Recept voor gezonde bounty

gezonde bounty's

Recept voor gezonde bounty. Ik ben dol op bounty’s, die lekkere chocolade snack met kokos. Ik dacht dat het dan vast niet zo lekker zou zijn als de echte want ja, het wordt gezonder gemaakt, vrij van geraffineerde suikers, wat blijft er dan nog over? Ik kan jullie vertellen, dit is de meest goddelijke bounty die ik ooit op heb! Ik speelde een beetje vals door melkchocolade de mixen met pure chocolade, maar ik had makkelijk pure chocolade kunnen gebruiken want de zoete smaak zit vooral in het kokos mengsel. Succes gegarandeerd, eenvoudig te bereiden en onwijs lekker. Begin je ook al te watertanden bij de afbeelding hierboven? Lees dan snel verder hoe je deze gezonde snack zelf kunt maken. 

Recept voor gezonde bounty

gezonde bounty's

Wat heb je nodig voor deze gezonde bounty?

 • 12 dadels.
 • 120 gram kokos schaafsel
 • 4 eetlepels honing
 • 1 eetlepel kokosboter
 • 100 gram pure chocolade

Hoe maak je deze gezonde bounty?

 • Als je net als ik geen keukenmachine hebt dan kun je een blender gebruiken. Belangrijk is dan wel dat de dadels een tijdje hebben geweekt in een bakje lauwwarm water. Doe dit ruim een half uurtje vooraf. Achteraf kwam ik er wel achter dat een keukenmachine veel handiger werkt, maar die hebben wij niet.

gezonde bounty's

 • In de blender doe je de geweekte dadels, de kokosschaafsel, een eetlepel kokosboter, vier eetlepels honing. Het slimste (wat ik dus niet deed haha) is om de kokosboter vooraf even een half minuutje te laten smelten in de magnetron zodat het mengsel in de blender beter mixt. Als je dat zoals ik niet doet dan is het ook mogelijk maar dan wordt het een meer kleverige boel. Je stopt met blenden zodra er een fijn mengsel ontstaan is.
 • Het mengsel doe je in een kommetje.

gezonde bounty's

 • Dit is  het kokos mengsel. Je gaat hier kleine balletjes van kneden of kleine staafjes. Je mag zelf kiezen of je kokosballetjes of kleine reepjes wilt maken.  Leg de balletjes/staafjes op een schoteltje met wat aluminium folie erover.

gezonde bounty's

 • Dit bordje met de binnenkant voor je bounty snacks gaat voor 10 minuten in de diepvries. Zo kan het een beetje uitharden.

gezonde bounty's

 • Hier ga je toch van watertanden! Ik speelde vals en deed half melkchocolade en half pure chocolade in het bakje. Wil je het gezond doen dan gebruik je enkel pure chocolade of zelfs rauwe chocolade. Je kunt het ook zelf maken met cacao poeder en kokosboter, als je echt 0,0 vals wilt spelen haha.
 • Dit bakje ga je au bain marie verwarmen. Wij deden de chocolade in een glazen kommetje die we in een klein pannetje met heet water hadden gezet op een laag vuurtje. Zo laat je de chocolade smelten zonder dat deze aanbrandt of aankoekt.

gezonde bounty's

 • Als je na 10 minuten de kokos binnenkantjes uit de diepvries gehaald hebt ga je deze dippen in de gesmolten chocolade. Na het dippen leg je ze terug op het aluminium folie (niet stiekem van de chocolade proeven).

gezonde bounty's

 • Dit herhaal je met alle bounty’s.

gezonde bounty's

 • Dan gaat het bakje nog even voor 10 minuten in de diepvries zodat de bounty’s goed stollen.

gezonde bounty's

Foto 1

gezonde bounty's

Foto 2

 • Oops, zoek de verschillen tussen foto 1 en foto 2.

Mmm! Dan zijn je gezonde kokos chocolade bounty klaar om op te smullen! Ps. Ook als je niet van dadels houdt vind je dit hoogstwaarschijnlijk wel lekker, de dadels proef je namelijk niet meer.

Wat vonden jullie van dit recept? Gaan jullie dit zelf ook na maken? Ik ben heel erg benieuwd! Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

33 reacties

 • Dita
  25 maart 2014

  Mmhh lekker!
  Dita onlangs geplaatst…Recept: Pasta met groene groentenMy Profile

 • Healthy Mommy
  25 maart 2014

  Dat ziet er lekker uit! En inderdaad een stukje gezonder dan de normale Bounty’s..
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Een tweede kindjeMy Profile

 • Marion
  25 maart 2014

  Ik zag dit recept (of in ieder geval iets vergelijkbaars) laatst ook ergens voorbij komen en nu zie ik het weer…… Ja, ik moet dit echt gaan uitproberen. Ziet er lekker uit!
  Marion onlangs geplaatst…Dankbaarheidslijstje 24/3My Profile

 • Geertje
  25 maart 2014

  Lekker hoor… en inderdaad, de dadels proef je niet. Zo heb ik hier n recept liggen voor suikervrije brownies, ook met dadels… heerlijk…
  Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven… #15My Profile

 • Anouk
  25 maart 2014

  Wauw! Dit ziet er echt heerlijk uit alleen dan zou ik het wel maken zonder dadels. Maar dat is denk ik geen probleem. Weer een lekker receptje om uit te proberen
  Anouk onlangs geplaatst…Interieur: Verhoogd bed.My Profile

 • Nadia
  25 maart 2014

  Lekker!

 • jennie
  25 maart 2014

  Mmm ziet er lekker uit , alleen 1 tip: bij de ingrediëntenlijst ben je de chocolade vergeten, dus hoeveel moet je hiervan gebruiken?

 • Bibian
  25 maart 2014

  Ziet er wel lekker uit, ben alleen geen fan van dadels.. Mmm
  Bibian onlangs geplaatst…Verhuis Update #2My Profile

 • kellycaresse
  25 maart 2014

  Dankjewel voor de tip, was ik inderdaad vergeten haha. Heb het er gelijk bij gezet 🙂

 • kellycaresse
  25 maart 2014

  Ik houd ook niet van dadels, ik lust ze helemaal niet los. Maar verwerkt in zo’n recept proef je niet meer dat er dadels in zitten 🙂 Ze zorgen puur voor een gezondere zoete smaak en voor de plakkerigheid 🙂

 • kellycaresse
  25 maart 2014

  Mmm suikervrije brownies met dadels klinkt gezond en lekker!

 • Saskia
  25 maart 2014

  Klinkt super, deze ga ik onthouden!
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Pure Soap Sugar Scrub + Win een Waardebon!My Profile

 • Hester
  25 maart 2014

  Jummie! Een vergelijkbaar recept heb ik al meerdere keren gemaakt en het is echt zo heerlijk. Ik heb trouwens ook geen keukenmachine en deed het met mijn handen, niet ideaal maar het ging prima!
  Hester onlangs geplaatst…Mijn favoriete theeMy Profile

 • Susanne
  25 maart 2014

  Wowww dat ziet er lekke uit! En super gezond! Laats had ik ergens ook een recept gezien voor bounty’s en ik was helemaal enthousiast, was het met gecondenseerde melk (=allemaal suiker). Bummer! Gelukkig ben jij er nog hihi, thanks!
  Susanne onlangs geplaatst…4x….Kip! Recept: Honing-mosterd kipMy Profile

 • lifestyle-fabriek
  25 maart 2014

  Ik ben gek op Bounty’s, deze ga ik dan ook zeker proberen te maken, bedankt voor het delen!
  lifestyle-fabriek onlangs geplaatst…INSPIRATIE FABRIEK: DE LEUKSTE KINDER TRAKTATIESMy Profile

 • Manon
  25 maart 2014

  Wat een leuk receptje! Toch op een slimme manier snacken 🙂 Ik ben niet zo weg van kokos en ook niet van echte Bounty’s dus deze sla ik over. Zou er ook een gezonde Mars/Twix bestaan ;)?
  Manon onlangs geplaatst…Verhuis Update #2My Profile

 • Eline
  25 maart 2014

  lekker!
  Eline onlangs geplaatst…Onze nieuwe vriend, Nemo!My Profile

 • Jess
  25 maart 2014

  Oh dit klinkt goed zeg! Mjammm! Ik ga het zeker eens proberen want Bounty’s zijn mijn guilty pleasure haha. Het lijkt me eigenlijk best goed te doen. Makkelijker dan ik dat in ieder geval.
  Jess onlangs geplaatst…Over kiespijn en bevallen…My Profile

 • Suzanne
  25 maart 2014

  Grappig, ik maak deze bountys ook erg vaak! Alleen laat ik de honing achterwege 🙂 hihi
  Suzanne onlangs geplaatst…Besparen | Waar geef jij je geld aan uit?My Profile

 • Denise
  25 maart 2014

  Hmmmm… ziet er heerlijk uit! Ik ga ze ook een keer proberen te maken! 🙂

 • Wies | TEATC
  25 maart 2014

  Oooooh dit lijkt me echt heerlijk!

 • Eline
  25 maart 2014

  Njam! Dit lijkt me echt heel erg lekker!
  Eline onlangs geplaatst…TAG | LentekriebelsMy Profile

 • Marloes
  25 maart 2014

  Ziet er heerlijk uit. Deze ga ik eens proberen! Yum!
  Marloes onlangs geplaatst…Spring Make-up TutorialMy Profile

 • Lisanne
  26 maart 2014

  Fijn dat je de dadels niet proeft, want die vind ik niet lekker haha.
  Ik ga deze zeker maken, ik ben gek op Bounty!

 • Anna
  26 maart 2014

  Hoeveel energie zit er nou in?

 • Dagboek van een thuiswerkmama in foto's | Kelly Caresse
  27 maart 2014

  […] was het eindresultaat. Het recept voor de ‘gezonde bounty‘s vind je hier. Echt een succes (vind ik […]

 • claire
  30 maart 2014

  Kan de kokosboter ook worden vervangen door iets anders? Kokosolie en boter is voor mij helaas te duur.

 • Kelly Caresse | Recept voor gezonde twix chocolade repen
  1 april 2014

  […] deelde kort geleden nog een recept om zelf gezonde bounty’s te kunnen maken, toen gaven een aantal van jullie aan dat jullie niet zo dol zijn op kokos of […]

 • Suzanne
  1 april 2014

  Hee Kelly,

  Leuk dat je ook recepten deelt op je blog. Tip voor de volgende keer gebruik bronvermelding naar je recepten, want dit is geen recept wat jij zelf heb bedacht. Eerlijkheid duurt het langst. Groet, Suzanne
  Suzanne onlangs geplaatst…Foodblog Swap: Havermoutkoekjes.My Profile

 • Laura
  13 april 2014

  Voor hoeveel stuks is dit recept?

 • Kelly Caresse | 10 Super gezonde snacks om lekker de dag mee door te komen!
  3 mei 2014

  […] 10 Gezonde bounty snacks! Suikervrij en vol natuurlijke ingredienten! […]

 • Anneli
  5 mei 2014

  Heerlijk, dit recept! Hoe lang zou je ze kunnen bewaren?

 • Karen
  20 juni 2015

  Het lijkt mee heerlijk… in de beschrijving staat dat je het ook van cacaopoeder en kokosolie kan maken, welke verhouding moet ik dan aanhouden??

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.