Saskia onlangs geplaatst…Review: Chanel Le Volume MascaraMy Profile

  • Dita
    19 april 2015

    Ja zo’n leuk boek! Ik heb het boek ook en heb er al 2 recepten uigemaakt.
    Dita onlangs geplaatst…Outfit of the day #21 – Hello Spring!My Profile

  • Sophie
    19 april 2015

    Wauw, het is heel mooi vormgegeven! Ben benieuwd naar alle andere recepten!
    Sophie onlangs geplaatst…Berlijn plog!My Profile

  • Eline
    19 april 2015

    Ik ontving hem om te reviewen, ben er nog niet aan toegekomen, er liggen nog zo veel kookboeken op de stapel! Love it & hate it tegelijkertijd :p Wil ze allemaal nu lezen en er uit koken en er uit schrijven maar dat kan niet helaas!
    Eline onlangs geplaatst…PindakaaskoekjesMy Profile

  • Liset - Beautydagboek
    19 april 2015

    Dit boek ziet er te gek uit! Wat een mooie foto’s en lay-out. Helemaal super dat het boek fijne ingrediënten bevat en de recepten goed te maken zijn. Deze gaat echt op mijn wishlist, ik kan niet wachten om er mee te gaan koken :).
    Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Face of the day | What are you waiting for?My Profile

  • Manon
    19 april 2015

    Oeh wat klinkt dit als een fijn kookboek zeg! Gaat op het verlanglijstje 🙂
    Manon onlangs geplaatst…London baby!My Profile

  • Kim | KimterStege.nl
    19 april 2015

    Ik ben DOL op kookboeken, ik ga ‘m zeker aanschaffen. Wat leuk zeg!
    Kim | KimterStege.nl onlangs geplaatst…Beginnen met bloggen: welk blogplatform moet je kiezen?My Profile

  • Desiree
    19 april 2015

    Een heerlijk boek. Ik heb d’r al veel lekkers uit gemaakt. Pauline haar blog is ook fantastisch, staat zoveel lekkers op.
    Desiree onlangs geplaatst…Outfit #10My Profile

  • Chantal
    19 april 2015

    Dit klinkt heel erg lekker allemaal! En het ziet er volgens mij nog mooi uit ook 😉
    Chantal onlangs geplaatst…Fijne achtergronddeuntjesMy Profile

  • Lifesabout
    19 april 2015

    Die skinny chocomouse staat mij op het lijf geschreven
    Lifesabout onlangs geplaatst…Memory Lane. 12-18 aprilMy Profile

  • Colinda
    19 april 2015

    Dat klinkt goed, ik ben dol op eten. En vind het ook leuk om op zijn tijd te koken en om weer nieuwe dingen te ontdekken. Hier eten we te vaak hetzelfde omdat het makkelijk is.
    Colinda onlangs geplaatst…Bevallingsverhaal van ons meisjeMy Profile

  • Sandra (beautybysandra)
    19 april 2015

    Ziet er erg leuk uit. Ben benieuwd naar de recepten!
    Sandra (beautybysandra) onlangs geplaatst…LIJSTJE: 10 favoriete productenMy Profile

  • Iep
    19 april 2015

    Oooh, wauwie, wat ziet het er prachtig uit!
    Ik ben heel erg benieuwd naar de recepten!
    Liefs Iep
    Iep onlangs geplaatst…Cacti , boekjes & heel veel foto’sMy Profile

  • Benella
    19 april 2015

    hey wat leuk, ik kende haar site al wel maar wist niet dat er ook een boek is! Vaak als ik online een recept zoek kom ik op haar site terecht, dus het boek zal me vast ook aanspreken!
    Benella onlangs geplaatst…All you need is.. KokosolieMy Profile

  • Lisanne
    19 april 2015

    Echt een leuk kookboek, ik heb hem ook! Staan zulke lekkere recepten in.

  • Manon
    19 april 2015

    Ik bekijk haar blog zo vaak om lekkere dingen te ontdekken dus zo’n kookboek lijkt me echt ideaal! Lekkere recepten 🙂
    Manon onlangs geplaatst…FRESK!My Profile

  • beautifulday4makeup
    19 april 2015

    Dit is inderdaad super om inspiratie op te doen!

  • Madelon
    19 april 2015

    Ik ben erg erg benieuwd naar als foodie haha. Maar ik heb zo’n lange wishlist met kookboeken 😛
    Madelon onlangs geplaatst…#WaymadiFood Sunday FoodpicsMy Profile

  • Kimberley
    19 april 2015

    Dat het zo makkelijk is, klinkt goed. Niet teveel nadenken, gewoon hup hup, klaar. Daar ben ik wel fan van 😉
    Kimberley onlangs geplaatst…Jouw blognaam is mooi!My Profile

  • Tamara Markus
    19 april 2015

    He Kelly, wat leuk dat jij ook zo van de voedselzandloper bent. Had je de aparte voedselzandloper afspeellijst op mijn kanaal al ontdekt? https://www.youtube.com/playlist?list=PLuntntaSUh22T0-R-7k7d4C1W2lTKRdbn Ik zondig ook wel regelmatig maar als ik echt een tijd goed volgens de voedselzandloper eet blijf ik echt heel makkelijk op gewicht en fit. En dat terwijl ik nooit sport! Mooie foto’s in dat boek zeg. Misschien moet ik hem toch maar eens gaan kopen…:)

  • Laura - Dagelijkse hap
    19 april 2015

    Het ziet er uit als een heel leuk boek 😀 De volgende keer dat ik in een boekhandel ben, ga ik er zeker even naar kijken!
    Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Free Goodies Douglas! Wie wil dat nou niet?My Profile

  • Manon
    20 april 2015

    Klinkt allemaal lekker, het is dat ik ver weg ben van een keukenprinses maar anders zou ik hem moeten hebben!
    Manon onlangs geplaatst…De fiets en de babyMy Profile

  • Cindy
    22 april 2015

    Dit boek staat hoog op mijn kookboekenwishlist. Het nadeel is alleen dat ik al zoveel kookboeken heb en ze te weinig gebruik hihi
    Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – april #4My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.