Recept voor gezonde bounty

gezonde bounty's

Recept voor gezonde bounty. Ik ben dol op bounty’s, die lekkere chocolade snack met kokos. Ik dacht dat het dan vast niet zo lekker zou zijn als de echte want ja, het wordt gezonder gemaakt, vrij van geraffineerde suikers, wat blijft er dan nog over? Ik kan jullie vertellen, dit is de meest goddelijke bounty die ik ooit op heb! Ik speelde een beetje vals door melkchocolade de mixen met pure chocolade, maar ik had makkelijk pure chocolade kunnen gebruiken want de zoete smaak zit vooral in het kokos mengsel. Succes gegarandeerd, eenvoudig te bereiden en onwijs lekker. Begin je ook al te watertanden bij de afbeelding hierboven? Lees dan snel verder hoe je deze gezonde snack zelf kunt maken. 

Recept voor gezonde bounty

gezonde bounty's

Wat heb je nodig voor deze gezonde bounty?

 • 12 dadels.
 • 120 gram kokos schaafsel
 • 4 eetlepels honing
 • 1 eetlepel kokosboter
 • 100 gram pure chocolade

Hoe maak je deze gezonde bounty?

 • Als je net als ik geen keukenmachine hebt dan kun je een blender gebruiken. Belangrijk is dan wel dat de dadels een tijdje hebben geweekt in een bakje lauwwarm water. Doe dit ruim een half uurtje vooraf. Achteraf kwam ik er wel achter dat een keukenmachine veel handiger werkt, maar die hebben wij niet.

gezonde bounty's

 • In de blender doe je de geweekte dadels, de kokosschaafsel, een eetlepel kokosboter, vier eetlepels honing. Het slimste (wat ik dus niet deed haha) is om de kokosboter vooraf even een half minuutje te laten smelten in de magnetron zodat het mengsel in de blender beter mixt. Als je dat zoals ik niet doet dan is het ook mogelijk maar dan wordt het een meer kleverige boel. Je stopt met blenden zodra er een fijn mengsel ontstaan is.
 • Het mengsel doe je in een kommetje.

gezonde bounty's

 • Dit is  het kokos mengsel. Je gaat hier kleine balletjes van kneden of kleine staafjes. Je mag zelf kiezen of je kokosballetjes of kleine reepjes wilt maken.  Leg de balletjes/staafjes op een schoteltje met wat aluminium folie erover.

gezonde bounty's

 • Dit bordje met de binnenkant voor je bounty snacks gaat voor 10 minuten in de diepvries. Zo kan het een beetje uitharden.

gezonde bounty's

 • Hier ga je toch van watertanden! Ik speelde vals en deed half melkchocolade en half pure chocolade in het bakje. Wil je het gezond doen dan gebruik je enkel pure chocolade of zelfs rauwe chocolade. Je kunt het ook zelf maken met cacao poeder en kokosboter, als je echt 0,0 vals wilt spelen haha.
 • Dit bakje ga je au bain marie verwarmen. Wij deden de chocolade in een glazen kommetje die we in een klein pannetje met heet water hadden gezet op een laag vuurtje. Zo laat je de chocolade smelten zonder dat deze aanbrandt of aankoekt.

gezonde bounty's

 • Als je na 10 minuten de kokos binnenkantjes uit de diepvries gehaald hebt ga je deze dippen in de gesmolten chocolade. Na het dippen leg je ze terug op het aluminium folie (niet stiekem van de chocolade proeven).

gezonde bounty's

 • Dit herhaal je met alle bounty’s.

gezonde bounty's

 • Dan gaat het bakje nog even voor 10 minuten in de diepvries zodat de bounty’s goed stollen.

gezonde bounty's

Foto 1

gezonde bounty's

Foto 2

 • Oops, zoek de verschillen tussen foto 1 en foto 2.

Mmm! Dan zijn je gezonde kokos chocolade bounty klaar om op te smullen! Ps. Ook als je niet van dadels houdt vind je dit hoogstwaarschijnlijk wel lekker, de dadels proef je namelijk niet meer.

Wat vonden jullie van dit recept? Gaan jullie dit zelf ook na maken? Ik ben heel erg benieuwd! Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

33 gedachten over “Recept voor gezonde bounty”

 1. Wauw! Dit ziet er echt heerlijk uit alleen dan zou ik het wel maken zonder dadels. Maar dat is denk ik geen probleem. Weer een lekker receptje om uit te proberen
  Anouk onlangs geplaatst…Interieur: Verhoogd bed.My Profile

 2. Mmm ziet er lekker uit , alleen 1 tip: bij de ingrediëntenlijst ben je de chocolade vergeten, dus hoeveel moet je hiervan gebruiken?

 3. kellycaresse

  Dankjewel voor de tip, was ik inderdaad vergeten haha. Heb het er gelijk bij gezet 🙂

 4. kellycaresse

  Ik houd ook niet van dadels, ik lust ze helemaal niet los. Maar verwerkt in zo’n recept proef je niet meer dat er dadels in zitten 🙂 Ze zorgen puur voor een gezondere zoete smaak en voor de plakkerigheid 🙂

 5. Jummie! Een vergelijkbaar recept heb ik al meerdere keren gemaakt en het is echt zo heerlijk. Ik heb trouwens ook geen keukenmachine en deed het met mijn handen, niet ideaal maar het ging prima!
  Hester onlangs geplaatst…Mijn favoriete theeMy Profile

 6. Wowww dat ziet er lekke uit! En super gezond! Laats had ik ergens ook een recept gezien voor bounty’s en ik was helemaal enthousiast, was het met gecondenseerde melk (=allemaal suiker). Bummer! Gelukkig ben jij er nog hihi, thanks!
  Susanne onlangs geplaatst…4x….Kip! Recept: Honing-mosterd kipMy Profile

 7. Wat een leuk receptje! Toch op een slimme manier snacken 🙂 Ik ben niet zo weg van kokos en ook niet van echte Bounty’s dus deze sla ik over. Zou er ook een gezonde Mars/Twix bestaan ;)?
  Manon onlangs geplaatst…Verhuis Update #2My Profile

 8. Oh dit klinkt goed zeg! Mjammm! Ik ga het zeker eens proberen want Bounty’s zijn mijn guilty pleasure haha. Het lijkt me eigenlijk best goed te doen. Makkelijker dan ik dat in ieder geval.
  Jess onlangs geplaatst…Over kiespijn en bevallen…My Profile

 9. Fijn dat je de dadels niet proeft, want die vind ik niet lekker haha.
  Ik ga deze zeker maken, ik ben gek op Bounty!

 10. Pingback: Dagboek van een thuiswerkmama in foto's | Kelly Caresse

 11. Kan de kokosboter ook worden vervangen door iets anders? Kokosolie en boter is voor mij helaas te duur.

 12. Pingback: Kelly Caresse | Recept voor gezonde twix chocolade repen

 13. Hee Kelly,

  Leuk dat je ook recepten deelt op je blog. Tip voor de volgende keer gebruik bronvermelding naar je recepten, want dit is geen recept wat jij zelf heb bedacht. Eerlijkheid duurt het langst. Groet, Suzanne
  Suzanne onlangs geplaatst…Foodblog Swap: Havermoutkoekjes.My Profile

 14. Pingback: Kelly Caresse | 10 Super gezonde snacks om lekker de dag mee door te komen!

 15. Het lijkt mee heerlijk… in de beschrijving staat dat je het ook van cacaopoeder en kokosolie kan maken, welke verhouding moet ik dan aanhouden??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.