Recept Worteltaart / carrotcake American style

Klik hier om je te abonneren op mijn youtubekanaal. Alvast heel erg bedankt. 

Mijn eerste kookvideo waar ik samen met mijn lieve vriend aan gewerkt heb. Een hele middag zijn we bezig geweest met filmen, bakken, verschillende film effecten en dit is dan het resultaat, zelf zijn we er trots op. Ik vond het geweldig om lekker in de keuken te staan bakken en worteltaart / carrotcake is dan ook wel heel erg lekker. Een Amerikaans succesrecept voor een taart waar je veel mensen van kan laten genieten. Een recept dat nog niet heel bekend is in Nederland maar als je het eenmaal geproefd heb zul je het denk ik heel lekker vinden. Als je wortel namelijk bakt is het een ideaal product om een zoete smaak toe te voegen en de wortel sliertjes zorgen voor een lekkere bite. De lijst met ingredienten zal ik nog even onder elkaar sommen.

recept worteltaart
Worteltaart met creamcheese

Wat heb je nodig voor een Amerikaanse Worteltaart / Carrotcake met creamcheese:

Voor de taart / cake:

  • 150 gram (room)boter.
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 3 eetlepels koek/speculaas kruiden
  • 200 gram geraspte wortel
  • Optioneel: Fijngemalen pistache noten ter garnering.

Voor de creamcheese:

  • 2 bakjes van 200 gram zuivelspread/roomkaas (light)
  • 2 zakjes vanille suiker

Korte beschrijving van het recept voor worteltaart:

  1. De boter en bruine basterdsuiker mix je tot een luchtig deeg en dan voeg je de eieren een voor een toe.
  2. Het zelfrijzend bakmeel mix je mee tot je in totaal 8 minuten gemixt hebt. Dan voeg je de koek/speculaaskruiden toe en het snufje zout.
  3. De geraspte wortel schep je in porties met een spatel door het deeg en roer je goed door, dit hoef je niet met de mixer te malen.
  4. Dit mengsel doe je in een 175 graden voorverwarmde oven voor 35 minuten, hierna laat je de taart 10 minuten koelen.
  5. De chreamcheese maak je door de roomkaas luchtig te kloppen met de zakjes vanille suiker.
  6. Als de worteltaart uit de oven is en wat is afgekoeld snijd je deze in twee delen doormidden, en dan verspreid je de creamcheese zowel tussen de twee helften, als vervolgens over de taart heen. Daarna doe je op de top de optinele pistache nootjes als decoratie en voor een lekkere afwerking.

Heb jij wel eens worteltaart gegeten en wat vind jij ervan? En wat vonden jullie van mijn eerste kookvideo? Leuk of kan ik wat verbeteren? Tips en tops zijn heel erg welkom. Ik vond het leuk om te doen en als jullie dit ook leuk vinden wil ik dit zeker vaker gaan doen. Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Probeer ook eens mijn gezonde recept voor carrot cake

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

20 gedachten over “Kookvideo: Recept worteltaart / carrotcake bakken”

  1. Wat grappig heb net zelf vanmorgen vroeg ook een recept voor taart online gezet. Monchou! Maaaar carrotcake is ook erg lekker! Ben benieuwd of ‘ie kan tippen aan die van Starbucks. Dat ga ik dus maar eens uitproberen de volgende -zondig- dag.
    Healthy Mommy onlangs geplaatst…Recept: MonchoutaartMy Profile

  2. Leuk gedaan! Ik moet eerlijk bekennen dat ik over het algemeen niet van kook-video’s hou. Het heeft voor mij geen meer toegevoegde waarde dan een recept met stap-voor-stap foto’s of gewoon een recept met een aantal mooie foto’s. Maar dat ligt dus helemaal niet aan jou! Carrotcake staat al heel lang op mijn lijstje om te bakken!
    Susanne onlangs geplaatst…TIP: AH Excellent hazelnoot pindakaasMy Profile

  3. Carrot cake is heerlijk! Misschien een tip, doe de eieren eerst even in een kommetje ofzo iets breken, want sommige eieren zijn rot! Anders kan je je beslag gelijk weggooien! Ik heb het zelf nog nooit gehad, maar het kan altijd een keer gebeuren! Verder een super leuke video!

  4. Pingback: Recept: Verrassende appeltaart cheesecake | Kelly Caresse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.